Ritmurile Lunii rubrica Să trecem pragul

Publicat la 23.12.2015 Comentarii

Perioada solstițiului de iarnă ne invită, de fiecare dată, la a ne întoarce întreaga atenție către energia noastră vitală, către forța vieții care trebuie conservată. Este vremea introspecției, a întoarcerii în interior. În trecut, solstițiul era celebrat prin ritual și ceremonii sacre. Am ales, în Călătoria Inimii, să facem precum în trecut și să plonjăm în adâncurile noastre cele mai profunde. Suntem foarte recunoscători pentru ceea ce am trăit în Ritualul Sacru care ne-a pus pe pragul unei porți. Fie trecem pragul, privind înainte și pășind mai departe, fie repetăm comportamente ce nu ne mai servesc și continuăm să hrănim convingeri care nu ne aparțin și pe care, mai degrabă, le-am preluat de la părinți. Și am convingerea că pe acest prag se află foarte mulți oameni în această perioadă. Aleg să cred că putem trece pragul și putem schimba, făcând altfel decât au putut face ai noștri părinți.

Chiar dacă din punct de vedere astrologic intrăm în semnul Capricornului care este un semn de pământ, energia prezentă în aceste zile este una dinamică. O energie care are, mai degrabă, calitatea unei inițieri din vechile temple ale școlilor de mistere. O energie cu miros de noi începuturi. Trăirile pe care le-am avut în ritualul sacru, prin care am ales să onorăm Solstițiul de iarnă, ne-au condus către a urca pe cele mai înalte culmi ale Conștienței. Toate serile eXperiment, workshop-urile, călătoriile de până acum, au fost toate, și fiecare în parte, inițieri spirituale către măiestria Conștienței trăită la acest solstițiu de iarnă. Un solstițiu de iarnă învăluit în energia Lunii Pline care ni se oferă-n dar chiar în noaptea de Crăciun. Inițieri spirituale pe mai multe niveluri care toate ne-au condus către trăirea dimensiunii divine și arhetipale pe care ne-am oferit-o în acest Ritual Sacru. Profundă recunoștință tuturor celor care ați fost împreună cu noi.

Precum tranzitele astrologice sunt mereu diferite, așa și fiecare dintre noi suntem într-un alt loc - pe calea vindecării și transformării noastre, a vieții noastre, a relațiilor noastre - la fiecare solstițiu de iarnă. Îmi revine acum în minte Ritualul Sacru de la Solstițiul de iarnă în urmă cu trei ani. Atunci nici nu îmi puteam imagina că vom trăi ceea ce a urmat. Pe toate nivelele: personal, colectiv, transpersonal, creativ. Unii dintre voi care ați fost, la acel moment, împreună cu noi încă mai sunteți în Călătoria Inimii, alții nu. Însă acest aspect nici nu mai contează, până la urmă. Călătoria Inimii noastre, împreună, continuă la niveluri profunde și nebănuite pentru care eu simt acum o imensă recunoștință.

Acest solstițiu deschide o poartă simbolică al cărei prag suntem invitați să-l trecem și să ne exprimăm, să ne rostim, să ne manifestăm în exterior. Să ne trezim, scuturându-ne de trecut. Să ne eliberăm, renunțând la obiceiuri vechi și comportamente care nu ne mai servesc. Să dăm la o parte, să renunțăm la tot ce încă ne mai împiedică să ne schimbăm. Este o perioadă de transformări accelerate și de tranziții uriașe în care vom continua să fim scuturați, împinși, forțați să facem schimbări majore. A opune rezistență nu va face nimic altceva decât să ne conducă la suferință. Sunt convinsă că nu doar pentru noi cei din Călătoria Inimii este un moment al schimbărilor majore și al transformărilor radicale, ci pentru foarte mulți oameni. Dacă citești aceste rânduri, te numeri printre cei care simt nevoia unei schimbări în viața sa. Fie că e vorba de relația de cuplu, de job, de comportamente sau obiceiuri vechi. Întregul pământ se scutură și se deschide pentru a primi în interiorul său vechiul, pentru a-l recicla și pentru a naște ceva nou. Experimentăm acest lucru la nivel personal dar și colectiv pe măsură ce Conștiința și Conștiența Mamei Pământ se schimbă.

E un moment, de asemenea, în care suntem invitați să ne redefinim limitele, rolurile și statutul în care ne-am trăit viețile până acum. Suntem invitați să privim cu atenție la percepțiile noastre care, în trecut, au fost limitative. Putem alege o percepție sferică. Largă. O percepție în care să existe abundența multor posibilități și potențiale. Dar ca această percepție să devină una sferică avem nevoie să ne întrebăm ceva de genul: „cum mă simt, cu adevărat, la nivel personal, profesional, relațional în acest moment al vieții mele? La acest solstițiu de iarnă? La această Lună Plină care pică chiar de Crăciun?” Și să ne răspundem cu sinceritate. Fără sinceritate nu este posibilă schimbarea, transformarea, evoluția. Întreabă-te: „La ce aș putea renunța, ce sunt dispus să las, să ajustez, să schimb, să vindec, să examinez pentru a crea mai multă bucurie în viața mea?” Doar având curajul să ne întrebăm și apoi să ne răspundem cu sinceritate, putem schimba ceva, cu adevărat, în viața noastră. Doar așa putem detensiona și putem permite potențialului creator să curgă în viața noastră.

Credințele care împiedică creșterea, evoluția și vindecarea trebuie lăsate, abandonate. Majoritatea sunt bariere pe care ni le-am creat singuri din frică, din lipsa stimei de sine, sau, de cele mai multe ori, din neîncredere. Mai ales din neîncredere. Neîncrederea – buba tuturor bubelor. Încrederea ne este testată nu atunci când lucrurile curg în armonie în viața noastră. Ne testăm noi înșine încrederea mai ales când totul pare la pământ. Când traversăm crize, tensiuni, turbulențe majore. Nu va fi suficient ca anul 2016 să ne aducă un potențial pentru noi relații, noi proiecte, noi creații, noi job-uri etc. Aceste potențiale pot ieși la suprafață, și le putem manifesta în lume, doar dacă avem încredere în puterea noastră de creatori. Doar dacă avem încredere că ne putem schimba. Doar dacă avem încredere că putem trece pragul. Însă dacă suntem prea ocupați să rămânem încrâncenați în vechile noastre rezistențe s-ar putea să ratăm potențialul creativ, frumusețea și magia acestei porți deschisă acum în fața noastră.

Suntem binecuvântați în acest an cu un Crăciun cu Lună Plină în timp ce porțile solstițiului de iarnă s-au deschis pentru noi. Cea mai lungă noapte din an, timpul marelui întuneric, ne-a invitat să reflectăm asupra renașterii luminii. Celebrăm înțelesul simbolic al acestui eveniment celest prin sărbătorile de iarnă care, din păcate, s-au comercializat atât de mult încât prea puțini oameni mai simt energia solstițiului. De fapt, majoritatea nici nu-și mai aduc aminte (dacă au știut vreodată) ce semnificație are solstițiul de iarnă. Păcat. A fi în acord cu aceste schimbări ciclice, ale sezoanelor, ne-ar oferi psihicului nostru o șansă de a mai arunca din balast, de a mai renunța la limitele pe care ni le-am pus singuri, de a curge cu viața și de a fi în acord cu natura. Când celebrăm ritmurile Mamei Pământ, aducem în viața noastră o altă energie. Corpul nostru se bucură, se vindecă, când suntem acordați cu Mama Gaia și cu ritmurile ei.

Solstițiul de iarnă marchează începutul unui nou ciclu anual, când sămânța luminii este născută din nou. Copilul Christos renaște, an de an, în fiecare din noi. În această cea mai scurtă zi a anului și cea mai lungă noapte a anului, mama noapte – cum o numesc multe tradiții antice – Mama Divină naște, din nou, viață și lumină și spirit. Fiecare dintre noi are Femininul Divin în interior. Și nu doar noi femeile. Și voi bărbații aveți această dimensiune a femininului divin. Dacă vrem, cu adevărat, să schimbăm lumea, fiecare dintre noi va trebui să facă schimbarea. Mai întâi să avem curajul să renunțăm la patriarhatul din interiorul nostru, la regulile sale și la credințele sale în așa fel încât viziunea noastră nouă să aibă mai mult spațiu pentru a crește. Acesta este Copilul Divin al Luminii, potențialul din fiecare din noi de a trăi și de a ne bucura de viață ca de o alegere conștientă și responsabilă.

Harta astrologică a solstițiului de iarnă pune o lumină asupra energiei pe care o vom trăi în următoarele trei luni până la echinocțiul de primăvară. 5 din 10 planete sunt acum în semne de pământ. Ceea ce promite obținerea unor rezultate foarte concrete la tot ce ne propunem acum. Ce ne dorim pentru anul viitor? Ce ne dorim, cu adevărat, pentru viața noastră? Tot ce îndrăznim acum să visăm, putem obține. Suntem însă invitați să acționăm cu curaj și corectitudine. Îndrăznim să împărtășim cu ceilalți și să aducem în lume viziunea unei vieți conștiente? Acesta este momentul din an în care suntem inspirați de puterea Vieții ce zace adânc în noi. Aceasta este momentul în care ne putem permite să visăm la posibilități noi, la potențiale pe care le-am ținut ascunse, în timp ce stăm în întunericul celei mai lungi nopți din an. Să lăsăm întunericul să alunece în tăcerea lăuntrică pe măsură ce ne așezăm în noi înșine și ne permitem să (ne) ascultăm, să (ne) auzim și (ne) vedem lumina care se naște din Centrul ființei noastre. Și, mai presus de orice, să fim. Atât. Doar să fim.

În seara aceasta am schimbat câteva vorbe cu prietenul nostru Mark Seelig (Amaresh), pe care mulți dintre voi îl cunoașteți deja (și care ne va bucura cu a sa prezența anul viitor oferindu-ne un extraordinar concert cu muzică sacră) și l-am rugat să-mi spună din perspectiva lui de astrologul arhetipal ce ne aduce această Lună Plină de Crăciun. Am zâmbit când l-am auzit spunând: „As Uranus turns direct, expect the unexpected! Or, my dear AmmaRa, dare to do the unexpected! The Cancer Full Moon speaks to the power of your emotions. Feelings are your indicators. Feelings show you that you are on the right path. Feelings demonstrate what is true for you. Be true to your needs. Allow your feelings to guide you because your feelings are your truth. You may be extra sensitive so take good care of yourself...” Gracias el grande Amaresh.
Am zâmbit pentru că, puțin mai devreme, la Centrul Călătoria Inimii, am avut o discuție cu cineva din echipa noastră și căruia am îndrăznit să-i spun: „e momentul adevărului tău. Nu mai poți face schimbări de fațadă, de suprafață, continuând un comportament vechi. A venit vremea să îți asumi o schimbare reală și majoră.”

Cum am mai scris de multe ori și știți și voi prea bine, o Lună Plină ne aduce multă energie, turnând-o în multe feluri și pe multe niveluri ale ființei noastre. Fizic, emoțional, mintal. Cea mai bună cale de a lucra cu energia Lunii Pline este aceea de a deveni conștienți de ceea ce am ținut ascuns în inconștient de la ultima Lună Nouă. Iar ultima Lună Nouă a fost sub semnul adevărului și al sensului, al legilor cosmice și al legilor morale. Ne putem aștepta, deci, ca Luna Plină de acum să aducă la suprafața subiecte ce țin de adevărul nostru și de misiunea noastră, a fiecăruia dintre noi, în această viață. Să sfărâme lanțurile unei morale perpetuată ca fiind un adevăr absolut. Dincolo de o morală prost înțeleasă și preluată ca atare, dincolo de convingeri moștenite și cărora le-am fost loiali, care este adevărul nostru acum? Îți trăiești adevărul? Ai curajul de a te manifesta în lume la adevăratul tău potențial? Ceea ce faci îți aduce bucurie, te hrănește? E creația ta o hrană pentru lume? Această Lună Plină ne clarifică credințele și ne aduce pe noi înșine acasă. În Centrul nostru.

Este o Lună Plină foarte specială, dacă ținem cont că ultima a fost la Crăciunul din 1977. Aproape 40 de ani în urmă. Așa că, vă invit să considerați această Lună Plină ca unul dintre cele mai speciale cadouri pe care le primiți la acest Crăciun. Și dacă ținem cont că următoarea Lună Plină de Crăciun va pica în 2034 cu siguranță ne vom aminti să ieșim, mâine noapte, și să privim cerurile. Să privim Luna Plină în noaptea de Crăciun, dragi prieteni ai Călătoriei Inimii, oriunde ați fi în lumea asta, și să ne reamintim că Luna este mult mai mult decât un corp celest vecin Pământului. Mama Pământ este strâns legată de Lună iar noi suntem cei care suntem și datorită influenței Lunii asupra noastră. Să învățăm să-i ascultăm ritmurile și acesta să ne fie darul în noaptea asta de Crăciun.

Crăciun liniștit, vă urez din liniștea născută între fiecare respirație conștientă. Și... fie ca lumina și energia Lunii Pline să ne readucă aminte că putem visa măreț și că putem avea încredere în a ne manifesta visele. Că putem avea încredere în puterea noastră de creatori conștienți. ÎNCREDERE. Fără încredere nimeni nu ne poate dansa propriul nostru dans numit VIAȚĂ.

Cu iubire și recunoștință, cu energia porții spirituale deschisă la acest solstițiu de iarnă, cu lumina Lunii Pline și cu Lumina Christică, vă îmbrățișez pe toți și pe fiecare în parte.

AmmaRa
"Respirația Conștientă este cel mai natural, cel mai simplu și cel mai profund lucru pe care îl putem face pentru noi înșine și pentru întreaga Umanitate. Este primul pas către starea de Prezență care deschide toate porțile percepției și deci ale Cunoașterii prin trăire directă."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

CONTRACTE SACRE CONTRACTE SACRE

”Care este rostul meu în această lume, pentru ce sunt aici, care este menirea, vocația, consacrarea vieții mele?” Aceastea sunt întrebari fundamentale care apar în cursul transformării ...

Tarotul Mitologic Tarotul Mitologic

Mai mult decât o carte și mai mult decât un set de cărți de joc, Tarotul Mitologic este un instrument de sondare a adâncurilor Conștiinței umane, este o cheie magică a marilor porți către ...

Anam Cara Anam Cara

Frazele acestei cărți nu aparțin lui John O’Donohue, el este doar un aspect, scribul încarnat al acestei curgeri, ci Sufletului său, cel conștient de conexiunea profundă cu tot ceea ce există, ...

Trupul meu, Pământul meu Trupul meu, Pământul meu

Mii de ani de spiritualitate descarnată, de căutare a Spiritului în afara Corpului au făcut umanitatea să ignore complet uriaşul potenţial terapeutic şi ontologic al corporalităţii. Ca şi cum ...

Pășunile Minunăției Pășunile Minunăției

Marile teme ale lui John O’ Donohue sunt miracolul, imaginația și ceea ce este posibil, teme pe care le-a ars în jerbe literare orbitoare. Cuvintele sale sunt portaluri către dimensiunile vaste ale ...

Workshopuri relevante