Călăuza rubrica Aventura noastră în dimensiunea arhetipurilor

Partea a II-a

Publicat la 24.10.2017 Comentarii

Manuela Vlad

Iubesc călătoriile, să explorez teritorii noi, să descopăr, mereu să descopăr, fascinată de nou mă las animată de impulsul ce mă călăuzește spre oameni, relații, locuri, trăiri intense ce mă fac să simt viața pulsând în mine.

Iubesc natura, trăiesc experiențe vii, acumulez de toate și sentimente și emoții, dureri și despărțiri, întâlniri, priviri și atingeri adânci răscolitoare, frici ce îmi strigă, față în față cu avântul curajos. Merg, respir, simt. Uneori gânduri copleșitoare mă încetinesc, însă este prezent constant imboldul de a continua, de a merge mai departe.

Multă vreme nu m-am oprit, nu aveam nevoie să înțeleg nimic. Încet, încet apoi s-a strecurat un soi de îndoială, de lipsă de noimă și am descoperit că cea mai vastă călătorie începe în interiorul meu. Aici am regăsit sursa tuturor întâmplărilor din viața mea, a alegerilor de a merge într-un anumit loc, de a fi în relațiile trecute ori care sunt acum prezente, de a retrăi  experiențe vechi pentru a le descifra rostul ori experiențe noi pentru a mă dezvolta, a mă îmbogăți prin cunoaștere directă. Cum aș putea să empatizez ori să simt compasiune față de ceva ce nu știu cum se simte? A fi întreg înseamnă să simt totul prin experiența mea directă de viață. Și aceasta include și ce îmi place și ce nu îmi place.

Am negat mult timp ceea ce nu îmi plăcea să simt, să înfrunt, mi-am îngropat umbrele în inconștiență până au crescut la proporții urieșești. Atunci nu a mai fost posibil să evit nimic. Acea parte din mine pe care o respingeam a răbufnit cu vigoare. Să mă întorc la mine, la sursa mea interioară, desi nu le știam numi așa initial, m-au condus spre nevoia de conexiune conștientă.

Mi-am pus întrebări care m-au atins profund aducându-mi răspunsuri în feluri ingenioase. Una din aceste întrebări este Cum am ajuns să trăiesc ceea ce trăiesc în viața mea? Un astfel de răspuns l-am primit citind cartea Contracte Sacre. Am rezonat imediat la auzul acestui titlu! Ce să fie un Contract Sacru mi-am spus cu mintea celei care studiase felurite forme de contracte din perspectivă juridică? Am descoperit că înțelegerile la nivelul sufletelor, - desi seamănă cu cele mundane, și acestea de a ne respecta voința comună într-un proiect agreat, - sunt sacre și urmează voința divinului pentru a împlini un scop mai înalt pe care îl descifrez numai cu puterea conștienței. Suntem împreună marii actori pe scena vieții. Ca să îmi înțeleg marele ROL pe această scenă și a-mi onora al meu Contract Sacru, am nevoie să îl descifrez. Dobândesc astfel privirea de ansamblu a tot ceea ce este, care îmi devoalează menirea.  Cea mai veche înțelepciune a lumii ne spune că ne putem uni conștient cu divinul încă din acest trup; căci pentru aceasta se naște omul. Dar dacă își ratează destinul, Natura nu se grăbește; îl va ajunge din urmă și-l va obliga să-și împlinească scopul secret. Sarvepalli Radhakrishnan.

Te invit așadar în această călătorie interioară în care îți vei reaminti înțelegerile sacre ale sufletului cu tine însăți și cu cei cu care ai astfel de contracte sacre. Întoarce-te în interiorul tău, întreabă-te și cu încredere deschide poarta Inimii. Este cea mai magnifică Călătorie pe care o avem a parcurge.

“Ești pe cale de a începe o călătorie în dimensiunile arhetipale ale existenței. Felul în care arhetipurile se exprimă în viața ta este unic, dar energia lor corespunde arhetipurilor care se manifestă în viața altora. Ele interacționează. Cu toții avem un arhetip al Copilului, iar Copilul tău interior va interacționa cu Copilul interior al celorlalți. Iar după ce înveți să îți descifrezi arhetipurile tale, le vei putea descifra și pe ale celorlalți. Și vei avea o cu totul altă capacitate de a-i înțelege pe ceilalți și de a relaționa cu cei pe care îi iubești, cu familia, cu prietenii, cu colegii și chiar cu străinii. A crede într-o ordine invizibilă, divină, o ordine implacabilă, cum o numește fizica cuantică, sau că dincolo de dezordine se află ordine, cum consideră teoria haosului, este o variantă mult mai sănătoasă și mai interesantă decât a crede că viața nu are niciun sens. A descoperi și a lucra cu arhetipurile sau cu alte elemente ale Contractului îți vor schimba viziunea pe care o ai despre destinul tău.

Existența ta se va îmbogăți de înțelesuri și nu o vei mai vedea ca pe o colecție de întâmplări aleatorii, ci ca pe o călătorie pe un drum ales cu grijă, în care tu ești un participant activ.

Atunci când nu ne înțelegem pe noi înșine și nu avem un scop în viață, sfârșim prin a ne face rău și nouă, și celor din jurul nostru. Dacă nu intuim limpede care este „imaginea de ansamblu” atunci când lucrurile merg prost, nu vom putea să reacționăm așa cum ar trebui nici la evenimente și nici la oameni. A-ți cunoaște misiunea înseamnă a fi capabil să trăiești o viață în care să îți poți folosi din plin energia. Atunci când lucrezi bine cu propria energie, devii capabil să îți exprimi puterea așa cum trebuie. Eu numesc acest lucru a trăi în armonie cu propriul Contract Sacru.”
Contracte Sacre - Caroline Myss

Această carte m-a condus prin amintiri croind înțelesuri noi în arhitectura vieții mele, unificând în coerență natura relațiilor și evenimentelor trăite. Ceea ce aparent păreau elemente disparate, dispersate și fără înțeles, s-au așezat odată cu recunoașterea energiilor arhetipurilor și a felului în care îmi servesc oferindu-mi harta interioară a propriei Călătorii.

În loc să ne luptăm cu schimbarea — și să ne alegem cu nenumărate cicatrici emoționale — am putea să învățăm să privim lucrurile altfel, să acceptăm schimbarea și să ne trăim viața într-un mod frumos. Cuvintele noastre, gândurile, faptele, viziunile ne influențează propria sănătate, dar și pe a celor din jurul nostru. Ca fragmente vitale din Spiritul Universal, fiecare dintre noi este pe pământ pentru a împlini un Contract Sacru care îi împlinește dezvoltarea spirituală personală, contribuind în același timp la evoluția întregului suflet global.

Misiunea vieții cuiva, sau Contractul, nu poate fi definită sau măsurată doar prin semnele exterioare. Scopul tău în viață nu este doar cariera sau hobby-urile, sau relația ta cu cineva. Contractul este relația de ansamblu cu propria ta putere personală și spirituală. Ține de felul în care lucrezi cu propria energie și cui i-o dăruiești. Este legat și de cât anume ești dispus să te lași ghidat de Divinitate. Și desi Contractul nu este legat de detalii fizice, exterioare ale vieții tale, le poți folosi pe acestea pentru a înțelege în ce constă el. Viața ta este alcătuită din multe fațete care reflectă atât energia ta fizică, cât și pe cea interioară. Atunci când reușești să surprinzi acest ansamblu, îți poți înțelege și defini misiunea. Tot așa, cum fiecare fragment al unei holograme conține întreaga imagine, misiunea ta este reflectată de fiecare dintre aceste raze individuale de energie, chiar dacă, uneori, din unghiuri diferite. Este nevoie de exercițiu pentru a ajunge să surprinzi imaginea întregului pornind de la aceste mici fragmente, pentru a învăța să le pui unul lângă altul pentru a-ți devoala misiunea. Și în mod cert descoperirea Contractului îți va rezerva surprize. Îți va fugi pământul de sub picioare și vei avea revelații care te vor cutremura. Dar în acest proces vei învăța cum să vezi simbolic, cum să îți folosești puterea personală și cum să îți împlinești Contractul Sacru.”
Contracte Sacre - Caroline Myss
"Inima unui om cuprinde tot ceea ce există, doar că am uitat cum să percepem acest lucru. Călătoria Inimii este procesul interior de reamintire a acestui adevăr și trăirea lui"

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Cartea 44 Cartea 44

În mod straniu dar magic, această primă carte purtând semnul Călătoriei Inimii este o carte de poezie. Dar mult mai mult decât atât. Este o poveste de dragoste între oameni care-și ...

CONTRACTE SACRE CONTRACTE SACRE

”Care este rostul meu în această lume, pentru ce sunt aici, care este menirea, vocația, consacrarea vieții mele?” Aceastea sunt întrebari fundamentale care apar în cursul transformării ...

CERCUL VIEŢII CERCUL VIEŢII

De cam treizeci de ani încoace se pune în mod regulat problema întoarcerii la şamanism, sursa primordială a umanităţii, a tuturor religiilor, filosofiilor şi ştiinţelor lumii. Omul ...