Ritmurile Lunii rubrica Avatarurile lui Mercur.

Publicat la 10.01.2016 Comentarii

 AmmaRA

Un început de an sub semnul curățeniei interioare și exterioare deopotrivă. Nu te teme de jocurile lui Mercur… retrograd! Nu face decât să te provoace să ieși din încremenire, să reconsideri priorități, proiecte și părți din trecutul tău. Ironic, jucăuș, obraznic, surâzător, dar întotdeauna un mesager al Zeilor, voce a Adevărului mai profund despre noi înșine, Mercur-tricksterul spulberă miturile pe care le-ai creat, ajutându-te să te reconectezi cu prioritățile Sufletului.

 

 Semne pe Cerul Interior

Ne lăsăm semne în Ceruri și în astre. Rămâne doar să ne aducem aminte să le citim și să ne folosim de ele pentru a ne trăi viața mai din plin și mai conștienți. Prin semnele de pe Cerul Interior învățăm să ne interpretăm, în mod corect, mesajele pe care chiar noi înșine ni le trimitem în dar în aceste momente astrale precum cel pe care-l traversăm acum: Luna Nouă și Mercur retrograd. Putem învăța, putem înțelege, putem conștientiza foarte multe dacă ne deschidem în fața acestor oportunități. Asta cu condiția de a nu ne lăsa (con)duși în eroare de interpretări, care mai de care mai prăpăstioase și mai comice, despre ce ne aduce Mercur retrograd, de la oricine ar veni, chiar și de la astrologi ”de clasă”, care emit etichetări negative în ceea ce-l privește pe mesagerul Zeilor – Mercur. Cerul este o oglindă. Noi suntem Cerul și Cerul este în noi.

Luna Nouă – a planta Semințele Realității

Fiecare Lună Nouă ne oferă puterea de a ne simți inspirați să punem, în noi înșine, în pământul nostru lăuntric, semințele energetice de care avem cea mai mare nevoie în acel moment al vieții noastre. Cu atât mai mult această primă Lună Nouă, în Capricorn, ne invită să facem asta. Să ne întoarcem deci cu atenția în interior și să punem, cu mare grijă, semințele energetice de care avem nevoie acum. Fiecare știe ce are nevoie cel mai mult în această perioadă. Însă, la nivel macro, energia acestei Luni Noi ne invită să rămânem focusați, prezenți, atenți și determinați. Ne îndeamnă să păstrăm consecvența în acțiunile noastre. Dacă ne deschidem, putem simți că energia prezentă în aceste zile are darul de a ne așeza în centrul nostru pe calea dezvoltării personale integrale. Bineînțeles doar dacă această dezvoltare personală integrală, această transformare – la nivel personal dar și colectiv -, este ceea ce am ales să aibă prioritate în viața noastră acum. Dacă nu, atunci vom căuta în continuare, risipindu-ne energia în diferite direcții sau vom rămâne tributari unor obiceiuri vechi care ne împiedică evoluția.

Claritate interioară

Iar dacă încă nu avem claritate în ceea ce privește prioritățile noastre, direcția încotro vrem să ne îndreptăm în Viața noastră, poate că acum este momentul să lămurim acest aspect cu noi înșine. Energia acestei Luni Noi ne poate aduce claritate, dacă creăm această intenție. Claritate. În primul rând o claritate în relația cu noi înșine pe care putem alege s-o consolidăm armonizând-o și ducând-o la un alt nivel de Conștiență. Noi cu noi înșine, într-o altă relație decât până acum. Una mai puternică, mai plină de încredere și bucurie, în ciuda tuturor provocărilor. Doar având această nouă relație cu noi înșine, putem apoi curge încrezători prin viață bucurându-ne mai mult de ea. Doar având mai multă încredere în instinctele noastre și în intuiția noastră. Doar având mai multă încredere în adevărul nostru. La această Lună Nouă vom simți că dăm puțin înapoi, în aspecte mai vechi din viața noastră pentru a putea, apoi, merge înainte.

De asemenea, energia prezentă în aceste zile ne invită să ne observăm care este atitudinea noastră față de cariera pe care o avem sau, mai bine zis, față de ceea ce numim carieră. Este o Lună Nouă a cărei energii are de a face cu destinul nostru în lume. Cu ceea ce numim noroc și cu faimă. Atenție însă, în aceste zile s-ar putea să fim văzuți doar prin prisma performanței noastre și nu a ceea ce suntem ca și ființă multidimensională. Și, la rândul nostru, s-ar putea să-i vedem pe ceilalți, chiar cei foarte dragi, doar prin prisma performanței lor. Să nu picăm în această capcană!

Ascultă! Sufletul tău îți vorbește

În aceste zile, dacă suntem atenți la semnele pe care realitatea ni le oferă, găsim indicii importante în legătură cu noul început. Nu doar al acestui an ci al unui nou început în relația cu noi înșine. Noile începuturi au întotdeauna nevoie să schimbăm, în primul rând, felul în care facem lucrurile. Și pentru asta e nevoie să schimbăm felul în care gândim. Să schimbăm felul în care ne dăm voie să simțim. Să ne (re)naștem pe noi înșine. Să abandonăm tot ceea ce nu ne mai servește. Să fim atenți la toate revelațiile pe care le avem zilele acestea la Lună Nouă. Universul ne va revela tot ceea ce avem nevoie să știm. Doar să ne oferim momente de liniște și ascultare.

Aspectul divin al ființei noastre, Sufletul nostru va fi foarte vorbăreț cu noi în luna ianuarie, arătându-ne direcția în care avem nevoie să mergem. Vom putea avea claritate dacă ne ascultăm mai mult pentru a ne auzi adevărul. Dacă n-am meditat niciodată până acum poate că este momentul să începem a medita dimineața.

Luna Nouă în Capricorn ne invită să terminăm tot ceea ce am ținut sub eticheta „unfinished business”. Fără această curățenie, fără această claritate, nu vom putea elimina ceea ce stă în calea succesului nostru. Mai ales al succesului în privința „carierei”.

Trecutul se transformă

Ne-am obișnuit cu mesajele de pe sms sau email și FB dar Universul, Dumnezeu, Sufletul nostru ne trimit mereu mesaje. De tot felul. Dacă ascultăm semnele pe care realitatea ni le oferă, nu doar în aceste zile ci mereu, vom înțelege că foarte multe se petrec pentru noi dincolo de cortinele existenței de zi cu zi. Însă totul ni se revelă doar atunci când e momentul potrivit și doar când suntem pregătiți să primim.

Tot la această Lună Nouă, dacă suntem atenți, vom putea observa că ceva din trecutul nostru poate fi foarte prezent. Sau poate să apară, dintr-o dată, ceva sau cineva din trecutul nostru. În cazul meu, foarte personal, m-am reconectat cu un unchi și am ales să hrănesc și să duc cu atenție relația noastră pe un alt nivel decât a fost până acum. Am înțeles, reconectându-mă cu el, că împreună ne putem împrieteni cu schimbarea simțind-o ca pe o prietenă a noastră. Adică, totul poate fi altfel decât am crezut, dacă alegem asta. Totul poate fi schimbat, dacă avem încredere. Și putem lăsa, putem da drumul la tot ceea ce nu funcționează, la tot ceea ce nu ne mai servește, dacă ne dorim a schimba, a fi și a face altfel decât până acum.

Așadar, să ne așteptăm, la această Lună Nouă, că oameni din trecut pot reveni în viața noastră și pot juca un rol important pentru noi acum. Sau putem privi cu alți ochi ceva ce am făcut cândva, demult, și atunci am criticat. Putem avea o altă perspectivă, dacă alegem asta. Poate fi, de asemenea, vorba de un proiect sau un job nou care are legătură cu eforturi făcute în trecut și pe care, atunci, le-am considerat a fi în zadar. Dacă simțim că există ceva din trecutul nostru la care avem nevoie să ne întoarcem cu atenția și să folosim acel ceva acum, să avem încredere. E un moment potrivit pentru a face acest lucru. Nimic din experiența pe care am căpătat-o în trecut nu trebuie ignorat. Putem folosi, într-un alt fel acum, tot ceea ce am învățat cu ani în urmă.

Trezește-Te!

Așa cum am scris în ultimul articol, Adevăruri Simple despre Schimbări Mărețe, să ne amintim că focul aprins al divinității noastre lăuntrice nu este același cu căldura emisă de ego-ul nostru care crede că el este, întotdeauna, sursa tuturor puterilor noastre. Nu putem să forțăm nimic doar cu ajutorul voinței pentru că eforturile sunt în zadar dacă nu le aliniem și cu marii curenți ai evoluției conștiinței. Aceste valuri ale Conștiinței ne cer Conștiență, ne cer angajament și devoțiune față de un proces dincolo de puterea noastră de înțelegere. Orice am crede că este trezirea spirituală, de fapt, nu este. Să ne amintim că de multe ori habar nu avem de multe lucruri pe care pretindem că le cunoaștem. Dacă o putem gândi și vorbi despre ea - trezirea – suntem departe de adevăr. O putem doar trăi. O putem doar simți. Trezirea. Sau, mai degrabă, Conștiența. O putem FI. Putem deveni ființe conștiente, dacă alegem asta, și ne putem da voie să ne minunăm de ce ne oferă viața în fiecare moment, recunoscând că această alegere nu este una ușoară.  Și putem fi conștienți de ce-i oferim noi, la rândul nostru, vieții prin fiecare respirație conștientă, prin fiecare emanație a noastră, prin fiecare relație pe care o creăm, prin fiecare acțiune pe care o întreprindem.

Mercur… tricksterul

Așa cum menționam la începutul acestei împărtășiri, mai toată lumea spirituală vorbește, într-un mod mai puțin pozitiv, despre Mercur retrograd. Neînțelegeri în tot ce ține de comunicație și comunicare. Cunoscătorii își dau ochii peste cap și se închid anticipând câteva săptămâni de haos și confuzie, nedându-și seama că ei înșiși contribuie, prin această atitudine, la o comunicare deficitară. Mai toți astrologii pe care îi cunosc și pe care îi citesc se tem că aspectul de trickster a lui Mercur le va deranja întreaga viață pe durata perioadei de retrogradare.

Și da, aceste lucruri – neînțelegeri și comunicație proastă - se pot întâmpla mult mai ușor când Mercur este în faza de retrogradare, dar esența trucului este aceea că nu e vorba de evenimente negative ci de momente create pentru a ne opri puțin. Pentru acel „stop” (cum spune Brother David) care nu face altceva decât să ne trezească din inconștiență și din neadevăr.

Mercur retrograd ne oferă, dintr-o dată, exact ceea ce ne așteptam cel mai puțin sau deloc în contextul vieții noastre de zi cu zi. Ne scoală din starea de semiconștiență în care, de cele mai multe ori, ne petrecem timpul. Și, în acele momente, când suntem ridicați și forțați cumva să ne oprim puțin, Universul/Cosmosul, sau chiar Sufletul nostru dacă vrem, ne oferă o nouă sugestie. În acel moment, în care suntem scuturați de Mercur retrograd, putem – dacă suntem înțelepți – să plantăm semințe care vor crește și ne vor oferi perspective diferite. Mercur, jucăuș, creează contextul transformării.

Cel care aduce revelația

Dacă, dimpotrivă, ne forțăm să răspundem evenimentelor prin prisma unei normalități cu care ne-am obișnuit, să ne întoarcem la lumea ordonată și controlată pe care credeam că o știm, un moment de creație și de trezire – oferit de trickster - poate fi pierdut pentru totdeauna. O revelație, o conștientizare poate fi trecută ușor cu vederea, încercând în mod frenetic să ne întoarcem la vechiul mod de a vedea totul.

Ori de câte ori îl avem pe Mercur în retrogradare trăim un timp al adevărului, chiar și când comunicările sunt întrerupte și neînțelegerile sunt din plin. Pentru că neînțelegerile în sine sunt părți ale adevărului de a fi uman. Când Mercur este retrograd ni se oferă o șansă, o oportunitate, de a ne adresa și de a corecta cursul evenimentelor în loc de a le ascunde sub covor cum am făcut de atâtea ori. Orice ne-ar aduce Mercur retrograd cea mai bună reflexie este întotdeauna ”ce adevăr îmi relevă acest lucru acum…în acest moment al vieții mele…și de ce mi se relevă chiar acum…și în felul acesta?” A răspunde sincer la aceste întrebări ne poate conduce către conștiența pe care ne-o dorim. Răspunsuri sincere ne pot elibera.

Darurile jucăușului Mercur

Așa că bucură-te, și ferește-te să crezi că această perioadă aduce doar durere, comunicare deficitară, deraieri de trenuri și decolări întârziate, computere stricate și neînțelegeri cu cei dragi. Trecerea lui Mercur retrograd prin viața noastră este, de fapt, un mare dar de la Ceruri sau, mai bine zis, de la dimensiunea sufletului nostru. Un dar care ne oferă oportunitatea de a reflecta, de a ne opri puțin, de a corecta ceea ce am considerat a fi greșeli pe care le-am făcut în trecut. Cum primim și cum folosim acest dar este ceea ce contează cel mai mult.

Semințele unei noi perspective pot fi puse, în pământul lăuntric al ființei noastre, atunci când este Mercur retrograd. Și nimic din ce ne aruncă în cale Mercur retrograd nu este insurmontabil, oricât de perturbator ar părea pe moment. Nimic nu este doar negativ și rău. Așa că dacă Mercur se joacă puțin cu noi în aceste zile, deranjându-ne planurile bine făcute și bine ordonate, să ne considerăm binecuvântați cu o nouă oportunitate de a ne trezi și de a face altfel. Să ne considerăm binecuvântați cu oportunitatea de a îmbrățișa tot ceea ce apare neașteptat în viața noastră. Să ne considerăm binecuvântați că suntem pregătiți pentru o nouă perspectivă asupra vieții și a lumii în care trăim.

În ciuda proastei reclamei, făcute de mulți astrologi, Mercur retrograd este de fapt prietenul nostru dacă i-am permite să ne vorbească și să ne transmită mesajul pe care, de fapt, credem că nu ni-l dorim. Și nu îl vrem, acest mesaj, din cauză că rămânem identificați în neînțelegeri și tensiuni la nivel de comunicare. Mesagerul Zeilor are un mesaj pentru noi, dincolo de toate acestea. Ne va arăta unde avem ajustări de făcut, în interiorul nostru dar și în afara noastră, și unde atenția noastră și centrarea noastră ne împiedică, mai degrabă, decât ne ajută. Este un semn lăsat de noi înșine pentru noi înșine, când ni-l trimitem pe Mercur retrograd. Aceasta nu vine să ne frustreze ci să ne arate unde avem, încă, blocaje în modul nostru de gândire și percepție. Blocaje pe care trebuie să ni le adresăm nouă înșine mai întâi. Ne oferă, de asemenea, o neprețuită oportunitate de a revizita lucruri, situații, relații pe care le-am ignorat în lunile precedente. Ne oferă oportunitatea de a corecta orice decizie pe care am considerat-o greșită sau orice mod de comunicare pe care l-am turnat într-o formă neplăcută și deloc în acord cu adevărul nostru.  

Zâmbește și vei fi salvat

Am citit undeva, foarte de curând, că atunci când Mercur este în retrogradare, înseamnă că Cerurile vor să ne pedepsească. Cum așa măi fraților să ne pedepsească Cerurile? La fel cum Dumnezeu cel nemilos și răzbunător ne pedepsește atunci când suntem păcătoși mizerabili? Tare îmi vedea să-i scriu acelui astrolog și să-l întreb ce vrea să spună cu Cerurile care ne pedepsesc dar m-am abținut știind că unii oameni încă mai au nevoie să creadă în așa ceva. Și am fost recunoscătoare. Picându-mi ochii pe asemenea exprimare am putut să-mi întăresc convingerea că, de fapt, Cerurile ne oferă o șansă să revizuim, să reflectăm și să încercăm a fi și a face totul într-un mod diferit decât până acum. Că ne oferim noi înșine, prin regularitatea cu care Mercur intră în retrogradare, un mecanism al Sinelui nostru suprem de a ne corecta pe noi înșine. De a ne aduce în Centrul Ființei noastre. De a ne invita să păstrăm, cu încredere, Calea pe care am ales să fim, fără a ne mai abate în toate direcțiile. De a ne pune la îndemână o modalitate care permite lucrurilor, situațiilor, relațiilor din viața noastră, ce au nevoie de ajustări, să fie ajustate înainte de a fii prea târziu. Doar și pentru acest lucru ar trebui să-l primim cu brațele deschise pe Mercur retrograd.

Să folosim deci jocurile și trucurile lui Mercur retrograd din această perioadă pentru a ne spori bogăția existenței. Ca un copil pus pe șotii, trimis de Existență pentru a ne arăta Adevărul, Mercur va provoca disconfort doar ego-ului nostru, părților serioase, încremenite în proiect, solidificate, va crea situații tragi-comice care ne vor arăta cu claritate cum am uitat să fim noi înșine, ne va reaminti adevăratele priorități ale Sufletului nostru și derizoriul structurilor pe care mintea noastră le consideră atât de importante. Mercur, ironic, obraznic, lipsit de orice respect față de serioasele construcții ale ego-ului, ne provoacă la reașezarea în Prezență, în zâmbet, în curgerea existenței.

Să ne dăm voie să avem, de acum înainte, o altă perspectivă asupra prietenului nostru trickster – Mercur retrograd – care nu vrea altceva decât să ne pună înapoi pe Calea noastră, să ne scoată din inconștiență și din neadevăr, și va face tot ce ține de el pentru a ne duce acolo! EFT
"În fiecare om trăiește Maestrul, așteptând să fie trăit. Maestrul Interior este o stare de conștiință a Umanității care-și recunoaște propria Divinitate."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Minte Nemuritoare Minte Nemuritoare

Oare conștiința noastră – mintea, sufletul sau spiritul – ia sfârșit odată cu moartea corpului? Sau continuă să existe undeva, poate pe alte tărâmuri sau în alte dimensiuni ...

Cercul Revelaţiei Cercul Revelaţiei

Cercul Revelaţiei este o carte uimitoare şi captivantă care povesteşte istoria extraordinară a unui drum spiritual foarte neobişnuit. Este o carte pe care nimeni dintre aceia care caută Adevărul nu o ...

ANTICANCER ANTICANCER

Cu toţii putem folosi cât mai bine posibil această revoluţie a cunoştinţelor care s-au dobândit în materie de cancer, atât pentru a ne proteja de factorii externi, cât şi pentru ...

Ceea ce nimeni nu îți spune Ceea ce nimeni nu îți spune

Sarcina este una dintre cele mai transformatoare experiențe prin care poate trece corpul uman, iar schimbările pe care le implică nu sunt niciodată doar fizice. Când ești însărcinată, corpul pe ...

Cele o mie de nume ale bucuriei Cele o mie de nume ale bucuriei

O carte de o superbă şi adâncă profunzime, de o înţelepciune iluminată, care nu are nimic teoretic. Este o înţelepciune intrinsecă, nestudiată, care irumpe din poveştile simple de viaţă. ...

Workshopuri relevante