AmmaRa rubrica Anam Cara Retreat pe Colina Lunii

Renaștere, Detoxifiere și Vindecare în Natură.

Publicat la 13.02.2020 Comentarii

Elena Francisc - Țurcanu

Fără nicio îndoială, sacralitatea puterii feminine se renaște în aceste vremuri. În adevărata ei esență, dimensiunea feminină este o extraordinară matrice dătătoare de viață. De creație.

Fiecare femeie știe, în adâncul ei, profunzimea acestui adevăr.

Fiecare femeie simte, în fiecare celulă a corpului ei, a pământului ei, că a crea – indiferent de forma creației – este pur feminin.

Fiecare femeie recunoaște în profunzimile intuiției sale că poate participa în schimbarea lumii în care trăim.

Sacralitatea principiului feminin trece mult dincolo de biologie. Și, de asemenea, nu aparține în exclusivitate femeilor. Sacralitatea principiului feminin este foarte prezentă și în bărbați. Din ce în ce mai mulți bărbați recunosc și onorează această sacralitate a dimensiunii feminine.

Odihnindu-mă în acest Cerc Sacru al Feminității mele, îmi dau voie să reflectez puțin asupra sensului vieții mele. Îmi dau voie să simt c-am obosit să fiu cum am fost până acum. Să fac tot ce am făcut până acum și în felul în care am făcut toate astea. Am obosit. AM OBOSIT! Fac tot ce trebuie să fac, dar eu tot nu mă simt fericită. Nu simt bucurie. Nu simt curgere. Nu simt abundență. Totuși eu ce fac pe aici, în această Viață? Unde greșesc, dacă, de multe ori, nu e nicio bucurie? Nu pot mâncă aia că îngrașă, nu pot face ailaltă pentru că n-am bani. Sunt mereu fata bună pentru ceilalți. Și…? Abundență nu este! Bani nu sunt! Sex nu este! Doar relații toxice, stres, trădare, competiție. Îndoieli, griji, frământări.”

O invit să privească, cu sinceritate, în interiorul corpului ei de femeie și să vadă – fără să se judece – felul în care este în viața ei de zi cu zi conectată cu dimensiunea feminină a ființei sale. Și o întreb dacă simte și vreo bucurie în această perioadă a vieții ei.

Tăcere.

Unde să fie bucurie acum când nu există nici un pic de creativitate, de creație, în viața mea? Fac însă totul să fie bine și, cumva, tot nu este bine.”

Timp de 4 zile, într-o Comuniune cu aceeași consacrare – recuperarea, întruparea și Practica Puterii Feminine -,  împreună femei minunate, asemenea ție, recreez și în această vară, Cercul Sacru în Retreat Anam Cara. Pe Colina Lunii. Ne vom trăi, din nou sau poate pentru prima oară împreună, aceste zile într-o plinătate greu de pus în cuvinte. Dacă ai mai fost în acest Retreat, știi deja cât de greu este să punem în cuvinte. Dacă ai mai trăit experiența Retreat Anam Cara, doar dă-ți voie acum să te reconectezi, în spațiul sacru al inimii tale de femeie, cu energia Colinei, cu energia Pădurii, a Bătrânului Foc Sacru, cu energia plantelor și florilor încărcate la maxim în prag de Sânziene. Iar de vii pentru prima oară, acolo, sus pe Colina Lunii, dă-ți voie acum să simți câtă nevoie ai de a crea, de a trăi, un ritm ce te încurajează cu blândețe să îți re-setezi viața. Să te renaști.

În mine, energia magică a lutului comun - Anam Cara -, este vie mereu. Mă simt foarte plină de toate trăirile, emoțiile, eliberările, conștientizările, revelațiile pe care le împărtășim, împreună, pe Colina Lunii, vară de vară, în al nostru Retreat ce a devenit o tradiție acum. Fotografiile vorbesc de la sine. Trăim, de fiecare dată, pe lângă posibilitățile și promisiunile neintuite nicicând, revelații și înțelesuri noi, vindecări și miracole, readucere aminte și deschidere, bucurie și joacă, odihnă și curățare, detoxifiere și întregire.

E mereu și mereu altfel, deși pare că trăim de fiecare dată clipa eternă pe Colina Lunii.  Dacă și tu îți dai voie, alături de mine și de femei minunate, curajoase, care se aventurează în acest Retreat, poți simți cum fiecare zi este încărcată de un potențial ce pe mine mă îndeamnă să mă implic total, să mă deschid, să mă las, să dăruiesc din a mea inimă primind tot ce are să-mi ofere Existența.  Mă las surprinsă în fiecare zi de misterul dezvăluit cu blândețe de tot ceea ce am a co-crea, împreună cu tine, cu toate femeile venite în Retreat. Mă las surprinsă, zi de zi, de misterul dezvăluit de lutul nostru comun Anam Cara.

Un Cerc Sacru al Feminității. Un Dans la Răsărit de Soare, în roua proaspătă și hrănitoare a Mamei Pământ. Hrană vie. Eu cu mine. Eu cu voi. Împreună.

Pentru mine Retreatul Anam Cara, vara, pe Colina Lunii, este despre:

 • Renaștere într-o comuniune de pântece de femei ce ales să se vindece împreună, să se conțină, să se asculte, să se recunoască, să se celebreze și, mai ales, să se renască întru a lor feminitate.

 • Onoare și privilegiu de a putea însoți și de a fi martoră activă în procese profunde de vindecare și transformare.

 • Împreună, aducându-ne aminte că totul este deja în noi. Avem toate răspunsurile, dacă chiar vrem să ne schimbăm și să ne trăim viața într-un mod mai conștient, în iubire și compasiune. Și, mai ales, dacă vrem să întrupăm puterea noastră feminină creatoare.

 • Re-echilibrare, vindecare și purificare.

 • Ieșirea din gândirea compulsivă care nu este deloc creativă și feminină.

 • Ascultare. Autenticitate. Sinceritate.

 • Curgere. Blândețe. Exprimare.

 • Mama Pământ. Salutul Soarelui. Botezul Apei.

 • Uter. Pântec. Renaștere. Pântec.

 • Copac sacru. Râul Roșu al vieții. Roata Ritmurilor Lunare.

 • Răsărit și Apus de Soare.

 • Lună Nouă.

 • Curajul de a vedea că adevărul a fost și el prezent, în ciuda fricii.

În vara aceasta, vom începe Retreatul îmbăiate încă în energia Lunii Noi și chiar în noapte cu magică sărbătoare de Sânziene. Luna Nouă, cu a ei energie, ne va însoți cu blândețe încurajându-ne să fim iubitoare cu noi însene. Iar forța nopții magice de Sânziene, de asemenea, ne va readuce aminte de a noastră putere și magie, de a noastră frumusețe. Vom avea parte de multă claritate asupra emoțiilor care în trecut ne dominau. Răni profunde, trecut ancestral, suferințe îngropate sub preșul uitării ies mereu la suprafață, spre vindecare și rezoluție, în noaptea magică de Sânziene.  Ne coborâm în adâncurile profunde și întunecate al trupurilor noastre, pentru a ne vindeca și pentru a găsi acolo lumina și strălucirea. Deschizându-ne și doar lăsând, în mod firesc și natural, ca acestea toate să survină în ritmul lor. Prin cântec, Foc Transformator, dans, vânt și stele și Cale Lactee, ne îndreptăm atenția pe a ne iubi, a fi mai blânde cu noi, a ne conține și a ne asculta, acceptându-ne așa cum suntem. Recunoscându-ne și onorându-ne procesul Renașterii întru putere feminină creatoare.

Acceptarea, mereu o cheie importantă în tot ceea ce co-creăm în acest magnific Retreat Anam Cara.

La fel, încrederea în intuiție și deschiderea în fața șoaptelor inimilor noastre din piept și din uter.

Renaștere la Luna Nouă. Un nou început. Un nou ciclu. O nouă viață. Însă ca toate acestea să fie posibile este mereu nevoie, mai întâi de toate, de claritate asupra a ceea ce vrem cu adevărat să manifestăm în viața noastră.

Cu această întrebare te invit să te așezi, chiar acum, când te aventurezi în Retreat Anam Cara pe Colina Lunii:

Ce vreau să trăiesc ca și femeie în viața mea?

 

Când știi că ascultarea, din deschidere și non-judecată, este prezentă în Retreat, ai curajul să te rostești simțindu-te primită și conținută.

Un Retreat în care vii să îți purifici nu doar corpul, ci și filtrul prin care te privești și percepi lumea și pe cei din jur.

Blândețe. Iubire. Compasiune. Creativitate. Curgere.

Rostire. Exprimare. Adevăr.

Secrete împărtășite. Atingeri vindecătoare. Foc transformator.

Încredere în intuiție și în Puterea Feminină.

 

Îți mulțumesc, Femeie și Zeiță și Eroină, soră și prietenă, suflet Anam Cara. Îți mulțumesc că vii în Cercul Sacru al Feminității, în Cortul nostru Roșu, în noapte magică de Sânziene, pe sacra și ancestrala Colina Lunii. Onorând tradiția, Retreat Anam Cara.

Îți mulțumesc că citești acum, că simți, că vibrezi, că te curgi în tine, că te deschizi, rezonând cu acest adevăr:

„am uitat, de atâtea ori de-a lungul anilor, că am ales un trup de femeie, rătăcindu-mă prea mult în a face. însă vine un moment, precum acesta, când îmi reamintesc de vibrația lui A FI. a fi în trup de femeie este o binecuvântare.” 

Anam Cara, un Retreat al renașterii, al întrupării puterii feminine, creatoare, este un mare dar pe care merit să ți-l oferi.

Anam Cara, un Retreat de detoxifiere, de vindecare, în Natură.

Împreună – în Practica Puterii Feminine - întru Feminitatea noastră, renăscându-ne, onorându-ne, celebrându-ne. Doar astfel putem naște o nouă lume.

Cu profundă recunoștință 

 

 

„noua ta viziune rămâne doar declarativă, atâta timp cât nu este aplicată în viața de zi cu zi.” (cartea Anam Cara)
"Maestrul Interior se naște întotdeauna în timpul experienței umane încarnate. Nu există Maeștri care să nu fi trecut prin Umanitate. În Corp, ei pot fi recunoscuți mai ales după zâmbet. În afara Corpului, de asemeni."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Cele o mie de nume ale bucuriei Cele o mie de nume ale bucuriei

O carte de o superbă şi adâncă profunzime, de o înţelepciune iluminată, care nu are nimic teoretic. Este o înţelepciune intrinsecă, nestudiată, care irumpe din poveştile simple de viaţă. ...

Iubește ceea ce este Iubește ceea ce este

De-a lungul crizei de transformare Byron Katie a căzut adânc în întunericul depresiei, străbătând calea amară a disperării, pentru ca Revelația să survină brusc, într-o dimineață ...

Stima de sine Stima de sine

Pentru copiii noştri suntem un fel de oglinzi. Felul în care noi reacţionăm influenţează imaginea pe care copii şi-o formează despre sine. Suntem reperele cu ajutorul cărora ei se construiesc pe ei ...

Iubiri perfecte, relaţii imperfecte Iubiri perfecte, relaţii imperfecte

Totul în viaţa noastră este relaţie, iar calitatea relaţiilor pe care le avem dă în cele din urmă culoarea întregii noastre vieţi. Măsura în care relaţiile noastre sunt pline de ...

Workshopuri relevante

Practica Puterii Feminine Practica Puterii Feminine
Dacă ai nevoie de susținere, de conținere, de un loc în care să te simți auzită și ascultată, un spațiu în care să-ți dai voie să devii femeia care ești menită să fii, te invit să aduci ...

Dansul Inimii

Articole pe aceeași temă

Criza de transformare psiho-spirituală. <br>Personală, Colectivă, Globală Criza de transformare psiho-spirituală.
Personală, Colectivă, Globală

Vineri 13 noiembrie seara, la exact două săptămâni de la tragedia din București, atentatele de la Paris emană un nou val de durere, furie și frică în conștiința Colectivă. Din nou, ne privește ...

E timpul să aleg Prezența E timpul să aleg Prezența

Mă trezeam uitându-mă în jur și minunându-mă cât de frumoasă este viața. (...) În momentele acelea mi-am dat seama că tot ce îmi stătuse în cale până atunci, ...

Recunoștința redefinește Valoarea Vieții Tale! Recunoștința redefinește Valoarea Vieții Tale!

A Re-Cunoaște, a Cunoaște din nou, prin prisma conștienței orice experiență din viața ta, este primul pas în a-ți redefini viața. A practica Recunoștința pentru fiecare experiență a vieții tale ...

Ce vrem, de fapt? Ce vrem, de fapt?

În această dimineața cu soare, aici la București, m-am pornit într-o aventură alături de trei ființe dragi inimii mele. Ne-am bucurat de soare – deși era cam rece afară – și de a ...

Consacrarea ultimă: Conștiența Consacrarea ultimă: Conștiența

Timp de milenii umanitatea a confundat Conștiența cu rațiunea. A fi conștient nu înseamnă a raționaliza, ci a percepe, a simți existența. Identificarea ființei aflate în experiența umană cu ...

Oameni în cușcă Oameni în cușcă
Gratiile sunt făcute din gândire. Eliberarea

Gratiile sunt făcute din gândire. Iar gândirea e prețioasă, este investită cu valoare de identitate. ”Gândurile mele, părerile mele, perspectivele mele, informațiile mele”. Chiar ...

Praguri către Noi Începuturi Praguri către Noi Începuturi
Freamătul schimbării există, în permanență, dincolo de suprafața vieții.

Practica mea în Arta Ascultării Atente își continuă cursul, atât în relația cu mine însămi, în relațiile cu ceilalți dar, mai ales, în toată Creația în care ...

Setea Setea

Un fel de tânjire interioară după ceva nedeslușit, un fel de dor arzător, de gol care se cere umplut, o memorie care-și caută amintirile și nu le găsește. Sentimentul că mai e ceva dincolo de platitudinea ...

Curge-ți peste tine darul vindecării Curge-ți peste tine darul vindecării
O scrisoare pentru tine, Femeie, pe care o poți citi și tu, Bărbate!

Ce vreau, de fapt, de la viața mea? Ce vreau să trăiesc, cu adevărat? Ce îmi doresc și după ce tânjesc? Aleg, în acest spațiu sacru pe care-l creez pentru mine, să rămân cu atenția ...

2015 - Conștiență și Compasiune 2015 - Conștiență și Compasiune

Capcana negării dimensiunii liniare a realității. Experiența (umană) nu este o iluzie. A fi conștient înseamnă a percepe/a simți. Frica de durere și confuzia între Compasiune și milă. Vindecarea ...