AmmaRa rubrica Anam Cara - Retreat pe Colina Lunii

O îmbrățișare permanentă a ceea ce este

Publicat la 28.06.2017 Comentarii

Elena Francisc - Țurcanu

Practica Puterii Feminine
O îmbrățișare permanentă a ceea ce este - așa cum este
Anam Cara - Retreat pe Colina Lunii
Vară 2017

Noi suntem femeile Pământului. Fiicele Mamei Pământ. Mama Țera.

Noi suntem femeile în permanentă devenire. Nu ne naștem femei ci devenim Femei.

Noi suntem femeile ce renaștem la fiecare Lună Nouă.

Noi suntem femeile care avem curajul să mergem dincolo de îndoială și frică.

Noi suntem femeile care ne-am ridicat din cenușă (de atâtea ori) și ne-am ridicat din lacrimi (de atâtea ori) și din durere (mereu și mereu).

 

Așa cum, de milenii, femeile s-au adunat în Cercuri Sacre pentru a se vindeca pe ele însele, comunitățile din care făceau parte și lumea, tot așa ne-am oferit și noi – acolo, sus, pe Colina Lunii – oportunitatea de a trăi din plin renașterea și întruparea Puterii Feminine. Prin PRACTICĂ. Simplă și curgătoare. Pentru a ne vindeca rănile adânci, pentru a ne împărtăși poveștile și durerile, fricile și emoțiile, visele, visurile și mai ales pentru a ne asculta, a ne recunoaște, a ne susține, a ne conține în iubire și compasiune.

Anam Cara – Retreat a beneficiat de energia tuturor cercurilor sacre Anam Cara de dinainte. Și multe fură acestea. Sunt încă plină de recunoștință și de emoția bucuriei trăite împreună cu voi, cele care ați participat la această nouă întâmplare.

Puterea vocilor noastre care s-au exprimat din adevăr și autenticitate, a fost susținută și de energia voastră a tuturor celor care – chiar dacă nu ați fost prezente fizic la acest Retreat - sunteți sau ați fost vreodată (chiar și o singură dată) prezente în Comunitatea Practica Puterii Feminine. Mulțumesc, ție femeie, oriunde te-ai afla acum.

Această Călătorie a fost îmbăiată și de energia Solstițiului de vară, a magiei Sânzienelor și a Lunii Noi. Trei momente sacre, încărcate fiecare cu energia vindecării și a transformării, în care ne-am putut renaște în săptămâna ce-a trecut. 

Oricât m-aș strădui să pun acum în scris, sunt conștientă că nu voi putea reda magia ingredientelor pur feminine turnate în vasul nostru alchimic. Am încredere că fiecare din cele care ați participat veți îndrăzni să împărtășiți (mai jos, la comentarii), atât cât puteți, din trăirile pe care le-ați avut săptămâna trecută îmbăiate în vibrația apartenenței la Anam Cara.

anam cara retreat

Ca de fiecare dată, această Călătorie este o imensă oportunitate de a renaște, de începe ceva nou sau chiar de a începe - din nou - totul. Iar energia Lunii Noi ne-a ajutat enorm cu acest nou început. A fost o Călătorie de recunoaștere și onorare a sentimentelor noastre. Energia prezentă pe Colina Lunii ne-a ajutat să scoatem la suprafață, din profunzimile cele mai întunecate ale Ființei, cunoașterea ancestrală ce a zăcut adormită adânc în trupurile noastre de femei. O reconectare cu Sursa fu mersul în Labirint. O Călătorie către propriul centru, și de acolo înapoi în lume, cu încredere în puterea de a manifesta darurile noastre unice fiecăreia. Mersul conștient într-un astfel de labirint (nu cel mental, haotic, în care ne pierdem de atâtea ori) a condus la conștientizarea că perspectivele noastre se schimbă în permanență. Că suntem mereu și mereu în curgere și în schimbare. Fiecare pas în Labirint a scos la suprafață acea cunoaștere ancestrală adormită în carnea Colinei, ce reprezenta propriul nostru trup. Fiecare pas, atent, în Labirint, ne-a reamintit ce suntem și cine suntem. Alegerea conștientă de a intra în Labirint ne-a readus aminte că există, întotdeauna, o poartă. Ne-am descarnat, ne-am făcut bucăți, în drumul înapoi la Sursă ca apoi să ne adunăm și să ne întregim.  

Am început acest Retreat învăluite în ceață densă și în frig, primenite cu ploaie rece și cu grindină. Natura parcă ne provoca – „poți să rămâi aici sau ba?”. Mama Natură ne forța să ne coborâm în interiorul nostru și să ne ghemuim acolo, conectându-ne cu încrederea că putem disipa ceața, putem alunga norii, putem simți căldura. Și asta am făcut. Prin respirație și curgere profundă, onorându-ne intuiția și emoțiile puternice - trezite odată instalate în acele condiții ce păreau a fi aprige - am a spart norii și am împrăștiat ceața. Am adus claritate, prin a noastră putere feminină.

O Călătorie în care ne-am reamintit importanța calității pur feminine – Ascultarea. Căci, ne-am ascultat. Și... ne-am ascultat, înțelegând că a-i asculta, cu atenție, pe cei dragi, atunci când vorbesc, este un mare dar pe care îl putem oferi acestora.

Pe lângă emoții puternice, frici, dureri, griji, am turnat însă în vasul nostru alchimic și multă muzică, voie bună, dans, conținere, iubire, senzualitate. Ascultarea și curgerea ne-au condus către înțelepciunea străveche pe care, cu încredere, am adus-o în lumina Conștienței. O îmbrățișare permanentă a ceea ce este, așa cum este. Creativitate și culori și bucuria creației pe ale noastre trupuri deschise. O renaștere din uterul Mamei Pământ. Uter pe care, cu iubire și recunoștință, l-am construit împreună, știind că din el vom renaște așa cum alegem să renaștem. O renaștere în acord cu nevoile profunde ale ființei noastre.

Fie că ai participat sau nu la acest Retreat – Anam Cara, este momentul, femeie dragă, să aduci în lume noua ta formă. O formă mai curgătoare, mai plină de viață, de iubire și de lumină. Energiile emoțiilor puternice care, pe alocuri, pe noi ne-au tulburat – acolo, sus, pe Colina Lunii - în același timp ne-au adus viață. La fel și tu, femeie dragă, învață să te folosești de energia emoțiilor tale puternice și, în loc să te lași mistuită de focul arzător al acestora, lasă-te transformată. Da, sunt normale fricile puternice în fața schimbărilor. A curge cu frica, intrând în ea și gustând astfel curajul, a fost o temă majoră pentru multe din femeile prezente în acest Retreat. Recunoștință vouă, dragele mele, pentru al vostru curaj de a merge dincolo de limite și de a vă ridica deasupra emoțiilor în loc să vă mai lăsați pradă acestora. Recunoștință că ați înțeles cum rușinea și vinovăția sunt, cu adevărat, criminali în serie. Că frica, la nivel de societate, este un mecanism foarte puternic de control. A hrăni sămânța încrederii însă dizolvă frica. Și, împreună, prin Practica Puterii Feminine, asta am făcut. Am hrănit încrederea. anam cara retreat

Emoțiile puternice s-au năpustit la suprafață pe durata acestui Retreat. Energia care stârnește în profunzimi aceste emoții, este încă prezentă și acum odată reîntoarse în jungla urbană. Această energie va fi la apogeu în aceste următoare zile. Așadar, draga mea, oriunde te afli, practică ascultarea și centrarea. Rămâi în centrul ființei tale, oricât de provocatoare vor fi unele momente în aceste zile ce urmează. Ascultă, cu atenție, nevoia ta instinctuală de a te simți în siguranță, de a te simți că aparții (poate, unei comunități). Nevoia de conexiune, de apartenență, este o nevoie fundamentală umană. Onoreaz-o! Și, de asemenea, ascultă cu atenție a ta nevoie de a te rosti. O nevoie foarte puternică în aceste zile chiar dacă simți că îți este încă foarte dificil să împărtășești  despre ceea ce te doare și te frământă. Ai încredere că poți. Și dacă nu ai cui să-i împărtășești durerile și fricile tale, scrie-mi mie. Adu-ți aminte de a mea invitație: mai scrie-mi!

Ne tot grăbim să umplem goluri – crezând că ceva ne lipsește, ne tot grăbim să facem – uitând să fim, ne tot grăbim să dăm replica – uitând să ascultăm, ne tot grăbim să obținem un rezultat anume – uitând să curgem precum apa fără a ne atașa de niciun rezultat, ne tot grăbim să ne satisfacem dorințele temporare – uitând de nevoile profunde ale ființei. Poate că ar trebui să stăm mai mult, pur și simplu să ne așezăm și să ascultăm și să înțelegem care ne sunt nevoile adevărate, înainte de a ne tot îmbuiba cu ceea ce, de fapt, nu ne hrănește ci, mai degrabă, ne ține prizoniere în obiceiuri vechi.

Am binecuvântat Mama Pământ, acolo -sus, pe Colina Lunii. Ne-am deschis în fața emoțiilor, curgându-ne trupurile în jos pe albia pârâului și conectându-ne cu rădăcini ancestrale, cu o cunoaștere străveche atât de prezentă încă pe acele meleaguri. Ne-am încărcat, revitalizat, renăscut, cu fiecare îmbrățișare, cu fiecare rostire, cu fiecare atingere vindecătoare a ființei. O întoarcere în timp, acceptându-ne trecutul și ale noastre rădăcini. Aspecte foarte intime și extrem de personale, pe care multe din voi cele prezente nu credeați că le veți împărtăși vreodată, au ieșit la suprafață eliberând astfel spații lăuntrice mult prea încărcate mult prea multă vreme. Am făcut loc pentru NOU. Un nou început. Mereu și mereu și mereu, putem renaște.

O Călătorie în care ne-am reamintit pentru ce am ales să venim în această încarnare. Între un răsărit de după dealuri și un apus peste alte dealuri – ne-am bucurat de acel loc magic al reînnoirii, al renașterii, al odihnei în sine și al ascultării interioare. Multă sensibilitate și vulnerabilitate, acceptată și recunoscută ca fiind o sursă de putere. Și multă apă, curgere, spălare, limpezire, vindecare. Botez. Renaștere. Responsabilitate. Spălare de tot ceea ce a fost și nu ne mai servește. Și resetarea intențiilor noi la Lună Nouă. Respirație atentă și conștientă din care v-ați născut intențiile pentru realitatea pe care vă doriți să o trăiți.  Acum, DA, trăiți-o! Nu rămâneți doar la nivel de intenție, de alegere. Am încredere că puteți transpune în manifestare toate alegerile făcute acolo, sus, pe Colina Lunii. Iar voi cele care nu ați fost prezente la acest Retreat, de asemenea, aveți încredere în a vă exprima în lume altfel decât ați făcut-o până acum, onorându-vă Puterea Feminină și folosind-o într-un mod armonios și plin de iubire. 

anam cara retreat

Energia apusului de soare ne-a fost hrană în fiecare seară, acolo, sus, pe Colina Lunii și ne-a reamintit să practicăm recunoștința. Ne-am onorat, între fiecare răsărit și fiecare apus de Sore, Puterea Feminină - manifestată în curajul de a asculta intuiția și nevoile profunde ale trupurilor noastre. Curajul de a renunța la acele voci lăuntrice care ne-au tot condus către veșnica nemulțumire – alegerea de a practica recunoștința pentru ceea ce avem, suntem, putem, manifestăm (atât cât este această manifestare).

Unde vibratorii care ne-au inspirat creativitatea, lăsându-ne trupurile să fie pictate, eliminând auto-critica în ceea ce privește forma corpurilor noastre. Am smuls din rădăcini credințe vechi, schimbându-ne perspectiva în ceea ce privește obiceiurile cărora le-am fost tributare atâta vreme. Ne-am schimbat perspectiva asupra a ceea ce consideram a fi zona de confort și stabilitate fără de care, credeam, că nu putem trăi. Și, împreună, am ales să curgem cu ceea ce vine către noi, căci realitatea întotdeauna ne servește și nu ne este potrivnică - oricât de dureroase par a fi unele încercări.

Radianță, strălucire, viață.
Vindecare, transparență, iubire.
Renunțare la dorința de a controla, acceptarea că suntem pe calea noastră deja și că avem tot ceea ce ne trebuie pentru a ne bucura mai mult de viață.

O schimbare uriașă, chiar radicală pentru unele dintre voi, a avut loc la nivel de întrupare a puterii feminine – eliberând blocaje și reziduuri emoționale.

Vas alchimic, în care ne-am petrecut toate, a conținut multe ingrediente pe care le-am pus fiecare. Ingredientul de bază, însă, a fost  disciplina atenției = o practică ce conduce la Starea de Prezență, conduce la renunțarea la preconcepțiile vechi, la convingerile care nu ne mai servesc, la sistemele de gândire ce nu mai rezonează cu ceea ce suntem acum. Practica disciplinei atenției ne ajută să renunțăm la opinii învechite și bazate pe experiențe din trecut (multe nici măcar nu au fost ale noastre aceste experiențe).

Toate acestea – și multe altele pe care nici nu știu cum aș putea să le împărtășesc în scris - fură darurile pe care ni le-am oferit în această Călătorie. Binecuvântarea ce rezidă în puterea de a lăsa convingerile vechi să moară am simțit-o foarte puternic când mult prea hrănitul „nu pot” s-a transformat, în uterul mamei pământ, în „Acum, DA, Pot!”

În Comunitatea Practica Puterii Feminine suntem împreună, ținându-ne de mâini sau ținându-ne în brațe, recunoscându-ne și onorându-ne, văzându-ne și ascultându-ne, noi cele care simțim că acum, în aceste vremuri, trăim un nou capitol în aventura umanității.

Esența feminină este acum adusă la adevărata ei valoare.

Esența ta feminină este sacră. Onoreaz-o!

Esența Feminină este cea care simte că femei și bărbați sunt, în mod egal, liberi.

Mamă, soră, fiică, prietenă. Anam Cara. Suntem împreună în Comunitatea Practica Puterii Feminine. Conștientizăm că suntem o sursă de inspirație.

Femei, Zeițe, Învățătoare, Maestre, Moașe ale unei noi lumi.

Naștem, împreună, o nouă lume. Suntem sursă de inspirație pentru multe alte femei și, mai ales, pentru fiicele noastre. Fie că ești fizic, sau nu, în această Comunitate, chiar acum, când citești aceste rânduri, cu fiecare respirație conștientă, poți alege bucuria vieții. Poți alege să trăiești.

Împreună vindecăm planeta, pentru noi și pentru ai noștri copii.

Împreună este mai ușor, în Dansul Inimilor noastre de femei.

Fie ca practica disciplinei atenției - investită în ceea ce ne dorim să trăim, să fim, să creăm – să devină o practică zilnică pentru voi toate, dragi femei, zeițe, surori, prietene Anam Cara.

Fie să-ți oferi, mereu și mereu, permisiunea de a da drumul, de a renunța, de a lăsa tot ceea ce nu-ți mai servește și fie să fii clară, foarte clară, cu privire la ceea ce vrei cu adevărat să manifești în viața ta acum.

Cu vibrația întrebărilor care s-au născut în voi – acolo, sus, pe Colina Lunii - și cărora ați avut curajul să le oferiți spațiu, și cu încrederea că simțiți cum răspunsurile sunt deja în voi, vă îmbrățișez.

Profundă recunoștință,
"Expansiunea percepției și a Conștienței este instrumentul fundamental al Noii Paradigme. Percepția poate fi extinsă cu instrumente. Dar instrumentul ultim este capacitatea infinită de a percepe, a Ființei. Aceasta este Calea Maestrului Interior."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Respirația Holotropică Respirația Holotropică

Această carte se constituie într-un omagiu adus lui Stanislav Grof și Christinei Grof și lucrului lor de peste 40 de ani pe tărâmurile explorării Conștiinței. Respirația Holotropică a contribuit ...

VINDECĂ VINDECĂ

Cartea de faţă este o strălucită colecţie a înţelegerilor pe care propria experienţă le-a revelat doctorului Servan-Schreiber, reunind perspective şi informaţii de o importanţă vitală pentru bunăstarea ...

Dragoste şi trezire Dragoste şi trezire

Transformarea profundă de conştiinţă prin care trece omenirea ajunge la punctul său cel mai dureros. Crize de toate felurile izbucnesc la nivel planetar, dar toate sunt expresia crizei interioare de transformare ...

Spirala vieții Spirala vieții

Psihologia şi psihoterapia secolului XXI nu mai pot ignora ideea reîncarnării şi a vieţilor anterioare, care şi-a făcut loc în ultimii 50 de ani în modelul extins pe care îl avem ...

Şcoala Zeilor Şcoala Zeilor

Această carte este o hartă şi un plan de evadare. Scopul său este de a vă arăta parcursul urmat de un om oarecare pentru a evada din povestea hipnotică a lumii, din interpretarea jalnică a existenţei, pentru ...

Workshopuri relevante

Practica Puterii Feminine Practica Puterii Feminine
Dacă ai nevoie de susținere, de conținere, de un loc în care să te simți auzită și ascultată, un spațiu în care să-ți dai voie să devii femeia care ești menită să fii, te invit să aduci ...

Dansul Inimii

Articole pe aceeași temă

Încotro ne îndreptăm, Femeie? Încotro ne îndreptăm, Femeie?

A avea grijă de tine însăți și a păstra atenția pe o practică spirituală pare a fi un mare lux când în jurul nostru sunt atâtea probleme și când pare că întreaga lume ...

Sanctuarul Anam Cara Sanctuarul Anam Cara
Sinceritate. Prietenie. Transformare. Feminitate.

Dragă Femeie, Doar recunoscând că adevărul vine înaintea iubirii ne putem onora esența ființei. Căci adevărata noastră esență este IUBIREA și aceasta are nevoie să fie îmbrățișată, ...

La început de vară La început de vară

E deja iunie! Nu știu cum au trecut primele 5 luni ale acestui an pentru tine, draga mea, dar la mine au trecut cu o viteză uluitoare. Și pline fură aceste luni. Cu de toate, la mine. Emoții. Dureri. Închidere. ...

Anul acesta aleg cuvântul BUCURIE Anul acesta aleg cuvântul BUCURIE

În fiecare an, aleg un cuvânt care să reprezinte chintesența temei ce mă ghidează de-a lungul anului. Anul trecut, cum multe dintre voi știți, am ales cuvântul TRANSFORMARE să mă călăuzească. ...

Respirație. RITM. Renaștere Respirație. RITM. Renaștere
Să ne trăim Viața cu mai multă Bucurie în ACUM

Dansând cu valurile, dansând cu stelele, dansând cu nisipul și cu norii, dansând cu ploaia, dansând cu păsările cerului, dansând cu Luna Plină și apoi cu Soarele ce se pregătea ...

A wake up call A wake up call
Un mare cadou, Luna Plină cu această eclipsă

Este ea doar parțială, eclipsa, dar îi putem deja simți energia intensă. Energie ce ne amintește, dacă suntem deschiși să ascultăm, că asumarea responsabilității pentru propria noastră evoluție, ...

Meandrele schimbării Meandrele schimbării
Filă din jurnal - împărtășită cu tine

Cele mai provocatoare momente ale anului, pentru mine, au fost când mi-am dat seama că nu pot accepta, cu ușurință, „relele” lumii, agresivitatea și violența și mizeria, existente în ...

Uși deschise Uși deschise

Am reflectat, pe malul mării, la închideri, separări, lipsă de autenticitate. Doar apoi am putut să mergem către deschidere. Către noi începuturi. Către noi perspective. Și asta este, de fapt, ...

Cum vreau să fiu și ce vreau să creez în viața mea? Cum vreau să fiu și ce vreau să creez în viața mea?

Am tot lăsat, am tot curățat și acceptat, integrând trecutul. Și, cumva, energia trecutului a rămas agățată de noi sau noi n-am avut curajul a o lăsa de tot, sorbind voluptuos, mai pe față mai ...

Nevoia de Conexiune Nevoia de Conexiune

Draga mea, nimeni nu poate lua în locul tău o decizie majoră ce îți poate schimba radical viața. Apele tulburi ale incertitudinii, ale îndoielii, pot fi, de multe ori, de-a dreptul înfricoșătoare.  ...