Călăuza rubrica În prag de Sânzâiene

Publicat la 03.06.2016 Comentarii

Maria Lupu

Fiecare perioadă a umanităţii, fiecare civilizaţie şi cultură a acestei planete, îşi are propriile mituri, legende şi poveşti. Unele s-au pierdut în negura timpului, altele însă dăinuiesc şi astăzi, hrănind imaginaţia oamenilor, dar şi sufletele celor care simt fire de conexiune cu aceste legende. Aceste mituri străvechi îşi au lăcaşul în oasele noastre, căci par să se fi născut odată cu umanitatea însăşi. Ele vor rămâne mereu vii, atâta vreme cât omul va mai fi pe acest pamânt .

Spaţiul nostru românesc este plin cu astfel de legende şi poveşti. Au fost ghizi importanţi pentru strămoşii noştri şi continuă să ne fascineze şi pe noi cei de astăzi. O astfel de poveste nemuritoare, care este din ce în ce mai iubită, este “Noaptea de Sânzâiene”. Nimeni nu stie cu adevărat când şi în ce timpuri s-a născut. Ce întâmplări stranii pentru mintea omului de demult au dat naştere acestei magice legende, nu ştim! Ştim şi simţim însă că e plină de taină, de frumuseţe, de binecuvântare şi mister.

În curând vom sărbători această magică Noapte de Sânzâiene. Să ne pregătim sufletele pentru momentele de linişte şi tăcere din această noapte. Vom putea simţi şi auzi lumea magică a făpturilor ireale, transparente,luminoase şi binefăcătoare. Fiinţe mitice, îmbrăcate în „rochii albe ca de abur”. O lume de dincolo, care aşa cum spune legenda, va intra în contact cu lumea noastră pământeană. Pregăteşte-ţi inima pentru a asculta Frumoasele care cântă, cântece nemaiauzite şi pentru a auzi şoaptele lor nerostite. Spală-ţi privirea să fie limpede şi clară pentru a putea vedea dansul lor, curgător, rotitor şi ameţitor. Primeşte şi bucură-te de binecuvântările acestor fiinţe nepământene care vor fi revărsate peste noi toţi.

Lumea de basm şi poveste, lumea magică a sânzâienelor, seamănă cumva cu lumea noastră interioară, cu acea parte din noi care este plină de frumuseţe, bunătate, dans, mişcare, voioşie şi bucurie. Aburul din care sunt făcute fiinţele mitice, este precum energia inimii, care umple universul sferic nevăzut, al existenţei noastre.

Sânzâienele mă duc cu gândul la Cercurile Sacre de Femei, care astăzi sunt peste tot în lume. Femei care împreună aduc binecuvântare acestei lumi, femei care au ales să contribuie la procesul de transformare şi vindecare al umanităţii, emanând în lume acele atribute de care oamenii au acum cea mai mare nevoie: compasiune, conţinere, bunătate, blândeţe, acceptare, curgere, încredere, vulnerabilitate, binecuvântare şi iubire.

Tot mai multe femei simt chemarea sufletului către o reconectare autentică cu dimensiunile propriei feminităţi. În aceste timpuri unice, suntem chemate de către sufletele noastre să ne redobândim puterea noastră interioară, să ne reconectăm la frumuseţea sufletului nostru respectând astfel cel mai vizibil contract sacru pe care l-am semnat venind în această încarnare.

Poate te-ai gândit de prea puţine ori că, deşi eşti într-un corp de femeie, nu simţi, nu trăieşti cu adevărat bucuria de a fi femeie. Ţi-ai hrănit viaţa mai degrabă cu ceea ce te-a învăţat societatea despre cum trebuie să fie o femeie: standarde, competiţii, comparaţii, dimensiuni, aparenţe etc.

Sufletul înstrăinat de propriul tău corp te invită acum să te reîntorci la tine însăţi, la bogăţia ta interioară. Să-ţi recuperezi spaţiul tău interior şi să te aşezi în viaţa ta ca o femeie autentică, plină de viaţă de creativitate şi bucurie.

Ai la îndemână astăzi o multitudine de instrumente care să te ajute în acest sens. Practica Puterii Feminine în Călătoria Inimii este deja o Comunitate de femei care oferă spaţiu, însoţire, conţinere şi ghidare pentru ca tu să poţi lucra cu tine însăţi. De una singură e greu, ai nevoie de celelalte femei care să-ţi oglindească măştile pe care le porţi zi de zi, dar şi frumuseţea care stă ascunsă în spatele lor. Ai nevoie să simţi că nu eşti singură, că poţi fi ascultată fără nici o judecată, că poţi împărtăşi durerile şi bucuriile tale într-un Cerc Sacru care te conţine.

Împreună, în Comunitatea Practica Puterii Feminine, ne readucem aminte de puterile noastre de vindecătoare. O femeie care îşi manifestă calităţile sale feminine, vindecă lanţuri transgeneraţionale prin cântecul ei, prin rostirea de poveşti, prin dans şi sunete, prin conţinere şi atingere, prin tăcerea, aşezarea şi iubirea ei conştientă. Aici învaţă să-şi asculte cu înţelepciune şi să-şi simtă ritmurile interioare ale propriului ei corp, respectându-l, iubindu-l şi onorându-l. Învaţă să-i aducă recunoştinţă pentru darurile sădite în interior. Învaţă că Încrederea este o atitudine interioară pe care o poate trezi prin cultivarea atenţiei şi a stării de prezenţă.

Mii de daruri sunt sădite într-un corp şi o inimă de femeie. Zeci de aspecte nemanifestate aşteaptă ca tu să le trezeşti la viaţă pentru a le manifesta. Întreaga ta Fiinţă aşteaptă să-ţi continui călătoria alegând conştient această cale.

Un instrument de lucru fabulos pentru acest exerciţiu este şi Feminitudine. Cărţile din Feminitudine sunt cărţi magice, te invită să deschizi porţi interioare de nebănuit. E un ghid miraculos care te poartă către o redescoperire a valorilor feminine adânc îngropate în experienţele noastre dureroase de a fi femei. Este un instrument care te ajută să creşti, să te dezvolţi, să te maturizezi ca femeie. Este despre a învăţa cum să cobori cât mai adânc în misterul fiinţei tale, cum să descoperi partea luminoasă şi magică a esenţei tale feminine.

Dacă mai există ceva care te împiedică să te apropii de altarul feminităţii tale, ai curajul acum şi întreabă-te:

Ce anume mă face să rămân tributară unui mod de viaţă mai degrabă masculin? Ce avantaje îmi aduce încă rolul dur pe care îl joc cu mine însămi? Dar cu cei din jur? Câtă bucurie şi câtă creativitate nasc în fiecare zi în viaţa mea?

Lumea va fi mai bună când tu vei fi mai bună cu tine. Te vei bucura de tine aşa cum eşti atunci cănd vei descoperi cu adevărat ceea ce Eşti.

A Fi FEMEIE - astăzi este o mare bucurie pentru mine. Simt în mine o imensă recunoştinţă pentru viaţa mea, pentru trecutul meu şi pentru toate persoanele care m-au însoţit în această magică Călătorie de reîntoarcere la esenţa Fiinţei mele.

Tot ceea ce manifest vine din recunoaşterea şi redescoperirea dimensiunilor divine ce se regăsesc în simplitatea vieţii de fiecare zi. O viaţa pe care o gust în bucuriile mărunte, în clipele de tăcere, în joaca copiilor, în privirea trecătorilor, în conexiunea cu natura. Pot recunoaşte şi simţi acum, în trupul meu de femeie, pământul, apa, focul, soarele şi luna, umbra şi lumina, împletindu-le într-o curgere armonioasă numită Viaţă.

Luna Albastră din luna mai, ne-a adus un mare dar. S-a născut la Iaşi, Practica Puterii Feminine. Un grup de femei au primit deja „botezul şi binecuvântarea”, de la AmmaRa, iar acum fac parte din acest Cerc Sacru al Feminităţii. Vom continua să hrănim energia acestei binecuvântări, împărtăşind-o cât mai multor femei. Acelor femei care aleg conştient, să se întoarcă la esenţa lor feminină, şi să-şi trăiască viaţa bucurându-se de darurile lor înnăscute.

În ajun de sărbătoarea Sânzienelor, noi - Ambasadoarele Comunității Practica Puterii Feminine de la Iași - Maria și Laura, vă pregătim o seară magică. O seară de conţinere, împărtăşire, ascultare, frumuseţe şi Feminitate. AmmaRa va fi cu noi la Iași, în spirit, deoarece fizic ea va bântui pe Colina Lunii pregătind o altă Călătorie magică -primul Retreat de Feminitate - Anam Cara.

Dragi femei, lăsându-ne îmbăiate în energia Sânzienelor, să avem încredere în minunata înțelepciune a trupurilor noastre. Să lăsăm vocile interioare ale corpului nostru să ne vorbească despre...„adevărurile din spatele suprafeței rigide a vieții noastre exterioare.” (Anam Cara - John O.Donohue).

Vă așteptăm, pe 22 iunie, la o Călătorie către propria voastră feminitate. Va fi o mare bucurie pentru noi să ne celebrăm împreună Feminitatea. Adu-ți aminte că pentru a fi și a deveni tu însăți, ai nevoie de strălucirea ancestrală a celorlate.
"Practica Prezenței este baza oricărei experiențe de expansiune a Conștienței și punctul de plecare al oricărei experiențe spirituale. Revelația nu este a pleca, ci a rămâne, în deschidere și percepție a tuturor dimensiunilor Realității."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Grație și Forță Grație și Forță

Grație și forță este una dintre cele mai tulburătoare cărți pe care le-am citit vreodată, povestea adevărată a unei iubiri care transcende viața și moartea, lumina și întunericul, binele și răul, ...

ANTICANCER ANTICANCER

Cu toţii putem folosi cât mai bine posibil această revoluţie a cunoştinţelor care s-au dobândit în materie de cancer, atât pentru a ne proteja de factorii externi, cât şi pentru ...

Tao Te Ching Tao Te Ching

Tao Te Ching, celebra scriere al lui Lao Tzu, face parte din patrimoniul umanităţii. Unii cred că este o scriere mistică, alţii o consideră o capodoperă ermetică, alţii expresia înţelepciunii ultime ...

Tehnologia Visătorului Tehnologia Visătorului

Întoarce-te către tine însuți, uită-te la tine însuți, caută în tine, concentrează-ți întreaga atenție și dedică-ți tot efortul pentru a ridica limitele visului tău, îndrăznește ...

Fluturele Negru Fluturele Negru

Prin această carte, doctorul Richard Moss ne lansează, pentru fiecare dintre noi, o invitație către SCHIMBARE, consacrându-ne viața Vitalității Radicale prin Întregirea Ființei care suntem.Transformarea ...

Workshopuri relevante

Astrologie Arhetipală Astrologie Arhetipală
Ştiinţă şi artă, cunoaştere raţională si simbolism deopotrivă, Astrologia poate fi de multe ori ascunsă raţionamentului logic, dar rămane mereu transparentă intuitiei şi percepţiilor survenite prin ...

Respirația Inimii Respirația Inimii
Respirația Inimii este o aplicație dinamică a lucrului cu starea de Prezență, o meditație în mișcare care conduce foarte rapid la expansiunea conștienței și permite conectarea voluntară cu orice ...

Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente
Lucrul cu stările extinse ale Conștiinței este pentru viața de fiecare zi. A fi conștient este a percepe mai profund și mai rafinat realitatea vieții. Un nou grad de Conștiență permite o noi moduri de ...

Practica Puterii Feminine Practica Puterii Feminine
Dacă ai nevoie de susținere, de conținere, de un loc în care să te simți auzită și ascultată, un spațiu în care să-ți dai voie să devii femeia care ești menită să fii, te invit să-ți ...

Dansul Inimii