Călăuza rubrica Visul de transformare nu este același cu Realitatea transformării

Publicat la 06.02.2017 Comentarii

Denise Cornea Ștefănescu

Februarie forțează energic visul de transformare și schimbare al Vărsătorului, probând prin emoție autenticitatea lui. Este ca și când urzind circumstanțe sau stări mentale tulburate, care la rândul lor trezesc emoții tulburătoare, pot reflecta, asculta, pot înțelege mai bine și mă pot întoarce în cele din urmă, către ce este nedistorsionat, sincer și extrem de uman de fapt, în mine și în afara mea. „Nimic din ceea ce este uman nu îmi poate fi străin acum”.

Semnul Vărsătorului împărtășește vremea imprevizibilă din această perioadă a anului și forța iernii de a-și face simțite manifestările extreme. Pot visa transformarea, am plantat semințele ei. Pot visa energic schimbarea, am semănat intențiile ei. Îmi doresc conexiuni și apartenență, pot trăi cu visul unei specificități, a unicității abilităților mele, a conștiinței că sunt special sau specială. Ele pot rămâne tăinuite așa cum zăpada acoperă pământul și protejează potențialul fertil al unei semințe. Fără să risc să mă arăt, să împărtășesc cu ceilalți sau să expun acest lucru propriei sale manifestări, ascund tensiunea intenției de a nu mă putea ridica la nivelul propriilor mele așteptări sau ale celorlalți și tulburarea nerostită, că încercând să-l manifest, visul de schimbare s-ar putea dovedi o iluzie iar transformarea, imposibilă de fapt. Condițiile vremii sunt deopotrivă excentrice și vitrege în februarie. Iarna e surprinzătoare, Crivățul poate pustii insensibil pământul dezgolit și stinge viața în semințele ce nu găsesc suficientă hrană și căldură să îi poată supraviețui. Care e disponibilitatea mea de a hrăni cu fermitate și claritate un angajament, o promisiune de viață, un vis de schimbare, în mijlocul unei răsturnări spectaculoase de situații sau a unei dezlănțuiri de gânduri și emoții răscolite? Visul dispare într-o gândire compulsivă, haotică, inconsecventă și îngheață deopotrivă, într-o minte clară precum cristalul dar fixistă, insensibilă sau lipsită de pasiune. Ne încrâncenăm în nevoia de recunoaștere, atunci când a demonstra că putem fi speciali sau speciale devine un scop în sine iar afirmarea și schimbarea râvnite nu au de fapt fundamentul unei cunoașteri serioase sau a unei înțelegeri de sine solide. Visul, ambiția sau dorința în sine, indiferent de intensitatea lor, nu sunt niciodată suficiente, iar manifestarea lor poate întoarce, în energia șocantă și neașteptată a lunii, doar măsura ignoranței, insuficienței sau a superficialității unei abordări.

Înghețăm de cele mai multe ori, nu numai viziunea, ci ne condamnăm total la amorțire, evitând emoțiile dificile. Emoțiile sunt mesageri ai unei stări lăuntrice nemanifestate la timpul ei, care se concentrează și ne ajunge fulgerător din urmă. Nu putem hrăni sănătos nicio intenție, cu atât mai puțin o viziune clară a unei direcții dacă ne consumăm metodic pe dinăuntru, dacă aflarea fericirii sau compulsia de realizare devin o obsesie care ne separă de fapt chirurgical de emoțiile pe care le refuzăm. Revolta este deasemenea o energie care rezonează perfect cu Vărsătorul din noi, acolo unde îl avem fiecare în harta natală, acolo unde acumulăm emoții, mai ales într-o etapă de transformare interioară și nu le rostim până nu ating un punct critic, când devin explozive și de necontrolat. Conștientizănd, ne revoltăm în fața propriilor noastre așteptări și proiecții, de la noi, de la ceilalți, de la cei pe care îi vrem croiți după chipul și asemănarea noastră. Frică, furie, rușine, vinovăție sau tristețe „fiecare emoție este un nivel și o vibrație de energie care are nevoie să curgă liber ca noi să fim cu adevărat în momentul prezent. Emoțiile sunt necesare sănătății noastre”. 

Da, în luna februarie emoțiile sunt un răspuns sănătos!

Semnul dublu al Peștilor modulează diferit, începand din 18 februarie, frecvența Vărsătorului ce încearcă să se desprindă din toate formele de limitare autoimpuse sau dictate de alții, de obișnuință, rutină, tradiție, relații, convenții, chiar de către Destin sau Divinitate, printr-o revoltă deschisă, competitivă, radicalizată poate. Nu vrea să i se spună de alții ce are voie și ce nu, ce poate sau nu, cum să se comporte, ce se cere sau se așteaptă din partea lui.

Oscilația între eu și grup, eu și ceilalți, individualism sau solidaritate, se nuanțează diferit prin felul în care ne vom raporta, fiecare acum, la limitări: fie le dizolvăm, fie pierdem măsura și nu avem nicio limită de comportament, fie înotăm în sens contrar, le strângem și le consolidăm singuri în jurul nostru. Așa cum zăpezile se dezgheață la sfârșitul iernii și apele se revarsă afară din albia lor, acolo unde avem semnul Peștilor în harta natală, am putea fi tentați să ne revărsăm peste ceilalți, salvator sau abuziv, să le soluționăm problemele, grijile, să ne ocupăm de ei, uitând să revenim sau fugind deliberat de tumultul apelor interioare în propria noastră matcă. Aceasta este vulnerabilitatea dar și forța semnului care se revarsă și poate lua orice formă fără să își piardă identitatea. Poate pătrunde oriunde, învinge rezistența pietrei, adună din jur ce are nevoie și își croiește o nouă albie urmându-și un ideal. De data aceasta însă, cu Soarele în Pești alături de Nodul Sud, drumul către ideal, spre realitatea unei transformări trece prin conștiența relației cu ceea ce am creat până acum în viața noastră. Lucrăm în lumina Soarelui cu trecutul, cu motivele de revoltă, cu nevoia de a vindeca ceva.

Conjuncturile astrale impulsionează dinamica Universului interior.

Cerul se concentrează preponderent în semne de Foc și Apă (Berbec, Săgetător, Pești), de Aer și Pământ deopotrivă (Vărsător, Balanță și Capricorn). Reflectă sincron toleranța noastră psihică, complexitatea și imprevizibiltatea răspunsurilor cu care îi ieșim în întâmpinare. Începând cu 3 februarie energia Berbecului devine extrem de activă: Uranus, progresist, revoluționar sau individualist, rebel cu și fără cauză; Marte în propriul domiciliu, surescitat și competitiv în dorința de a împlini rapid ceea ce crede că îl face mai puternic sau mai întreg; Venus, o amazoană tributară acțiunii și exprimării temperamentale și hotărâte de sine și poate mai puțin, acum, o expresie armonioasă a relaționării.

Jupiter inițiază din 6 februarie, pentru patru luni, o mișcare aparent retrogradă în semnul Balanței. Energiei înflăcărate și impulsive a Berbecului i se opune acum o nevoie radicală de re-echilibrare și revizuire a tuturor momentelor în care am acționat reactiv în relație cu ceva, cineva, cu ceilalți, într-un grup. Până în luna iunie, atenția se îndreaptă spre oportunități care vin și lucruri care se pot rezolva mai ușor împreună, cu ajutorul celorlalți, prin interacțiuni, conexiuni, creație colectivă, cu puterea unei comunități. Individualismul pripit este provocat, incorectitudinea, lipsa de claritate și tendința de a întreține conflicte deasemenea. Avem ocazia fabuloasă de a primi prin ceilalți, înțelesuri sau chiar soluții pentru acele conflicte relaționale dominate de neputința de a se mișca din loc, de a progresa, de a aduce împreună experiențele personale și a înțelege rolul pe care noul (implantarea unei practici noi, atitudini, abordări, direcții, noi sisteme ...) îl are în această inestimabilă creștere comună.

Retrogradarea lui Jupiter are un mare impact asupra conștiinței personale într-un moment dinamic de re-evaluare a convingerilor, credinței și mai ales a încrederii în sine, teribil încercată. Jupiter ne reflectă măsura acestei încrederi, vulnerabilitatea, absența sau exagerarea ei. Loial misiunii sale, expansionează exact ceea ce găsește activ în noi, venind să ne confirme întotdeauna că avem dreptate și că vom avea parte de ceea ce credem sincer înlăuntrul nostru că merităm, în relații, bani, împlinire afectivă sau materială, bucurie.

Din 14 februarie, Luna Neagră schimbă pentru nouă luni semnul, activând vibrația Săgetătorului într-un registru propriu de atracție irezistibilă de radicalizare a convingerilor sau atașament ademenitor de o libertate detașată, fără nicio asumare. Poate părea o eliberare, după ispita „fructului interzis” la trecerea prin Scorpion și consumul interior epuizant de a ascunde sau a masca ceva despre noi, o imagine, un sistem de gândire defectuos sau distructiv, acțiuni inconștiente, reprobabile, vinovăție, rușine. Alături de Saturn în Săgetător, ceea ce a rămas în umbră până acum survine în lumină și poate fi dezgolit cu ușurință atenției și opiniei celorlalți. Ne putem simți expuși sau expuse, fiind de fapt cu toți invitați să lucrăm cu umbra convingerilor noastre secrete, la vedere acum, împreună sau în mijlocul celorlalți. Ne întâlnim vulnerabilitatea, emoții care consumă energia vitală, care ne sunt oglindite sau le oglindim noi înșine. În orice caz, suntem susținuți și susținute să privim cu responsabilitate ceea ce nu vedem clar încă în noi, pentru că s-a transformat în timp într-un strat mult prea rezistent.

Este un interval îndrăzneț cu momente ce pot puncta cotituri într-o schimbare de mentalitate sau pot încheia ceva: Eclipsa lunară la Lună Plină pe axa Leu-Vărsător din 11 februarie și Eclipsa de Soare la Lună Nouă în Pești din data de 26 februarie. Aceasta este ultima care are loc pe axa Pești-Fecioară și vine să finalizeze ceva, închide un domeniu sau o etapă de viață, extrem de active în ultimii doi ani. Un proces la fel de strălucitor și vital ca și Soarele în viața noastră și-a consumat potențialul de transformare, a împlinit un ciclu și ajunge la o rezoluție.

Februarie deschide un potențial surprinzător de transformare prin emoții, prin observarea lor, prin ascultare și înțelegerea mesajului lăuntric pe care îl transmit, prin îmbrățișarea, sinteza și integrarea lor. Vibrația emoțională poate fi mare, intensă și extrem de diversificată acum. Este însă aceeași energie pe care putem alege să o transformăm în iubire, bucurie, elan creator, motivație, progres, decizie sau acțiune constructivă. Gândirea este un act de creație. Îmi disciplinez gândurile pentru a putea administra cu mai multă maturitate emoția creată de gând. Altfel, rămân prinsă în aceleași situații despre care spun că nu le mai doresc sau, în aceeași explorare a ceea ce nu am putut să rezolv până acum ... adică, în același loc, într-un Vis de transformare.

Dorința sau Visul de transformare nu sunt același lucru cu Realitatea unei transformări! În această lună îmi poate deveni evident!
"În fiecare ființă umană doarme Conștiența Maestrului, chiar dacă el nu știe acest lucru. Un adevărat Maestru poate recunoște măreția chiar nemanifestată a oricui."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Cartea 44 Cartea 44

În mod straniu dar magic, această primă carte purtând semnul Călătoriei Inimii este o carte de poezie. Dar mult mai mult decât atât. Este o poveste de dragoste între oameni care-și ...

CONTRACTE SACRE CONTRACTE SACRE

”Care este rostul meu în această lume, pentru ce sunt aici, care este menirea, vocația, consacrarea vieții mele?” Aceastea sunt întrebari fundamentale care apar în cursul transformării ...

Tarotul Mitologic Tarotul Mitologic

Mai mult decât o carte și mai mult decât un set de cărți de joc, Tarotul Mitologic este un instrument de sondare a adâncurilor Conștiinței umane, este o cheie magică a marilor porți către ...

Workshopuri relevante

Dansul Inimii

Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente
Lucrul cu stările extinse ale Conștiinței este pentru viața de fiecare zi. A fi conștient este a percepe mai profund și mai rafinat realitatea vieții. Un nou grad de Conștiență permite o noi moduri de ...

Respirație Holotropică Respirație Holotropică
Respiraţia Holotropică este un instrument simplu şi puternic de  cunoaştere, prin experienţă directă, a adevăratei naturi a propriei noastre Fiinţe şi a Realităţii. Cuvântul ”holotropic” ...

Meditație Activă și Shaking Meditație Activă și Shaking
Meditația Activă – Body-Shaking este o formă de energie care aprinde corpul, îl trezește la viață. Această „medicină” (cum o numesc unele culturi băștinașe) – body-shaking – ...

Practica Puterii Feminine Practica Puterii Feminine
Dacă ai nevoie de susținere, de conținere, de un loc în care să te simți auzită și ascultată, un spațiu în care să-ți dai voie să devii femeia care ești menită să fii, te invit să aduci ...

Articole pe aceeași temă

Luna Nouă în Pești și Uranus în Taur - Ce alegi să clădești special în viața ta? Luna Nouă în Pești și Uranus în Taur - Ce alegi să clădești special în viața ta?

Un tranzit activează, mereu, o călătorie de integrare. Nu e nevoie de studii sau practici speciale ca să simți atingerea tranzitelor. Cu atât mai puțin, atingerea uraniană. Uranus nu este deloc subtil. ...

Instrucțiuni de folosire (VIII) Instrucțiuni de folosire (VIII)
Soare, Lună sau Ascendent în semnul Capricornului

„ ... O tânără mamă împinge un cărucior cu o mână, de cealaltă agățându-se un copilaș micuț, în timp ce ea încearcă să ajungă la borcanele cu miere de pe raftul ...

Lună Plină în semnul Scorpionului Lună Plină în semnul Scorpionului
- mesaje și decizii care fundamentează o cale -

Din nou, Lună Plină! Decidem să transformăm radical ceva ce nu mai funcționează, călăuziți de  puterea de pătrundere a privirii interioare către alternative inspirate, ce ne pot ajuta să schimbăm ...

Totul se întâmplă pentru mine și nu mie Totul se întâmplă pentru mine și nu mie
(Iubește ceea ce este – Byron Katie)

Împărtășim în luna iulie, o perioadă condensată, un mare potențial de aprofundare, alchimizare, viață. O cruce se formează astral în semnele cardinale de inițiere, motivare și impulsivitate ...

Experienţa Marte, Saturn Experienţa Marte, Saturn
Ceea ce îmi doresc este oare ceea ce am cu adevărat nevoie?

Început de septembrie… Un dans mai puţin obişnuit de forţe astrale, concluzie, esenţa unui parcurs, un prag conştiincios al anului pe care îl străbatem. Marte a părăsit gradul de ...

2017 - Visul este cel mai real lucru din câte există 2017 - Visul este cel mai real lucru din câte există

2017 continuă schimbarea inițiată în ultimii doi ani de activarea energiei mutabile (Saturn în Săgetător, Nodul Nord și Jupiter în Fecioară, Neptun și Nodul Sud în Pești). Semnele ...

Instrucțiuni de folosire (X) Instrucțiuni de folosire (X)
Soare, Lună sau Ascendent în semnul Peștilor

Să facem cunoștință cu ei! Să ne înțelegem copiii ca o individualitate în Centrul propriului lor Univers, mici Creatori de realitate, căpătând încredere în ei, în propria ...

Echinocțiul de primăvară Echinocțiul de primăvară
Un drum prin tranziție

Duminică  20 martie, într-o zi calendaristică care îi este asociată de  altfel, Soarele încheie un ciclu astrologic și trece frontiera  Berbecului. Ascendentul momentului se ...

Instrucțiuni de folosire (IV) Instrucțiuni de folosire (IV)
Soarele, Luna sau Ascendentul în semnul Fecioarei

„ ... O tânără mamă împinge un cărucior cu o mână, de cealaltă agățându-se un copilaș micuț, în timp ce ea încearcă să ajungă la borcanele cu miere de pe raftul ...

Urzeala aştrilor… magie interioară! Urzeala aştrilor… magie interioară!

”Aşează-te şi mergi!”, aşa am început povestea anului 2016. Fie că am conştientizat sau nu, ne-am aşternut cu toţi calea de foc a Phoenix-ului, undeva într-un domeniu viu şi arzător ...