Punct rubrica Schimbă-te! Și Lumea se va schimba

Publicat la 01.10.2015 Comentarii

Am fost educată pe sistemul competiției și al comparației. Nu fac referire neapărat la modul de abordare al părinților mei - care, în mod cert, au făcut cum au crezut mai bine la vremea aceea - ci mai degrabă la o societate bazată pe competiție, concurență și luptă. Într-un cuvânt, o etapă în care Umanitatea a experimentat separarea și dualitatea.

tumblr_nktyl6UROE1run7npo1_540 prea mult timp petrecut în separare, căutându-ne unii în ceilalţi, unii pe ceilalţi, crezându-ne jumătăţi, uitându-ne pe sine, Întregul care Suntem...

Nu este vorba nici despre a judeca sau condamna în vreun fel modul în care diverse figuri importante din copilăria mea m-au amprentat și au contribuit la modelarea mea. Nu aș fi cea care sunt astăzi, fără toate aceste experiențe. Dacă nu aș fi învățat în familie despre comparație și competiție, mi-aș fi însușit asta oricum, mai devreme sau mai târziu, în școală, job, sau orice alt context. Indiferent sub ce formă, crearea unui mod de a funcționa, de a face față, într-o lume bazată pe astfel de “valori”, era inerent.

Privind acum în urmă, cu o altfel de privire, înțeleg că felul în care a operat societatea până acum, exact așa cum a fost, nu numai că nu e greșit sau incorect, ci, în plus, a servit evoluției omenirii. Nu puteam și nu eram pregătiți, la acel moment, pentru a fi Altfel. Experiențele de tot felul care ne-au modelat pe dinăuntru au contribuit, toate în felul lor, la creșterea fiecăruia dintre noi și implicit, la Saltul de conștiință actual al umanității.

În esență, nu este despre a găsi un țap ispășitor, ci despre înțelegerea profundă a faptului că modul în care am funcționat până acum nu ne mai servește astăzi. Modelul relațional pe care omenirea l-a urmat până acum, atributele sale, pur și simplu nu se mai potrivesc. Iar asta se reflectă în crizele de tot felul care se manifestă la nivel global. În acest tumult al schimbărilor, care tind să ne copleșească uneori, există un singur reper: Conștiența. Valul transformărilor, personale și colective deopotrivă, se reflectă în orice situație. Realitatea e o veritabilă oglindă.

tumblr_nktu12yXQC1run7npo1_500 în acest tumult al schimbărilor, care tind să ne copleșească uneori, există un singur reper: Conștiența

Trăim timpuri de uriașă transformare, atât la nivel personal, cât și colectiv. Este ceva ce mintea rațională nu poate percepe, ceva ce greu poate fi transpus în cuvinte, dar ceva ce simțim cu toții. Fiecare schimbare, fiecare experiență a oricăruia dintre noi contribuie la schimbarea lumii per ansamblu, și este, în același timp, potențată de schimbarea colosală care se petrece la nivelul conștiinței Umanității.

Trăim momentul marilor schimbări și al marilor revelații. Aici, Acum, în această viață, în acest corp, în aceste vremuri. Trăim momentul renașterii unui Pământ Nou, unei realități noi, și al trecerii de la conceptul de societate, la experiența Comunității. Diferența este inimaginabilă, este diferența de la gândirea realității, la simțirea și crearea ei, în mod conștient, deliberat. Este alegerea urmată de acțiune conștientă. Și implică asumarea unei imense responsabilități.

Tot ce am trăit până acum, toate experiențele umane condensate, ne-au pregătit pentru amploarea acestui moment memorabil, în care Totul devine posibil. Toate căderile, toate revenirile, toate uitările, toate reamintirile, toată durerea experienței umane, au fost necesare pentru a ne reaminti cine suntem, și mai ales, ce, mai degrabă decât cine, Devenim. Identitatea fixă, rigidă, egotică se dizolvă, și, odată cu această disoluție, se naște Cunoașterea supremă a sensului pentru care suntem aici, în această viață.

Orice construcție are la bază o deconstrucție. Fiecare pas ne-a adus aici. Nu puteam cunoaște înălțimile fără a fi cunoscut abisul, nici minunăția existenței, fără a fi gustat amarul, disperarea și durerea separării primordiale. Nu puteam a ne deschide Măreției, fără a fi cunoscut micimea. Nu puteam alege schimbarea, fără a fi trait experiența umană până la capăt, în toate formele și manifestările ei.

tumblr_nn0lggIA3f1run7npo1_500 uneori pas cu pas, alteori în moduri zguduitoare, ne reamintim Ce suntem - mai degrabă decât cine - și pentru ce anume am venit aici

Structuri vechi se dezintegrează, se prăbușesc, pentru a face loc unei lumi noi. Cu alte valori. Cu altă viziune. Cu altă perspectivă. O perspectivă sferică. Însuși conceptul de societate este depășit, în acest context, deoarece a fost întemeiat pe separare, dualitate și luptă. Comunitatea există doar în baza Adevărului și a Libertății interioare. În baza Conștienței a a ceea ce suntem.

Schimbarea e în mâinile noastre. Mai bine zis, în Inimile noastre. Ne aparține, cu desărvârșire. După cum afirmă Visătorul în Școala Zeilor – care nu e altcineva decât un aspect mai larg al Ființei, pe care în Călătoria Inimii îl numim Maestrul Interior – “Schimbă-te! Și Lumea se va schimba!”

Da, schimbându-mă pe mine, lumea se schimbă. Întreaga realitate se recofigurează, de jur împrejurul meu. Și de jur împrejurul oricui alege schimbarea.

În zadar trăim experiențe revelatoare și pline de înțelesuri, în zadar ne dedicăm viața unei căutări spirituale și experimentăm stări de conștiință cu adevărat mistice, dacă apoi revenim la statutul de sclavi ai realității, uitând că suntem stăpânii propriilor stări, uitând, astfel, de marea, uriașa, incontestabila noastră putere creatoare.

tumblr_nmhtgucfLF1run7npo1_1280 schimbă-te...și lumea se va schimba

A venit vremea să încetăm a mai aștepta ca societatea, guvernul, sistemul, etc., să se schimbe, și să facem noi, înlăuntrul nostru, schimbarea pe care dorim să o vedem în lume. Schimbând relația cu noi înșine, în primul rând. Schimbând felul în care ne raportăm la realitate, revendicându-ne puterea de creatori conștienți. Schimbând felul în care ne raportăm la relațiile cu cei dragi, indiferent că sunt partenerii noștri de viață, copii, părinții sau prietenii noștri. Asumându-ne responsabilitatea propriei vieți. Concentrându-ne atenția pe ceea ce dorim să construim, nu pe ceea ce ne displace sau nemulțumeste.

Doar în felul acesta putem, cu adevărat, clădi împreună o lume nouă. Stă în puterea noastră să punem bazele unei altfel de comunități, unui altfel de sistem educațional, unor altfel de relaționări. Conștiente. Bazate pe cooperare, nu pe competiție. Pe iubire, nu pe frică. Pe compasiune, nu pe milă. Pe propria excelență, nu pe comparație si concurență. Pe acțiune conștientă, nu pe reacție. Pe acceptare, nu pe judecată. Pe devenire, pe Eu Sunt, pe Ființare, nu pe supraviețuire.

Sunt Om. În această viață, sunt Femeie. Sunt recunoscătoare pentru asta. Am parcurs un drum lung, până la a trăi și a înțelege, în felul meu, uneori prin experiențe dureroase, acest dar minunat, această binecuvântare de a Fi Femeie.

tumblr_nn0l79j1sJ1run7npo1_1280 nu ne naștem Femei, ci învățăm să devenim Femei

Acum, în timp ce scriu aceste rânduri, am întelegerea profundă a rolului nostru în această lume. V-ați întrebat vreodată de ce noi, femeile, avem darul de a da Viață? De ce avem, în trupurile noastre, potențialul fertil al Creației? De ce noi suntem cele care, dintotdeauna, au avut grijă de cămin, de casă? Nu e întâmplător, așa cum nimic din ceea ce trăim, nu e la voia întâmplării.

Suntem, literalmente, creatoarele vieții. Suntem păstrătoarele căminului, cămin care, în aceste vremuri, nu se mai rezumă doar la casa în care locuim sau jobul în care ne exprimăm. Căminul nostru este întreaga planetă. Pământul, arhetipul Marii Mame, care ne susține și ne conține pe toți, este căminul întregii umanități. Noi, femeile, suntem gardienii Pământului. Creatoare, născătoare ale Vieții, păstrătoare și protectoare ale Vieții. O imensă Putere, conștientă sau nu, sălăsluiește în interiorul nostru, în pântecul nostru roditor, în uterul nostru. Întrebarea este, ce facem cu această Putere?

Femei sau Bărbați, întrebarea este ce clădim, în momentul în care conștientizăm că putem clădi orice? Ce creăm și cum ne folosim imensa putere creatoare?

Alegem să perpetuăm vechi obiceiuri, sau alegem să rupem lanțurile condiționării, și să îndrăznim să ne trăim liber viețile? Alegem să fim ca ceilalți sau mai buni decât ceilalți, perpetuând frica, comparația, judecata, sau alegem să fim noi înșine, autentici, aducând amprenta noastră personală și manifestându-ne Unicitatea în lume? Alegem să trăim o viață în sclavia unor tipare, sau alegem libertatea Fiițării? Alegem sa judecăm lumea, sau alegem să acceptam ceea ce este, având Deplina Conștiență a faptului că schimbarea stă în puterea noastră, și că fiecare pas, fiecare gând, fiecare acțiune conștiente, schimbă lumea?

Alegem competiția, sau cooperarea? Alegem să concurăm unii cu ceilalți, pentru obținerea unei aparente fericiri, false și de scurtă durată, sau alegem să ne susținem și sprijinim? Alegem frica sau alegem Vindecarea prin Iubire, clădind în acest fel, Împreună, o nouă lume?

Am scris aceste rânduri, pentru tine, Femeie. Pentru a-ți reaminti că poți oricând să te ridici din neputință, să îți revendici responsabilitatea asupra propriei vieți și să îți ocupi locul în această lume. Existența are nevoie de tine; existența ar fi mai săracă, fără fiecare dintre noi!

tumblr_nmhhgaQFjW1run7npo1_500 eliberează-te! doar tu poți face asta pentru tine

A venit timpul să trăieşti viaţa ta, şi nu viaţa altora, să trăieşti conform preceptelor tale, şi nu în baza unor convingeri care îţi guvernează, inconştient, viaţa. O imensă putere sălăsluieşte în tine, şi poţi face din viaţa ta, dacă alegi asta, o operă de artă. Nu contează ce faci sau cine eşti, ce profesie sau studii ai, dacă ai un job sau eşti casnică, dacă eşti sau încă nu, mamă, indiferent care este identitatea care crezi că te reprezintă în acest moment, aminteşte-ţi că eşti mult mai mult de-atât. În tine se află marea putere creatoare. Fă orice, fă-o în felul tău, atâta timp cât bucuria e prezentă în viaţa ta. Fă din viaţa ta o capodoperă!

Am scris aceste rânduri pentru tine, Bărbate. Pentru a-ţi reaminti să onorezi femeia de lângă tine, precum şi pe cea din interiorul tău. Pentru a-ţi reaminti să-ti ocupi locul în această lume, pentru a te îndemna să renunţi la armură, scut şi sabie și să alegi Calea războinicului inimii.

Mult prea mult timp, relaţiile dintre bărbaţi şi femei au fost, de asemeni, bazate pe frică, separare, competiţie, dualitate. Relaţii construite pe rezistenţă şi închidere. Mult prea multă luptă, în urma căreia femeile au încercat să devină bărbaţi, pentru că trebuiau “să fie puternice”, iar bărbaţii “trebuiau să fie puternici”, la rândul lor, într-o lume în care nu îşi mai găseau locul. A trecut prea mult timp petrecut în separare, căutându-ne unii în ceilalţi, unii pe ceilalţi, crezându-ne jumătăţi, uitându-ne pe sine, Întregul care Suntem.

A venit vremea ca fiecare să ne revendicăm feminitatea şi masculinitatea, în magnificul lor dans. A venit vremea să onorăm mai degrabă ceea ce ne uneşte, decât ceea ce credeam că ne separă. Să ne acceptăm diferenţele, ca fiind parte a unicităţii noastre, să ne raportăm altfel la faptul că fiecare dintre noi este unic în manifestare, însă esenţa e aceeaşi. Aceeaşi Conştiinţă care se experimentează şi se exprimă pe sine.

flori portretA venit vremea să renunţăm la cine credeam că suntem, şi doar să Fim. Să renunţăm la a mai crede că lucrurile, oamenii, sau realitatea “ar trebui” să fie într-un fel anume. A venit vremea uniunii contrariilor. Vremea Întregirii. În fiecare femeie există Masculinul, aşa cum în fiecare bărbat există Femininul. Lumina şi Întunericul, Noaptea şi ziua, Femininul şi Masculinul, Umanul şi Divinul, Creatorul şi Creaţia, Împreună. Nu se exclud, se completează. Nu se luptă, cooperează. Se împletesc, în eterna oscilaţie a marelui dans al Creației. Aici. Acum. În aceste timpuri, consacrate Conștienței. (Florentina Panțuru - Călătoria Inimii)

 
"Inima unui om cuprinde tot ceea ce există, doar că am uitat cum să percepem acest lucru. Călătoria Inimii este procesul interior de reamintire a acestui adevăr și trăirea lui"

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Şcoala Zeilor Şcoala Zeilor

Această carte este o hartă şi un plan de evadare. Scopul său este de a vă arăta parcursul urmat de un om oarecare pentru a evada din povestea hipnotică a lumii, din interpretarea jalnică a existenţei, pentru ...

Inteligența Cosmosului Inteligența Cosmosului

Cine suntem și de ce suntem aici sunt întrebări care preocupă omenirea de mii de ani. Este oare întreg universul, incluzând micuța noastră planetă, un rezultat al întâmplării ...

Fluturele Negru Fluturele Negru

Prin această carte, doctorul Richard Moss ne lansează, pentru fiecare dintre noi, o invitație către SCHIMBARE, consacrându-ne viața Vitalității Radicale prin Întregirea Ființei care suntem.Transformarea ...

Sincronicitate Sincronicitate

Fiecare dintre noi a trăit sincronicităţi – coincidenţe stranii şi semnificative, ce par guvernate de legi necunoscute, care transcend orice explicaţie de tip cauză-efect. Cartea de faţă este o ...

Cele o mie de nume ale bucuriei Cele o mie de nume ale bucuriei

O carte de o superbă şi adâncă profunzime, de o înţelepciune iluminată, care nu are nimic teoretic. Este o înţelepciune intrinsecă, nestudiată, care irumpe din poveştile simple de viaţă. ...

Workshopuri relevante

Practica Puterii Feminine Practica Puterii Feminine
Dacă ai nevoie de susținere, de conținere, de un loc în care să te simți auzită și ascultată, un spațiu în care să-ți dai voie să devii femeia care ești menită să fii, te invit să aduci ...

Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente
Lucrul cu stările extinse ale Conștiinței este pentru viața de fiecare zi. A fi conștient este a percepe mai profund și mai rafinat realitatea vieții. Un nou grad de Conștiență permite o noi moduri de ...

Meditație Activă și Shaking Meditație Activă și Shaking
Meditația Activă – Body-Shaking este o formă de energie care aprinde corpul, îl trezește la viață. Această „medicină” (cum o numesc unele culturi băștinașe) – body-shaking – ...

Practica Prezenței Practica Prezenței
Experiența Experiența Prezenței este fundamentul întregului parcurs în Școala Maestrului Interior și baza întregului lucru cu stările extinse ale Conștiinței în scopuri de cunoaștere, ...

Luppia Mundi Luppia Mundi
În orice vremuri, cea mai mare putere este Conștiența Realitatea este o oglindă a lumilor noastre interioare, conjugate. A schimba realitatea pe care o trăiești, este a schimba lumea interioară.     A ...