Ritmurile Lunii rubrica Adevăratul meu Sine

singurul ce poate fi împărtășit

Publicat la 05.06.2016 Comentarii

Elena Francisc - Țurcanu

În aceste zile, dacă rămânem deschiși, putem simți enorma energia prezentă în noi și în jurul nostru, care aduce, iată, un alt început. Un nou început mai proaspăt, mai viu, mai plin de încredere. Unii astrologi scriu cum c-ar fi cea mai importantă Lună Nouă din acest an. Poate că așa și este, dacă alegem acum să lăsăm credințele care ne auto-limitează și dacă avem curajul să renunțăm la tot felul de păreri ce ne îngustează vederea și, mai ales, simțirea. A ne păstra o atitudine deschisă și transparentă și a-i permite luminii momentului prezent să curgă, ar putea fi un nou început în relația cu noi înșine.

Energia prezentă în aceste zile ne înlesnește tuturor căi noi și neașteptate în care ne surprindem pe noi înșine că (ne) putem schimba, (ne) putem transforma chiar cu mare ușurință, deși aproape că ne-am convins că totul este încă mult prea dificil și prea dureros, că nu merită, că n-ar rost. De fapt, nimic nu este deloc atât de greu pe cât am crezut iar energia din aceste zile vine să ne reamintească acest lucru.

Uităm destul de des, și mai ales când totul pare foarte greu și dureros, că sunt gândurile noastre cele care creează realitatea pe care o trăim.

Zilele trecute eu însămi am avut o zi în care am uitat, pentru câteva ore bune, că nimic din ceea ce trăiam în acele momente nu merita să fie luat în serios. Am uitat, pur și simplu. Pe alocuri, chiar părea sfârșitul lumii. Abia târziu în noapte mi-am reamintit că realitatea mea este născută din percepțiile mele care sunt, la rândul lor, inevitabil, modelate de circumstanțele pe care le creez mereu împreună cu ceilalți. Și, bineînțeles, starea pe care am avut-o a fost din cauza propriilor mele judecăți asupra a ceea ce trăisem în acea zi.

Îmi este foarte clar că nu putem niciodată vedea întreaga imagine asupra realității pe care o trăim. O mare parte este, din start, destinată a rămâne în mister dezvăluindu-ni-se doar la momentul potrivit. Doar când suntem pregătiți să primim.

Tot ceea ce trăim în aceste zile, în energia acestei Luni Noi, va cataliza o imensă mișcare a lucrurilor vechi și neintegrate încă. Direcția va fi alta însă. Adică ne vom aventura, cu totală încredere, să facem altfel decât până acum.

Tot ceea ce am perceput până acum ca fiind obstacol, se dizolvă. Dacă alegem să privim altfel.
Tot ceea ce am perceput ca fiind o cale imposibilă, se deschide. Dacă alegem să avem încredere.

Zilele trecute, apelând la un sistem în care eu însămi nu mai cred deloc, încercam să găsesc claritate și certitudine, uitând că adevărata cunoaștere și putere rezidă în îmbrățișarea misterului ce mă înconjoară și a propriei mele stări de necunoaștere și de neclaritate. Această îmbrățișare e posibilă doar în prezența încrederii totale. Doar în această îmbrățișare, eu împreună cu necunoașterea, eu împreună cu misterul, eu împreună cu încrederea în ceea ce este, eu împreună cu puterea mea de mă renaște, pot debloca alchimia abandonului. Doar în acest abandon îi putem permite realității să se modeleze și să se schimbe în căi nebănuite de mintea noastră îngustă și limitată.

Această Lună Nouă ne hrănește înțelepciunea ancestrală a corpului nostru care, pur și simplu, cunoaște adevărul dincolo de explicații, teorii și cuvinte. Poate că ne dorim să înțelegem și să avem explicații, clare și precise, însă acum este momentul să ne dăm voie să simțim mai mult decât să gândim și să le permitem corpurilor noastre să vorbească. Să permitem acelui sentiment de adâncă cunoaștere să iasă la suprafață. În străfundurile ființei noastre zace înțelepciunea și Răspunsul. În afară tot căutăm soluții, uitând mereu că înlăuntrul nostru este răspunsul la orice am avea acum nevoie. Să ne ascultăm corpurile.

Această Lună Nouă onorează, de asemenea, multe fațete ale Femininului: cunoașterea instinctivă lunară, carnalitatea și senzualitatea (Venus) și sălbatica rezistență a Lunii negre – Lilith. Foarte flexibilă și cu multe fațete, Luna Nouă ne aduce o întreagă panoplie de posibilități. Ține însă, întotdeauna, numai de noi ce alegem.

Astrologic vorbind, pe Marea Cruce astrală prezentă acum pe ceruri, Luna este poziționată în așa fel încât ne oferă multă, foarte multă energie. Suntem puși în fața multor alegeri. Însă, prea puțin focus, prea puțină atenție. Din nou, ține doar de noi să rămânem focusați și centrați. Energia Lunii doar ne provoacă. Putem sau nu putem rămâne centrați în aceste zile? Putem sau nu putem rămâne focusați în aceste zile? Potențialul acestei Luni Noi este uriaș dar, fără atenție, fără centrare s-ar putea să fim atrași de ceea ce strălucește la suprafață, de superficialitate, și, astfel, vom putea pierde comoara ce zace îngropată adânc înlăuntrul nostru. Așadar, atenție! Alergăm după o falsă strălucire sau ne dorim autenticitate?

În celelalte trei poziții pe Marea Cruce se află, în aceste zile, Neptun, Jupiter și Saturn. O Cruce astrală ce ne aduce aminte că adevărul este alunecos. Chiar atunci când credeam că am obținut claritatea pe care o căutam, o nouă perspectivă poate apărea și poate tulbura apele și astfel ne aruncă din nou în îndoieli și neîncredere. Din nou, ține doar de noi să rămânem, orice s-ar întâmpla, centrați și conectați la încredere.

Nevoia de conexiune este foarte mare în aceste zile. La fel, nevoia de contact fizic, de atingere, de îmbrățișări. Și, cu toate că ne dorim toate acestea, s-ar putea să ne cam pierdem tot în gândire haotică, pulverizată, compulsivă. S-ar putea să ne pierdem în emoții distructive, în judecăți aspre, în auto-critici. Din nou, ține de noi să observăm unde ne este atenția. Căci acolo ne este și energia.

Îndrăznesc să te invit din nou, așa cum am mai făcut-o în repetate rânduri, să-ți recuperezi energia prețioasă întorcându-ți atenția la tine. Pentru că, de cele mai multe ori, avem nevoie să ne întâlnim cu noi înșine, să ne conectăm cu noi înșine înainte de a-i întâlni, cu adevărat, pe ceilalți. E un adevăr valabil și acum la această Lună Nouă.

Împrietenește-te cu tine și apoi vei întâlni, în mod inevitabil, adevărați prieteni în calea ta.

Dacă energia prezentă la această Lună Nouă ne atinge profund este pentru că suntem pregătiți pentru conexiuni noi. Este pentru că nevoia de comunitate este mult mai puternică decât până acum. Este pentru că suntem pregătiți, la nivelul minții și al inimii, să primim și să îmbrățișăm noi relații care ne vor hrăni inspirația și acțiunile conștiente.

Dar, mai întâi de toate, trebuie să ne întoarcem la noi înșine, să petrecem timp în liniștea întunecimii lăuntrice și să ne onorăm adevăratul sine care tânjește, acum mai mult decât niciodată, să fie singurul sine pe care-l împărtășim cu ceilalți.
"Calea Maestrului Interior este calea regală a percepției integrale a Realității. Este calea Conștienței, care schimbă complet raportul cu noi înșine și cu întreaga experiență numită Realitate."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Inteligența Cosmosului Inteligența Cosmosului

Cine suntem și de ce suntem aici sunt întrebări care preocupă omenirea de mii de ani. Este oare întreg universul, incluzând micuța noastră planetă, un rezultat al întâmplării ...

CONTRACTE SACRE CONTRACTE SACRE

”Care este rostul meu în această lume, pentru ce sunt aici, care este menirea, vocația, consacrarea vieții mele?” Aceastea sunt întrebari fundamentale care apar în cursul transformării ...

Bebeluși Deștepți Bebeluși Deștepți

Felul cum sunt trataţi copiii în primii lor ani de existenţă are o influenţă decisivă şi de durată. Fiecare transformare personală prin Conștiență schimbă Conștiența întregii lumi. ...

Revoluția Conștiinței Revoluția Conștiinței

Suntem martorii unor timpuri istorice. Planeta trece prin schimbări fundamentale, noi toţi simţim puternic aceste transformări dar orice schimbare – şi cu atât mai mult una de conştiinţă ...

Gunpowder Green Gunpowder Green

Ceaiul Verde este preparat din frunze nefermentate, uscate prin evaporare, conținând foarte multe vitamine și antioxidanți, folosit atât ca și băutură excelentă, dar și ca ingredient de ...

Workshopuri relevante

Programul educațional Briza Programul educațional Briza
  Este o abordare integrală a ceea ce numim educație, care are în vedere nu numai acumularea de informație și dezvoltarea structurilor mentale, ci Ființa umană în integrum. Vizează conștientizarea, ...

Dansul Inimii

Respirație Holotropică Respirație Holotropică
Respiraţia Holotropică este un instrument simplu şi puternic de  cunoaştere, prin experienţă directă, a adevăratei naturi a propriei noastre Fiinţe şi a Realităţii. Cuvântul ”holotropic” ...

Atingere Terapeutică Integrală Atingere Terapeutică Integrală
”Orice vindecare este o vindecare a trecutului, a închiderii, a separării, a singurătății dureroase pe care am trăit-o cândva. Corpul este trecut condensat. Dar Prezența este sfârșitul ...

Astrologie Arhetipală Astrologie Arhetipală
Ştiinţă şi artă, cunoaştere raţională si simbolism deopotrivă, Astrologia poate fi de multe ori ascunsă raţionamentului logic, dar rămane mereu transparentă intuitiei şi percepţiilor survenite prin ...