Călăuza rubrica La rădăcinile tale

Publicat la 20.06.2017 Comentarii

Maria Lupu

A fi tu însăţi te îndepărtează de ceilalti iar a fi pe placul celorlalti te îndepărtează de tine însăţi. 

Dacă în această viaţă te-ai născut într-un corp de femeie de bună seama misiunea principală a ta este este să lucrezi la a-ţi recupera părţile pierdute şi rătăcite ale propriei tale feminităţi. Ai responsabilitatea de a îndeplini această sacră misiune. Oricât de mult vei rătăci “făcând şi demonstrând”, mai devreme sau mai târziu te vei opri şi te vei întreba: dar eu cine sau ce sunt? A cui este viaţa pe care o trăiesc? De unde vin şi încotro mă îndrept?

Mie personal mi-a luat ceva vreme ca să înţeleg acest lucru. Am crezut că misiunea mea principală este să fiu mereu în slujba celorlaţi, să mă las pe mine şi să mă dăruiesc cu totul pentru binele lor, ceilalţi să fie bucuroşi şi fericiţi iar bucuria mea să vină din speranţa că în cealaltă viaţă voi fie şi eu fericită şi bucuroasă. Acum nu e vreme pentru aceste sentimente. Llumea se află în prea mare durere şi suferinţă iar eu am misiunea să fac ceva pentru ea. Am fost ani la rând femeia salvator. Din tot ceea ce viaţa îmi oferea eu luam doar fărâme de bucurie, nu se cuvenea ca în faţa unei lumi disperate eu să-mi permit să-mi doresc şi să visez la mai mult. Eram fata modestă, conştiincioasă, harnică şi mereu disponibilă. Stăteam cumva la pândă să văd cine mai are nevoie de ajutorul meu. Trăiam doar o pace şi o linştie iluzorie. Mă prefăcem că sunt ok şi că sunt norocoasă pentru tot ceea ce ştiu şi am. Eram muţumită că m-am descurcat de cele mai multe ori singură în viaţă, că am reuşit să supraveţuiesc şi să depăşesc multe obstacole şi că am un anume statut social.

Câţi ani a durat această poveste? Nu mai contează. În interiorul meu ceva nu mai mergea. Ceva în adâncul Fiinţei mele nu mai era deloc în acord cu această atitudine, cu acest rol pe care îl jucam la modul cel mai inconştient. Pentru prima dată am avut curajul să dau ascultare vocii mele interioare. Şi am ales să ies din tot ceea ce până atunci îmi oferea confort şi siguranţă şi să mă îmbarc într-o călătorie numită Practica Puterii Feminine. Acum pot spune, este O călătorie de o rară şi inimaginabilă frumuseţe. Mă aruncam într-un fel în necunoscut, fără însă a mai privi înapoi: călătoria de întoarcere Acasă la esenţa Fiinţei mele, o călătorie de recunoaştere şi recuperare a darurilor mele Feminine. Cu fiecare pas făcut înainte, cu fiecare conştientizare desfăceam perdeaua zidurile pe care le creasem în jurul meu. Ziduri create din frică şi inconştienţă. Mă renăşteam încet, încet la o nouă viaţă, alegeam viaţa mea. Am trecut praguri, am rupt lanţuri, am trăit momente dificile şi uneori dureroase însă nimic nu a avut puterea de a mă mai opri din drum. Ştiam că dacă aş fi continuat să fiu pe placul celorlaţi aş fi rămas departe de mine.

Am creat o relaţie mai vie şi mai conştientă cu vocea mea interioară. La fiecare răscruce de drumuri îmi ascultam Intuiţia, era ca un far călăuzitor care imi lumina călătoria, îmi arăta cu claritate ce să aleg, pe unde să o iau pentru a merge înainte. Am descoperit că Intuiţia este un dar transmis transgeneraţional prin femeile din familiile în care ne naştem. Această înţelepciune a sufletului, a corpului, a minţii există în fiecare dintre noi. Mult timp am fost îndepărate de la a ne manifesta acest mare dar. Acum însă ne întoarcem şi ne recuperăm această calitate. Tot mai multe femei în întreaga lume fac Acum conştient acest parcurs. Lăsăm în urmă lunga noastră istorie cu tot ce-a fost aşa cum a fost. Mulţumim mamelor noastre, bunelor, străbunelor noastre pentru puterea lor de a fi păstrat chiar şi nemanifestate la adevărata lor putere aceste daruri. Au ţinut în trupurile lor bogăţia şi secretul a ceea ce suntem şi ni l-au transmis şi nouă. Suntem aici, acum şi datorită lor, să le recunoaştem parcursul să le onorăm şi să le aducem recunoştinţa noastră.

Într-o zi orice femeie va auzi acea vocea care o invită să reflecteze la întrebarea, ce înseamnă să fii cu adevărat femeie? Când survine în tine dorinţa clară de a primi un răspuns înseamnă că a venit momentul să porneşti în a ta călătorie de întoarcere Acasă la izvorul Feminităţii tale. Practica Puterii Feminine este un parcurs care te însoţeşte în această fabuloasă călătorie de reântoarcere la rădăcinile tale. Pas cu pas vei recupera tot ceea ce întregeşte sufletul femeii din tine. Să fii acasă înseamnă să te simţi întreagă, să simţi că ai totul, că nu îţi lipseşte nimic, că tu eşti totul.

A deveni femeie conştientă este poarta prin care treci pentru a ajunge din nou la esenţa a ceea ce Eşti, te reconectezi la spaţiu uterului primordial din care ne naştem, ne creăm şi ne recreăm continu. Atunci poţi deveni cu adevărat creatoarea propriei tale Realităţi.

Suntem în prag de Sărbătoarea Sânzienelor, sărbătoarea spiritelor feminine. Dacă suntem atente simţim cum energia acestor zile trezeşte în noi dorinţa sufletului de conexiune cu magia, cu supranaturalul. Poţi simţi spiritele şi lumea ta interioară plină de frumuseţe şi magie doar întorcându-te cu toată Atenţia la tine. Acolo în înteriorul tău există această sărbătoare plină de daruri valoroase care aşteată să le trăieşti şi să le manifeşti în viaţa ta şi în lume.

A-ţi recupera darurile personale presupune a–ţi recupera mai întâi libertatea interioară. Însă înlăuntrul tău întâlneşti de cele mai multe ori o lume a contrastelor şi a contradicţiilor. Conştientizezi că eşti plină de stări fluctuante şi instabile. Te simţi când sus când jos, când plină de exuberanţă şi voioşie, când pasivă şi retrasă. Datorită acestor nenumărate stări pe care le trăieşte o femeie s-a emis eticheta -femeile sunt capricioase-. Însă diversitatea trăirilor interioare vorbește despre ciclicitatea vieţii unei femei şi despre bogăţia ei interioară. Stările noastre interioare sunt adevărate comori, ne conectează la ritmul pământului şi la pulsaţia universului. Ne ajută să ne dezvoltăm Intuiţia, ne pun în contact cu forţa vitalităţii corpoale, cu energia noastră creatoare, darul creativităţii. Ne conectează cu cele mai profunde şi frumoase atribute feminine: bunătatea, blăndeţea, conţinerea, compasiunea, ascultarea, îngăduinţa, răbdarea, acceptarea, pasiunea…

Una dintre cheile către puterea ta feminină este să înveţi să te asculţi şi să-ţi simţi Roata Ritmurilor tale interioare, vei găsi astfel calea către propria ta libertate. Cu cât ne cunoaştem mai bine aceste ritmuri, cu cât le simţim şi le ascultăm mai mult cu atât ne putem manifesta în mod clar, transparent şi autentic natura noastră feminină.

Un ghid, un adevărat însoţitor, la îndemâna oricărei femei care a ales calea transformării este Feminitudine. “… femeia este aşteptată, lumea are nevoie de ea deoarece a pierdut contactul cu natura sa esenţială, contactul cu inima sa. Să simţi şi să trăieşti natura feminină înseamnă să dai posibilitatea fiecărei femei să creeze şi să se creeze: înseamnă de asemenea să fii conştient de veritabilul patrimoniu de valori ce poate contribui la sporirea dragostei şi a înţelepciunii în lume.”

Foloseşte-te de acest ghid, te va ajuta să redescoperi dimensiuni profunde aflate în inconştientul tău, dimensiuni netrăite şi nemanifestate încă. Te pune în contact cu lumea ta interioară ciclică şi te ajută să aduci claritate asupra ritmurilor tale personale.

O femeie Trezită, conştientă de forta ei interoară, nu mai rătăceşte aşteptând ca cineva să-i împlinească dorinţele, şi le împlineşte singură, merge în întâmpinarea lor cu totală încredere, are deja tot ceea ce îşi doreşte. Totul este în ea.

Suntem pline de frumuseţe interioară iar o viaţa trăită în bucurie şi autenticitate izvorăşte întotdeauna din Simplitatea Inimii, din Iubire. Trezeşte Femeia adevărată din tine, lumea de astăzi are nevoie de tine, are nevoie de susţinerea, conţinerea şi Iubirea ta!
"Conștiența, transparența și capacitatea de a crea realitate prin propria experiență, iată atributele Maestrului Interior. Tot ce-l înconjoară este o expresie a Inimii sale. Este acasă."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Stima de sine Stima de sine

Pentru copiii noştri suntem un fel de oglinzi. Felul în care noi reacţionăm influenţează imaginea pe care copii şi-o formează despre sine. Suntem reperele cu ajutorul cărora ei se construiesc pe ei ...

Cele o mie de nume ale bucuriei Cele o mie de nume ale bucuriei

O carte de o superbă şi adâncă profunzime, de o înţelepciune iluminată, care nu are nimic teoretic. Este o înţelepciune intrinsecă, nestudiată, care irumpe din poveştile simple de viaţă. ...

Iubește ceea ce este Iubește ceea ce este

De-a lungul crizei de transformare Byron Katie a căzut adânc în întunericul depresiei, străbătând calea amară a disperării, pentru ca Revelația să survină brusc, într-o dimineață ...

Iubiri perfecte, relaţii imperfecte Iubiri perfecte, relaţii imperfecte

Totul în viaţa noastră este relaţie, iar calitatea relaţiilor pe care le avem dă în cele din urmă culoarea întregii noastre vieţi. Măsura în care relaţiile noastre sunt pline de ...

Workshopuri relevante

Dansul Inimii

Practica Puterii Feminine Practica Puterii Feminine
Dacă ai nevoie de susținere, de conținere, de un loc în care să te simți auzită și ascultată, un spațiu în care să-ți dai voie să devii femeia care ești menită să fii, te invit să aduci ...

Articole pe aceeași temă

Filă din Jurnal Filă din Jurnal

Este o noapte adâncă și întunecată, fără Lună, aici, pe această faleză înaltă unde mă aflu. Închid ochii, ascult vântul și valurile Oceanului. Mă cobor în mine pentru ...

Încetinește ritmul și găsește-ți centrul Încetinește ritmul și găsește-ți centrul

Inspiră adânc, de câteva ori, înainte de a începe să citești aceste rânduri, și adu-ți aminte să expiri la fel de profund. Găsește-ți, în interiorul tău, centrul liniștii ...

Renaște-te, Femeie! Renaște-te, Femeie!
Cadoul meu de Mărțișor

Bucurie și Recunoștință simt că pot împărtăși cu tine din experiența mea personală.  Am spus de multe ori că „nu m-am născut femeie ci am devenit Femeie”. Însă, în ...

La Lună Nouă, pentru tine Femeie. La Lună Nouă, pentru tine Femeie.
Sau pentru femeile din viața ta, Bărbate!

Provocări ne vin din toate părțile, în aceste vremuri pe care le trăim acum. Pare că nici nu mai știm ce ne aparține și ce nu, ce să ținem și la ce să renunțăm. Ne întrebăm, fiecare în ...

Încredere în fața transformării Încredere în fața transformării

Ca și ființe umane avem un potențial infinit. Este, de fapt, cea mai mare și mai bogată resursă naturală a noastră. Dar pe care, din păcate, nu o folosim căci ne limităm, de cele mai multe ori, în ...

Aur Aur
A crede vs a avea Încredere

Poți citi oricâte cărți despre natura profundă a propriei tale ființe și a existenței. Este doar o informație pe care o primești din exterior. Altcineva a trăit experiența. Tu doar afli despre ea. ...

O zi de liniște și tăcere O zi de liniște și tăcere

O zi de liniște, așezare și tăcere, cadou de ziua mea. Un dar prețios ce mi-a permis să mă așez, să mă simt și, în același timp, să continuu a simți profunzimile legăturilor dintre noi toți. ...

Sângele Magic. Manifestarea unei Stări de Conștiință Extinsă Sângele Magic. Manifestarea unei Stări de Conștiință Extinsă

În adâncurile întunecate ale fluidelor menstruale și a sângelui nașterii își are casă esența vitală a celei mai feminine forme de energie spirituală. Concentrată și profund ...

Un pic de compasiune umană ajută mai mult decât mult curaj Un pic de compasiune umană ajută mai mult decât mult curaj

„când se naște durerea, un pic de curaj ajută mai mult decât multă cunoaștere, un pic de compasiune umană mai mult decât mult curaj, și cea mai mică nuanță din iubirea lui Dumnezeu ...

Împărăția lui Dumnezeu este pe Pământ Împărăția lui Dumnezeu este pe Pământ

Ce facem atunci când suntem puși față în față cu durerea provocată de actele inconștiente ale acelora care acționează din orbire, din prostie, din nebunie, din răutate?... Care este atitudinea ...