Ritmurile Lunii rubrica Întrebări pentru tine, acum, la Lună Nouă

Publicat la 17.10.2017 Comentarii

Elena Francisc - Țurcanu

Balanța – deținătoarea echilibrului – este cea care influențează Luna Nouă de acum. Așadar, se pare că suntem invitați, zilele acestea, să ne găsim mai mult echilibru în viețile noastre. Să găsim sau, mai degrabă, să creăm, mai mult echilibru în rutina noastră de zi cu zi căci, dacă am fi foarte sinceri, am recunoaște că suntem mai mult împrăștiați decât echilibrați. Energia Lunii Noi ne ajută, în aceste zile, să creăm echilibru și înlăuntrul nostru unde, de altfel, avem cea mai mare nevoie. În mintea noastră, în inima noastră, în emoțiile noastre, în gândurile noastre. Și, cel mai mult, un echilibru între minte și inimă căci aici avem, mai toți, un mare dezechilibru. Inima vrea ceva, mintea ne justifică cum c-am avea nevoie de altceva. Și, iată-ne, în totală confuzie. Ce să alegem?

Avem nevoie de ambele, și de minte și de inimă, pentru a putea funcționa în această lume în care trăim. Fiecare dintre noi deține propriile sale daruri, propria sa inteligență, propria sa înțelepciune, propria sa experiență de viață, propria sa cunoaștere. Însă, din păcate, atât de rapid ne lăsăm prinși în tipare vechi de gândire, în procese mentale, în credințe preluate de la părinți sau din societatea în care trăim, încât uităm de latura noastră intuitivă, ignorăm cu desăvârșire șoaptele inimii și ghidarea blândă a acesteia. Sau, și mai trist, nici nu am fost învățați vreodată să avem încredere în inima noastră, în intuiția noastră, în corpul nostru, reducându-ne doar la a face alegeri, acțiuni, de la nivelul minții. Și nu al unei minți conștiente ci de la nivelul unor tipare de gândire pe care nu le stăpânim noi. Căci nu avem practica de a gândi ce vrem și când vrem și cum vrem. Ci, copleșindu-ne de cele mai multe ori, gândurile ne gândesc pe noi. Haos mental ce are nevoie de echilibru.

Sub influența acestei Luni Noi, se pare că este foarte important să găsim echilibrul și să învățăm cum să ne deschidem către înțelepciunea inimii dar și a minții de dincolo de tiparele vechi de gândire. Mereu apare acest cum? Eu nu cred că este o formulă stas pentru toată lumea. Poate că, pentru tine, acest cum să te deschizi către înțelepciunea inimii tale? este prin practica meditației sau practica recunoștinței, poate că este prin Arta Ascultării Atente sau prin Practica Stării de Prezență. Poate că este prin joaca cu copii tăi, poate că este prin mai mult sport, poate că este prin o zi de repaos și odihnă, poate că este prin lectura unei cărți bune pe care ai tot amânat-o până acum (dacă vrei să-ți recomand eu una, iată: citește cartea Anam Cara).

Învățând să te asculți, inima ta are multe mesaje să-ți transmită și să-ți ofere răspunsuri la întrebări ce te frământă, mai ales sub această energie cosmică. Așa că, folosește vibrația prezentă, acum la Lună Nouă,  pentru a te acorda și a intra în echilibru cu a ta inimă. Și oferă-ți multe momente pe zi, chiar și foarte scurte, de ascultare atentă.

Nu știu cum ești tu (m-aș bucura să împărtășești mai jos la comentarii) dar eu încă am nevoie să învăț cum să aleg, cât mai conștient și responsabil, să-mi consum energia creatoare. Zi de zi. Chiar și în lucrurile cele mai simple și mărunte. Pare că unele lucruri încă îmi consumă mult prea multă energie iar cu altele mă forțez să păstrez un anumit standard când, mult mai simplu, ar fi doar să renunț. Altele îmi mănâncă mult prea mult din timpul liniar care este, oricum, din ce în ce mai scurt și mai limitat. Și asta se petrece cu oricare dintre noi atunci când suntem pierduți în dimensiunea orizontală, uitând să păstrăm atenția în centrul ființei noastre și având o deschidere sferică. Despre această dimensiune sferică a ființei vei afla mai multe, în curând, din Cartea Maestrului Interior. Te poți alătura în a o susține întru a ei manifestare făcând chiar acum o pre-comandă.

Așadar, nu știu cum ești tu sau cum e starea meteo pe la tine în aceste zile dar dacă ceva ți-a luat prea mult din timpul tău în ultima vreme, sau dacă simți că te străduiești prea tare în unele aspecte ale vieții tale, s-ar putea ca energia acestor zile să te forțeze să găsești un echilibru.

La fel cum, dacă ai tot amânat un anumit proiect, o schimbare, sau te-ai împotrivit să te angajezi în a lua anumite decizii importante în viața ta, această Lună Nouă te va ghida să acționezi mai mult.

Indiferent ce mesaj vei primi, și în orice formă va veni către tine, acum la Lună Nouă, totul se rezumă la cum să găsești echilibru în lumea ta lăuntrică dar și în realitatea exterioară a vieții tale. Realitatea mereu ne vorbește doar că noi ne încăpățânăm să ignorăm semnele pe care Universul ni le oferă în permanență. În fel și fel de moduri, zi de zi, suntem împinși către a ne acorda cu ceea ce suntem noi cu adevărat. Către a ne recunoaște darurile unice cu care suntem înzestrați și pe care le putem împărtăși în lumea în care trăim. Doar că suntem prea prinși în a ține zidurile închiderii și separării pentru a putea observa și recunoaște aceste semne din partea Existenței. Dar, nu-i nimic, cu cât ne încăpățânăm să nu le observăm, cu atât mai puternice vor fi emoțiile, sentimentele, evenimentele, circumstanțele pe care le vom trăi. Căci, într-un fel sau altul, noi înșine suntem cei care ne vorbim prin toate acestea. Așa că, atenție mare în aceste zile la felul în care te vei forța pe tine însuți, pe tine însăți, să recunoști (cu sinceritate) dacă ești, sau nu, în echilibru. Dacă ești, sau nu, împrăștiat/ă. Dacă ești, sau nu,  în acord cu cine simți că ești acum cu adevărat. Și, cel mai probabil, la fel ca noi toți, vei fi și tu forțat/ă să recunoști că ești, mai degrabă, haotic/ă și împrăștiat/ă, decât centrat/ă, atent/ă, în echilibru. Acesta nefiind un motiv pentru care să te critici – așa cum ai făcut-o de atâtea ori - ci, mai degrabă, o mare oportunitate în care să păstrezi atenția pe ceea ce ai ales să faci, să creezi. Oferă-ți în aceste zile, cât mai multe momente în care să rămâi în Centrul ființei tale și al realității tale, cu atenția și focusul pe ceea ce vrei să creezi în viața ta. Și, făcând asta, vei traversa aceste zile de Lună Nouă cu seninătate și cu bucuria creației. Alege sămânța echilibrului. Echilibru chiar și dacă te trezești simțind tot felul de emoții, care mai de care mai provocatoare în aceste zile cu Lună Nouă. Dacă asta trăiești, multe emoții puternice, adu-ți aminte și întreabă-te cum poți aduce mai multă centrare și atenție în viața ta. Și fă în așa fel încât să le asculți pe rând toate aceste emoții. Una câte una. Nu toate deodată. Fiecare îți poate aduce o lecție. Ascultă-ți emoțiile și învață de la ele.

Pentru mine, sentimentul de împrăștiere – când este prezent - este un semn foarte clar că am mare nevoie de echilibru. Practica mea zilnică este Ascultarea lăuntrică și exercițiul fizic. Este ceea ce mă ajută cel mai mult să mă re-echilibrez. Pe tine ce te ajută să te echilibrezi, să te centrezi?

Am mai scris despre vremurile intense pe care le trăim, la nivel de umanitate. Este, cu adevărat, o mare schimbare, o mare transformare, pe care o traversăm. Unii mai conștienți alții mai puțin. Însă toți suntem în acest proces al transformării. De fapt, poate că motivul principal pentru această intensitate pe care o simțim toți acum este că Universul – adică, noi înșine prin acesta – ne prezintă tuturor darurile pe care le avem la dispoziție și pe care le putem manifesta împărtășindu-le cu lumea în care trăim. Adică, mai simplu spus, este despre Creație. Și dacă am îndrăzni să cerem, să avem încredere că putem și merităm să primim și să fim deschiși pentru a primi, chiar s-ar putea să avem parte de roade bogate de-a lungul lunilor ce urmează. Căci ceea ce creăm chiar acum ne va conduce la prosperitate și abundență. La tine cum e? Știi să ceri? Ai încredere că primești? Ești deschis/ă pentru a primi?

La fiecare Lună Nouă este momentul în care plantăm semințele unor noi idei, unor noi proiecte, unor noi scopuri pentru al nostru viitor. Și orice alegem să plantăm la această Lună Nouă – spun astrologii - va conduce către abundență și prosperitate. Iar roadele bogate le putem culege chiar de la următoarea Lună Plină. Ce alegi, așadar, să plantezi acum la Lună Nouă? Și în ce Creație te implici? Împărtășește mai jos la comentarii!

Imaginează-ți că este cea mai norocoasă Lună Nouă din acest an. Și nu pentru că spun astrologii ci pentru că tu alegi să crezi că este așa. O Lună Nouă ce deține un imens potențial pe care, dacă rămâi în echilibru orice îți oferă viața în aceste zile, îl poți recunoaște ca fiind al tău uriaș potențial creator. Răbdare și multă atenție la semnele pe care le primești, în aceste zile, de la Univers. Realitatea îți vorbește mereu. Prin oameni, cărți, evenimente, emoții, întâmplări, cărți. Chiar și prin nori, dacă îndrăznești să privești mai des Cerul. Prin stele, dacă ieși noapte afară și-ți arunci privirea în sus. Chiar și prin traficul greu, de fiecare dată, realitatea îți oferă oportunități să alegi un alt mod de a privi.

Pentru noi, în Călătoria Inimii, în ultima vreme totul a fost despre Relație și Creație. Și sunt convinsă că este pentru foarte mulți este despre aceeași temă: Relație și Creație. Dar pentru a fi, cu adevărat, în relație cu ceilalți, e musai să-i ascultăm cu atenție pe cei din jurul nostru, să empatizăm cu ei și să fim în compasiune nicidecum în închidere, judecată, separare. Însă, pentru a putea face asta, vin din nou acum și-ți reamintesc că ai nevoie să înveți a te asculta pe tine mai întâi, a empatiza cu tine și a compasiona cu propriile tale dureri, emoții, sentimente.

Sub influența energiei prezente în aceste zile, avem responsabilitatea de a crea echilibru în conexiunile cu ceilalți. Oricât de mare este nevoia noastră de conexiune,  nu ne mai putem permite să facem compromisuri. Acestea – compromisurile - ne ucid, încet dar sigur. Așadar, conexiuni echilibrate și sincere, fără compromisuri.

Vezi tu acum dacă în viața ta există cineva cu care simți că mai mult îți consumi timpul și în prezența cui nu mai simți bucurie sau care, în mod constant, doar are pretenții de la tine. Și, dacă există o astfel de persoană, poate că este momentul să pui niște limite în relația voastră și, de asemenea, să înveți să spui NU. Și dacă nu o poți face, vezi ce anume te reține.

Sau vezi dacă, în ultima vreme, ai tot avut conflicte cu cineva și pare că nu ajungeți la nicio rezoluție oricâte discuții ați fi avut. Și, dacă trăiești așa ceva, poate că este momentul să te pui în locul acestei persoane și să privești întreaga situație prin ochii ei. Cu siguranță, făcând asta, te ajuți să ai o nouă perspectivă asupra relației sau a situației pe care ați creat-o împreună. Schimbă felul în care-i privești pe ceilalți, folosindu-te de energia acestor zile, și vei simți cum ceilalți se schimbă.

Da, se pare că la această Lună Nouă ne oferim un ghid cu care creăm echilibru în viețile noastre. Împărtășește mai jos, la comentarii! Ce te ajută pe tine să creezi echilibru în viața ta chiar și în cele mai provocatoare momente? M-aș bucura să aflu.

Așa cum am scris mai sus, eu îmi găsesc echilibrul atunci când îmi ofer timp și îmi creez spațiu pentru a mă asculta. Și când fac mișcare. Când îmi ascult inima, recunoscând-o ca pe o forță inteligentă care mă ghidează, mereu cu blândețe și îngăduință, cu răbdare și iubire, îmi creez o stare de echilibru. Ascultându-mi inima, cu atenție, pot simți conexiunea ei cu sufletul meu dar și cu profunda mea intuiție de femeie. Când mă acordez cu inima și fac curat în emoții și în tiparele de gândire, de cele mai multe ori, pe lângă starea de echilibru mai primesc și răspunsuri blânde și înțelepte și profund înrădăcinate în iubire. Mai sunt și alte feluri în care îmi creez echilibru dar despre acestea într-o viitoare scriere.

Acum, e rândul tău, împărtășește despre... ce alegi zilele acestea să folosești ca și instrument, ca și practică, pentru a păstra starea de centrare, de echilibru?

Sunt curioasă...
"Ne temem că renunțând la puținul care credem că suntem, devenim nimic. În Realitate, devenim totul. Cel care se teme de disoluție este ego. Cel care renaște este Maestrul Interior."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

FEMINITUDINE FEMINITUDINE

O carte-instrument, destinată plonjării în adâncurile Ființei feminine, în profunzimea din care se naște realitatea. O carte practică și jucăușă, o carte de divinație și explorare, o ...

Psihologia viitorului Psihologia viitorului

Psihologia viitorului reprezintă chintesenţa operei lui Stanislav Grof şi un punct de referinţă în psihologia secolului XX. Este o carte care sparge barierele şi spulberă viziunea mecanicistă asupra ...

CONTRACTE SACRE CONTRACTE SACRE

”Care este rostul meu în această lume, pentru ce sunt aici, care este menirea, vocația, consacrarea vieții mele?” Aceastea sunt întrebari fundamentale care apar în cursul transformării ...

Sincronicitate Sincronicitate

Fiecare dintre noi a trăit sincronicităţi – coincidenţe stranii şi semnificative, ce par guvernate de legi necunoscute, care transcend orice explicaţie de tip cauză-efect. Cartea de faţă este o ...

Deplina Conștiență Deplina Conștiență

Starea de Conștiență integrală ne este accesibilă în orice moment. Singurul lucru care ne desparte de această Conștiență deplină este neîncrederea profundă în noi înșine. Această ...

Workshopuri relevante