Călăuza rubrica CRISTALE

Cunoaștere și vindecare transpersonală

Publicat la 27.05.2016 Comentarii

 

CRISTALE

Cunoaștere și vindecare transpersonală

Ana Stănescu

Milioane de ani au trecut de la primul asteroid căzut și acum-ul acesta al secolului vitezei în care ne aflăm. Oamenii sunt de curând veniţi aici. Deasupra noastră, galaxiile dansează înspre eternitate. Sub picioarele noastre e străvechiul pământ. Suntem frumos modelaţi din acest lut. Şi totuşi, cea mai mică piatră e cu milioane de ani mai bătrână decât noi. ” 

Cuvintele acestea aparțin lui John O Donohue, în a sa Carte Magică a Înțelepciunii Celtice - ANAM CARA, și dezvăluie un adevăr incontestabil: pământul acestei planete, apele, mineralele, plantele și chiar animalele sunt AICI cu mult înaintea noastră. Și dintotdeauna viața oamenilor a depins cumva de toate acestea. Legendele spun că ne-au fost ghizi, ba chiar maeștrii, prieteni, unelte și hrană de supraviețuire, iar omul trăia în armonie cu elementele ce îi mențineau și asigurau viața.
Până într-o zi…


Un meteorit? Glaciațiunea? Mișcările tectonice? Potoapele? Focul?
Nimeni nu știe cu exactitate CUM omul s-a desprins de toate celelalte elemente vii, intrând cumva într-o amnezie a cunoașterii acelei armonii în care se trăia și se comunica cu viețuitoarele regnului animal, vegetal și chiar mineral. 
Așa a început așa-zisa luptă pentru supremație, scindarea dintre om și orice altceva viu. Și s-a creat o rană vie, rana fără antidot preparat de vreun cercetător iscusit al lumii. De atunci, Planeta Pământ, ne așteaptă răbdătoare, să revenim la ceea ce eram cândva: Pace, Iubire, Armonie în acord cunoașterii tainelor Universului.

De-a lungul vremii a fost dăruit CEVA din această Cunoaștere, fiilor și fiicelor Pământului, prin diferite căi și semne. În fiecare eră, și la fiecare popor cunoscut, sau mai puțin cunoscut, se nășteau ființe umane, venite cu o cunoaștere de dincolo de timp, și un simțământ de dincolo de ființa fizică văzută cu ochii. Ei intuiau armonia cu tot ceea ce există, și aveau menirea de a o reaminti și celor din jurul lor.
Aceste ființe sunt cunoscute acum prin prisma emblemelor purtate. Unii au fost numiți mari preoți sau preotese care dețineau tainele universului. Alții denumiți sacerdoți, alchimiști, vraci, șamani. Iar unii păreau a fi zei.


Cristalele s-au format, fără vreo intervenție umană, în scoarța terestră, având atât proprietăți fizice cât și metafizice. Fiecare tradiție cunoscută, sau mai puțin cunoscută, a întâlnit cel puțin unul. Diferiți în formă, în constituție fizică, și chiar în grai, numitorul comun este același: poartă cu sine cunoașterea tainelor Universului. Trăiesc în comuniune cu tot ceea ce este viu. Plante, cristale, animale.
Și fiecare dintre acestea îi sprijină în dezvăluirea acestor taine sacre, fiecărei ființe umane gata să se reîntoarcă la Adevăr.

Știința le clasifică prin formula chimică, sistemul de cristalizare, clasă, culoare, urmă, duritate, densitate, luciu, transparență, spărtură, clivaj, cristale gemene, punct de topire, proprietăți optice, refracție, unghi de dispersie, reactivitate, radioactivitate, magnetism. Cea mai veche formă de pe Pământ este Cuarțul, cele mai cunoscute fiind Cristalul de Stâncă, Cristalul Ialin, Cristalele Lemuriene, toate asemănătoare prin transparență, diferite însă prin structura chimică, culoare și proprietatea metafizică.

 Între legendă și știință 

Sunt păstrate multe informații despre puterea ascunsă a cristalelor. Majoritatea incriptate în diferite suveniruri descoperite de-a lungul timpului, aparținând unor vremi îndepărtate. Puterea metafizică a cristalelor, despre care vorbesc manuscrisele antice ale tuturor culturilor și religiilor continuă să fascineze.
Aceste cristale transparente sunt considerate sursă de putere și energie, utilizate fiind în vindecări, divinație, prezicerea viitorului în globuri, ca lamă de cuțit în mezolitic și la fel de prețioase ca diamantele în Evul Mediu, talismane sau obiecte de protecție.

Unii menționează  începutul în Atlantida. Se spune că  oamenii acestei civilizații utilizau aceste cristale transparente pentru comunicarea telepatică cu proprii strămoși,  iar cu ajutorul acestor cristale puteau canaliza energia macro-cosmică. Ba chiar se pare că Atlantida a fost distrusă tocmai din cauza folosirii incorecte, egotice, contrare Legii Armoniei, a cristalelor de cuarț.  Legenda spune că înțelepții acestor civilizații au încărcat anumite cristale cu informații eterice crezând că omenirea le va descoperi atunci când va fi pregătită să primească înțelepciunea înmagazinată în ele și va merita accesul la această putere.

Alții menționează Lemuria, civilizația lemuriană fiind cunoscută prin lucrul extensiv cu cristalele și energia acestora. Se crede că aceștia ne-au lăsat în cristalele de Cuarț Lemurian mesaje ascunse, pe care atunci când cineva este suficient de pregătit spiritual, poate descifra și deține tainele Universului, cuarțul fiind astfel adevărat ghid spiritual.

În Egiptul Antic, așa cum se tot descoperă de o vreme, cristalele sunt la loc de cinste în ritualuri și ceremonii, în momentele cele mai importante din viața unei ființe umane, și chiar în marea trecere în lumea de dincolo. Se spune că Marea Piramidă avea în vârf un cristal uriaș prin care energia cosmică era emisă pe Pământ.

Printre tolteci, druizi, în Scoția și Irlanda erau cunoscute și venerate craniile meșterite din acest cristal, considerate a fi obiecte religioase foarte puternice.

Budiștii consideră cuarțul a fi unul dintre cele 7 lucruri de neprețuit, iar în legendele japoneze se spune că s-a format din respirația unui dragon alb și,  fiind cel mai vechi cristal, este consideră a fi piatra perfectă, simbol al spațiului infinit.

Aborigenii și alte triburi de pe continentul Australiei foloseau cuarțul în ritualul ploii, în timp ce Indienii din America de Nord sau Indigenii din Myanmar  considerau aceste cristale, entități vii și le aduceau ofrande și mulțumiri pentru ajutor.
Triburile îl numeau și apa înghețată sau infinitul sculptat de zei în dar oamenilor.

În anumite triburi din Mexic se considera că, dacă săvârșești doar fapte în armonie cu tot ceea ce este viu, sufletul tău intră după moarte într-un cristal, iar o altă legendă mayasă spune că există 13 cranii de cristal, care au fost ascunse în diferite locuri, iar când acestea sunt reunite se reinstaurează Armonia, cel de-al 13-lea craniu, Craniul de Cristal care dansează, trebuind să fie plasat în mijlocul celor 12 pentru salvarea speciei umane de la auto-distrugere. Secretele mayase se pare că ar fi fost transpuse în cristale sau cranii de cristal.  În 1924 era descoperit, în orașul maya Lubaantun - Belize, Craniul destinului, așa cum a fost denumit conform legendei, craniul utilizat de Marele Preot al Mayașilor. Între timp s-au descoperit toate cele 12, al 13-lea însă se lasă încă așteptat, doar-doar Omenirea se va reîntoarce la Armonie și-și va recâștiga puterile metafizice ascunse de atâtea milioane de ani în cristale.

Legendă sau adevăr, se pare că Isaac Newton a descoperit spectrul culorilor reflectând lumina soarelui printr-un astfel de cristal de cuarț transparent.denumit conform legendei, craniul utilizat de Marele Preot al Mayașilor. Între timp s-au descoperit toate cele 12, al 13-lea însă se lasă încă așteptat, doar-doar Omenirea se va reîntoarce la Armonie și-și va recâștiga puterile metafizice ascunse de atâtea milioane de ani în cristale. Mai mult, diferite experimente științifice confirmă proprietățile metafizice ale cristalelor,  exemplu fiind experimentul cu fotografiile Kirlian - tehnică aflată la limita dintre știință și paranormal - unde atunci când o ființă umană ține în mână un cuarț, câmpul biomagnetic al acestuia se dublează.  Unde mai pui că s-a demonstrat, științific din nou, că la nivel micro-celular, toate organismele vii de pe planetă,  plante, animale, oameni, și interesant, ȘI cristale,  au același numitor comun: dioxidul de siliciu. 
Și de aici a fost doar un pas…

De la personal la transpersonal

Cea mai mică piatră e cu milioane de ani mai bătrână decât noi
Oare acesta să fie motivul pentru care cristalele apar ca element comun în mai toate ritualurile și ceremoniile sacre ale vremurilor? Oare din acest motiv regii, șefii de trib, împărații lumii, și chiar profeții purtau la sine diferite pietre? Simbol al frumuseții și al bogăției, sau este ceva mai mult de atât?  
DE CE PIETRELE?  CE ARE AȘA DEOSEBIT UN CRISTAL?

În cadrul companiei IBM, cea mai mare companie de IT din lume, când unul dintre cercetătorii lor a conștientizat că numitorul comun al tuturor acestor obiecte personale sunt cristalele de cuarț, că laptop-urile și calculatoarele lumii, au în componentele cheie de funcționare, tot cristale de cuarț, a creat prin experimentele sale o punte între personal și transpersonal. Astfel, unul dintre laboratoarele lor - transformat într-o cameră în vid - a demonstrat că fiecare cristal emite energie pe o frecvență proprie și fiecare cristal poate stoca informație asemenea unui stick de memorie. Iar cercetătorul a emis ipoteza că gândurile și emoțiile noastre, aflate la o anumită frecvență, coincid și sunt similare cu frecvența transmisă de un anumit cristal.Societatea a evoluat. Umanitatea a cunoscut invenții noi. Acum putem zbura chiar și în cosmos. Cu noile tehnologii, ne putem afla în mijlocul Oceanului, și fără a fi conectați la electricitate, putem comunica oriunde pe Pământ. Prin intermediul satelitului! Surpriza a fost când s-a constatat că același satelit funcționează și pe bază de…Cristale de Cuarț. Ba mai mult, telefonul pe care îl ții atât de des în mână, la fel! 

În aceeași sferă științifică, un alt cercetător, celebru fizician japonez - Masaru Emoto, face o descoperire care cere reevaluarea tuturor scărilor valorice care se știau despre lume, despre Pământ și tot ceea ce este de fapt la fel de viu cu noi, oamenii. Eprubete cu apă, sigilate, toate identice, din același material de sticlă, puse în spații în vid, identice ca formă și structură. Pe unele au fost aplicate etichete, pe care au fost scrise cuvinte ca: iubire, mulțumesc, te urăsc, te iubesc, etc. Altora le-a fost aplicată muzică de pian, sau mantre tibetane, sau rugăciuni. Ba chiar și melodii de rock alternativ. Eșantioanele au fost înghețate și fotografiate cu ajutorul microscopului. Surpriză! Apa a format cristale, dar deși la început a fost folosită aceeași apă, același eșantion din aceeași sticlă, și același tip de cameră vidată, totuși cristalele formate erau total diferite unele de celelalte, iar analiza făcută asupra structurii apei demonstrează că apa este un element viu, cristalele sunt un element viu, capabile să memoreze informația. Experimentele lui Masaru Emoto arată că apa și cristalele rezonează la vibrațiile subtile emise de emoțiile, gândurile, cuvintele și diferite câmpuri informaționale sau electromagnetice. Lucru similar întâmplându-se și în cazul muzicii lui Jean Louis Fargier, muzica sa BioMusic influențând structura subtilă a apei, în același mod în care o face rugăciunea. BioMusic armonizează vibrațional, atât ființele, cât și mediul în care se află, prin intermediul moleculelor de apă care sunt pretutindeni, în noi, în aer, prin această muzică emițându-se o undă armonică care influențează moleculele de apă, le revitalizează, le energizează și echilibrează. În România, BioMusic se află în exclusivitate la Centrul Călătoria Inimii

Și asemenea oricărui aspect al materiei, cristalele sunt compuse din aceleași particule binecunoscute: atomii. Este deja cunoscut faptul că atomii compun planul fizic și sunt compuși la rândul lor din particule și mai mici, denumite protoni și electroni. Analizate atent, s-a descoperit, demonstrat, simțit că acestea nu sunt materie, ci vibrații subtile.Există categorii cristaline primare care sunt prototipuri naturale la nivelul întregului Univers, manifestate în planul personal - terestru prin intermediul cristalelor. Cele mai întâlnite sunt: sistemul izometric - cubic, precum Cristalul Fluorit, sistemul tetragonal - cu patru fețe, precum Cristalul Vulfenit,  hexagonal - cu șase fețe, precum Smaraldul, trigonal - cu trei fețe, asemenea Turmalinei, ortorombic - forma de romb, precum Topazul, monoclinic - au o singură înclinație, precum Azuritul și triclinic - conțin trei înclinații energetice, precum Turcoazul.

Cristalele, cercetate în profunzimea structurii lor, pot deschide dimensiuni superioare sferei liniare de înțelegere, fiind racordate vibrațiilor în diverse game de frecvență ale uneia și aceleiași esențe universale.
Cumva, același CEVA ne cheamă pe toți, și pe fiecare, înapoi la Armonie, arătându-ne și învățându-ne cum să ne racordăm la esența care creează și conține întreg Universul. Iar cristalele au capacitatea de a primi, conține, proiecta, emana, reflecta și refracta lumina, cea mai înaltă formă de energie cunoscută în universul fizic. 
Unelte vii în redescoperirea misterelor și tainelor Universului, pentru a ne trăi viața cât mai conștient, și cât mai în adevărul Armoniei cu tot ceea ce există.
 

Fructele Pământului sunt de mai multe feluri. Invitația este să le cunoaștem împreună. Unele ne îndulcesc viața cu gustul și aromele lor unice, altele ne înfrumusețează viața prin unicitate, culoare și proprietățile lor rare.

Ayarah
"Practica Prezenței este baza oricărei experiențe de expansiune a Conștienței și punctul de plecare al oricărei experiențe spirituale. Revelația nu este a pleca, ci a rămâne, în deschidere și percepție a tuturor dimensiunilor Realității."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Respirația Holotropică Respirația Holotropică

Această carte se constituie într-un omagiu adus lui Stanislav Grof și Christinei Grof și lucrului lor de peste 40 de ani pe tărâmurile explorării Conștiinței. Respirația Holotropică a contribuit ...

Tarotul Mitologic Tarotul Mitologic

Mai mult decât o carte și mai mult decât un set de cărți de joc, Tarotul Mitologic este un instrument de sondare a adâncurilor Conștiinței umane, este o cheie magică a marilor porți către ...

Cântările Vieţii Cântările Vieţii

Krishna Das povesteşte precum cântă. Cu graţie, cu subţirime. Istoriile adevărate ale vieţii sale dansează precum spuma valurilor în bătaia vântului, desenând fascinaţia anilor ...

CÂND IMPOSIBILUL DEVINE POSIBIL CÂND IMPOSIBILUL DEVINE POSIBIL

Trecând peste teama de a fi ridiculizat de colegii de breaslă, peste teama inerentă oricărui cercetător care îndărzneşte să iasă din tiparele rigide ale paradigmei materialiste, cu o superbă ...

CONTRACTE SACRE CONTRACTE SACRE

”Care este rostul meu în această lume, pentru ce sunt aici, care este menirea, vocația, consacrarea vieții mele?” Aceastea sunt întrebari fundamentale care apar în cursul transformării ...

Workshopuri relevante

Practica Prezenței Practica Prezenței
Experiența Experiența Prezenței este fundamentul întregului parcurs în Școala Maestrului Interior și baza întregului lucru cu stările extinse ale Conștiinței în scopuri de cunoaștere, ...

Sesiuni Individuale cu AmmaRa Sesiuni Individuale cu AmmaRa
În aceste sesiuni individuale online, intenția mea este de a te ajuta să-ți regăsești echilibrul, de a te însoți către curajul cu care să te implici, dincolo de orice frică și anxietate, într-un ...

Respirație Holotropică Respirație Holotropică
Respiraţia Holotropică este un instrument simplu şi puternic de  cunoaştere, prin experienţă directă, a adevăratei naturi a propriei noastre Fiinţe şi a Realităţii. Cuvântul ”holotropic” ...

Luppia Mundi Luppia Mundi
În orice vremuri, cea mai mare putere este Conștiența Realitatea este o oglindă a lumilor noastre interioare, conjugate. A schimba realitatea pe care o trăiești, este a schimba lumea interioară.     A ...

Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente
Lucrul cu stările extinse ale Conștiinței este pentru viața de fiecare zi. A fi conștient este a percepe mai profund și mai rafinat realitatea vieții. Un nou grad de Conștiență permite o noi moduri de ...

Articole pe aceeași temă

Natura nemărginită a eXperienței umane. John Welwood, PsihologiaTrezirii Natura nemărginită a eXperienței umane. John Welwood, PsihologiaTrezirii

”Deși terapeuții se consideră adesea experți în cunoașterea oamenilor, adevărul este că nu există experiți în domeniul experienței umane. Asta deoarece natura experienței umane e nemărginită ...

Revoluţia Omega-3: acizii graşi hrănesc creierul emotional Revoluţia Omega-3: acizii graşi hrănesc creierul emotional
Uleiul care pune creierul în mişcare

Fiecare dintre noi are sau a avut împrejurul său un om drag care se confruntă cu cancerul sau depresia. Fiecare dintre noi putem face ceva, pentru noi înșine și pentru cei din jurul nostru, menit ...

Tehnologia, între ”soul-sucking” și Conexiune Tehnologia, între ”soul-sucking” și Conexiune

Unii se tem de tehnologie. Pe bună dreptate. Ne îndepărtează de corp, de dimensiunea încarnată a existenței, transformă relațiile inter-umane în relații virtuale. Copii care fac abuz de ...

Aur Aur
A crede vs a avea Încredere

Poți citi oricâte cărți despre natura profundă a propriei tale ființe și a existenței. Este doar o informație pe care o primești din exterior. Altcineva a trăit experiența. Tu doar afli despre ea. ...

ARC 2017: Sfera de foc (III) ARC 2017: Sfera de foc (III)
Respirație Holotropică

O Sferă de foc s-a concretizat în prima chakră. Densă. M-a surprins, n-am mai simțit asta până acum. Sfera a început a se agita o perioadă în partea inferioară a corpului ...

ACUM, ce alegi? ACUM, ce alegi?

Astăzi este prima zi de iarnă și cea mai scurtă din an. Celebrată în multe culturi, de mii de ani, ziua solstițiului de iarnă reprezintă întoarcerea luminii. Și, odată cu ea, reîntoarcerea ...

Față în față cu Realitatea pe care am creat-o Față în față cu Realitatea pe care am creat-o
Marea Căutare și uciderea în numele Domnului

Furia reprimată și ipocrizia strălucitoare a lumii în care trăim. Nevoia fundamentală de Conexiune. Identități și transcendență. Maturizarea psihologică și asumarea responsabilității asupra realității ...