Maestrul Interior rubrica Permanenta Devenire - Femeie, Bărbat

Publicat la 09.05.2016 Comentarii

Elena Francisc - Țurcanu

La Lună Nouă, Călătoria Inimii naște Cercul Sacru al Feminității - Anam Cara, în al nostru Sanctuar și Haita Lupilor pe Dealul Zmeului.

Reflecție. Intenție. Blândețe. Frumusețe. Și, mai mult decât orice, liniștea de care întreaga umanitate are mare nevoie. Întunecimea luminoasă a Lunii Noi ne-a învăluit în straiele receptivității – cheia cu care am simțit că ne vom desfășura următoare perioadă. Receptivitate și Reflecție.

Și o imensă motivație să ne onorăm adevărul luând decizii care să-l servească și care să reflecte cunoașterea noastră profundă, ancestrală. Indiferent cu ce cost ar putea veni la pachet rostirea și onorarea adevărului nostru.

Conștientizări majore survin de fiecare dată când naștem acest Cerc Sacru al Feminității. De data asta am celebrat, printre altele, și conștientizarea că adevăratul succes, adevărata împlinire și bucurie, se fac simțite doar în acțiunile și în creațiile ce reflectă misiunea profundă a vieții noastre. Nu este vorba de acel succes rapid, instant ci, mai degrabă, de bucuria unei vieți mai simple și mai autentice. Iar pentru a alege o astfel de viață e nevoie de curaj. Curajul de a renunța la cine credeam că suntem sau cine credeam că vrem să fim și încrederea în a ne da voie să devenim. Procesul de transformare înseamnă o permanentă devenire.

În astfel de Cercuri Sacre ale Feminității, spiritele noastre sunt întărite și împuternicite pentru a face față tuturor schimbărilor prin care trecem toate. La Lună Nouă, în această Ceremonie Sacră a Feminității noastre, am primit viziuni intense în legătură cu felul în care ne putem trăi viața dacă avem încredere în intuiția noastră de femei. Și viziuni despre cum am putea avea lumea ce ne înconjoară în acord cu viața noastră. Cu tot ce implică viața și lumea. Cu „bune” și cu „rele”. Vălul între lumi și dimensiuni a fost atât de fin și de transparent - și pare că așa va fi în următoarea perioadă – încât am putut vedea și percepe multe dintre cele ce nu ne permitem să simțim când suntem pierdute în griji și neîncredere.

Nu este nevoie să fii în Comunitatea Practica Puterii Feminine, dacă nu te simți pregătită să pășești într-un astfel de Cerc Sacru, pentru a-ți da voie să simți și să percepi ce îți aduce energia prezentă în aceste zile. Doar întoarce-ți atenția în interior, din când în când, ascultă-te pe dinăuntru, și dă-ți voie să simți.

Transparența acestui văl ne va permite tuturor să adunăm informații, trăiri, percepții și vibrații care, de obicei, nu ne sunt accesibile. Pentru cei/cele care au făcut deja un parcurs pe Calea Maestrului Interior toate aceste trăiri vor fi mai puternice și mult mai vibrante în această perioadă. Pentru cei care sunt abia la începutul unui astfel de parcurs de dezvoltare personală și spirituală multe din trăirile, emoțiile și semnele ce vor apare în zilele următoare pot părea de nerezolvat sau există chiar riscul ca acestea să fie date, rapid, la o parte și interpretate ca fiind doar niște coincidențe. Nimic nu este doar o simplă coincidență. Nimic nu este fără de sens, decât dacă alegem noi să privim în felul acesta lucrurile. Dacă, însă, decidem să ne dăm voie să simțim și să învățăm din orice ne oferă viața, putem descoperi unele conexiuni de-a dreptul uimitoare. Putem primi informații pe care să le folosim pentru a ne transforma realitatea în care trăim. Contează, cu adevărat, doar să ne permitem a ne deschide în fața simțurilor noastre profunde atât de multă vreme adormite. Și aceste simțuri profunde nu se referă la visarea cu ochii deschiși. La utopii și poleiala spirituală care ne fură atenția de pe acțiunea conștientă și ne conduce către fantezii new-age. Pare să fie multă poleială spirituală în jurul nostru în aceste vremuri.

De ne-am fi născut pentru a evada în fantezii spirituale la fiecare obstacol altfel ar fi fost realitatea noastră. Dar ne-am întrupat aici să învățăm să acționăm, cu încredere și conștient. Să învățăm să ne onorăm Contractul Sacru al sufletului. Viața trebuie întrupată și trăită cu fiecare celulă a corpului nostru uman. Și învățând noi să trăim, deplin, ne onorăm părinții și străbunii.

E o perioadă care ne permite tuturor, dacă ne dăm voie, să învățăm să parcurgem diferitele niveluri ale ființei și să avem curajul să le aliniem într-un singur și extraordinar întreg. Un tot, un întreg, care reflectă multe aspecte la acestui univers infinit în care ne petrecem toți.

E momentul să privim în față ceea ce, mai degrabă, preferăm să ignorăm, și să ne asumăm responsabilitatea pentru tot ceea ce proiectăm pe ceilalți și pe lume în general. E momentul să acceptăm că propria noastră perspectivă este doar una din nenumăratele perspective disponibile nouă tuturor și fiecăruia în parte. Fiecare dintre noi poate avea propria sa perspectivă. Perspectivă și nu părere! De păreri ne împiedicăm la tot pasul. În schimb, o perspectivă născută din simțuri profunde retrezite la viață merită să fie onorată.

Putem avea acces la multă informație în această perioadă. O cunoaștere interioară, ancestrală, e scoasă la suprafață de către percepția noastră acutizată și rafinată de energia prezentă. Și încrederea în această percepție ne poate schimba perspectiva din care ne vedem pe noi înșine și întreaga lume. De asemenea, putem avea acces la o puternică intuiție. Condiția este însă, mereu și mereu, să ne dăm voie. Să ne dăm voie să simțim și nu doar să interpretăm prin filtrul minții și al logicii liniare. Și nici să continuăm a ne tot împiedica în păreri. Sau a ne complace în povești care, de cele mai multe ori, nu au nicio bază în realitate.

E momentul să avem încredere în aceste percepții mult mai rafinate și mai sferice asupra realității. Iar fără această încredere ne putem simți copleșiți înainte să punem toate aceste cunoașteri, informații și percepții întru manifestare în viața noastră. Fără o totală încredere în intuiția noastră nu putem transforma aceste viziuni profunde în acțiuni conștiente care ne pot schimba viața.

Pe de altă parte, a încerca să ținem cont de toate semnele ne-ar putea obosi fizic, mintal și emoțional. Ține doar de noi să sortăm ce merită atenția noastră în fiecare moment. Și mai este foarte important să ne cultivăm capacitatea de a echilibra viața noastră mundană cu ceea ce numim viață spirituală. Adică, să nu le mai vedem ca fiind separate. Acest echilibru este cheia de a merge mai departe, cu totală încredere, în procesul nostru, individual și colectiv, de transformare. Pe măsură ce simțurile ni se rafinează iar vălurile între dimensiuni devin și mai transparente, informații din ce în ce mai multe, în diferite forme, ne vor fi disponibile. Să ne aducem aminte să ne dăm voie să simțim mai mult și să înțelegem mai puțin.

În Cercul Sacru al Feminității, acum la Lună Nouă, am simțit cum energia prezentă aducea mai multă claritate și încredere în misiunea aleasă – O Viață trăită în Conștiență și împărtășirea Conștienței cu cât mai mulți oameni. Am trăit o încredere onestă, totală, simțită în toți porii pielii. Am trăit întruparea puterii necesare pentru a parcurge procesul de realiniere, de vindecare și transformare.

Intențiile noastre, ale celor prezente în acest Cerc Sacru, au fost potențate de energia Lunii Noi și de energia prezentă în această perioadă. Obstacole inconștiente care ne-au tot împiedicat progresul și transformarea, sunt acum scoase la suprafață, vin în lumina conștienței, la toată lumea. Dacă ne dăm voie să simțim!

Am înțeles că, uneori, ne vom mai enerva, ne vom mai supăra pe faptul că nu putem deține controlul asupra a ceea ce iese din umbrele psihicului nostru. Dar, dincolo de aceste momentane supărări și enervări, putem alege să avem încredere! Reacțiile, de asemenea, uneori pot fi foarte exagerate. Ne putem simți mai vulnerabili decât de obicei sau frustrați chiar fără nici un motiv. Putem fi tentați să credem chiar că am fi greșit cu ceva. Nimic însă nu a fost „greșit" vreodată. Am făcut fiecare tot ce am putut și cum am știut mai bine. Toate experiențele au fost lecții importante pentru sufletul nostru.

Acum însă este o perioadă în care curățăm țevile lăuntrice înfundate de tot felul de gunoaie ale gândirii compulsive, ale convingerilor cu care ne-am identificat, ale judecăților și criticilor aspre. Curățăm. În felurite moduri. Unii mai conștient decât alții. Atât. Nimic mai mult. Natura acestor timpuri este de a elibera energia care a tot stagnat, a băltit în noi și s-a împuțit, neavând pe unde să curgă. A învăța să o lăsăm să curgă în afara noastră, controlând-o în mod conștient, prin dans, prin sport, prin mișcare, prin meditație și întoarcere la natură, și nu lăsând-o să explodeze în reacții inconștiente, agresive, violente este o dovadă de maturitate și înțelepciune. Este o dovadă că alegem să acționăm, cu adevărat, în direcția schimbării pe care ne-o dorim.

E nevoie să dăm drumul la depuneri emoționale de care nu mai avem nevoie pentru a crea spațiu ca ceva nou să emeargă. La fiecare Lună Nouă, sădim o sămânță energetică. Tu ce ai ales, ca și sămânță, la această Lună Nouă?

Noi, în Cercul Sacru al Feminității, am ales să trăim în lumina adevărului nostru eliberându-ne de puterea ego-ului imatur. Am simțit cum aceste Cercuri Sacre ne-au dezvoltat și maturizat, într-un mod sănătos, ego-urile.

Unele dintre femei vor alege să aparțină unui astfel de Cerc Sacru. Alte nu. Însă nu asta contează. Poate că tu, cea care citești acum, faci parte din Comunitatea Practica Puterii Feminine sau ceva asemănător. Nici asta nu contează. Poate că tu, bărbatul care citești acum aceste rânduri, aparții sau îți dorești să aparții unei comunități de bărbați responsabili și conștienți. Și, la fel, nici asta nu contează acum. Fiecare este acolo unde poate fi în acest moment.

Importantă e însă conștientizarea că acesta este punctul crucial al oricărei Căi Spirituale – momentul în care alegem, sau nu, să ne trăim viața în mod conștient și să ne maturizăm ego-urile! Și nu este deloc suficient doar să rostim „aleg Conștiența”! Pentru că asta nu înseamnă că, iată, gata, ne-am iluminat și am devenit, pentru totdeauna, ființe spirituale conștiente. Este o mare păcăleală să credem asta. Este o iluzie. O alegere rămâne o alegere dacă nu o transformăm într-o acțiune conștientă. Iar a ne trăi viața în mod conștient este un proces continuu. Nu se oprește niciodată. A descoperi cine suntem cu adevărat și a avea încredere în adevărul nostru, în loc de a ne lăsa pradă puterii inconștiente a ego-ului, este un proces permanent. Și asta este, de fapt, frumusețea unei Vieți Conștiente. Permanenta devenire.

Alegerea de a parcurge un program de dezvoltare personală integrală, de a ne maturiza un ego sănătos și, în același timp, de a ne lăsa spiritul liber și curajos este tot ceea ce avem nevoie pentru a naviga în realitatea pe care ne-o creăm.

Ego-ul nu este un demon așa cum mulți încearcă să ne dovedească ci, mai degrabă, o unealtă extrem de utilă pe care e important să învățăm a o folosi cu înțelepciune.

Un ego sănătos și matur știe când să vorbească cu încredere și când să rămână în tăcere cu smerenie.

Un ego sănătos și matur știe când să acționeze conștient și când să aștepte în ascultare lăuntrică.

Un ego sănătos și matur știe când să lase, să dea drumul, să renunțe la control și când să primească, să se deschidă, să se abandoneze.

Când alegem un nou mod de viață – Conștiența – ego-ul devine un prieten de nădejde, un prieten înțelept pe care ne putem baza și care ne poate susține atunci când trecem prin momente mai tensionate, mai dureroase, mai pline de emoții tulburătoare.

Dacă ne dorim transcenderea ego-ului înainte de a-i înțelege adevărata sa natură, nu facem decât să ne falsificăm. Adică, să șuntăm spiritual procesul nostru de transformare. Ne întoarcem oricum – atunci când suntem conduși de un ego imatur - mereu și mereu, într-o formă sau altă, într-un context sau altul, printr-o relație sau alta, la ceea ce nu am rezolvat, nu am acceptat, nu am integrat. Aceasta a fost o altă majoră conștientizare în Călătoria de la Lună Nouă în Cercul nostru Sacru al Feminității. Iar tema adevărului, în multiplele lui fațete, a fost și ea la loc de cinste în a noastă Călătorie. Am înțeles cum adevărul este la fel de mult un aspect al ego-ului, cum este și un aspect al sufletului, al vieții noastre mundane cât și al vieții noastre spirituale. Suntem, în fiecare clipă, îmbăiați în adevăruri relative și adevăruri absolute. Și suntem „condamnați”, atunci când alegem un nou mod de viață – Conștiența - să discernem între cele două. Să știm care din aceste adevăruri, fie unul relativ sau unul pe care-l simțim absolut, trebuie să fie onorat și când. Ne-am lăsat semne în această Lună Nouă să ne întâlnim din nou, femeie printre femei, (dar și bărbați între bărbați în haita Lupilor din Călătoria Inimii) pentru a ne readuce aminte că adevărul are multe fețe și că un ego matur este în slujba acestui adevăr chiar și cu prețul de a se da puțin la o parte. Adică, un ego matur nu se teme să se dea la o parte în fața adevărului. Nu se simte umilit să accepte a renunța la a mai avea „dreptate”. Fie că este un adevăr relativ, ce în acel moment merită să fie onorat, fie că este un adevăr absolut.

Fie că ești femeie – sau dorești să devii, cu adevărat, femeie - fie că ești bărbat – sau dorești să devii, cu adevărat, bărbat - și simți că ai nevoie de însoțire în procesul tău de maturizare al ego-ului, va fi un privilegiu pentru noi – HEFT & Călăuzele Călătoriei Inimii – să te însoțim.

Iar ție, femeie, Comunitatea Practica Puterii Feminine îți va oferi susținere și conținere. Îți va oferi stabilitate și substanță.

Poți alege să fii cu mine de Sfântul Constantin și Elena în Călătoria de la Iași sau poți alege să-ți oferi 4 zile și 4 nopți în Natură în Retreat-ul Anam Cara. Sau oricare altă Călătorie din Practica Puterii Feminine alegi să ți-o oferi în dar, împreună ne vom ancora în propriul pământ – trupul nostru de femei - pe măsură ce învățăm să procesăm emoții provocatoare dar și să celebrăm bucurii revelatoare. Vom învăța să ne înrădăcinăm în spațiul nostru interior, unde toată înțelepciunea există așteptând momentul potrivit să se facă cunoscută. Eforturile făcute în acest an în direcția de a trăi cât mai autentic încep să dea roade de acum înainte. E nevoie de un curaj nebun să ne onorăm adevărul așa cum îl vedem chiar și sau mai ales atunci când acesta pare că ne separă de ceilalți sau ne provoacă statusul quo.

E nevoie de un curaj nebun să renunțăm la relațiile sau legăturile restrictive și de complezență. E nevoie de un curaj nebun să ne depășim propriile obstacole. Noi suntem cei care ne-am pus, pierduți în inconștiență și prizonieri ai unor roluri vechi, toate aceste piedici pe care acum avem curajul să ni le depășim. Doar făcând asta ne putem simți mai liberi pentru a ne onora procesul transformării noastre. Libertatea – sau lipsa ei – reverberează prin tot ceea ce facem și suntem în aceste zile. Este o perioadă foarte bună în care să ne dăm voie să reflectăm asupra felului în care ne exprimăm pe noi înșine și asupra a ceea ce spune comportamentul nostru, în general, despre relația pe care o avem cu propriul adevăr.

Adevărul nu este întotdeauna blând, frumos și atrăgător (de aceea ne ferim de el, de cele mai multe ori). Ne poate cere o imensă îndrăzneală în acțiunile noastre, dar fără a fi sincere și mai blânde cu noi însene nu putem continua. De fapt, nu este vorba doar despre blândețea pe care, noi femeile, trebuie să ne-o arătăm nouă însene. E valabil și pentru voi bărbații. Avem o mulțime de oportunități în care ne putem observa dialogul interior și cum acesta impactează starea noastră mentală și emoțională.

Ne rostim, oare, doar vorbe de încurajare când lucrurile nu merg așa cum ne doream sau suntem cei mai răi dușmani ai noștri folosind auto-critica, judecata aspră și chiar abuzul față de noi înșine la cea mai mică oportunitate?

Ne recunoaștem reușitele cu aceeași intensitate și atenție la detalii așa cum facem cu greșelile și eșecurile noastre?

Suntem realiști în privința așteptărilor pe care le avem de la noi sau ne setăm taskuri imposibile, cu scopuri neclare, și ne prăbușim sub greutatea propriilor noastre cerințe?

Să avem curajul să ne punem aceste întrebări și să fim sinceri în a ne rosti răspunsurile.

Trăim vremuri în care toți avem nevoie de un optimism echilibrat și de mult mai multă îngăduință, blândețe, cu noi înșine. Și avem nevoie de o încredere totală în capacitatea noastră de a face altfel decât în trecut. O încredere în a ne manifesta adevăratele potențiale într-un mod frumos și armonios. Adică fără a mai recurge la violență și control.

Viața ne oferă multă incertitudine. Dar asta-i și frumusețea vieții. Și ne putem simți în siguranță doar învățând să îmbrățișăm această incertitudine, această permanentă schimbare. Nimic nu este niciodată sigur și nimic nu poate fi, cu adevărat, controlat. Putem începe a ne da voie să simțim că fiecare moment al vieții noastre este infuzat cu divinitate. Și când recunoaștem acest adevăr – cum că divinitatea este în noi, în fiece moment al existenței noastre - căutarea în exterior încetează. Devenim conștienți că ține doar de noi să ne facem viața mai frumoasă. Frica, grijile, anxietatea, neîncrederea apar doar atunci când uităm de adevărata noastră natură. Uităm că divinitatea nu este nicăieri în afara noastră ci în noi și în felul în care ne trăim viața. Iar pacea o simțim în noi când ne aducem aminte să lăsăm controlul și să curgem cu viața.

Cu încredere și deschidere în fața a tot ceea ce Viața ne aduce, binecuvântez alegerile sacre ale sufletului tău!

PS. Despre Lupi și dealuri și Cer înstelat la această Lună Nouă ce tocmai a trecut, poate va împărtăși Agnis. Însă Calea Lactee și Cerul înstelat, la Lună Nouă, pe Colina Lunii este o experiență unică ce merită trăită. Retreat - Anam Cara 6-10 iulie este la Lună Nouă! Și vine cu ploaie de stele. Iar Călătoria ShamaniA o începem chiar cu Lună Nouă. 

Te aștept la vară, cu drag, să ne îmbăiem în praf de stele și triluri de privighetori. Iar în acest weekend te invit la mare pentru a ne bucura, împreună, de Răsăritul Soarelui Interior.
"În fiecare om trăiește Maestrul, așteptând să fie trăit. Maestrul Interior este o stare de conștiință a Umanității care-și recunoaște propria Divinitate."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

ANTICANCER ANTICANCER

Cu toţii putem folosi cât mai bine posibil această revoluţie a cunoştinţelor care s-au dobândit în materie de cancer, atât pentru a ne proteja de factorii externi, cât şi pentru ...

Iubește ceea ce este Iubește ceea ce este

De-a lungul crizei de transformare Byron Katie a căzut adânc în întunericul depresiei, străbătând calea amară a disperării, pentru ca Revelația să survină brusc, într-o dimineață ...

Cele o mie de nume ale bucuriei Cele o mie de nume ale bucuriei

O carte de o superbă şi adâncă profunzime, de o înţelepciune iluminată, care nu are nimic teoretic. Este o înţelepciune intrinsecă, nestudiată, care irumpe din poveştile simple de viaţă. ...

Şcoala Zeilor Şcoala Zeilor

Această carte este o hartă şi un plan de evadare. Scopul său este de a vă arăta parcursul urmat de un om oarecare pentru a evada din povestea hipnotică a lumii, din interpretarea jalnică a existenţei, pentru ...

Iubiri perfecte, relaţii imperfecte Iubiri perfecte, relaţii imperfecte

Totul în viaţa noastră este relaţie, iar calitatea relaţiilor pe care le avem dă în cele din urmă culoarea întregii noastre vieţi. Măsura în care relaţiile noastre sunt pline de ...

Workshopuri relevante

Practica Puterii Feminine Practica Puterii Feminine
Dacă ai nevoie de susținere, de conținere, de un loc în care să te simți auzită și ascultată, un spațiu în care să-ți dai voie să devii femeia care ești menită să fii, te invit să aduci ...

Articole pe aceeași temă

Dragoste și Trezire Dragoste și Trezire

Iubirea este conexiune, este curgere și fluiditate, este desființare a barierelor și a identității, este comuniune și dizolvare a separării. Pe de-altă parte experiența umană a separării, a identității, ...

ARC 2017: Zâmbind cu ochii (II) ARC 2017: Zâmbind cu ochii (II)
Comunicare. Armonie. Alegeri. Vindecare. Un Nou Început.

Acum a venit timpul să fac pace. Pace cu aspectul masculin din mine pe care l-am cultivat atât de mult în astă viață și sub a cărui dominație am fost. Și să pășesc cu Încredere pe un ...

Frica și Iubirea Frica și Iubirea
Dare de seamă despre roluri, relații și Creații

Marea piesă de teatru în care forțele arhetipale antagonice ale fricii și ale iubirii se luptă pentru inima omului, își are cea mai spectaculoasă scenă în relația de cuplu, tocmai din cauza ...

M-am re îndrăgostit, din nou! M-am re îndrăgostit, din nou!

A ne îndrăgosti cred că poate fi extins și dincolo de iubirea romantică. A iubi este, pentru mine, mai degrabă despre a putea iubi ceea ce este, incluzându-ne pe noi înșine. Căci este fals ...

Cheile Maturității – Angajamentul și Responsabilitatea Cheile Maturității – Angajamentul și Responsabilitatea

Ținând cont de tot ce trăim în aceste vremuri, habar nu am la ce vârsta anume ar trebui să facem, cu adevărat, tranziția către etapa maturității. Unele cărți de psihologie spun că în ...

ARC 2017: Ochi de gheață (I) ARC 2017: Ochi de gheață (I)
Comunicare. Armonie. Alegeri. Vindecare. Un Nou Început.

Mă privește direct în ochi, cu sufletu-i deschis în fața mea. Privirea sa e generoasă, blândă, curioasă. Am de ales: îl privesc la fel, cu inima deschisă, lăsând să vadă toate ...

Puterea transformatoare a energiei sexuale Puterea transformatoare a energiei sexuale

La intalnirile guvernate de energia Lunii Noi, cand toate potentialurile noastre ne sunt disponibile, cea mai mare bucurie a mea este sa vad si sa simt cum femeile prezente se reintorc la corpul lor alegand sa-l ...

Horia Francisc-Țurcanu: 47. Iubirea și Deșertul Horia Francisc-Țurcanu: 47. Iubirea și Deșertul

Sunt la etajul 36 al unui zgârie-nori. Vântul fierbinte al deșertului îmi arde fața. De jur-împrejur aerul e orbitor. De la soare, de la nisip și de la sticla cu oglindă aurie a clădirilor. ...

Natura nemărginită a eXperienței umane. John Welwood, PsihologiaTrezirii Natura nemărginită a eXperienței umane. John Welwood, PsihologiaTrezirii

”Deși terapeuții se consideră adesea experți în cunoașterea oamenilor, adevărul este că nu există experiți în domeniul experienței umane. Asta deoarece natura experienței umane e nemărginită ...

Aur Aur
A crede vs a avea Încredere

Poți citi oricâte cărți despre natura profundă a propriei tale ființe și a existenței. Este doar o informație pe care o primești din exterior. Altcineva a trăit experiența. Tu doar afli despre ea. ...