AmmaRa rubrica Aleg Viața! Tu?

Publicat la 20.09.2015 Comentarii

Iată-ne ajunși deja la mijlocul lunii septembrie! Și dacă ne luăm doar după aceste prime două săptămâni, noi, HEFT, simțim că este cea mai puternică lună din acest an. Energia cu care se defășoară Creația Conștientă de Realitate în Călătoria Inimii este enormă. Unii pot spune că această energie este datorată conjuncturilor astrale și a eclipselor pe care le vom avea în această perioadă ce urmează, alții pot spune că suntem norocoși, iar alții că suntem de-a dreptul nebuni să facem tot ceea ce facem. Cu toți au dreptate!

În aceste zile simțim o efervescență creatoare în care avem mare încredere și din care ne inspirăm pentru a continua să hrănim viziunea noastră – Centrul de Conștiență și Comunitatea Călătoria Inimii.

Dacă ai ales acum să citești aceste rânduri poți simți, la rândul tău, această energie efervescentă și poate că entuziasmul nostru creator te va inspira și pe tine.

Îmi vine să strig în toată lumea: Acționează! Mișcă-te! Ieși din inerție! Ieși din zona de confort! Ai încredere în puterea ta de creator! Fă altfel decât până acum! Dar experiența m-a învățat să am mai multă răbdare și să încerc niciodată să forțez Realitatea. Totul să petrece atunci când e pregătit să se petreacă.

Am însă intuiția că, dacă te numeri printre cei care aleg să nu facă nicio schimbare, această energie a lunii septembrie (cât a mai rămas din ea) te va pune față-în-față cu provocări majore. Provocări pe care însă le poți vedea ca pe oportunități oferite pentru a aduce transformare în existența în care te manifești. Sau, ca și până acum, le poți vedea ca pe niște obstacole în fața cărora să aduci argumente imbatabile pentru a nu face nicio schimbare. Din nou, ca de fiecare dată când îți scriu, vin și acum către tine, cu întrebarea: Ce alegi?

Elena Francisc-Țurcanu - AmmaRa Elena Francisc-Țurcanu - AmmaRa

Eu aleg Viața! Tu?

Asumându-mi rolul conștient pe care-l joc cu tine, dragă prieten al Călătoriei Inimii, vin și te invit mai degrabă să te deschizi în fața marilor schimbări și să ai încredere în ce îți aduce Viața și, mai ales, să ai încredere în ce tu poți crea în Viața ta.

Poți, chiar acum, descoperi bucuria de a face altfel decât în trecut.

Poți avea încredere să te lași surprins de unicitatea fiecărui moment fără să mai plănuiești totul crezând că ești în control. Nu ți-ai dat seama până acum că este iluzoriu să crezi că poți controla existența? Aseară, la finalul unei seri eXperiment de RH cineva a spus: „am simțit cum îmi pierd controlul…adică sinele” . Și nu era prima persoană pe care am auzit-o confundând sinele cu a fi în control.

Poți alege să îndrăznești a te bucura mai mult de viață, așa cum n-ai făcut-o niciodată până acum, simțind cât de mult ai pierde dacă n-ai face asta.

Energia lunii septembrie, pe noi – HEFT, ne-a împins a ne onora Viziunea. Nu mai este doar despre a face o alegere și atât. Aleg să…

O alegere făcută într-un moment de inspirație, de deschidere, despre ce intenționezi să faci, să devii, este ceva, iar cu totul altceva este să faci un angajament de a păstra vie acea viziune indiferent de obstacole, dificultățile care pot apărea. A păstra vie Viziunea înseamnă a nu ignora ceea ce percepi, ce simți, ce vizualizezi despre tine. Înseamnă a fi dispus să treci prin tot ceea ce pare o realitate potrivnică, fără a renunța. E ușor să te entuziasmezi pentru o zi, o săptămână, o lună altceva să te prezinți zi de zi, hrănind cu încredere sămânța acelei viziuni până când sămânța se va transforma și va începe, la rândul ei, să dea roade. Ți se întâmplă, oare, ca de multe ori să începi, cu surle și trâmbițe, lucruri noi, doar pentru a renunța apoi foarte repede, pierzând entuziasmul?

Aceia care reușesc să-și manifeste Viziunea sunt cei care continuă, orice ar fi. Au încredere. Noi am ales să avem încredere. În ciuda multor provocări. Am perseverat, cu încredere totală, nerenunțând. Doar așa, iată, Viziunea de a avea un Centru de Conștiență al Călătoriei Inimii, s-a putut manifesta în realitatea pe care am creat-o.

Alegerea ta va rămâne doar o alegere dacă nu o transformi într-un angajament de a păstra vie încrederea în a ta Viziune. Încredere în ciuda oricăror dificultăți și obstacole ce pot apărea. Și vor apărea! Iar dacă nu îți este clar ce anume vrei, clarifică! Fără claritate, nu se poate crea o Viața conștientă. Ce alegi?

Eu aleg Claritatea! Tu?

Așadar, îndreaptă-ți întreaga atenție pe Viziunea ta, clarifică și acționează apoi, cu încredere! Sunt mulți care au o  Viziune dar renunță la primul mic obstacol. Tu poți alege să continui, să mergi până la capăt, oricât ți-ar lua. Privește obstacolele ca făcând parte din joc. Poți manifesta orice îți imaginezi. Fă un angajament cu tine. Un angajament pe care să-l împletești cu Încrederea în visul tău cel mai măreț. Nu te pierde în cum să împlinești visul! Mult mai important este angajamentul de a acționa. Și practica Încrederii. Încrederea nu ți-o poate da nimeni. Ea e în tine. Fie o alegi, fie nu. Însă, chiar și pentru asta, e nevoie de practică. Încrederea te poate conduce dincolo de ce ți-ai putut vreodată imagina. Asta nu înseamnă deloc să te apuci să-ți colorezi în roz filtrul prin care vezi realitatea, rupându-te de ea. Dar nici să te lași doborât de griji și neîncredere nu mai este cazul în această perioadă. Oricât de multe motive ți-ar da mintea, mai ales atunci când te angajezi să schimbi ceva radical, continuă să ai ÎNCREDERE. A putea discerne între fantezie și negare e tot o dovadă de încredere. Adică să nu te iluzionezi deconectându-te de realitate și trăind pe norișori roz, dar nici să îți negi puterea de creator al propriei realități. Alege să privești cu ÎNCREDERE. Dacă tot ai avut încredere să te încarnezi pe această minunată planetă, în aceste extraordinare vremuri, de ce nu ți-ai asuma acum puterea personală și responsabilitatea de a rămâne cu inima deschisă și de a avea încredere în realitate? Ce alegi?

Eu aleg Încrederea în puterea mea de creator conștient! Tu?

Pe noi, HEFT, experiențele din Tabăra de vară, cele din Școala Maestrului Interior și mai ales energia ultimei perioade ne-au invitat să acționăm mai responsabil decât până acum, asumându-ne cu deplină conștiență, puterea personală de creatori ai realității pe care o trăim. Creatori din ce în ce mai conștienți, având în vedere consacrarea noastră. Nu este mereu ușor, dar practicând ascultarea atentă - care devine o artă - și încrederea în intuiția noastră, am ajuns să simțim că totul este posibil. Iar Creația Conștientă este sursa Bucuriei de a trăi.

Astrologic vorbind, am intrat într-un sezon al eclipselor și acest lucru ne aduce aminte că toate consecințele acțiunilor noastre din trecut ne vor ajunge din urmă. De aceea, dragă prieten al Călătoriei Inimii, pentru a crea conștient în orice direcție alegi e nevoie să ai Claritate, Încredere și Conștiență.

Te poți păcăli din nou spunându-ți: „vai, nu mă așteptam ca așa ceva să mi se întâmple chiar mie”. Însă dacă ai fi fost mai atent, mai conștient, ai fi putut simți că nimic nu ți se întâmplă. Că ceea ce trăim cu toți acum, este rezultatul gândirilor și al acțiunilor/non-acțiunilor noastre din trecut. Ceea ce ni se întâmplă chiar acum. Nu mai contează însă ce n-am făcut. Dacă am fi putut face altfel, am fi făcut. Dacă am fi fost mai conștienți, am fi fost și mai responsabili. Însă, fiecare a făcut atât cât a putut până acum. Dar pentru a crea altfel, putem alege acum să disciplina Atenției, a Clarității, a Încrederii și Conștienței.

În aceste următoare săptămâni toate circumstanțele care au nevoie să se schimbe se vor schimba, iar transformările, de mult amânate, se vor petrece. Fie că vrem sau nu! Dar orice eveniment se manifestă doar când îi vine vremea. Chiar dacă noi nu ne simțim pregătiți. Cea mai bună atitudine într-un sezon al eclipselor este deschiderea și încrederea că orice se întâmplă poartă cu sine sămânța unor noi începuturi, oricât de greu ne este uneori să credem.

Săptămâna trecută, la ultima sesiune de Practica Puterii Feminine care a durat 9 luni, am simțit mai mult ca niciodată nevoia noastră, a tuturor, de apartenență la un grup, la o comunitate. Nevoia de apartenență mai presus decât cea de solitudine. Am simțit nevoia fiecărei femei prezente de a-și asuma rolul important în mișcarea globală către întregire. Către Conștiență. Am simțit nevoia de a recunoaște și de a onora forțele naturale care curg prin noi și cu care, împreună, croim lumea în care trăim. Nu este vorba despre a ne erija în creatori atotputernici și atotștiutori ignorând și nerespectând aceste puteri primordiale. Nu suntem nici deasupra lor și nici divizați de ele. Ci mereu ÎMPREUNĂ. Viața curge prin noi și datorită acestor forțe naturale, de care e important să ținem cont și să fim conștienți de ele. Aseară, la seara eXperiment RH, mai multe persoane prezente au trăit conexiunea profundă cu aceste forțe naturale.

arc shamania O parte dintre aceia care au ales să urmeze calea regală a Prezenței, a Conștienței, a Clarității și să facă primul pas în Creația Conștientă de Realitate. Fotografia a fost făcută în august, la Tabăra de vară Călătoria Inimii, în finalul călătoriilor Arta Respirației Conștiente & ShamaniA.

Evenimentele din jurul acestei perioade ne aduc aminte tuturor de locul nostru în ordinea largă a lucrurilor în acest univers. Este vital să acționăm în rezonanță cu o cauză mai mare, o cauză în slujba evoluției Conștiinței și conștienței planetare și nicidecum să ne mai îndreptăm atenția doar către interesele personale. Dacă am rămâne doar la interese strict personale, egotice, punându-le pe acestea mai presus decât pe cele care servesc trezirea planetară, nu am face altceva decât să ne semnăm singuri condamnarea la suferință. În orice facem, privirea macro, de ansamblu, este cheia. Și având această privire de ansamblu asupra faptului că întreaga umanitate trece printr-un proces uriaș de transformare chiar acum, putem alege să ne jucăm, conștienți și responsabili, rolul mic în marea dramă a trezirii colective. Și să renunțăm la a ne mai pune întrebări de genul: Ce pot face eu pentru umanitate? Sunt prea mic. Iată, există războaie, emigranți cu miile care dau năvală, foamete, boli incurabile și accidente. Ce poate face, bietul de mine, în fața acestei realități ostile? Poți alege un rol mic - dar conștient și responsabil - în marele joc cosmic, mai degrabă decât un rol mare în drama măruntă creată de ego. Ce alegi?

Eu aleg să joc rolul conștient și responsabil, oricât de mic ar fi acela! Tu?

Așa cum îi invităm pe toți cei care vin deja în CCI, te invit și pe tine la reflecție asupra cum relaționezi tu cu lumea din jurul tău în această perioadă. Dacă energiile aduse de eclipse ne fac pe toți să fim neliniștiți, am putea alege arta ascultării atente care ne revelează dinamica subtilă a existenței și care poate fi scânteia acestei neliniști pe care o simțim. Adică, să nu mai dăm vina doar pe astre și pe eclipse ci, mai degrabă, să le mulțumim pentru că ne oferă oportunități de a face altfel. Și, din nou, vin cu o întrebare către tine acum: Cât de sincer/ă ești cu tine însuți/însăți, cu cei din jurul tău, cu lumea în care trăiești? Cât de autentic îți exprimi adevărul în această perioadă? Și dacă nu ești sincer/ă, în ce măsură îți ascunzi adevărul și pentru ce o faci? Ce te reține să fii total sincer/ă și să te exprimi?

Poate că a venit momentul să îți însușești adevăruri pe care, în trecut, le-ai evitat.

Poate că a venit momentul să alegi o atitudine de deschidere în fața oportunității de a face altfel decât până acum.

Pentru noi, HEFT, a venit momentul să dăm formă unor vechi vise și viziuni. Vise în acord cu a noastră Consacrare și pe care să le manifestăm ca pe o realitate densă și nu doar ca pe o viziune de o zi. Și sunt convinsă că și pentru tine este un moment potrivit să-ți manifești, cu încredere, visele. Mintea așteaptă ca ”totul să fie perfect” pentru a ne împlini visele. Niciodată nu este totul ”perfect”, căci perfecțiunea e un concept. Dar acționând în ciuda ”imperfecțiunii” contextului pentru împlinirea unui vis, rezultatele pot fi ”de 400 de ori mai tari”. Evenimentele au propria lor viață și ritmul lor propriu. Ține de noi să decidem dacă ne trăim viața, curgând cu ea, sau ținem cu dinții de ceea ce credeam că trebuie să fie doar într-un anumit fel.

Așteptăm pacea supremă, abundență fără limite, inspirația șoptită de muza veșnic prezentă lângă noi, pentru a aduce în realitatea liniară visele. Pacea supremă, abundența fără limite și inspirația ultimă sunt concepte. Nu vom primi nici iubire necondiționată tot timpul și de la toată lumea! Tot ce avem nevoie este să fim atenți și conștienți. Să avem încredere în noi înșine, să fim determinați de a rămâne consecvenți în a aduce schimbare în viața pe care o trăim. Să fim pregătiți pentru a continua în direcția aleasă și de a lua lucrurile așa cum sunt, înainte de le putea schimba. Fără acceptarea a ceea ce este, nu putem crea schimbarea, transformarea. Ai acum oportunitatea de a crede, cu adevărat, în tine însuți/însăți și în capacitățile tale de a manifesta schimbarea în viața ta. Ce alegi?

Eu aleg Practica Prezenței și a Stării de Conștiență! Tu?

Poate că e momentul să ne reamintim că nu avem nevoie de dramă pentru a ne consacra unei cauze și nici de iluminare permanentă pentru a fi trezi în această lume. Putem, pur și simplu, să ne bucurăm mai mult de Viață. Să alegem Conștiența și, cu fiecare Respirație Conștientă, să ne încărcăm cu esența vieții, uneori extatică și euforică, sau foarte liniștită, uneori de-a dreptul tristă iar alteori inspiratoare. Uneori vrem totul, alteori ne temem de tot. Existența, prietene drag, are nevoie de noi toți vii, conștienți, trezi, dornici și pregătiți să acționând atunci când e nevoie, așteptând când e nevoie, și rezonând cu întreaga rețea care ne unește. Să curgem, armonios, împreună cu ciclurile naturale și nu să încercăm a le corecta. Da, suntem creatori conștienți ai realității noastre și, în același timp, onorăm marea Sursă din care se naște tot și curgem cu Viața, fiind total în ea. Ce alegi?

elena crop

Eu aleg Viața! Tu?

Numai devenind iubire, putem iubi cu adevărat. Numai devenind compasiune, putem compasiona cu adevărat. Numai devenind Viața o putem trăi cu adevărat. Viața trăită în conștiență, cu bucuria creației născute din autenticitatea ta. Plini de a ei vitalitate și putere de nestăpânit. Nu ne mai putem permite să irosim propria noastră energie și a ne pune singuri limite, nepermițându-i potențialului nostru să se manifeste.  Ne putem, cu adevărat, alege Viața pe care dorim să o trăim.

Am scris!

AmmaRa – 16 sept 2015
Comentarii mai vechi (2)

Sunt de aceeasi parere, ai scris un articol foarte complex si pe care nu-l poti evita in viata, oricat de mult ai vrea. Trebuie sa ne gandim ce vrem sa facem. De multe ori aleg confortul, gandidu-ma ca mai bine as fi iesit din zona asta si as fi facut ceva util sau chiar in plus. As alege claritatea privind viitorul, dar niciodata nu poti sa stii ce se va intampla acolo, atunci, deci oricat de optimista as fi si oricat de clar as vedea ce vreau sa fac, tot nu pot. Stiu, cu vointa iese orice, dar am avut vointa in unele situatii si nu mi-a mers, deci asta m-a demoralizat putin. Laura în 30.09.2015

Hough!!! Incredere, bucurie si actiune, intr-o viata traita constient. Recunostinta, AmmaRa, pentru cuvintele tale! Diana în 25.09.2015

"Credința este încrederea în ceva exterior. Încrederea se referă la profunzimea interioară a Ființei. Călătoria Inimii este transformarea care ne conduce de la Credință la Încredere."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Trupul meu, Pământul meu Trupul meu, Pământul meu

Mii de ani de spiritualitate descarnată, de căutare a Spiritului în afara Corpului au făcut umanitatea să ignore complet uriaşul potenţial terapeutic şi ontologic al corporalităţii. Ca şi cum ...

Cântările Vieţii Cântările Vieţii

Krishna Das povesteşte precum cântă. Cu graţie, cu subţirime. Istoriile adevărate ale vieţii sale dansează precum spuma valurilor în bătaia vântului, desenând fascinaţia anilor ...

Grație și Forță Grație și Forță

Grație și forță este una dintre cele mai tulburătoare cărți pe care le-am citit vreodată, povestea adevărată a unei iubiri care transcende viața și moartea, lumina și întunericul, binele și răul, ...

Setea de întregire Setea de întregire

Neliniştea pe care o simţim este acel imbold înnăscut, lăuntric care ne împinge în direcţia posibilităţilor noastre spirituale. Setea de întregire este tendinţa dinamică datorită ...

Ne putem lua rămas-bun de mai multe ori Ne putem lua rămas-bun de mai multe ori

Ultima carte a lui David Servan-Schreiber. După 19 ani în care a reprezentat speranţa tuturor acelora care se confruntă cu cancerul, autorul celebrelor „Vindecă” şi „Anticancer”, ...

Workshopuri relevante

Practica Prezenței Practica Prezenței
Experiența Experiența Prezenței este fundamentul întregului parcurs în Școala Maestrului Interior și baza întregului lucru cu stările extinse ale Conștiinței în scopuri de cunoaștere, ...

Respirație Holotropică Respirație Holotropică
Respiraţia Holotropică este un instrument simplu şi puternic de  cunoaştere, prin experienţă directă, a adevăratei naturi a propriei noastre Fiinţe şi a Realităţii. Cuvântul ”holotropic” ...

Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente
Lucrul cu stările extinse ale Conștiinței este pentru viața de fiecare zi. A fi conștient este a percepe mai profund și mai rafinat realitatea vieții. Un nou grad de Conștiență permite o noi moduri de ...

Articole pe aceeași temă

Balsam tămăduitor Balsam tămăduitor

Acum, la mijloc de septembrie, e timpul potrivit să ne întoarce puțin mai mult la noi, permițându-i energiei ce ne îmbrățișează viața să curgă. Să lăsăm. Să dăm drumul. Viața este ...

Timpul unor noi începuturi Timpul unor noi începuturi
Luna Neagră, pisicile în flăcări și Vulcanul tăcut

Dacă alegi să schimbi ceva fundamental în viața ta, fă-o ACUM. Este un timp în care Universul susține alegerile personale și colective înnoitoare. Fiecare moment al vieții tale este un răspuns ...

Puterea Vindecătoare a Atingerii Puterea Vindecătoare a Atingerii

Când experimentăm atingerea, o atingere plină de afecțiune, de compasiune, o atingere conștientă, corpurile noastre produc hormonul iubirii – ocitocina. Acest hormon are foarte multe efecte fiziologice, ...

Filă din Jurnal Filă din Jurnal

Este o noapte adâncă și întunecată, fără Lună, aici, pe această faleză înaltă unde mă aflu. Închid ochii, ascult vântul și valurile Oceanului. Mă cobor în mine pentru ...

Revoluţia Omega-3: acizii graşi hrănesc creierul emotional Revoluţia Omega-3: acizii graşi hrănesc creierul emotional
Uleiul care pune creierul în mişcare

Fiecare dintre noi are sau a avut împrejurul său un om drag care se confruntă cu cancerul sau depresia. Fiecare dintre noi putem face ceva, pentru noi înșine și pentru cei din jurul nostru, menit ...

Roata Ritmurilor Lunare Roata Ritmurilor Lunare
Cele Patru Ritmuri de Conștiență ale Femeilor

Dacă citești aceste rânduri este pentru că ai ales schimbarea, ai ales transformarea, ai ales să crezi că-ți poți crea viața pe care o visezi. Este pentru că acum poți înțelege și accepta ...

Aur Aur
A crede vs a avea Încredere

Poți citi oricâte cărți despre natura profundă a propriei tale ființe și a existenței. Este doar o informație pe care o primești din exterior. Altcineva a trăit experiența. Tu doar afli despre ea. ...

Un Nou Vis. O Lume Nouă. Un Nou Vis. O Lume Nouă.
(Elio D’Anna - TEHNOLOGIA VISĂTORULUI)

Visătorul are un vis: o revoluție individuală, o lume fără religie, fără politică. Un Nou Vis care înlătură orice formă de instituționalizare, orice formă de divizare, spre neutralizarea oricărei ...

Cum să rămâi sănătos într-o lume în care boala a devenit industrie Cum să rămâi sănătos într-o lume în care boala a devenit industrie
Perspective revoluționare ale unor personalități din lumea medicală și culturală asupra cancerulu

“Am avut cancer. Mi s-a dat diagnosticul acesta pentru prima dată acum 15 ani. Mi s-a aplicat tratamentul obişnuit şi am făcut cancerul să dea înapoi, însă doar pentru a recidiva apoi, mai ...

Vindecarea prin Conștiență Vindecarea prin Conștiență
Trupul, mintea și sufletul sunt o permanentă creație

2019 este un an al transformărilor profunde. Ele iau de multe ori aspectul unor crize și conflicte. Acestea sunt însă oportunități și reprezintă înfruntări între cei care am fost în ...

is cover?
is last?
signed in?: