AmmaRa rubrica ACUM, ce alegi?

Publicat la 21.12.2016 Comentarii

Dragul meu / draga mea,

astăzi este prima zi de iarnă și cea mai scurtă din an. Celebrată în multe culturi, de mii de ani, ziua solstițiului de iarnă reprezintă întoarcerea luminii. Și, odată cu ea, reîntoarcerea la Viață. Aceasta este o zi puternică – considerată sacră - în care toți, și fiecare în parte, putem beneficia de energiile cosmice pentru a curăța trecutul și pentru a seta intenții puternice și foarte clare în legătură cu ceea ce ne dorim pentru viitorul nostru. O zi fabuloasă pentru a ne îndrepta atenția și energia către manifestarea vieții pe care sufletul nostru și-o dorește.

Mi-ai scris, în trecut, de multe ori că energia ta este acum mai mult îndreptată către propria-ți dezvoltare personală, către a-ți crea o viață mai bună – în iubire, abundență și în bucuria creației. Și, tot de atâtea ori, mi-ai scris că nu reușești să păstrezi vie încrederea cum că poți crea o astfel de viață pentru tine.

Profit de această ocazie – sfârșitul anului 2016 – și îndrăznesc, la rândul meu, să-ți scriu din nou. Și, din nou, scriu cu intenția de a-ți readuce aminte că nu mai ești cel/cea care ai fost ca și copil și adolescent. Că nu mai ești nici măcar cel/cea care ai fost săptămâna trecută. Vin să îți șoptesc că ești în permanentă transformare și că întotdeauna este vorba de așteptările care continuă a se schimba pe măsură ce tu te schimbi. Și, poate că acesta este marele secret în a-ți manifesta așteptările – acceptarea faptului că ele se schimbă pe măsură ce tu alegi să te transformi.

Îți scriu acum – împărtășindu-ți propria-mi experiență - cu aceeași răbdare și încredere în procesul tău, ca de fiecare dată când ți-am scris. Am trăit săptămâna trecută, într-o Călătorie la Lună Plină, cu o claritate indescriptibilă, ceea ce fizica cuantică susține. Cum că trecutul și viitorul, și toate potențialele noastre, sunt simultane. Ele există în același timp. E greu de crezut, până nu trăiești asta, că viitorul tău deja există. Este aici. Acum. E greu de crezut că toate potențialele noastre viitoare co-există deja. Și că noi alegem, în orice clipă, ceea ce devenim. Și, totuși, acesta este adevărul. Și din acest adevăr aleg acum, scriindu-ți, să-ți reamintesc că tu alegi ceea ce trăiești! În orice clipă, alegerea îți aparține. Adu-ți aminte! Alegerea îți aparține!

Ce potențial Sine viitor alegi, ACUM, să devii? Azi, la solstițiul de iarnă?

Acela de a fi în continuare îngrijorat din cauza lipsei de bani sau a unei relații de iubire? Acel sine care crede că trebuie să lucreze din greu pentru a avea bani și pentru a merita ceva? Acel sine care crede că nu merită? Acel sine care se îngrijorează c-ar putea să se îmbolnăvească și să moară mult prea devreme în viață? Acel potențial sine care se uită mai degrabă către ceea ce nu merge, ignorând toate aspectele frumoase din viață? Acel potențial sine veșnic stresat și încruntat și neîncrezător?

Sau… alegi…

Acel potențial sine care este deja sănătos și care are timp pentru orice își dorește? Acel potențial sine care are banii și resursele pentru o viață în abundență născută din recunoștință? Acel potențial sine care își manifestă darurile unice recunoscându-le și onorându-le? Acel potențial sine care simte și emană iubire și recunoștință pentru tot ceea ce este și are deja?

Ce alegi? Alegerea îți aparține! Acum și mereu!

Știi deja că legea atracției universale funcționează - „pentru alții dar nu pentru mine” - poate vei spune. Și asta dacă ți-ai îndreptat atenția doar în a-ți dezvolta o viziune clară asupra viitorului pe care ți-l dorești. Doar atenția asupra viziunii conduce, de fiecare dată, la posibilitatea de a-ți manifesta, cu adevărat, visurile. Indiferent cât vei citi despre importanța vizualizării, e nevoie să știi că nu este suficientă. Vizualizarea nu este decât un pas mărunt în acest proces ce are de a face cu Legea Atracției Universale. Pentru ca manifestarea să aibă loc, cu ușurință și cât mai rapid, ai nevoie de mult mai mult decât de a vizualiza viitorul pe care ți-l dorești. Și anume, ai nevoie să înveți a te conecta cu tine cel/cea care vei fi atunci când această viziune devine realitate. Adică se te comporți (să gândești, să vorbești, să acționezi) ca acel potențial sine viitor la care visezi. Ușor de zis și greu de făcut dacă nu știi cum.

În vremurile pe care le trăim acum, avem atâta informație la dispoziție și, de asemenea, știm că totul este deja în noi, și totuși, ne pierdem atât de rapid în „cum să fac?”. Cum?

Știm deja că întotdeauna atragem acele lucruri, situații, relații asupra cărora ne îndreptăm atenția. Atragem ceea ce alegem, conștient, că vrem să avem și să fim. Și, totuși, ne pierdem în a gândi mai mult despre ceea ce nu vrem să avem și nu vrem să fim. Și apoi ne mirăm de ce atragem, mereu și mereu, aceleași lucruri, situații, relații. Alege ceea ce vrei și păstrează consecvența atenției asupra acestei creații conștiente. Asta vreau să fiu și asta aleg să trăiesc. NU ceea ce nu vreau să fiu și să trăiesc! Și, cum scriam mai sus, toate potențialele sinelui tău viitor există deja. Cheia secretă pentru a-ți manifesta viitorul pe care vrei să-l trăiești constă în a alege versiunea potrivită. Versiunea care corespunde acelui viitor. De multe ori, avem claritate asupra a ceea ce vrem să trăim însă, fără să fim conștienți, ne purtăm (gândim, vorbim, acționăm) în totală discrepanță cu ceea ce ne dorim. A alege, în mod conștient, viitorul pe care ne dorim să-l trăim și a ne comporta ca și cum trăim deja acea realitate este o provocare. Poate că ai tot citit despre asta. Poate că ai început chiar să crezi că este posibil. Însă, dacă nu pui în practică, nu trăiești pe propria-ți piele, nu vei putea – cu adevărat – hrăni legea atracției universale. Ea funcționează! Ține doar de tine s-o aplici!

Ce potențial Sine viitor alegi, ACUM, să devii? Azi, la solstițiul de iarnă?

Ai crezut vreodată că ai o misiune mai mare decât ceea ce ți-ai permis până acum să manifești și că ai daruri care pot aduce o schimbare în viețile altora dacă ți le-ai manifesta? A visa în felul acesta este deja o privire mult mai amplă. O privire către puterea ta de a te expansiona. De multe ori primim viziuni din partea sufletului nostru care își dorește expansiune însă, rapid, le strivim pentru că nu putem vedea puntea de legătură între acum, aici, azi și acest mare, măreț, strălucit viitor. Nu știm „cum?”

În fiecare zi suntem puși în fața unei alegeri. Aceea de a ne onora expansiunea, dorința sufletului de expansiune, a ne onora puterea de creatori conștienți sau potențialul de a repeta, bazându-ne pe frică, pe „nu pot” pe „nu am încredere”?

Din nou, vin și te întreb, ce alegi pentru 2017? Să expansionezi, creând cu bucurie și având încredere în puterea ta de creator sau te reduci, din nou, la micime? Adu-ți aminte că nu frica de eșec este cea mai mare frică ci, dimpotrivă, frica de măreție! Ne temem să ne arătăm măreția, strălucirea. Ne temem să ne împărtășim darurile unice.

Sincer, eu am putut expansiona abia atunci când am avut curajul să renunț la ceva ce părea a fi solid și foarte sigur. Salariu sigur. Poziție socială sigură. La ceea ce era, clar, o zonă de mare confort. Am ales să-mi ascult însă chemarea sufletului chiar dacă părea o nebunie la momentul respectiv.

Am încredere că-ți vei readuce aminte că este important să fii centrat/centrată. Altfel, condiționări și credințe vechi, familia și prietenii, societatea, religia, cultura etc toate, în felul lor, te vor ghida către alegeri pe care le vei crede ca fiind ale tale.

Ce potențial Sine viitor alegi, ACUM, să devii? Azi, la solstițiul de iarnă?

Te invit, în finalul acestei scrisori - pe care ți-o adresez din adâncul inimii - să recunoști, fără nicio urmă de judecată, că vocile pe care le tot auzi în capul tău spunându-ți „nu sunt suficient de bun/ă”, „nu merit”, „nu pot”, „nu are rost căci totul se termină, oricum, prost”, „lucrurile bune se întâmplă doar oamenilor buni, nu mie”, „mă simt vinovat/vinovată”, sunt voci ce aparțin trecutului și unui sine învechit care nu se poate bucura de magia momentului prezent. Un sine care nu poate simți starea de prezență. Iar Starea de Prezență este ceea ce contează cel mai mult.

La Lună Plină, săptămâna trecută, conștientizam că iubirea necondiționată (despre care am tot citit și chiar am trăit-o de multe ori, în felul meu) nu poate fi obținută și simțită în ceea ce considerăm a fi timp liniar. Acea iubire este fără de timp – în noțiunea pe care o știm noi ca fiind „timp liniar”. În clipa în care mi-am spus, în acea Călătorie Magică, „simt iubirea necondiționată” brusc, iubirea a început să se topească. Am înțeles că a o pune în cuvinte a însemnat să o îngheț și să ies din trăirea momentului prezent.

Există o profundă bucurie în trăirea momentului prezent în loc să tot alergăm după iluzii care vin din trecut și care merită să rămână acolo, nicidecum să le proiectăm în viitor.

Ce potențial Sine viitor alegi, ACUM, să devii? Azi, la solstițiul de iarnă?

Cu Recunoștință pentru tot ce am co-creat ÎMPREUNĂ în 2016 și cu totală ÎNCREDERE în Dansul Inimilor noastre în 2017, îți urez Sărbători pline de magia momentului Prezent.

AmmaRa
"A deveni conștient de natura Creației pleacă de la a deveni conștient de natura propriei creații. A arunca responsabilitatea disconfortului vieții asupra Divinității este o naivitate obtuză de care numai ego este capabil. Calea Maestrului Interior începe prin asumare."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Cele o mie de nume ale bucuriei Cele o mie de nume ale bucuriei

O carte de o superbă şi adâncă profunzime, de o înţelepciune iluminată, care nu are nimic teoretic. Este o înţelepciune intrinsecă, nestudiată, care irumpe din poveştile simple de viaţă. ...

Tarotul Mitologic Tarotul Mitologic

Mai mult decât o carte și mai mult decât un set de cărți de joc, Tarotul Mitologic este un instrument de sondare a adâncurilor Conștiinței umane, este o cheie magică a marilor porți către ...

Fără Granițe Fără Granițe

Este una dintre cele mai strălucite cărți apărute vreodată sub semnul Maestrului Interior. Ken Wilber este cel mai important gânditor și teoretician al conștiinței american, dar rădăcinile cunoașterii ...

Iubește ceea ce este Iubește ceea ce este

De-a lungul crizei de transformare Byron Katie a căzut adânc în întunericul depresiei, străbătând calea amară a disperării, pentru ca Revelația să survină brusc, într-o dimineață ...

Cartea 44 Cartea 44

În mod straniu dar magic, această primă carte purtând semnul Călătoriei Inimii este o carte de poezie. Dar mult mai mult decât atât. Este o poveste de dragoste între oameni care-și ...

Workshopuri relevante

Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente
Lucrul cu stările extinse ale Conștiinței este pentru viața de fiecare zi. A fi conștient este a percepe mai profund și mai rafinat realitatea vieții. Un nou grad de Conștiență permite o noi moduri de ...

Articole pe aceeași temă

Tehnologia, între ”soul-sucking” și Conexiune Tehnologia, între ”soul-sucking” și Conexiune

Unii se tem de tehnologie. Pe bună dreptate. Ne îndepărtează de corp, de dimensiunea încarnată a existenței, transformă relațiile inter-umane în relații virtuale. Copii care fac abuz de ...

Aur Aur
A crede vs a avea Încredere

Poți citi oricâte cărți despre natura profundă a propriei tale ființe și a existenței. Este doar o informație pe care o primești din exterior. Altcineva a trăit experiența. Tu doar afli despre ea. ...

Natura nemărginită a eXperienței umane. John Welwood, PsihologiaTrezirii Natura nemărginită a eXperienței umane. John Welwood, PsihologiaTrezirii

”Deși terapeuții se consideră adesea experți în cunoașterea oamenilor, adevărul este că nu există experiți în domeniul experienței umane. Asta deoarece natura experienței umane e nemărginită ...

ARC 2017: Sfera de foc (III) ARC 2017: Sfera de foc (III)
Respirație Holotropică

O Sferă de foc s-a concretizat în prima chakră. Densă. M-a surprins, n-am mai simțit asta până acum. Sfera a început a se agita o perioadă în partea inferioară a corpului ...

Revoluţia Omega-3: acizii graşi hrănesc creierul emotional Revoluţia Omega-3: acizii graşi hrănesc creierul emotional
Uleiul care pune creierul în mişcare

Fiecare dintre noi are sau a avut împrejurul său un om drag care se confruntă cu cancerul sau depresia. Fiecare dintre noi putem face ceva, pentru noi înșine și pentru cei din jurul nostru, menit ...

CRISTALE CRISTALE
Cunoaștere și vindecare transpersonală

Cristalele, cercetate în profunzimea structurii lor, pot deschide dimensiuni superioare sferei liniare de înțelegere, fiind racordate vibrațiilor în diverse game de frecvență ale uneia și ...

Față în față cu Realitatea pe care am creat-o Față în față cu Realitatea pe care am creat-o
Marea Căutare și uciderea în numele Domnului

Furia reprimată și ipocrizia strălucitoare a lumii în care trăim. Nevoia fundamentală de Conexiune. Identități și transcendență. Maturizarea psihologică și asumarea responsabilității asupra realității ...