Ritmurile Lunii rubrica Universul îți servește, acum la ultima Luna Nouă

Publicat la 29.12.2016 Comentarii

Elena Francisc - Țurcanu

Crezi în miracole? Dacă da, știai că miracolele pe care tu le cauți te caută și ele, la rândul lor, pe tine? Sau te ascunzi de ele, pretinzând că nu există miracole? Felul în care te lași găsit/ă de aceste miracole, dacă alegi să crezi în ele, poate fi chiar o artă. Rafinează-ți această artă, acum, la Lună Nouă. Ultima din acest an.

Nu știu cum este acest sfârșit de an pentru tine însă pentru mine am ales ca aceste zile să fie un prilej de odihnă și de relaxare, de ascultare interioară și de introspecție, de visare la Creația anului ce vine. Dacă ai alunecat în agitația cumpărăturilor inutile sau te simți copleșit/ă de toate vizitele pe care le ai de făcut pentru că „așa se face de Sărbători”, cu atât mai mult, ai nevoie să te oprești puțin și să-ți oferi momente de reflecție asupra a ceea ce a fost în 2016. Și, mai ales, să reflectezi asupra a ceea ce alegi să creezi în noul an. A te gândi însă la creația pe care ți-o dorești în noul an privind prin filtrul colorat cu tot ceea ce nu ai manifestat în acest an, poate fi dureros. Poți alege însă altfel. Fără judecată. Fără critică. Fără regrete. Închide anul cu recunoștință pentru tot ceea ce ai putut crea, realiza și manifesta. Nu-ți mai investi atenția și energia în ceea ce nu ai putut face. Alege, acum, ce vrei să manifești anul viitor. Și, adu-ți aminte, nu este important să pui multe pe listă, doar pentru că nu le-ai putut face anul ce-a trecut. Nu este despre ambiție acum, despre a crede că: „gata, anul acesta voi face tot ce n-am făcut anul trecut și mult mai mult…” . Te iluzionezi dacă gândești așa. Nu vei putea face tot. Tentația de a acționa în mai multe direcții, va fi mare. Dispersia energiei în mai multe idei și proiecte, la fel de mare. Unele idei îți vor consuma multă energie. Iar unele proiecte se vor dovedi a fi mai dificile și mai complicate, mult mai consumatoare de timp, atenție și energie, decât ți-ai planificat. Întotdeauna este așa. Și, este normal să fie așa. Viața e plină de surprize. Alege acum, ca orice Creație vei manifesta în anul ce vine să fie născută din Starea de Prezență. Nu contează să faci tot, ci mult mai important este să te bucuri de ceea ce faci – orice ai face – fără să te mai îngrijorezi că nu apuci să faci chiar tot. Nu contează că mai ai atâtea lucruri de terminat în alte, multe și foarte diferite, aspecte ale vieții tale. Putem face și putem fi orice, dar nu putem face și nu putem fi totul.

Creația ta pentru 2017 este, acum, o sămânță

Conectează-te chiar acum cu sentimentul recunoștinței pentru tot ceea ce ai obținut, trăit, simțit, vindecat, transformat, creat, eliberat în anul 2016. Recunoștință pentru toate lecțiile pe care ți le-ai oferit prin diferite oportunități. Oportunități ce păreau, pe moment, provocări greu de surmontat. Și, totuși, iată, le-ai depășit. Ai putut. Și te invit să iei o foaie de hârtie (după ce citești aceste rânduri) și să-ți creionezi „planul” Creației tale Conștiente pentru anul viitor. Folosește-te de energia Lunii Noi - prezente acum. Pune pe această foaie de hârtie doar ceea ce simți că îți aduce bucurie. Imaginează-ți că foaia de hârtie pe care alegi să creionezi, să schițezi sau chiar să desenezi Creația la care visezi pentru 2017, este o sămânță. O Sămânță energetică pe care o vei sădi acum la Lună Nouă. Important este să simți, cu adevărat, bucurie și iubire și plăcere pentru tot ceea ce pui în această Sămânță a Creației tale Conștiente pe anul ce vine. Eu chiar cred că este foarte important, dacă alegem să credem în miracole, să creăm un plan acum. Acum, la sfârșit de an. Acum, la această ultimă Lună Nouă din an. Nu peste o lună sau două să începem să ne facem „planul pe 2017”. Ci acum!

Cum?”, pentru această Sămânță, nu contează

Un plan în legătură cu Creația Conștientă pe care te angajezi s-o manifești în anul ce vine. Un „Plan” pe care să-l simți ca pe o Sămânță ce o sădești acum, la Lună Nouă. Sau, dacă nu rezonezi cu imaginea unei semințe, poți alege să te gândești la acest plan pentru anul viitor ca la o Cerere către Univers. Adu-ți aminte că Legea Atracției funcționează. Cu cât completezi mai repede această Cerere, cu atât Universul va începe să-și configureze în jurul tău toate resursele de care ai nevoie ca tu să-ți manifești Creația. Și mai adu-ți aminte să nu te împotmolești în gândire de genul: „degeaba visez la acest plan căci realitatea prezentă nu îmi arată cum să-l manifest”. Nu lăsa acest mod de gândire să-ți distrugă magia creației. Pentru acest Plan, această Sămânță, această Cerere, nu contează „cum”. Contează încrederea că Universul întotdeauna te susține, prin nenumărate feluri, orice decizie ai curajul să iei. Contează claritatea asupra deciziei sau alegerii. Claritatea asupra Creației Conștiente pe care alegi s-o pui în manifestare anul ce vine. Cum? Nu contează. Universul și întreaga Existența vor conlucra să-ți servească.

Chiar acum, Universul îți servește, prin energia prezentă. Luna Nouă te invită să îți îndrepți atenția pe felul în care gândești și modul în care comunici. Această sămânță energetică – cu tot ce pui în ea – va fi influențată de modul tău de gândire și de cuvintele pe care le alegi. În ce formă îți torni rostirea în aceste zile? Cu Mercur retrograd, ar spune unii astrologi, s-ar putea să avem parte de comunicări fracturate și îmbibate cu anxietate și nervozitate. Sau ne putem aminti că Mercur retrograd este doar un prilej pentru a ne oferi ascultare și introspecție. Căci orice ruptură în comunicarea cu ceilalți pornește de la această lipsă de comunicare cu noi înșine.

Universul îți servește chiar acum, la Lună Nouă

Universul îți servește chiar acum, prin energia cu care vine Luna Nouă, invitându-te la reflecție și contemplare. Este o Lună Nouă foarte bună pentru a reflecta cum gândurile, modul de a gândi, îți afectează atitudinile și stările. Gândurile sunt o formă de energie care se manifestă prin cuvinte și acțiuni. Responsabilitatea asupra felului în care alegem să gândim, ne aparține. Cum alegem să gândim va influența, începând chiar cu această Lună Nouă, sămânța Creație pe care ne-o dorim în 2017. O evaluare mai profundă a tiparelor de gândire și a stilului de comunicare, iată o temă de introspecție care va conduce la rafinarea artei în care ne lăsăm găsiți de miracole.

O Lună Nouă care te ajută să te apropii și mai mult de dorințele tale cele mai arzătoare. Le știi, cu claritate, care sunt acestea? Claritatea asupra a ceea ce îți dorești contează enorm. „Cum” vei obține sau manifesta ceea ce îți dorești nu este însă important. De multe ori spunem că nu știm ce ne dorim pentru că nu știm „cum”. Azi, vorbeam pe FB cu cineva drag mie și mi-a împărtășit că, de curând, a întrebat-o tatăl ei ce vrea de la viața ei. Și nu a știu să răspundă pentru că și-a dat seama că nu știe ce vrea. Mi-a scris „acum, la 24 de ani, când am terminat de făcut toate planurile celorlalți pentru mine, gen: școală, facultate bla, bla acum îmi aleg singură ce drumuri bătucesc și nu știu pe care să-l aleg. N-am decât să încerc și să văd cum e”. Da, este o variantă, să încerc. Dar asta, conduce, de cele mai multe ori, la rătăcirea pe mai multe drumuri care se transformă, apoi, în labirinturi. Și ne trezim la 50 de ani că putem spune același lucru: „nu știu ce drum să aleg”.

Totul pare că se așază în jurul nostru, în aceste zile, pentru a ne ajuta să rămânem focusați și dornici să explorăm toate posibilitățile ce ne pot conduce la împlinirea viselor - dacă știm ce vrem. Tu știi ce drum vrei să bătucești în viața ta?

Dacă nu știi sigur ceea ce vrei în viață, folosește-te acum de energia Lunii Noi, care va acționa ca un Dream Catcher și te va inspira cu pasiune și motivație. Pentru asta însă ai nevoie să-ți oferi timp și spațiu de reflecție, de ascultare interioară, de introspecție, de analiză sinceră. Și, în felul acesta, sentimentele, intențiile, gândurile și acțiunile tale vor fi focusate apoi către a-ți obține claritatea de care ai nevoie pentru a știi ce vrei. Și pentru a îți putea, apoi, manifesta scopurile și visurile.

Universul îți servește chiar acum, prin Luna Nouă și a ei energie care te ajută să-ți înfrunți demonii interiori și să renunți la atașamente, dependență și obiceiuri nocive. Toate pot fi depășite, dacă alegi să crezi în miracole, în această perioadă. „Cum?” Simplu! Fii Maestrul propriilor tale gânduri și dorințe. Tu alegi ce, când și cum gândești! Poți face asta! Practică asta! Această Măiestrie o obții prin consecvență și practică.

Universul îți servește chiar acum, prin Luna Nouă și energia ei care este perfectă pentru a face schimbări radicale, ireversibile, în viața ta. Iar aceste schimbări pot curge simplu, ușor, fără piedici, dacă alegi să gândești altfel decât în trecut. Schimbarea nu trebuie neapărat să fie tulburătoare și haotică cum am fost învățați, de atâtea ori în trecut. Vrei, cu adevărat, schimbare? Cultivă calmul! Cultivă răbdarea! Ai încredere! Și, da, uneori chiar ajută să planifici, metodic, fiecare pas al schimbării pe care ți-o dorești. Atitudinea deschisă rămâne însă cheia. Oricât aș planifica, dacă mă închid în fața a ceea ce-mi oferă existență, ratez însăși schimbarea pe care mi-o doresc.

Universul îți servește chiar acum, la Lună Nouă, readucerea aminte că ești o ființă, umană și divină, cu potențiale nenumărate. Iar această Lună Nouă, te va ajuta cu blândețea ei să îți aduci la suprafață energia de care ai nevoie pentru a-ți manifesta potențialul maxim. Dacă alegi să crezi în miracole, vei simți, imediat după Luna Nouă, o licărire de energie care te va împinge înainte. Către însăși manifestarea Creației a cărei sămânță o setezi acum. De fapt, această Lună Nouă ne împinge pe toți (fie că alegem să fim conștienți de energia ei sau nu) să ne îndreptăm atenția către cele mai înalte potențiale, cele mai mărețe vise și cele mai arzătoare dorințe pentru noi înșine. Vom simți, de asemenea, o energie foarte puternică ce ne va împinge și ne va forța să pășim înainte și să ne asumăm responsabilitatea propriei vieți.

Pământul tău este fertil - pune sămânța, la Lună Nouă

Sub influența acestei Luni Noi, Universul te va ghida să-ți plantezi prima sămânță pentru 2017. Fă-o, cu încredere și cu conștiența că pui sămânța într-un pământ pe care, cu sârguință, l-ai pregătit de-a lungul întregului an ce se termină acum. Și, cu siguranță, chiar cu mult timp înainte. Terenul tău este fertil și pregătit pentru schimbare. Pune sămânța, cu încredere. Și, lasă controlul, acum! Nu ai ce controla. Decât starea ta de prezență. Nu suntem niciodată în control față de tot ceea ce vine către noi dar suntem în control față de cum alegem să gestionăm ceea ce vine către noi. Suntem co-creatori în acest Univers și această Lună Nouă ne reamintește de acest lucru.

Este un prilej foarte bun pentru a evoca noi creații pe care ne dorim să le manifestăm în 2017. Această Lună Nouă ne va ajuta și ne va susține să îndeplinim tot ceea ce alegem. Astrologii spun că Luna Nouă cu Mercur retrograd reprezintă o combinație de energie care va aduce la suprafață informații noi sau subiecte ce trebuie să fie evaluate, adresate, discutate. Altfel spus, pregătește-te să ți se reveleze chiar unele secrete sau să descoperi adevăruri ascunse. Despre adevăr care vine înaintea iubirii, am scris de curând. Delicat subiect, ceea ce numim fiecare „adevărul meu”. Te-ai gândit vreodată că, ceea ce este adevărat pentru tine azi, mâine poate să nu mai fie adevărat? Dacă te-ai gândit la asta poate că ai conștientizat deja că adevărul nu este ceva de care să te agăți. Mai ales dacă alegi să crezi în miracolul stării de prezență. Dacă ne dorim schimbarea radicală, trebuie să învățăm să-i permitem adevărului să iasă la suprafață în fiecare moment. Și, la fel, să învățăm să fim adevărați și sinceri și autentici cu noi înșine în fiecare moment. Această atitudine conduce la a curge cu viața.

Universul îți servește chiar acum, la Lună Nouă. Însă, nu aștepta să-ți vorbească căci n-o va face. Va fi tăcut/ă. Rămâi, la rândul tău, în ascultare. Vei putea simți lumina cu care te va îndruma pe calea ta. Iluminând tot ceea ce nu ai putut vedea până acum, Universul îți servește. Iată! Această claritate va schimba felul în care vezi lucrurile și, în final, va schimba adevărul tău.

Să ne luăm timpul necesar și să creăm spațiu sacru, la această Lună Nouă, pentru a ne gândi cum alegem să ne reconstruim viitorul. Simțind însă prezentul – e tot ce contează, cu adevărat - și onorând trecutul cu tot ce-a fost. Suntem îmbăiați într-o energie foarte practică, de pământ și, în același timp, felul în care gândim și acționăm acum reflectă și reprezintă energia pe care o punem în afara noastră, în lume. Energia pe care o manifestăm acum (sau nu) este despre expresia noastră în exterior. Este despre asumarea responsabilității în legătură cu ce fel de energie alegem să co-creăm. Care este energia cu care te manifești acum, în aceste zile? Cum te exprimi? Ce emani?

Această Lună Nouă este, de asemenea, însăilată cu energia iubirii. Iubirea și relațiile sunt la loc de cinste în preajma acestei Luni Noi. Pare că, pentru mulți dintre noi, relațiile reprezintă tema centrală a acestei perioade. Și asta nu include doar relația de cuplu, relațiile romantice, ci relațiile – în general - pe care le avem cu ceilalți oameni. E un bun prilej să ne gândim, cu sinceritate, la relațiile din viața noastră acum, la cei cu care ne înconjurăm, și cu cine vrem să mergem mai departe în Călătoria Inimii noastre.

Cu energia acestei ultime Luni Noi din an, unele relații din viața noastră vor fi zdruncinate și testate prin felurite moduri. Ne putem trezi, acum - la sfârșit de an – că facem alegerea de a renunța la unele relații în care nu ne mai regăsim. Pentru al nostru bine și pentru ca transformarea la care visăm să se manifeste, va trebui să alegem a ne elibera din legăturile toxice ale unor relații în care adevărul, iubirea, respectul și comunicarea sinceră nu există.

Nu lăsa pe nimeni și nimic să te limiteze

Un moment potrivit acum – la sfârșit de an și la ultima Lună Nouă - să ne întoarcem în interior și să ne reconectăm cu acea scânteie magică pe care toți o avem în noi. Alege să crezi în miracole! Lasă-te găsit/ă de aceste miracole pe care, la rândul tău, le cauți. Energia magică, foarte puternică la această Lună Nouă, o poți folosi pentru a te asculta și pentru a avea încredere în instinctele tale și în intuiția ta. Cu cât te acordezi la propria ta intuiție, cu cât ai mai multă încredere în ea, cu atât mai ușoară și mai fluidă îți va deveni viața. Luna Nouă și a ei energie este o reamintire blândă asupra întregului tău parcurs. Privește, cu ochi buni și cu recunoștință, de unde ai pornit și unde ai ajuns. Universul ți-a servit, întotdeauna, ceea ce ai emanat. Conștiența vine la pachet cu responsabilitatea. Ai responsabilitatea să renunți la critică și auto-critică, la judecată și auto-judecată și să emani recunoștință. Învăluie cu sentimentul recunoștinței Sămânța Creației tale Conștiente pentru anul ce vine. Emană, cu fiecare respirație, recunoștință pentru tot ce ai și, mai ales, pentru ceea ce ești. Și Universul va fi recunoscător, la rândul său, și-ți va servi înmiit. Adu-ți aminte, Universul îți oferă întotdeauna mai mult decât îți poți imagina. Nu lăsa pe nimeni și nimic, nu lăsa gândirea de genul: „nu am bani”, „nu am timp”, „nu știu” și nu lăsa nici o altă circumstanță să te limiteze și să-ți îngrădească Sămânța (Planul, Cererea) ce reprezintă acum Creația ta Conștientă a noului an.

Și, cel mai important lucru pe care merită să ți-l amintești și să-l păstrezi viu este că poți și că meriți. Meriți orice alegi să pui în această sămânță, acum la Lună Nouă. Îndrăznește! Ai încredere! Și poți manifesta orice alegi. Da, poți! Nu vei putea face totul, dacă te risipești în zeci de direcții, dar poți face orice! Și, mai ales, dacă-ți păstrezi atenția pe ceea ce alegi să faci. Valabil și pentru ceea ce alegi să fii! Reamintește-ți, mereu și mereu, că a face se naște din a fi. Și alege să fii, în starea de prezență, în orice Creație Conștientă vei naște în 2017.

Ține doar de tine să crezi în miracole și că Universul îți servește.

Cu Recunoștință,
"Practica Prezenței este baza oricărei experiențe de expansiune a Conștienței și punctul de plecare al oricărei experiențe spirituale. Revelația nu este a pleca, ci a rămâne, în deschidere și percepție a tuturor dimensiunilor Realității."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

VINDECĂ VINDECĂ

Cartea de faţă este o strălucită colecţie a înţelegerilor pe care propria experienţă le-a revelat doctorului Servan-Schreiber, reunind perspective şi informaţii de o importanţă vitală pentru bunăstarea ...

Grație și Forță Grație și Forță

Grație și forță este una dintre cele mai tulburătoare cărți pe care le-am citit vreodată, povestea adevărată a unei iubiri care transcende viața și moartea, lumina și întunericul, binele și răul, ...

CELE ŞAPTE PENE ALE VULTURULUI CELE ŞAPTE PENE ALE VULTURULUI

Luis A. nu este un personaj de roman, ci un om real, chiar dacă ţine să rămână anonim. Această carte îi povesteşte istoria – de la îndepărtata sa copilărie argentiniană până ...

Călătoria Inimii Călătoria Inimii

Un Maestru a spus: “Adevărul vă va face liberi”. Şi un altul: “Adevărul vine înaintea Iubirii”. Această carte este despre Adevăr, Libertate şi Iubire. Un triunghi magic şi ...

Cele o mie de nume ale bucuriei Cele o mie de nume ale bucuriei

O carte de o superbă şi adâncă profunzime, de o înţelepciune iluminată, care nu are nimic teoretic. Este o înţelepciune intrinsecă, nestudiată, care irumpe din poveştile simple de viaţă. ...

Workshopuri relevante

Articole pe aceeași temă

Aur Aur
A crede vs a avea Încredere

Poți citi oricâte cărți despre natura profundă a propriei tale ființe și a existenței. Este doar o informație pe care o primești din exterior. Altcineva a trăit experiența. Tu doar afli despre ea. ...

Amintește-ți, Amintește-ți,
când te vei rătăci din nou

Totul se petrece în propria ta Inimă, întreaga realitate, întreaga experiență a vieții. Este un adevăr care nu poate fi gândit, ci doar simțit, oricât de riscant pare acest lucru. ...

Acest dificil ”Împreună” Acest dificil ”Împreună”

Simt îndoiala. Începem. Planeta, imensă, sferică, atârnă de tălpile noastre, Nichita zicea că gravitația e o formă de iubire, avea dreptate, creăm curentul ascensional al energiei, deschidem ...

Devorarea lui Christos Devorarea lui Christos

Christos este cea mai splendidă, cea mai puternică expresie a Umanității trezindu-se din beznă, viața sa este cea mai curajoasă pildă de verticalitate, Christos este Umanitatea ridicându-se din genunchi, ...

Christos. Interior Christos. Interior

Am evitat mult timp să folosesc această sintagmă pentru că vreme îndelungată ea a suscitat enorme conflicte. Şi o mai face şi acum. Am evitat să intru pe domeniul disputei teologice şi teoretice, ...

Misterul și Magia există Misterul și Magia există

Din nou, Mercur retrograd! Bată-l vina sau recunoștință pentru ce ne aduce? Ce alegem? Vă readuc aminte că el, Mercur – mesagerul Zeilor - este aici să ne expună adevărurile, să ne scoată la lumină ...

Setea Setea

Un fel de tânjire interioară după ceva nedeslușit, un fel de dor arzător, de gol care se cere umplut, o memorie care-și caută amintirile și nu le găsește. Sentimentul că mai e ceva dincolo de platitudinea ...

De vrei să schimbi, Visează! De vrei să schimbi, Visează!
(Elio D’Anna - TEHNOLOGIA VISĂTORULUI)

Singura cale prin care poți schimba realitatea în care trăiești este de a Visa o lume nouă, de a proiecta o Viziune nouă. (...) A Visa este arta supremă a Zeilor. (...) A Visa este acea ...

Instrumentele transformarii interioare. Respiratia Instrumentele transformarii interioare. Respiratia

Prima respiraţie. Parcursul interior al conştiinţei. Respiraţia conştientă. Respiraţia Inimii. Respiraţia şi starea de Prezenţă. Respiraţia Holotropică sau Respiraţia de Foc. Şi îngerii respiră. ...

Horia Francisc-Țurcanu: 47. Iubirea și Deșertul Horia Francisc-Țurcanu: 47. Iubirea și Deșertul

Sunt la etajul 36 al unui zgârie-nori. Vântul fierbinte al deșertului îmi arde fața. De jur-împrejur aerul e orbitor. De la soare, de la nisip și de la sticla cu oglindă aurie a clădirilor. ...