Ritmurile Lunii rubrica Semnificația Spirituală a zilei de 4 iulie

Publicat la 04.07.2016 Comentarii

Elena Francisc - Țurcanu

Sirius întâlnește Soarele…

Astăzi, 4 iulie, Soarele întâlnește steaua mistică Sirius. Steaua conștiinței înalte și a libertății. Se spune despre această stea că are o frecvență foarte înaltă. Și pentru asta a fost onorată de cei din Egiptul Antic dar și de către Mayași. Pentru Egipteni, Sirius era o stea foarte specială și considerată cea care binecuvânta abundența, fertilitatea și renașterea. Tot ei credeau, de asemenea, că Sirius era locul unde sufletele celor morți se duceau după ce părăseau Pământul.

Multe culturi antice, de asemenea, au crezut că există alte forme de viață pe Sirius. Forme de viață care se conectau cu Pământul pentru a oferi oamenilor un grad ridicat de inteligență și a evolua mai rapid ca și specie umană.

Alte civilizații antice credeau că întâlnirea dintre Soare și Sirius, cea mai strălucitoare stea pe cerul nopții, era un semn de iluminare și un moment când lumina și adevărul curg în lume. O lumină care ne conduce către un nou mod de a fi, către un nou prag de evoluție. O lumină despre care s-a tot spus că aduce energia renașterii pentru toți cei ce trăiesc pe Pământ.

Sirius este chiar mai strălucitoare decât Soarele nostru și mulți o consideră planeta care susține Soarele. „Soarele din spatele Soarelui.” De fapt, se crede că Soarele nostru este cel care luminează lumea fizică în timp ce Sirius luminează lumea spirituală.

Când Sirius și Soarele se întâlnesc (în fiecare an în jur de 4-7 iulie), energia lui Sirius devine mult mai potentă și influențează Pământul la un nivel spiritual mult mai semnificativ.

Cu Soarele nostru fiind acum în semnul Racului, ceea ce simbolizează un moment de reflexie, de hrană, de intuiție, trăim un timp când ne putem conecta, cu blândețe, cu emoțiile noastre transformându-le și învățând din ele.

Întâlnirea între Soare și Sirius face ca prima săptămână din Iulie să aducă putere personală și, în același timp, să potențeze încrederea în a face schimbări conștiente majore în realitatea vieții noastre. Aduce o energie ce ne ajută să avansăm, să evoluăm spiritual și să împărtășim cu ușurință revelațiile și înțelesurile trăite în stări de conștiință extinsă.

Întâlnirea între Sirius și Soare este, de asemenea, un moment prielnic și foarte benefic pentru afaceri, pentru profit, pentru abundență și pentru armonie în relațiile cu cei dragi. Este, în același timp, un moment favorabil pentru tot ce înseamnă tehnologie și invenții care sunt în afara normelor și regulilor de „bun-simț”. Adică, invenții revoluționare.

...la Lună Nouă

Luna Nouă. În Rac. Sentimente de calm și pace, emoții, vor fi amestecate, zilele acestea, în energia prezentă. Racul este un semn profund hrănitor pentru Luna Nouă. Luna se simte mereu acasă când este în Rac și această Lună Nouă va aduce o energie curgătoare, feminină. O energie care ne va încuraja să fim mai blânzi și mai iubitori cu noi. Energia dură care a tot circulat în cosmos în ultima vreme va fi spălată acum de blândele tonuri ale acestei Luni Noi. Putem simți chiar și claritate în ceea ce privește emoțiile noastre. Adică nu vom mai fi identificați cu emoțiile, lăsându-le să ne controleze, ci vom avea claritate asupra a ceea ce ele ne aduc. Luna Nouă în Rac este foarte emoțională și răni profunde, din adâncimile ființei noastre, pot ieși la suprafață în aceste zile. Nu este însă nevoie de analiză, de săpături, de excavări. Este, mai degrabă, despre a permite emoțiilor să survină așa cum doresc ele să apară și doar să ne focusăm pe a ne iubi și pe a ne accepta așa cum suntem.

A fost multă energie vindecătoare în ultimele luni, cu toate acele planete în retrogradare și cu ciclurile lunare care ne-au tot provocat, dar acum este momentul doar să acceptăm ceea ce suntem, așa cum suntem, și să ne iubim. La asta ne invită Luna Nouă de astăzi.

Este momentul să trecem de la vindecare la iubire, simțind că iubirea este forma supremă a vindecării. Dacă îi permitem Lunii să fie cu noi, ea ne va spăla și curăța, cu blândețe, și fără prea mare efort. Tot ceea ce avem de făcut este să ne abandonăm, să ne acceptăm, să ne iubim.

Pe durata întregii săptămâni a Lunii Noi este, de asemenea, foarte important să ascultăm mai mult și să avem încredere în intuiție. Mai ales atunci când vine vorba de a lua decizii. Este momentul să ne acordăm cu acea voce lăuntrică și cu mesajele inimii și să avem încredere în orice înțelepciune vom primi de acolo. Această Lună Nouă ne cere să vedem adevărul și să avem încredere în adevărul exprimat prin intuiție. Dacă simțim că ceva nu este la locul său, să fim atenți dar să ne aducem aminte, de asemenea, că nicio acțiune pripită nu este recomandată în aceste zile.

Luna Nouă reprezintă începutul unui nou ciclu și acest ciclu, cu siguranță, va fi mult mai liniștit și mai calm decât ceea ce am experimentat în ultima vreme. Iar luna Iulie va fi, cu adevărat, o lună a restaurării, a păcii și a relaxării. Sub întunecimea Lunii Noi, este momentul potrivit să ne setăm intențiile pentru întreaga lună ce se așterne în fața noastră. Și să ne oferim permisiunea de a da drumul, de a renunța, de a lăsa tot ceea ce nu ne mai servește. Și, mai presus de orice, să fim clari. Să avem claritate asupra a ceea ce vrem cu adevărat să manifestăm în viața noastră acum. Ce vrem?

Din punct de vedere astrologic, această Lună Nouă activează cuadratura Saturn-Neptun. Și se pare că este unul dintre aspectele cele mai semnificative ale anului. Acest aspect nu numai că ne ajută să avem încredere în intuiția noastră ci, deopotrivă, ne ajută să vedem adevărul în oamenii și situațiile din jurul nostru. Cu alte cuvinte, acest aspect ne ajută să dăm la o parte vălul care ne încețoșează vederea sau filtrul colorat prin care privim lumea și să vedem lucrurile cum sunt ele de fapt.

Este extrem de important să ne amintim că această Lună Nouă este, de fapt, despre a fi blânzi cu noi înșine și despre a ne iubi. Este despre a ne hrăni cu iubire și compasiune.

Este un moment de intuiție maximă și de spiritualitate înaltă în care ne bucurăm de o energie perfectă pentru manifestarea ritualurilor sacre și pentru a ne crește vibrația.

Acestea împreună, Luna Nouă și întâlnirea dintre Sirius și Soare, creează o perioadă în care ne putem rafina intuiția și ne putem crește vibrația întrupându-ne și onorându-ne puterea personală cu totală încredere că o putem folosi în mod judicios.

Dacă ne dorim, cu adevărat, recalibrarea propriei noastre vibrații avem nevoie să ne luăm un moment, azi - 4 iulie, și să ne acordăm cu vibrația înaltă a planetei Sirius și cu energia Lunii Noi.

Aruncă-ți un ochi pe Calendarul Evenimentelor
"În fiecare om trăiește Maestrul, așteptând să fie trăit. Maestrul Interior este o stare de conștiință a Umanității care-și recunoaște propria Divinitate."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Oferta autor - Richard Moss Oferta autor - Richard Moss

...

CIUPERCILE SACRE ALE VIZIUNII CIUPERCILE SACRE ALE VIZIUNII

Istoria spirituală a Umanităţii este una cu cea a plantelor sacre care au fost folosite ritualic în toate timpurile, pe toate continentele. În ultimul secol, psihologia transpersonală a explorat ...

Grație și Forță Grație și Forță

Grație și forță este una dintre cele mai tulburătoare cărți pe care le-am citit vreodată, povestea adevărată a unei iubiri care transcende viața și moartea, lumina și întunericul, binele și răul, ...

Respirația Holotropică Respirația Holotropică

Această carte se constituie într-un omagiu adus lui Stanislav Grof și Christinei Grof și lucrului lor de peste 40 de ani pe tărâmurile explorării Conștiinței. Respirația Holotropică a contribuit ...

Spirala vieții Spirala vieții

Psihologia şi psihoterapia secolului XXI nu mai pot ignora ideea reîncarnării şi a vieţilor anterioare, care şi-a făcut loc în ultimii 50 de ani în modelul extins pe care îl avem ...

Workshopuri relevante

Astrologie Arhetipală Astrologie Arhetipală
Ştiinţă şi artă, cunoaştere raţională si simbolism deopotrivă, Astrologia poate fi de multe ori ascunsă raţionamentului logic, dar rămane mereu transparentă intuitiei şi percepţiilor survenite prin ...

Respirație Holotropică Respirație Holotropică
Respiraţia Holotropică este un instrument simplu şi puternic de  cunoaştere, prin experienţă directă, a adevăratei naturi a propriei noastre Fiinţe şi a Realităţii. Cuvântul ”holotropic” ...

Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente
Lucrul cu stările extinse ale Conștiinței este pentru viața de fiecare zi. A fi conștient este a percepe mai profund și mai rafinat realitatea vieții. Un nou grad de Conștiență permite o noi moduri de ...

Dansul Inimii

Meditație Activă și Shaking Meditație Activă și Shaking
Meditația Activă – Body-Shaking este o formă de energie care aprinde corpul, îl trezește la viață. Această „medicină” (cum o numesc unele culturi băștinașe) – body-shaking – ...