Călăuza rubrica IUBEȘTE și... lasă-te iubită

Publicat la 19.07.2017 Comentarii

Dana Cristian Lar

„IUBEȘTE  și ...lasă-te iubită.”, își încheie AmmaRa  dedicația pe prima pagină a cărții „Contracte Sacre”, parte din proiectul ARIADNA. Cuvinte care au trezit în mine înțelegerea esenței lor.

„IUBEȘTE și ... lasă-te iubită.”, de tine însăți. Este o barieră foarte fină, dar încă rezistentă în a-mi acorda mie iubirea, a-mi iubi feminitatea în toate formele ei și pe toate palierele, și în a mă lăsa iubită de Mine, de feminitatea mea cu feminitate. Este despre atributele feminității uitate în spatele a vieți și secole de îndepărtare de natura feminină, de materie, de Mama Pământ. Natura feminină prezentă în fiecare dintre noi, indiferent că suntem în trup de femeie sau bărbat, este cea care animă în noi curajul de-a pătrunde cu blândețe și sacralitate în adâncurile nevăzute, întunecate ale Ființei. Natura feminină, cea care într-un fel măiestrit uneori nedeslușit, alteori vădit m-a adus acum, aici la a-mi recunoaște Puterea Feminină.

Puterea Feminină este cea care îmi șlefuiește Ascultarea, și mă îndrumă să pătrund în profunzimea materiei, a trupului de pământ, a corpului fizic și ... să-l Ascult. Ascultându-l pot afla lucruri adormite în el despre Mine. Sunt lucruri care abia așteaptă să le trezesc la viață cu ascultarea, atenția și prezența mea. Sunt darurile mele pentru care am ales această viață și care, copilă fiind, le-am zăvorât pentru că nu se potriveau lumii și momentului de atunci. Acum este momentul să le descopăr din uitare, să le redescopăr ca aparținându-mi pentru a mă manifesta și a le dărui lumii.

Puterea Feminină mă ajută să cultiv Răbdarea, acum când lumea întreagă se grăbește tot mai mult în căutarea exterioară și n-are timp să se oprească, să se asculte și să fie răbdătoare așa cum Mama Pământ o face cu noi dinaintea dinaintea nașterii noastre. Răbdarea este o calitate intrinsecă a pământului, a materiei care sunt feminine. Cultivând Răbdarea pot simți cum orice sămânță, înainte să răsară, are nevoie să fie hrănită cu căldura și umezeala întunericului. Lumina n-o ajută să încolțească, o păstrează în învelișul ei uscat și sigur. Orice Dar al meu îl hrănesc și îl adăp în mine mai întâi, cu Încredere, Atenție și Prezență. Răbdarea este cea care mă întoarce mereu spre mine însămi.

Puterea Feminină este cea cu care eman Blândețe în privire, în gest, în gând, faptă și cuvânt. Blândețea atât de lipsită în viețile noastre, atât de acut dorită în adâncul nostru, dar atât de împovărată cu conotații de slăbiciune care o expulsează din manifestarea ei în viețile noastre. Blândețea, atributul feminității care stimulează orice fel de creștere, fie că este a unui copil, a mea sau  a vieții însăși. Blândețea, cea care cuprinde în sfericitatea ei tăria și care poate da naștere tăriei printr-o restrângere a sferei la o rază de acțiune canalizată și direcționată de atenție.

„IUBEȘTE și ... lasă-te iubită.”, de bărbatul de lângă tine. El este întruparea masculinului ce l-am ales pentru această viață ( și pentru altele). El este cel care-mi va oglindi de fiecare dată și mereu cu claritate ceea ce îmi este cel mai greu să recunosc în mine, ceea ce urăsc și resping de-a dreptul că ar putea fi în mine.  A iubi și a mă lăsa iubită de aceste părți ale mele, este pasul către întregirea mea. El este cel care îmi oglidește acțiunea și curajul de-a emana în lume darurile mele din Ceea Ce Sunt. Dacă femintatea are curajul pătrunderii în întunericul Ființei, masculinul are curajul acțiunii în lumina Ființei. Dacă feminitatea este despre a pătrunde tot mai adânc în interior, masculinul este despre a emana în exterior ceea ce am descoperit în interior. Există și acum, de secole, milenii chiar,  emanație în exterior, însă este doar din perspectivă mentală, ceea ce exclude complet palierele de dedesupt emoție, energie vitală, corp, materie. A renunța pentru moment la perspectiva mentală a orice: lucru, persoană, relație, experiență, mă absolvă de a eticheta exteriorul, de a crede că pot controla exteriorul și creează spațiu pentru a simți interiorul: corpul, energia, emoția din mine însămi; și DA interiorul îl pot schimba și acesta este locul de unde încep schimbarea.

A iubi și a mă lăsa iubită de bărbatul de lângă mine, dincolo de ceea ce este perceput acum ca iubire și cel mai frecvent redusă strict la iubirea fizică ( chiar și cuvintele de iubire sunt de natură fizică, sunt energie condensată, materializată și pot conține doar această parte fizică atunci când le adresez, dacă nu le simt vibrând în mine la rostirea lor), începe prin a conștientiza barierele de orice fel, fizice, energetice, emoționale, mentale, care încă mă poziționează în luptă cu masculinul, în control vis-a-vis de acțiuni, gesturi, cuvinte. A controla este pur mental și înseamnă a fi mereu în poziție de luptă, în închidere, în separare.

Am depășit multe bariere în relația cu iubitul, bărbatul și soțul meu, iar percepția cuvintelor scrise de AmmaRa, mă îndeamnă să pătrund mai adânc în adâncimile Ființei mele și relației noastre, cu Conștiență.

... și descopăr durere în oase, durere veche trans-generațională, păstrată în memoria celulară a oaselor mele. Este despre relația feminitate – masculin, care este încă și a fost de milenii o luptă: pentru feminitate de ieșire de sub dominație și pentru masculin de opresare.

Îmi visez mama care plânge, cu fața acoperită.  Mă apropii de ea și o întreb de ce plânge, iar când îi descopăr fața ea îmi spune că nu plânge, iar pe fața ei împietrită nu e nici o urmă de plâns. Îi spun că poate să-și plângă durerea, să-și dea voie să-și plângă durerea; i-o simt adâncă și în întreg corpul; îi mângâi fața, îi mângâi masca împietrită sub care își ascunde propria durere de a nu fi ea însăși.

În acest vis simt că am vindecat închiderea de-a fi eu însămi, am vindecat durerea de-a nu fi eu însămi și chiar dacă are dimensiune trans-generațională este despre mine  și despre ce port cu mine în oasele mele. A recunoaște durerea, a o valida și mângâia, înseamnă a conștientiza că am creat-o din separare și închidere față de mine însămi și față de principiul masculin și din luptă cu masculinul. Când sunt în separare, în închidere, în luptă, nu-i dau voie iubiri să existe, să se manifeste decât într-o foarte mică măsură, aceea a siguranței, a controlului: „până aici!”.

A mă deschide complet Iubirii și a dizolva barierele mentale, emoționale, energetice și fizice, înseamnă în acest moment a avea curajul să pătrund în profunzimile  relației noastre pentru a-mi dezvălui ascunzișurile care încă mă țin în control și mă separă de uniunea cu masculinul. Conștiența că port în oasele mele informația separării este primul pas în a o demonta. Practica Iertării și a Acceptării naște în mine Compasiunea  și posibilitatea de  A SCHIMBA, chiar la nivel celular informația. Iertarea, Acceptarea, Compasiunea sunt instrumentele prin care mă deschid, las controlul și las informația care a generat controlul. Astfel creez loc și premisa de a crea o nouă informație, în acord cu Ceea Ce Sunt Acum, bazată pe Iubirea Care Suntem și Din Care Suntem Toți.

„IUBEȘTE și ... lasă-te iubită.”, de Viață. Abia după ce iubesc și mă las iubită de mine însămi - de principiul feminin, abia după ce iubesc și mă las iubită de bărbatul de lângă mine – de principiul masculin, pot iubi și mă pot lăsa iubită de Viață.

Viața este un dans între feminitate și masculin , este dansul celor două polarități arhetipale , primordiale ale energiei Întregului. Dacă până acum viața a fost o zbatere și o luptă, acum e momentul pentru a o trăi Ceea Ce Este de fapt: un Dans, un Dans Cosmic care se înnoiește și creează la fiecare pas. Îl creez cu fiecare Gând Nou scos din tiparele și modelele vechi de gândire, cu fiecare Privire Clară, Limpezită de ceața neîncrederii în mine însămi și în ceilalți, cu fiecare Cuvânt Izvorât din Inimă, cu fiecare Gest de Întregire, cu fiecare Faptă pentru Împreună.

Dansul, o mișcare străveche, o curgere între feminitate și masculin, în acord cu Sunetul Universului, în Ritmul Cerului și al Pământului, pe notele Soarelui și-a Lunii. Dansul între cer și pământ, între divin și uman, manifestat de dualitatea întregului feminitate – masculin, se cheamă Viață.

Iubesc Viața, așa cum mi-am creat-o și așa cum aleg Acum să o Creez, Împreună cu iubitul meu, cu cei conștienți de Călătoria Inimii, Împreună cu lumea și cu universul. Viața mă iubește și ... mă las iubită.

Recunoștință AmmaRa! 

„IUBEȘTE și ... lasă-te iubită.”,
de Tine mai întâi!,
pentru-a simți acele părți din Tine pe care le-ai alungat în ungherele trecutului;
Iubindu-le, te vor Iubi la rândul lor și te vor Împlini!

„IUBEȘTE și ... lasă-te iubită.”,
de bărbatul căruia i-ai dat zălog Inima ta pentru a-i auzi Chemarea;
iubindu-l dincolo de măști și ziduri, te va iubi din Plinătatea Inimii;
 .... „și ... lasă-te iubită.”,
goală, despuiată de măști și-armuri de separare,
astfel Iubită, Fi-vei Întregită!

„IUBEȘTE și ... lasă-te iubită.”,
de Viață!,
căci Viața e un Dar pe care singură ți l-ai făcut, plecând din Cer către Pământ.
Primește-l și-l Iubește, ... și lasă-te iubită de Viața ce ți-ai scris-o la-nceputuri:
trăiește-o astăzi pentru mâine, căci până azi tot ieri trăit-ai.
Dansează-n Ritm și-n Dar cu Viața,
și Viața-un Dar va fi , în Ritmul Inimii!

Cu Recunoștință am scris, pentru Călătoria Inimii mele către și în Călătoria Inimii, prin Școala Maestrului Interior, fără de care aceste rânduri nu ar fi fost scrise,

Dana
"Calea Maestrului Interior începe prin recunoașterea Divinului în propria experiență umană. Dacă ceva e inconfortabil în viața mea, este pentru că m-am separat de Întreg și am creat de la nivelul limitat al ego-ului."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Saltul de conştiinţă Saltul de conştiinţă

Ce te împiedică pe tine, exploratorule al conștiinței, căutătorule al Adevărului, să devii Acela care ești la cele mai elevate niveluri ale Ființei tale? Te poți simți pe Tine, cel adevărat, ...

CERCUL VIEŢII CERCUL VIEŢII

De cam treizeci de ani încoace se pune în mod regulat problema întoarcerii la şamanism, sursa primordială a umanităţii, a tuturor religiilor, filosofiilor şi ştiinţelor lumii. Omul ...

Sincronicitate Sincronicitate

Fiecare dintre noi a trăit sincronicităţi – coincidenţe stranii şi semnificative, ce par guvernate de legi necunoscute, care transcend orice explicaţie de tip cauză-efect. Cartea de faţă este o ...

Ceea ce nimeni nu îți spune Ceea ce nimeni nu îți spune

Sarcina este una dintre cele mai transformatoare experiențe prin care poate trece corpul uman, iar schimbările pe care le implică nu sunt niciodată doar fizice. Când ești însărcinată, corpul pe ...

Fără Granițe Fără Granițe

Este una dintre cele mai strălucite cărți apărute vreodată sub semnul Maestrului Interior. Ken Wilber este cel mai important gânditor și teoretician al conștiinței american, dar rădăcinile cunoașterii ...

Workshopuri relevante

Meditație Activă și Shaking Meditație Activă și Shaking
Meditația Activă – Body-Shaking este o formă de energie care aprinde corpul, îl trezește la viață. Această „medicină” (cum o numesc unele culturi băștinașe) – body-shaking – ...

ShamaniA ShamaniA
Cum ar fi, dacă tot vorbim de Noul Pământ, să începem a crede, precum popoarele indigene, că oamenii aparțin pământului și nu invers. Acesta ar fi primul și, cu siguranță, cel mai important ...

Practica Puterii Feminine Practica Puterii Feminine
Dacă ai nevoie de susținere, de conținere, de un loc în care să te simți auzită și ascultată, un spațiu în care să-ți dai voie să devii femeia care ești menită să fii, te invit să aduci ...

Sesiuni Individuale cu AmmaRa Sesiuni Individuale cu AmmaRa
În aceste sesiuni individuale online, intenția mea este de a te ajuta să-ți regăsești echilibrul, de a te însoți către curajul cu care să te implici, dincolo de orice frică și anxietate, într-un ...

Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente
Lucrul cu stările extinse ale Conștiinței este pentru viața de fiecare zi. A fi conștient este a percepe mai profund și mai rafinat realitatea vieții. Un nou grad de Conștiență permite o noi moduri de ...