Ritmurile Lunii rubrica Prezența la Lună Plină

Publicat la 22.02.2016 Comentarii

 Elena Francisc-Țurcanu

 

Evenimentele, alegerile, acțiunile, transformările ultimelor săptămâni căpătă toate mai multă claritate în lumina Conștienței acestor zile și a Lunii Pline care veghează. 

Cu cât practicăm mai mult starea de Prezență și Conștiența, cu atât mai multă claritate și încredere avem. Încredere nu doar că „se poate”, cândva, undeva, de către cineva. Ci, mai degrabă, încredere că noi putem schimba realitatea în care trăim. Acum. Aici.

Evenimentele, alegerile, acțiunile, transformările ultimelor luni capătă toate mai multă claritate în ceea ce privește complexa lor țesătură întrepătrunsă cu viața noastră în moduri de care nici nu ne-am dat seama până acum.

AmmaRa, Lună Plină în Platoul Luncanilor, vara 2015

Cu cât practicăm mai mult starea de prezență și Conștiența, cu atât mai multă claritate și încredere avem. Încredere în curgerea vieții. Încredere că momentul prezent este un mare dar de care ne putem bucura.

Alunecați în inconștiență, percepem viața ca fiind stresantă, haotică și scurgându-se mult prea rapid. O simțim împărțită într-o mie și una de bucățele dispersate. Practicând starea de Prezența și Conștiența, ne educăm în a simți toate aceste bucățele ca fiind multiple fațete ale experienței numită Viață!

Ceea ce se petrece în afara noastră și împrejurul jurul nostru se petrece, de fapt, înlăuntrul nostru și curge prin noi. E total greșită ideea că lucrurile ni se întâmplă și că trebuie să răspundem la ceea ce ni se întâmplă.

Cu cât practicăm mai mult starea de Prezență și Conștiență, cu atât mai multă claritate avem asupra faptului că noi suntem cei care ne petrecem Vieții. Că totul se petrece în noi. Că ne creăm (sau nu) Viața pe măsură ce pășim (sau nu) înainte.

Mulți simțim o imensă rezistență atunci când auzim că ne aparține în totalitate responsabilitatea asupra felului în care ne trăim viața. Nimeni din afara noastră nu este responsabil pentru noi. În fiecare moment al vieții noastre, rolul de creator a ceea ce trăim, ne aparține.

În Călătoria Inimii insistăm foarte mult pe a juca acest rol în mod conștient – Rolul de Creator al propriei vieți. Mulți nu vor să audă că ei dețin puterea creativă. Însă acesta este adevărul, oricât de multă rezistență i-am opune. Puterea creativă pe care o aducem, o emanăm cu fiecare respirație conștientă în fiece gest și acțiune, ne aparține.

A venit momentul să renunțăm la victimizare și la a mai crede că n-am avut noroc în viață.

A venit momentul să ne asumăm, cu totală încredere, Centrul a tot ceea ce creăm în viața noastră.

Uneori vom continua să reacționăm alunecând în inconștiența unor roluri cu care încă ne identificăm. Dar, practicând starea de Prezență și Conștiența, vom ieși mai rapid din aceste alunecări.

Vă invit, azi, la Lună Plină, când soarele intră în semnul zodiacal Pești, să alegem a renunța la victimizare, la credința că nu avem noroc în viață.

Să alegem să simțim că numai noi înșine suntem vârtejuri de lumină și, în același timp, de întuneric, de curgere și de stagnare, de mișcare și de așezare, de acțiune conștientă și de reacție inconștientă, de acceptare și de judecată.

Să alegem, la această Lună Plină, să ne bucurăm, să zâmbim cu soarele de afară și să simțim lutul comun din care suntem toți născuți dar și bucățile de univers din care suntem creați.

Să alegem, la această Lună Plină, să ne simțim infinitul, eternitatea dar și bogăția pământului – sursa noastră sacră.

Să alegem, la această Lună Plină, să lăsăm îngustimea minții care ne ține captivi în gândire limitativă.

Să lăsăm îngustimea minții care ne ține blocați în dualitatea „eu și tu”, „bun și rău”, „ghinion și noroc”.

Să lăsăm îngustimea minții care ne ține prizonieri în tot felul de moduri prin care ne reducem pe noi înșine la „nu pot”, „nu merit”, „nu am încredere”…

Să lăsăm îngustimea minții care ne ține încorsetați în convingeri ce reduc vastul spectacol al sfericității Ființei noastre la biată ecuație cu care să ne gestionăm propria frică.

Este o Lună Plină care ne provoacă, pe de o parte, dar ne aduce și mult confort. Ca întotdeauna, depinde doar de noi ce alegem să privim. Cum alegem să întâmpinăm energia prezentă în aceste zile. Pe ce alegem să ne focusăm? Dacă îi permitem minții noastre și inimii noastre să fie absorbită în gânduri și sentimente de pierdere, eșec, regrete, dezamăgiri, învinovățiri, atunci ne vom chinui, ne vom lupta, vom suferi. Vom crede, în continuare, că viața este dincolo de puterea noastră de a crea și orice am face se va pierde în marele haos al vieții inconștiente. Dacă însă ne deschidem inimile în fața provocărilor, oricât de zguduitoare ar părea să fie, vom fi în curgere odată cu schimbarea anotimpurilor. Dându-ne voie să simțim mișcarea subtilă a sezoanelor care, în curgerea lor naturală, ne aduc aminte să ne urmăm propria noastră natură, vom găsi susținerea Mamei Pământ

Acum, la început de primăvară, Mama Pământ ne ajută, ne susține. Doar să ne deschidem să o simțim. Ea ne arată că își continuă cursul fără ezitări. Ea poate fi marea noastră sursă de putere. În această perioadă, Mama Pământ, joacă un rol vital în evoluția conștienței la nivel global și ne invită să facem și noi la fel. Fiecare în felul său și în ritmul său. Și…ÎMPREUNĂ.

Să devenim Conștienți Împreună!

Orice stres pe care l-am putea simți în această perioadă, nu doar acum Lună Plină, poate fi ușurat readucându-ne aminte că suntem toți copiii universului și ai Mamei Pământ. Să ne reamintim de Mama Terra, o mamă generoasă, planetară, care ne satisface nevoile. Cu adevărat, orice identitate, orice rol inconștient, orice rezistență și opoziție se topește, când ne aducem aminte de asta.

Această Lună Plină ne amintește că în esența noastră, dincolo de tot și toate, suntem toți o forță a naturii. Ne putem da voie să ne simțim această forță a naturii care se trezește acum la viață? Ne putem da voie să ne simțim precum vântul care curăță? Ne putem da voie să ne simțim precum mareele marii mame Ocean dătătoarea de viață? Ne putem da voie să ne simțim precum iarba proaspătă care crește acum la început de primăvară? Ne putem da voie să ne simțim precum razele calde ale soarelui blând de Dragobete?

Când suntem conectați cu forța naturii, simțind-o ca fiind esența noastră, ne depășim nevoia de a controla, de a exploata, de a opresa, de a îmblânzi.

Natura nu încearcă să ne exploateze. Doar inconștiența umană vrea să îmblânzească, să controleze, să manipuleze. Și ne facem asta nouă înșine dar și celorlalți. Frică și putere manipulatoare. Emoții copleșitoare. Furie. Neîncredere. ”Trebuie să înțelegem”, mai degrabă decât să simțim. Ne deconectăm de la moștenirea colectivă care ne unește. Judecăm și controlăm emoțiile, sentimentele, pe pe ceilalți, pe însăși Mama Natură.

La această Lună Plină, vă invită să devenim conștienți că este important să ne uităm, mai întâi, în interior și să vedem cum am divizat, cum am desprins atâtea expresii din marea sursă sacră?

Este o nevoie vitală de a găsi căi noi și inovatoare pentru a naviga pe apele tulburi și provocatoare ale vremurilor pe care le trăim cu toți. Și, în același timp, să ne reamintim că oricât de tulburătoare și provocatoare sunt aceste timpuri pe care le trăim ele sunt și vremuri de renaștere și reînnoire, de înțelepciune profundă, de revelații transformatoare și de viață nouă. O lume nouă.

Această Lună Plină vine să ne aducă aminte că nu suntem niciodată singuri, nu suntem niciodată aruncați din ceruri și abandonați pe biata planetă Pământ în așteptarea mântuitorului. E doar o credință eronată la care Luna Plină ne provoacă să renunțăm.

Trezirea, Iluminarea nu mai sunt doar noțiuni la care să visăm convinși că nu le vom trăi niciodată.

Vibrația noastră crește pe măsură ce alegem calea Conștienței. Cu adevărat ne putem crea viața pe care o visăm, abandonând ceea ce nu ne mai servește.

Cu răbdare și încredere, vă invit să practicăm starea de Prezență și să alegem Calea Conștienței.

 AmmaRa
"Umanitatea este o experiență. Divinitatea este o experiență. Călătoria Inimii este experiența trecerii de la identitatea Umanității la cea Divină, prin Conștiență. Și invers"

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Cântările Vieţii Cântările Vieţii

Krishna Das povesteşte precum cântă. Cu graţie, cu subţirime. Istoriile adevărate ale vieţii sale dansează precum spuma valurilor în bătaia vântului, desenând fascinaţia anilor ...

Şcoala Zeilor Şcoala Zeilor

Această carte este o hartă şi un plan de evadare. Scopul său este de a vă arăta parcursul urmat de un om oarecare pentru a evada din povestea hipnotică a lumii, din interpretarea jalnică a existenţei, pentru ...

Grație și Forță Grație și Forță

Grație și forță este una dintre cele mai tulburătoare cărți pe care le-am citit vreodată, povestea adevărată a unei iubiri care transcende viața și moartea, lumina și întunericul, binele și răul, ...

Zâmbește fricii Zâmbește fricii

Nenumărate sunt formele fricii care stăpânesc existența umană în aceste timpuri. Frica de viitor, frica de schimbare, de asumare a propriei străluciri, frica de judecățile celorlalți, frica de ...

Călătoria Inimii Călătoria Inimii

Un Maestru a spus: “Adevărul vă va face liberi”. Şi un altul: “Adevărul vine înaintea Iubirii”. Această carte este despre Adevăr, Libertate şi Iubire. Un triunghi magic şi ...

Workshopuri relevante