Punct rubrica Călătoria Eroinei

Publicat la 21.12.2016 Comentarii

Elena Francisc - Țurcanu

În ciuda nebuniei care se petrece peste tot, acum în preajma sărbătorilor, aleg să mă bucur de o reînnoită intimitate cu propria-mi Conștiență. Mă bucur de simplitatea unui A Fi în liniștea lăuntrică, simțind și emanând recunoștință pentru tot ce mi-a adus acest an. O imensă eliberare. Simt să las la o parte laptop.ul, telefonul, știrile despre noul (oare?) parlament. Să las la o parte traficul și să-mi ofer momente de ascultare interioară, de meditație, de conexiune cu natura. În marea sală a liniștii interioare, curgându-mă cu fiecare respirație în al meu pământ – trupul de femeie pentru care mă simt binecuvântată –, renunț acum la orice pare a fi încă o rezistență în fața transformării. Aleg, din nou, încrederea că pot contribui la crearea unei realități mai armonice, în simplitate și iubire.

Da, sunt – cu adevărat – binecuvântată să-mi pot trăi Visul:

„O Viață trăită în Conștiență, în bucurie și simplitate, și împărtășită cu cât mai mulți oameni”.

A fost ușor să ajung aici? Nici vorbă! Au fost provocări și dureri și suferințe și îndoieli. În ciuda a toate și a tuturor, am ales însă, mereu și mereu, să mă întorc la încrederea în mine însămi și în puterea mea de creatoare. Fără această încredere, nimic nu ar fi fost posibil. ÎNCREDERE. ÎNCREDERE. ÎNCREDERE. Sau, cum ne jucăm noi în Călătoria Inimii, respir în 4 timpi! Inspir: ÎN-CRE-DE-RE. Expir: ÎN-CRE-DE-RE.

Iar TU, cel/cea care citești acum aceste rânduri, suflet prieten (Anam Cara), ai fost, de atâtea ori, alături de mine respirând ÎN-CRE-DE-RE. Și pentru asta, dar și pentru multe altele, din adâncul inimii,  ÎȚI MULȚUMESC.

Îți mulțumesc pentru energia pe care ai adus-o, prin a ta curgere și prezență, în Comunitatea Călătoria Inimii.

Am simțit să mă conectez cu tine, chiar acum la solstițiul de iarnă și să eman profunda mea recunoștință pentru toate momentele pe care le-am trăit împreună.

Pentru lacrimile de eliberare și de bucurie.

Pentru îmbrățișările în conținere și recunoaștere.

Pentru dansul inimilor noastre întru celebrarea Umanitității și Divinității noastre.

Pentru binecuvântarea Atingerii Vindecătoare a Ființei pe care ne-am dăruit-o de atâtea ori.

Pentru rostire și ascultare și acceptare.

Pentru întruparea Măreției nostre.

Pentru încrederea în puterea noastră de a naște o nouă lume.

Și aș putea continua… căci lista este lungă.

Îndrăznesc însă acum să te invit ca în aceste zile, când totul în jur pare să conducă la stres și agitație, să îți creezi timp și spațiu pentru al tău Sanctuar lăuntric. Sanctuar în care să-ți oferi momente de Ascultare. Inima-ți șoptește. Ascultă. La rândul tău, șoptește-ți în liniștea propriei tale ascultări. Fă asta zilnic, draga mea/dragul meu. Căci doar așa îți poți întrupa Puterea de Creator Conștient.

Iar dacă, în aceste zile, te poți reuni cu alte suflete prietene din Comunitatea Călătoria Inimii, fă-o cu totală încredere că este pentru noi toți. Aleg să rămân conectată cu tine și cu noi toți. Și aleg să hrănesc încrederea că vei simți chemarea de a curge cu Viața. 

Fie să rămânem atenți la Adevărul nostru întru Iubire și onorarea nevoii fundamentale – Conexiunea. Și fie să rămânem Conștienți în fața puterii autenticității noastre.

Nu mai este o opțiune acum, nevoia de ascultare lăuntrică. Ci o obligație sacră. Dacă vrem, cu adevărat, să schimbăm lumea în care trăim. Te invit să fii foarte suspicios/suspicioasă atunci când voci interioare îți urlă „nu ai timp să te așezi acum. Sunt multe de făcut înainte de sărbători!” Zâmbește-le acestor voci și, cu blândețe și lentoare, așază-te. Și doar apoi mergi în orice facere ai avea de înfăptuit.

Așază-te, cu smerenie și lentoare, cu blândețe și acceptare, întorcându-te către inima ta și al tău sine lăuntric. Întoarce-ți fața de la nevoia de control, de siguranță, de confort, de aprobare. Iar inima te va învăța să privești altfel. Și chiar să gândești altfel. Vei putea simți conexiunea dintre inimă și creier.

Întoarce-ți fața către atributele energiei feminine care te vor ghida de la „a face”, „a cere”, „a controla” către „a simți”, „a asculta”, „a dărui”. Doar prin a dărui, din adâncul inimii, vei putea simți cum este a primi. Învață să primești, dăruind. Și asta aleg acum să fac la rândul meu.

Fie să ne revedem în noul an și să ne continuăm, ÎMPREUNĂ, procesul de transformare și întregire. Rămâi conectat cu Călătoria Inimii. Am postat deja unele evenimente din noul an. Ți-am pregătit multe evenimente menite a susține dorința inimii tale de a înflori, tânjirea trupului de a se deschide și a sufletului de a se manifesta la adevăratul său potențial.

Și închei a mea scrisoare acum, cu un alt superb DAR pentru noi toți, dar mai ales

pentru fiecare minunată Femeie care dorește să se reconecteze cu adevăratele atribute ale Puterii Feminine – Conținerea, Ascultarea, Blândețea, Mângâierea, Bucuria, Simplitatea

- fie că ești chiar tu, cea care citește acum aceste rânduri, fie că este vorba despre una dintre minunatele Femei – iubită, soție, mamă, soră, prietenă - care te însoțesc pe tine, drag Bărbat, în Călătoria Inimii tale.

Vestea că Editura noastră a publicat ​superba carte Călătoria Eroinei.  La fel cum noi ne-am împletit energiile de-a lungul Călătoriilor noastre împreună, dând astfel naștere Comunității Călătoria Inimii, tot așa această carte este rezultatul co-creației autoarei Maureen Murdock și a numeroase alte femei, al lucrului împreună în cadrul unei fabuloase Comunități de Femei. 

„…Începutul călătoriei este adeseori caracterizat prin respingerea feminității, considerată ca fiind pasivă, manipulatoare sau neproductivă. Femeile au fost adeseori portretizate în societatea noastră ca fiind împrăștiate, capricioase și prea emotive ca să ducă un lucru la bun sfârșit. Lipsa de concentrare și de diferențieri clare sunt percepute ca slăbiciune, dependență, inferioritate, nu doar de către cultura masculină dominantă, ci și de către femei.

Femeile care caută succesul într-o lume dominată de bărbați aleg adeseori această cale pentru a nega aceste concepții. Ele încearcă să dovedească că au minți bune, că pot duce ceva la bun sfârșit, că sunt independente emoțional și financiar. Ele abordează tot felul de subiecte cu tații și rudele masculine. Își aleg ca mentori bărbați sau femei care se identifică cu bărbații și care le validează intelectul, scopurile și ambițiile și le fac să se simtă în siguranță, le fac să simtă că au o direcție limpede în viață, că au succes. Trebuie făcut totul pentru ca o misiune să fie îndeplinită, pentru a urca în ierarhia corporatistă sau academică, pentru a obține prestigiu, o poziție socială și financiară excelentă, pentru a se simți puternice în lume. Aceasta este experiența eroinei, experiență puternic susținută de lumea materialistă în care trăim, care consideră că valoarea supremă este ceea ce faci. Orice lucru care nu reprezintă „ceva important în lume” nu are nici o valoare intrinsecă.

Eroina noastră își pune armura, își ia sabia, își alege cel mai rapid armăsar și purcede la bătălie. Și își găsește comoara: o diplomă academică, un titlu corporatist, bani, autoritate. Bărbații zâmbesc, îi strâng mâna și îi urează bun venit în club.

Dar după o perioadă de contemplare a priveliștii din vârful ierarhiei sociale, timp în care eroina se ocupă de tot, uneori și de carieră și de copii în același timp, vine întrebarea „Ok, am reușit, acum ce urmează?” Și începe să caute următorul obstacol peste care să se cațere, următoarea promovare, următorul eveniment social, umplându-și fiecare clipă liberă cu „a face.”  Ea nu știe cum să se mai oprească, cum să spună nu și se simte vinovată de ideea de a dezamăgi pe cineva care are nevoie de ea. Ea devine dependentă de reușită și fiecare noua putere îi conferă o stare „amețitoare.”

În acest stadiu, adeseori femeia începe să se simtă în discordanță cu ea însăși sau poate trece printr-o boală fizică sau printr-un accident. Și începe să se întrebe: „Pentru ce sunt toate acestea? Am obținut tot ceea ce mi-am propus să obțin și am în mine un gol. De ce am senzația asta cumplită de singurătate și dezolare? De ce mă simt trădată? Ce am pierdut?...

Descoperă, draga mea, în această carte – ce ne va însoți Călătoriile în Practica Puterii Feminine – ceea ce ai pierdut. Și, împreună, în tot ceea ce vom crea anul ce vine,

să ne reamintim că singurul lucru de care putem fi sigure este dorul din inimile noastre de femei.  Singurul lucru în care putem avea încredere este trupul nostru de femei. 

Și fie să ne celebrăm lutul comun – Anam Cara – din care suntem plămădite.

Dacă ești în Comunitatea Practica Puterii Feminine ești deja în propria-ți Călătorie a Eroinei. Această carte îți va fi un adevărat ghid, abordând teme principale precum:

Separarea de Feminin (separarea de mamă, respingerea trupului),

Identificarea cu Masculinul (tatăl ca aliat, căutarea tatălui – noi alianțe, dependența de perfecțiune)

Drumul Încercărilor (mitul iubirii romantice…)

Succesul Iluzoriu (mistica superfemeii, mitul lui „a nu fi niciodată suficient de bună”…)

Inițierea și Coborârea la Zeiță (inițierea femeii, suferința conștientă și reîntoarcerea)

Dorința nestăvilită de reconectare cu femininul (sexualitatea feminină, mesajele familiei despre trupul de femeie…)

Tămăduirea rupturii dintre mamă și fiică (fiice fără mamă, mamă ca destin, redobândirea întunericului: femeia nebună, recâștigarea puterii feminine…)

Găsirea bărbatului lăuntric (vindecarea masculinului rănit, uniunea sacră…)

Împreună cu această carte, măiestru GHID, voi fi privilegiată să vă însoțesc în continuare și să vă învăț despre frumusețe și creativitate, despre așezare și ascultare, despre curgere și dansul cu Viața.

Cu recunoștință  și cu profund respect pentru Călătoria Inimii tale, îți urez Sărbători întru Iubire și Conștiență.

p.s. În retreat-ul online Călătoria Eroinei te însoțesc, timp de 10 săptămâni, în regăsirea minunăției interioare. Dacă nu tu, atunci cine? Dacă nu acum, atunci când?
"Numai un Maestru poate recunoaște un alt Maestru. Dacă nu Te trăiești, nu Mă poți vedea, căci suntem una. Pe cine cauți de fapt, căutând un Maestru? Privește înăuntru, cu Încredere."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Cartea 44 Cartea 44

În mod straniu dar magic, această primă carte purtând semnul Călătoriei Inimii este o carte de poezie. Dar mult mai mult decât atât. Este o poveste de dragoste între oameni care-și ...

CERCUL VIEŢII CERCUL VIEŢII

De cam treizeci de ani încoace se pune în mod regulat problema întoarcerii la şamanism, sursa primordială a umanităţii, a tuturor religiilor, filosofiilor şi ştiinţelor lumii. Omul ...

CONTRACTE SACRE CONTRACTE SACRE

”Care este rostul meu în această lume, pentru ce sunt aici, care este menirea, vocația, consacrarea vieții mele?” Aceastea sunt întrebari fundamentale care apar în cursul transformării ...

Articole pe aceeași temă

La sfârșit de an, de Eră și de Timp - ALEGEREA La sfârșit de an, de Eră și de Timp - ALEGEREA

La finalul anului 2012, toată lumea vorbea despre momentul 21 decembrie și despre implicațiile acestuia. Pe cei mulți îi interesa mai curând dacă va veni sfârșitul lumii fizice și dacă ...

De nepătruns?... De nepătruns?...

Am simțit dintotdeauna că există ceva dincolo de realitatea liniară în care ne construim viețile. Ceva adânc, misterios, fascinant, cumva de pătruns... Cel puțin nu prin mijloacele obișnuite, ...

Frica și Iubirea Frica și Iubirea
Dare de seamă despre roluri, relații și Creații

Marea piesă de teatru în care forțele arhetipale antagonice ale fricii și ale iubirii se luptă pentru inima omului, își are cea mai spectaculoasă scenă în relația de cuplu, tocmai din cauza ...

ARC 2017: Sfera de foc (III) ARC 2017: Sfera de foc (III)
Respirație Holotropică

O Sferă de foc s-a concretizat în prima chakră. Densă. M-a surprins, n-am mai simțit asta până acum. Sfera a început a se agita o perioadă în partea inferioară a corpului ...

200 200
Colivia, acvila și Cerul

E seara Călătoriei cu Mirabai Ceiba. Oamenii se adună din dimensiunea liniară a existenței lor, din viețile lor, din rolurile pe care le joacă, un spectacol al măștilor,  al rigidităților, al zâmbetului ...

SEVATI SEVATI

Am adus ceva proaspăt în această lume în care vorbim prea mult despre spiritualitate și trăim prea puțin din ea: EXPERIENȚA. A trăi dimensiunea spirituală a ființei noastre este, calitativ, ...

Experiența shamanică și transformarea interioară Experiența shamanică și transformarea interioară

Shamanul este sacerdotul primordial, cel care deschide porțile percepției pentru umanul aflat în prizonieratul formei. Nu a dispărut niciodată. Doar și-a schimbat numele și expresia culturală în ...

MIRACOLUL ÎN-CREDERII MIRACOLUL ÎN-CREDERII

Încrederea este sacră și este singurul antidot pentru frica existențială. Încrederea nu ne poate fi dată. E nevoie s-o găsim singuri, în interiorul nostru, în pofida fricii. Încrederea ...

Instrumentele transformarii interioare. Respiratia Instrumentele transformarii interioare. Respiratia

Prima respiraţie. Parcursul interior al conştiinţei. Respiraţia conştientă. Respiraţia Inimii. Respiraţia şi starea de Prezenţă. Respiraţia Holotropică sau Respiraţia de Foc. Şi îngerii respiră. ...

Împlinesc 50 de ani. Împlinesc 50 de ani.
O Inițiere în Practica Prezenței

Sunt la fel ca tine. Am căutat mult o cale fără să știu ce caut și ne-închipuindu-mi mult timp că o voi găsi în locul cel mai neașteptat. Am scormonit în cărți, mulți metri cubi de ...