Călăuza rubrica Cu Încredere deschide-te!

Publicat la 31.10.2017 Comentarii

Maria Lupu

Prima mea experienţă de Respiraţie Holotropică s-a petrecut câţiva ani buni în urmă. Eram într-o perioadă când căutam ceva, însă nu prea aveam habar ce caut cu adevărat. Simţeam tot mai mult o nelinişte lăuntrică şi o nevoie de ceva nou în viaţa mea. Aveam sentimentul că trebuie să descopăr un adevăr misterios, un ceva ascuns care îmi tot scapă printre înţelesuri. Voiam să înţeleg cu mintea ce e dincolo de această aşteptare, de această căutare. Uneori trăiam sentimentul că sunt cu capul printre nori, că nu mă pot concentra şi aduna, iar alteori nu-mi mai găseam locul şi bucuria în ceea ce făceam.

Pot numi acum acea perioadă ca fiind începutul declanşării unei crize personale care avea să mă schimbe în mod radical şi să mă conducă către cea care Sunt astăzi. Schimbare şi transformare căutam de fapt, însă nu ştiam nici să rostesc cu claritate aceste cuvinte. Astăzi, la un anumit nivel, toată lumea vorbeşte despre schimbare şi transformare indiferent de vârstă sau condiţie socială, indiferent că trăiesc în marile oraşe sau în sate îndepărtate. A vorbi despre schimbare este una şi a trăi în propria ta viaţă schimbarea este, în mod radical, cu totul altceva.

Startul în procesul transformării mele a fost declanşat de participarea la acea sesiune de Respiraţie Holotropică care a fost de o profunzime ce a cuprins în ea deopotrivă durerea separării şi frumuseţea divinităţii din mine.

Am mai scris şi împărtăşit şi altădată cum a fost prima mea experienţă. În cele trei ore cât a durat atunci călătoria am avut sentimentul că s-au scurs mii de ani. Trăiri care depăşesc capacitatea minţii liniare şi iscuite de a le pune în cuvinte. Am încercat atunci să explic, să interpretez ce şi cum a fost, ce-am trăit, mi-am dat seama mai apoi că de fapt alunecam în a crea alte poveşti. Spaţiul pe care l-am accesat este doar de trăit şi simţit, nu de explicat. Ceea ce trăieşti e unic şi irepetabil, chiar nu prea ai ce povesti.

Valoarea unei astfel de experienţe stă în a avea Încredere în ceea ce Simţi şi în Validarea înţelesurile care survin - în timpul, dar şi după experienţă -, despre tine şi realitatea în care trăieşti. Poţi citi cartea lui Stanislav Grof, Respiraţia Holotropică, el este cel care după ani de experienţă şi lucru cu stări de conştiinţă extinsă a creat pentru lumea de astăzi acest fabulos instrument, cu care noi lucrăm în Călătoria Inimii. În această lucrare găseşti explicaţii tehnice şi ştiinţifice, cât şi împărtăşiri care te pot ajuta să te lămureşti şi mai mult. 

La fel ca şi mine, sunt sigură că cei care au experimentat chiar şi numai o singură dată o sesiune de Respiraţie Holotropică, nu o vor uita niciodată. Pe lângă acest fapt ei vor continua prin diferite metode, fie să caute răspunsuri la ceea ce au trăit în acele momente, fie să se reconecteze la trăirile accesate în  experienţă. Vor dori să repete experienţa sau vor căuta alte metode, alte instrumente de accesare a stărilor de conştiinţă extinsă. Poarta care s-a deschis în interior este calea ce te conduce la reconectare cu sufletul, cu Fiinţa ta. Prin această poartă vei continua să simţi, să percepi chemarea sufletului către lumea ta lăuntrică, acolo unde doar tu poţi intra aducându-ţi adevărata schimbare.

Multe şi profunde sunt împărtăşirile celor pe care astăzi, la rândul meu, îi ghidez şi cărora le sunt călăuză în sesiuni de Respiraţie Holotropică. Văd şi Simt transformări fabuloase care se petrec în viaţa multor participanţi. Unii au ales să se folosească cât mai des de acest instrument, iar ceea ce s-a schimbat în interiorul şi viaţa lor este dincolo de ce şi-au putut imagina vreodată.

„...cheia trăirii unor astfel de experienţe este să îţi dai voie, să abandonezi mintea pentru câteva momente şi să te concentrezi asupra a ceea ce simţi pe toate palierele (fizice sau nu). Pentru mine totul începe să capete din ce în ce mai mult sens despre ceea ce suntem cu adevarat şi felul în care îmi creez singur realitatea. E un lucru extraordinar să simţi adevarata Ființă ce ești. În Respirația Holotropică, de fiecare dată îmi simt energia corpului cum se trezeste şi vibrează în tot trupul meu, însă cel mai pregnant o simt în mâini, de la nivelul încheieturii în jos. E ca şi cum pot manipula câmpul magnetic/electric dimprejurul meu şi la fel apoi în tot corpul.
Un alt lucru fabulos este ce-am simţit spre sfârşitul experienţei, atunci când intensitatea senzaţiilor din corp scădea şi anume, mi-am simţit forma feţei ca şi cum ceva s-a coborât şi s-a așezat în mine, în interiorul meu.
Ce-am înteles din această experiență este cât de măreaţă este Fiinţa noastră interioară şi, în acelaşi timp, cât de uşor uităm de ea.
Suntem Creatorii propriei noastre Realităţi, suntem Vindecătorii propriilor noastre trupuri, suntem tot ce avem nevoie.” 

Am întâlnit însă şi persoane care spun că le este teamă şi consideră periculos să acceseze stări de conştiinţă extinsă. Frica de a lăsa controlul, adică de a te abandona în faţa a ceea ce vine din interiorul tău, căci asta se întâmplă în primul rând într-o astfel de sesiune, din perspectiva lor ar putea fi ceva  periculos. A lăsa controlul înseamnă a te Deschide şi nu e absolut nimic periculos în acest lucru. Deschiderea este o atitudine interioară care te conduce pas cu pas către a te reconecta cu tine însăţi. Această atitudine îţi foloseşte pentru a  simţi cum eşti dincolo de frică, de emoţii, dincolo de măştile pe care le porţi inconştient, dincolo de falsele judecăţi şi de toate poveştile pe care ţi le spui zi de zi despre tine şi lumea în care trăieşti.

A te deschide nu e nimic periculos, ci dimpotrivă. E o stare Magică, o Bucurie de nedescris în cuvinte. A te deschide înseamnă a fi  în comuniune cu tot ceea ce ai trăit şi creat tu însuți/însăţi vreodată. Fără deschidere nu există transformare şi nici vindecare.

Următoarea seară de Respiraţie Holotropică în Călătoria Inimii Iaşi este pe 24 noiembrie. Îndrăzneşte să-ţi oferi această experienţă, poate fi pentru tine poarta prin care să te deschizi şi să primeşti răspunsuri la întrebări vitale pentru viaţa ta sau te poate trece dincolo de un alt prag, în faţa căruia te afli în acest moment, spre propria ta vindecare şi  transformare.
"Maestrul Interior se naște întotdeauna în timpul experienței umane încarnate. Nu există Maeștri care să nu fi trecut prin Umanitate. În Corp, ei pot fi recunoscuți mai ales după zâmbet. În afara Corpului, de asemeni."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Spiritul Shamanic Spiritul Shamanic

SHAMANISMUL este cea mai veche formă de dezvoltare personală, precedând toate religiile şi filozofiile cunoscute. Recent, a revenit în atenţie, manifestând o adevărată renaştere. Conţine ...

Psihologia viitorului Psihologia viitorului

Psihologia viitorului reprezintă chintesenţa operei lui Stanislav Grof şi un punct de referinţă în psihologia secolului XX. Este o carte care sparge barierele şi spulberă viziunea mecanicistă asupra ...

Setea de întregire Setea de întregire

Neliniştea pe care o simţim este acel imbold înnăscut, lăuntric care ne împinge în direcţia posibilităţilor noastre spirituale. Setea de întregire este tendinţa dinamică datorită ...

Mandala Ființei Mandala Ființei

Doctorul Richard Moss este un om care a trăit Revelaţia. Este un om care a experimentat starea de conştiinţă supremă a fiinţei omeneşti în care aceasta trăieşte deplin. Este acea stare de conştiinţă ...

CÂND IMPOSIBILUL DEVINE POSIBIL CÂND IMPOSIBILUL DEVINE POSIBIL

Trecând peste teama de a fi ridiculizat de colegii de breaslă, peste teama inerentă oricărui cercetător care îndărzneşte să iasă din tiparele rigide ale paradigmei materialiste, cu o superbă ...

Workshopuri relevante

Respirație Holotropică Respirație Holotropică
Respiraţia Holotropică este un instrument simplu şi puternic de  cunoaştere, prin experienţă directă, a adevăratei naturi a propriei noastre Fiinţe şi a Realităţii. Cuvântul ”holotropic” ...