Ritmurile Lunii rubrica Timpul unor noi începuturi

Luna Neagră, pisicile în flăcări și Vulcanul tăcut

Publicat la 25.07.2017 Comentarii

Elena Francisc - Țurcanu

Nimic nu rămâne la fel. Totul se schimbă

Fiecare Lună Nouă ne aduce întunecimea și liniștea din care ne putem naște energia noilor începuturi. Fie că ne aducem aminte sau nu, la fiecare Lună Nouă ne oferim această oportunitate – începuturi noi și proaspete. Iar această Lună Nouă, astăzi, acum când scriu aceste rânduri, este cea care deschide ciclul Lunii Negre ce va fi pe 21 august. Odată cu ea, vom avea atunci și o eclipsă de Soare. Oferindu-i, astfel, Lunii o și mai mare putere. O Lună Nouă Neagră ce este rară. De aceea este și foarte prețioasă energia ei. Nu mai este vorba doar de o sămânță energetică, pentru următoarea lună – așa cum te invit să alegi la fiecare Lună Nouă – ci, de data această, este precum un eveniment ce aduce nașterea unui nou și foarte important ciclu în viața noastră. O direcție nouă. O schimbare, poate chiar radicală, în viața noastră. O nouă fază a vieții, pentru unii dintre noi. Iar cu cât suntem mai atenți și mai prezenți, mai conștienți și mai încrezători, în aceste următoare 28 de zile, cu atât mai semnificativă va fi și schimbarea. Adică, Luna Nouă de astăzi ne deschide poartă către misterul lăuntric al ființei noastre și ne oferă oportunitatea de a contempla tot ce vine către noi în următoarea lună calendaristică. Ne oferim, de fapt, noi înșine oportunitatea de a onora toate schimbările, oricât de mici ar fi acestea, pe care avem curajul să le manifestăm în viața noastră. Ne oferim oportunitatea de a putea face acum toate ajustările necesare în planurile pe care deja le avem. Iar Luna Neagră, o lună mai târziu, pe 21 august, înseamnă nașterea unui nou început. Unul semnificativ. Pe care ni-l pregătim începând de acum. Ar fi ușor de zis că focusul - de care toți avem atâta nevoie pentru a manifesta cu adevărat schimbarea, pentru a o îmbrățișa pe termen lung - ni-l oferă această Lună Neagră. Așa cum spun mulți astrologi. Și cât de frumos ar fi și cât de lipsiți de responsabilitate am fi. Însă, pentru a putea păstra focusul pe ceva ce conduce către schimbare, este nevoie de practică. Iar practica este un angajament personal. Eu cu mine însămi. Tu cu tine însuți. Tu cu tine însăți. Da, din câte înțeleg, energia Lunii Negre este un aliat de bază pentru fiecare dintre noi care suntem însetați de schimbare. Însă ține doar de noi să transformăm alegerile în acțiuni. Niciun aliat nu poate face asta pentru noi. Dacă alegem să renunțăm la obiceiuri vechi ce ne țin în băltire, în non manifestare, în non exprimare și alegem să începem a crea la adevăratul nostru potențial, Luna Nouă Neagră vine către noi cu cea mai potrivită energie ce va susține acțiunile și creațiile noastre.

Chiar și cei care se tem de schimbările vieții (inevitabile, oricum), vor fi puțin zguduiți în această perioadă. Zguduiți însă mereu ținuți de mână și ghidați. Iar vocea lăuntrică (oricât de mult se vor strădui unii să nu audă) le va șopti mereu că au deja tot ce le trebuie să facă schimbarea. Toți avem deja tot ce ne trebuie, dacă vrem, cu adevărat, să schimbăm ceva în viețile noastre. Îmi este greu să cred că doar eu văd și simt frumoasele daruri și extraordinarele oportunități pe care ni le creăm în această perioadă, în ciuda tuturor provocărilor prezente și în viața mea. De aceea, de fapt, simt să-ți scriu din nou. Pentru că și tu simți potențialul uriaș al schimbării. Altfel nu ai citi aceste rânduri. Iar eu, nu pentru a-ți oferi un raport astrologic îți scriu acum - căci astrologia pe care o cunosc a rămas la nivel extrem de simplu și foarte intuitiv - ci pentru a-ți reaminti să onorezi această Lună Nouă Neagră și bogată ce va fi pe 21 august. Însă, nu aștepta până atunci! Începe chiar de azi, la această Lună Nouă, să simți că ai deja tot ce îți trebuie pentru a curge cu viața și a te bucura mai mult de ea. Este numită Luna Nouă Neagră pentru că va veni în același semn zodiacal ca și Luna Nouă de acum. Iar temele cu care ne vom confrunta sunt dictate, în mare parte, de calitățile acestui semn – Leul. Luna Nouă de azi, când îți scriu, este în Leu. Luna Nouă din 21 august va fi tot în Leu. De aceea unii astrologi o mai numesc și Luna Neagră. A nu se confunda însă cu Lilith! Luna Neagră din august este foarte importantă și cu o influență uriașă asupra noastră ce va dura până undeva în iunie/iulie 2020. Întrebările ce au ieșit la suprafață în mai toate Călătoriile care au avut loc în vara asta pe Colina Lunii, sunt aproape la fel ca și cele la care ne invită această Lună Nouă Neagră, în semnul Leului, să reflectăm: Fiecare gest al meu, reflectă ceea ce sunt – așadar, ce aleg să fiu și să manifest? Câtă prezență aduc în viața mea, practicând atenția pe ceea ce vreau și nu pe ceea ce nu mai vreau? Mă iubesc la fel cum pretind ca alții să mă iubească? Câtă autenticitate este acum în viața mea? Îndrăznesc să-mi folosesc autoritatea lăuntrică și divină chiar și atunci când ceilalți pot crede că sunt „dură”? Țin pentru mine cunoașterea pe care o dobândesc sau îndrăznesc să-i ghidez pe alții fără a-i controla ci doar a le onora procesul inspirându-i să fie sinceri și autentici? Cum primesc refuzul, respingerea, rejecția? Cum mă poziționez în fața evenimentelor dureroase?

Habar nu am cum au fost pentru tine ultimele luni (dacă simți, împărtășește cu mine, mai jos, sub articol) însă, pentru mine, pare că tot ceea ce am trăit pe Colina Lunii în această vară: Școala Maestrului Interior – a 4a generație, Anam Cara - Retreat, în Practica Puterii Feminine – Renaște-te Femeie!, în ShamaniA – Psihologie – Spiritualitate - Magie, toate trăirile din aceste călătorii, și toate momentele magice la fiecare răsărit și apus de Soare, m-au condus către cel mai profund nivel instinctiv ce naște acum, înlăuntrul meu, o nouă viziune. O nouă creație. O nouă intuiție. O nouă schimbare. O nouă așezare. O nouă ascultare. O nouă tăcere. O nouă contemplare. O nouă înțelepciune. O nouă perspectivă. O nouă anvergură a creației deja existente. Și, cu siguranță, o nouă etapă a vieții mele.

O Lună Nouă, acum când scriu aceste rânduri, ce mă invită să mă cobor și mai adânc în mine pentru a-mi hrăni, cu totală încredere, rădăcinile adânci înfipte în întunericul fertil din care-mi nasc noua creație. O nouă Viață! Aceeași invitație este valabilă și pentru tine, din partea energiei cu care vine Luna Nouă. Mulți se tem de întunericul lăuntric, de liniștea interioară. Preferă lanternele orbitoare cu lumină de neon și gălăgia asurzitoare. Iar pălăvrăgeală haotică a minții le contagiază gesturile, graba și jerbele de cuvinte vărsate doar pentru a impresiona sau a manipula.

Dacă citești aceste rânduri, acum – la Lună Nouă, poate că te vei lăsa la fel ca mine sedus/ă de întunecimea lăuntrică în care te vei coborî. Chiar și doar pentru câteva respirații profunde. Pentru mine a devenit o practică. La fiecare Lună Nouă, coborâtă fiind în liniștea interioară și în profunda întunecime a ființei mele, învăț, mereu și mereu, să mă (re)conectez cu a mea înțelepciune. Cu siguranță, nu este deloc întâmplător că, la această Lună Nouă ce deschide ciclul Lunii Negre, mă aflu într-un loc unde Marea se ascunde adânc în grote întunecate în care se află încă prezentă energia cunoașterii ancestrale. Gravată în fiecare stâncă, doar să ne oprim puțin și s-o ascultăm. Lăstuni, cu sutele, în al lor zbor nebun – intrând și tot ieșind in grote - pun în curgere această memorie străveche. Dar cine s-o primească? Printre miile de turiști, curge, mai degrabă, omniprezenta gălăgie ce distruge tot ceea ce este frumos. Iar printre multele lor gesturi îmbâcsite toate de neîncetata coțofăneală și cotcodăceală a minții, la loc de cinste stă aruncatul gunoaielor la întâmplare. Unii aruncă chiar și în apa limpede, de un albastru profund ce ne reflectă propria noastră profunzime. Dar, cine să simtă această profunzime a ființei, când măștile superficialității sunt la fel de omniprezente? Îmi vine să strig „hei, oameni buni, aruncați în voi înșivă toate aceste gunoaie. Haideți să ne oprim puțin, să stăm în liniște câteva clipe și să ascultă cum fiecare val ne curăță de tot gunoiul ce ne populează minte și inima...” Știu însă că nimeni nu m-ar auzi, dacă aș striga. Oricât de tare. Chiar și urletul meu, care - în realitate - este un plâns, ar rămâne neauzit. În urmă cu doar câteva săptămâni am scris despre durerea pe care am simțit-o când am găsit cuibul de rândunele distrus. Apoi, din aceeași durere, Agnis și-a turnat scrierea într-o capodoperă.

Acum... pe terasa Paradisului...

Cum aș putea însă acum să pun în scris ceea ce am simțit azi privind spre Vezuviu și știind că Parcul său Național nu mai există. Ars. Incendiat, odată cu toate plantele, copacii și animalele ce își aveau casă în acest loc care îmbrăca sursa clocotitoare a vulcanului Vezuviu. Mă aflu acum pe trasa Hotelului Paradiso – Napoli, Italia. N-a fost deloc întâmplătoare această alegere, având în vedere ceea ce am scris, și eu și Agnis, în ultimele articole. Privesc spre Vezuviu și simt durerea plutind în aer. Unul dintre ospătari se apropie în liniște de masa la care sunt și, cu lacrimi în ochi, îmi spune ”Signora, e’ stato un grande dolore per noi i semplici Napoletani. Abbiamo respirato dell.area toxica per dei giorni interi e ci ha fatto molto male din sentire gli animali morendo. Come hanno messo il fuoco...non ve l.ho dico perche vi sento una donna sensibile...” Cine a făcut asta? L-am întrebat. Quelli che tengono il controlo. Nu a vrut să-mi spună cum au putut arde întregul parc. Am aflat însă cum au dat foc. Au turnat gaz pe sute de pisici, le-au dat foc și le-au dat drumul în pădure. Bietele, au încercat cu disperare să scape, alergând în toate direcțiile și cuprinzând în flăcări întregul parc. Pare că cei care au făcut asta au incendiat cu intenția de a primi sume uriașe de bani de la uniunea Europeană pentru a replanta. Am mai aflat că cei care dețin aici avioanele ce pot stinge incendiile aparțin unor particulari care au cerut sume gigantești pe fiecare oră de zbor... iar ceea ce puteau stinge în doar câteva ore au întins pe zile întregi. Urletul animalelor arse de vii plutește încă în aer. Mă întreb ce a simțit, în adâncurile sale, vulcanul Vezuviu când toate acestea se petreceau, deasupra, pe veșmintele lui în formă de mii de copaci și animale? Și care-i va fi răspunsul?

Cu două zile în urmă... undeva puțin mai jos de Napoli...

Doar gândul la această Lună Nouă, mă ajută să găsesc în mine acel spațiu în care pot gusta liniștea. Cu fiecare expirație eman tăcere în jurul meu. Nu pentru a-i contagia pe ceilalți ci pentru a-mi onora ființa și misiunea pe care am ales-o. Și, în această liniște în care intru, eman recunoștință pentru energia fiecărei călătorii de vindecare și transformare pe care am creat-o în această vară. Rămân transparentă în fața gălăgiei și a tentației mele de a decupa să văd acum – din aceste minunat peisaj - doar mizeria. Aleg să văd tot ce-i frumos. Și este mai mult decât frumos aici unde mă aflu la această Lună Nouă. Rămân în vibrația recunoștinței și îmi dau voie să simt cum în toate aceste călătorii ce am trăit în această vară, și în toate cele de dinainte, am hrănit noile începuturi pe care le presimt în mine acum. De atâtea ori tot uit, și tot de atâtea ori îmi reamintesc, cum fiecare Lună Nouă ne aduce o semnificație foarte personală – dacă suntem deschiși să o primim – dar și una colectivă. Căci nu mai este, demult, doar despre un proces individual. Astrologii spun că Luna Nouă Neagră prevestește o nouă fază semnificativă în viața noastră. Însă, până pe 21 august, avem acum o lună întreagă înaintea noastră să fim atenți, în ascultare, în non-grabă, în contemplare asupra a ceea ce vrem, cu adevărat, să creăm și să trăim în viața noastră. Începând de acum, de la această Lună Nouă, și până pe 21 august – la Luna Neagră, ne putem folosi de energia prezentă pentru a pregăti, cu încredere totală, schimbări radicale în interiorul nostru dar și în realitatea pe care o trăim. Intrăm într-o fază nouă a vieții noastre. Fie că suntem sau nu conștienți, o nouă fază se pregătește pentru noi toți. Însă, cu cât mai multă conștiență, cu atât mai mare schimbarea. Cu cât mai mare conștiența, cu atât mai mare încrederea în puterea noastră de a ne crea realitatea pe care ne-o dorim. Suntem îmbăiați într-o energie foarte puternică, în această următoare lună. O energie ce poate schimba cursul întregii noastre vieți, dacă alegem a o folosi în mod conștient.

Tot conștiența îmi readuce aminte că pot eu scrie mult și bine despre această energie însă dacă tu nu-ți dai voie să o simți în tine și, tot în tine, să mă auzi dincolo de bietele cuvinte pe care le pot găsi eu acum, rămâne doar o scriere. Și atât. De câte ori îți scriu, eu te invit la o trăire împreună. Acum, la această Lună Nouă care ne conduce către Luna Nouă Neagră de pe 21 august, putem alege să întâmpinăm, cu liniște și înțelepciune, momentele provocatoare ce se aștern în fața noastră. Te invit să-ți readuci aminte că liniștea înseamnă căderea tuturor barierelor – gânduri, emoții, îndoieli, frici – care creează zidurile groase dintre noi și existență. A gusta liniștea lăuntrică, înseamnă a simți că momentul în care aceste ziduri cad, te pomenești pur și simplu în acord cu întreaga Existența. Când practicăm ascultarea interioară înseamnă nu numai că intrăm în rezonanță cu tot ceea ce ne înconjoară ci că devenim una cu totul. Până când nu ne vedem și nu ne simțim una cu marea, cu natura, cu pădurea, cu animalele și cu toți ceilalți oameni, vom continua să aruncăm gunoaie chiar și în cele mai frumoase locuri de pe această planetă, aruncând în noi înșine și refuzând să ne simțim și să ne ascultăm. Până când nu ne vom simți una cu întreaga existență, vom continua să ne incendiem. Pădurile. Animalele. Pe noi înșine.

Adu-ți aminte. Atât.

Nu despre importanța astrologică a acestui moment îți scriu acum căci, cu siguranță, pe site-urile de astrologie, poți găsi mult mai multe informații decât îți pot oferi eu acum. Aceste rânduri sunt, pe de o parte, o împărtășire despre ceea ce simt acum și, pe de alta, o invitație către tine să-ți readuci aminte să onorezi tăcerea lăuntrică și ascultarea interioară. Oprește-te, chiar și o clipă. Respiră și ascultă. Ascultă acest timp al tăcerii și al liniștii, al nemișcării și al ne rostirii, al plonjării în interior și al non-acțiunii. La Lună Nouă, dacă avem curajul a face asta, descoperim în interiorul nostru misterul întregului univers ce ne permite să ne cunoaștem. De fiecare dată, puțin mai mult. Coborând în noi înșine, și de acolo emanând conștient în jurul nostru, contribuim la țesătura ce leagă întregul univers. Prin timp și spațiu, prin noi și din noi, prin personal și colectiv, la această Lună Nouă ne pregătim să aprindem nu scânteia unui incendiu devastator și scânteia cu care ne putem re-crea și renaște o nouă fază a vieții noastre.

Ascultare. Ajustare. Revizuire.

Nimeni nu poate trăi viața mea, cum nimeni nu poate dansa în jocul cosmic în care am ales să mă încarnez. Așa că, este propria-mi responsabilitate să-mi asum schimbarea pe care o vreau în lumea în care trăiesc. De multe ori, mi-am creat oportunități pe care le-am văzut năruindu-se chiar înainte ca eu să pot profita de ele. Și asta doar pentru a-mi hrăni dependența de a fi dezamăgită și nemulțumită. O dependență universală ce are la bază neîncrederea în intuiție, în viziune. Și, totuși, doar încrederea totală în Viziune și în a mea intuiție m-a condus să creez ceea ce am creat până acum. Multe se vor nărui și-mi vor oferi motive de a fi nemulțumită, cum multe voi reconstrui având mereu încredere.

La începutul ciclului Lunii Negre, adică chiar acum, această energie a dezamăgirii va putea fi chiar amplificată și, cu siguranță, trăită de mulți dintre noi. Însă, dacă rămânem conștienți că este doar o fază prin care ne punem singuri la încercare încrederea, vom putea simți că în aceste zile ne construim singuri calea către marea schimbare, către noul și zguduitorul început, ce va avea loc la următoarea Lună Nouă numită și Luna Neagră! Poate că această lună, ce se așterne înaintea noastră acum – cu toate provocările ce vor să vină – este doar o lună de observație, de ascultare, de ajustări necesare, de revizuire, de conexiune cu încrederea în puterea de a face schimbări fundamentale. Dacă, cu adevărat, chiar vrem să trecem – fiecare în felul său – într-o nouă etapă a vieții. Una mai plină de conștiență, de simplitate, de creație și de bucurie. De conexiune cu ceilalți și cu Mama Natură. De creație și recunoștință. În ciuda tuturor motivelor pentru care am putea fi nemulțumiți și dezamăgiți. Sau, poate chiar datorită acestor motive, putem invita încrederea – adormită adânc în noi – să iasă la suprafață și, cu ajutorul ei, să ne deschidem inimile în fața a tot ceea ce existența ne oferă. Uneori, nedorite par a fi multe din lucrurile ce vin spre noi. Și atunci nu putem accepta, cu ușurință, că am contribuit chiar noi la ceea ce trăim. Uităm. Dar acesta este adevărul. Am contribuit prin indolență, prin nepăsare, prin băltire, prin neîncredere, prin non-acțiune, prin cruzime, prin furie oarbă, prin perpetuarea suferinței, prin vorbe grele, prin ignoranță. Și aș putea continua lista. A îmbrățișa chiar și ceea ce pare a fi nedorit este, însă, o dovadă de maturitate. Să curgem, deci, cu viața și prin viață, așa cum ne învață energia Arhetipului Învățătorul, căci suntem toți pe pragul unor mari și profunde – tulburătoare chiar – schimbări și transformări. Aceste schimbări radicale vor putea fi potențate mult mai mult peste o lună când vom trăi eclipsa de Soare la Lună Nouă Neagră.

Poate fi foarte dificil, uneori, să ne deschidem inimile și să acceptăm unele experiențe mult prea dureroase. Experiențe ce ne conduc către schimbări pe care, aparent, nu ni le doream deloc. Când e vorba de un accident grav, de moartea cuiva drag sau de o boală pe care o considerăm a fi cumplită și ne obligă să facem schimbări uriașe în modul de viață, ne este extrem de greu să acceptăm cu ușurință și să mai și iubim ceea ce este. Căci nu avem această educație -  a iubi și accepta ceea ce este, așa cum este. E nevoie, și aici, de practică. Să practicăm, zi de zi, acceptarea a ceea ce este. Să practicăm, zi de zi, a iubi ceea ce este. Energia prezentă acum, însă, vine să ne reamintească de ciclicitatea naturii noastre și de faptul că totul se schimbă în permanență. Ne reamintim, din ce în ce mai mulți și din ce în ce mai des și cu mai multă acceptare, că oricât de mare ar fi băltirea putem curge și ieși din ea. Oricât de înghețat și de înțepenit, de dureros și de intransigent poate părea totul, putem curge cu viața. În astfel de momente – băltire, înțepeneală, inerție, rigidizare, durere - pur și simplu, dacă ascultăm cu atenție, putem auzi șoapta inimii noastre ce ne reasigură, cu o liniște profundă, că nimic nu rămâne la fel. Iar cea mai adâncă liniște este chiar acum la Lună Nouă. Muzica la volum tare pe care o aud, acum când scriu, mă provoacă să nu-mi găsesc cu ușurință această profundă liniște și să alunec în enervare și în judecăți aspre. Însă aleg să am încredere că pot continua să scriu din liniștea-mi lăuntrică iar că tu poți auzi vibrația cuvintelor scrise coborându-te, la rândul tău, înlăuntrul ființei tale și ascultându-ți liniștea. Tânărul ospătar, ce abia pășește în jurul mesei la care mă aflu pe terasa Hotelului Paradiso, contribuie – fără să știe - la crearea unei sfere de liniște în jurul meu. I-am urat să-și păstreze inima curată și deschisă. Mi-a povestit că vine din cel mai sărac și mai defăimat cartier din Napoli. Că mai toți prietenii lui s-au pierdut pe diferite căi: droguri, crime, mafia. Cum te-ai putut păstra așa, l-am întrebat? N-am vrut să-mi dezamăgesc părinții care, în ciuda sărăciei, m-au învățat să fiu demn și integru și fac ceva pentru a schimba imaginea proastă pe care lumea o are asupra Napolitanilor. La miseria che c’e’ dentro di quelli che ci controla Lei, Signora, la puo vedere sulla strada, nella sporcizia, e nella cativeria con qualle hanno incendiato il Parco Nazionale di Vesuvio. Io sono uno semplice. Non posso fare nulla alto che continuare a essere in fiducia che un giorno le cose cambieranno.

Le cose cambiano

DA, Fabio (așa îl cheamă pe acest tânăr sensibil - în ciuda locului în care s-a născut și a crescut) da, le cose cambieranno pe măsură ce noi ne schimbăm. Te-ai fi putut pierde și tu, precum prietenii tăi cu care ai crescut. Ai ales altfel. Prezența ta azi, acum la Lună Nouă când scriu aceste rânduri, mi-a făcut mult bine. Grazie. Continuă să-ți păstrezi inima curată, deschisă, clară și puternică. Lucrurile, da, se schimbă.

Ne lăsăm semne peste tot. În incendii. În cuiburi de rândunele distruse. În animale arse de vii. În Luna Nouă. În volumul asurzitor al muzicii care nu mai este muzică ci doar zgomot. În profunzimile grotelor cu apă „azura”. În Soarele ce liniștit coboară ca apoi să renască a doua zi. Ne lăsăm semne peste tot. În fiecare persoană cu care ne intersectăm în viață. Uneori nu pot auzi vocea mea lăuntrică însă o regăsesc în vorbele unui tânăr ospătar, sensibil, cu inima îndurerată și cu ochi în lacrimi când privește spre Vezuviu. Ne lăsăm semne. Doar, doar, să ne reamintim că...da, le cose cambiano. Sau, cum Mercedes Sosa cântă: todo cambia... pero non cambia el mio amor... De-am putea păstra iubirea vie, am schimba lumea în care trăim. Sau... de-am învăța, cu adevărat, să (ne) iubim.

Dacă ai citit până aici, adu-ți aminte că odată ce Luna Neagră sosește în august, însoțită de eclipsa de Soare, o schimbare în țesătura universului vieții tale va fi vizibilă. Universul vieții noastre, cu al său mister, va fi rearanjat pentru fiecare dintre noi. Mai mult, și mai armonios, pe măsură ce alegem să ne păstrăm Centrul Ființei și să ne onorăm Puterea de Creatori ai realității pe care o trăim. Pe măsură ce acceptăm existența cu tot ceea ce ne oferă. Doar ochi clari să avem, pentru a vedea această schimbare, și privire limpede. Dar și încredere că putem fi recunoscători oricât de tulburătoare, de dureroase, de zguduitoare sunt, uneori, experiențele pe care le avem. Ceea ce vom trăi toți, fiecare în felul său, la următoarea Lună Nouă (Neagră) din august, va continua apoi să se manifeste, să crească, să se dezvolte (atât cât îi vom da voie), să se maturizeze de-a lungul următorilor doi - trei ani care urmează. Și fie să ne reamintim că totul are un anumit sens chiar dacă greu de înțeles și de acceptat uneori.

Te invit să ne revedem, să ne reauzim, să ne recitim peste un an de acum înainte și, împreună, să privim în urmă la tema schimbării pe care o alegem – fiecare pentru sine – chiar acum, la această Lună Nouă. Vom știi atunci, cât am putut păstra focusul pe ceea ce vrem acum să creăm și să trăim și, tot atunci, vom știi mai clar către ce vom continua să ne îndreptăm. La nivel personal dar și colectiv. Te voi bântui, cu blândețe, pe 21 august să-ți readuc aminte. Până atunci... contemplă, ascultă, clarifică. Păstrează vie încrederea în puterea ta de a te renaște. Păstrează vie iubirea și recunoștința pentru ceea ce este. Și onorează aceste noi începuturi. O nouă fază a vieții tale începe chiar acum! Pentru mine, cu siguranță, este începutul unei noi etape a vieții. O viață de care mă bucur din ce în ce mai mult.

Cu recunoștință, 
"Atenția este o formă sacră de energie care curge din Ființă pentru a crea Realitate și Experiență. Unde este Atenția, acolo este Prezența, acolo este Creația. Ce ai creat astăzi cu Atenția ta?"

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Cartea 44 Cartea 44

În mod straniu dar magic, această primă carte purtând semnul Călătoriei Inimii este o carte de poezie. Dar mult mai mult decât atât. Este o poveste de dragoste între oameni care-și ...

Psihologia viitorului Psihologia viitorului

Psihologia viitorului reprezintă chintesenţa operei lui Stanislav Grof şi un punct de referinţă în psihologia secolului XX. Este o carte care sparge barierele şi spulberă viziunea mecanicistă asupra ...

CÂND IMPOSIBILUL DEVINE POSIBIL CÂND IMPOSIBILUL DEVINE POSIBIL

Trecând peste teama de a fi ridiculizat de colegii de breaslă, peste teama inerentă oricărui cercetător care îndărzneşte să iasă din tiparele rigide ale paradigmei materialiste, cu o superbă ...

Grație și Forță Grație și Forță

Grație și forță este una dintre cele mai tulburătoare cărți pe care le-am citit vreodată, povestea adevărată a unei iubiri care transcende viața și moartea, lumina și întunericul, binele și răul, ...

Iubește ceea ce este Iubește ceea ce este

De-a lungul crizei de transformare Byron Katie a căzut adânc în întunericul depresiei, străbătând calea amară a disperării, pentru ca Revelația să survină brusc, într-o dimineață ...

Workshopuri relevante

Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente
Lucrul cu stările extinse ale Conștiinței este pentru viața de fiecare zi. A fi conștient este a percepe mai profund și mai rafinat realitatea vieții. Un nou grad de Conștiență permite o noi moduri de ...

Practica Prezenței Practica Prezenței
Experiența Experiența Prezenței este fundamentul întregului parcurs în Școala Maestrului Interior și baza întregului lucru cu stările extinse ale Conștiinței în scopuri de cunoaștere, ...

Dansul Inimii

Articole pe aceeași temă

Luna Plină - Un mesaj electrizant al inimii Luna Plină - Un mesaj electrizant al inimii

Cele mai răscolitoare rostiri, cele mai frumoase și profunde explorări, le trăim și le conștientizăm în perioada retrogradării planetei Venus. Este ceva seducător în atracția adâncimilor ...

Vindecarea prin Conștiență Vindecarea prin Conștiență
Trupul, mintea și sufletul sunt o permanentă creație

2019 este un an al transformărilor profunde. Ele iau de multe ori aspectul unor crize și conflicte. Acestea sunt însă oportunități și reprezintă înfruntări între cei care am fost în ...

Oriunde, oricine ai fi Oriunde, oricine ai fi
Nu ai fost niciodată singur

    A gândi și a face au devenit natura noastră. Am fost educați în acest fel. Ignorăm părți masive din ceea ce suntem și asta distorsionează relația noastră cu noi înșine ...

Eclipsa de Soare Eclipsa de Soare
la Lună Nouă

Miercuri 9 martie la ora 3:55 este o  eclipsă totală de Soare, formată la Nodul Sud în Peşti cu  Ascendentul în Capricorn, în conjuncţie cu Pluton (”semnificatorul  schimbărilor ...

O altă filă din al meu jurnal O altă filă din al meu jurnal
împărtășesc, acum, cu tine

A trecut o săptămână deja de când Anam Cara, Retreat pe Colina Lunii, s-a terminat. Încă mă simt plină de emoțiile trăirilor pe care le-am împărtășit cu cele 24 minunate femei ...

Luna Nouă în Pești și Uranus în Taur - Ce alegi să clădești special în viața ta? Luna Nouă în Pești și Uranus în Taur - Ce alegi să clădești special în viața ta?

Un tranzit activează, mereu, o călătorie de integrare. Nu e nevoie de studii sau practici speciale ca să simți atingerea tranzitelor. Cu atât mai puțin, atingerea uraniană. Uranus nu este deloc subtil. ...

Prezența Prezența

Pentru cea mai mare parte dintre oameni, dimensiunea spirituală a existenței nu are nici o legătură cu viața de fiecare zi, cu lumea în care trăim, cu corpul nostru, relațiile și situațiile vieții ...

Trăiește-ți Visul, vindecându-ți durerile Trăiește-ți Visul, vindecându-ți durerile

În urmă cu două săptămâni, împreună cu câteva strașnice femei din Cercul Sacru Anam Cara, m-am pornit într-o scurtă călătorie. Destinația Bad Gleichenberg, Austria. Un oraș ...

Eclipsa de Lună în Leu - Contracte sacre Eclipsa de Lună în Leu - Contracte sacre

Există o atracție implicită în fenomenul de eclipsă, un mister care fascinează. O Eclipsă inversează o ordine naturală, întrerupe o regularitate sau o obișnuință instalată. Disturbă un ciclu ...

Instrucțiuni de folosire (III) Instrucțiuni de folosire (III)
Soare, Lună sau Ascendent în semnul Leului

Semnul Leului este domiciliul Soarelui. Este un semn regal care reflectă, mai mult poate ca orice altă configurație astrală, felul în care copiii noștri se manifestă, creează și își exprimă ...