AmmaRa rubrica Un DAR pentru tine la Lună Plină Magică și Romantică

Publicat la 31.10.2017 Comentarii

Elena Francisc - Țurcanu

Acum, în prag de Lună Plină Magică și Romantică, ție prieten al Călătoriei Inimii, îți ofer în dar o declarație de iubire turnată într-o formă mai... atipică. A fost și pentru mine o surpriză s-o citesc direct în cartea venită proaspăt de la tipografie.

Iar ție, iubitul meu Agnis, îți mulțumesc pentru această împărtășire pe care ai făcut-o la începutul Cărții Călătoria Inimii. Și, mai ales, îți mulțumesc pentru toate experiențele trăite împreună până acum. Căci, oricât de provocatoare și de dureroase fură unele dintre aceste experiențe, fiecare în parte m-a învățat a mă deschide, a mă abandona și a-mi recăpăta încrederea în fața a tot ceea ce mi se părea a fi necunoscut, imposibil. Îți mulțumesc pentru că, alături de tine, am învățat să dansez, în pași născuți din spontaneitate, cu misterul etern al propriei mele ființe.

Îți mulțumesc că, alături de tine, am învățat că nu am nevoie de certitudini, de garanții, ci de o încredere permanentă în Iubire și în Viață.

Îți mulțumesc că, împreună, am gustat nectarul vulnerabilității ce naște puterea creatoare.

Aventura Vieții noastre, împreună, continuă acum dincolo de labirintul iluziei.

Trăim acum, cu simplitate, Aventura Creației și Co-Creației Conștiente de măreția noastră.

Mulțumesc. Recunoștință.

„ O carte ca un parfum, de la Elena Francisc

Credeam că ştiu ceea ce este iubirea. Credeam că o trăisem deja, credeam că trăisem tot ceea ce poate trăi un om obişnuit într-o poveste oarecare, atunci când, cu adevărat, am întâlnit iubirea. La început nu am recunoscut-o, pentru că, aveam să aflu mai târziu, habar nu aveam ce este şi cum poate fi. Nu bănuisem niciodată intensitatea trăirii, culoarea şi turbarea vârtejului de viaţă în care te aruncă o iubire adevărată, bucuria, explozia de vitalitate care însoţeşte iubirea, urmată de prăbuşirea în întunecimea fricii de a nu o pierde, nu trăisem niciodată ameţeala dulce a înălţimilor energiei iubirii, dar nici coborârile sinucigaşe ale acestui montaigne russe care se petrece în interior. Astfel că am intrat în această aventură senin şi complet nepregătit.

Au trecut câţiva ani. Cea mai tulburătoare, cea mai nebună, cea mai transformatoare poveste de dragoste pe care o cunosc este povestea mea. Este o poveste despre transformare interioară şi despre vitalitate, despre spirit şi sexualitate, despre generozitate şi vulnerabilitate, despre putere şi curajul de a plânge, despre dezvăluire şi mângâiere, despre deschidere şi aventură, despre ego şi despre prăbuşirea lui, despre trecut  şi despre spulberarea lui într-o clipă. Iubirea este despre conştienţă şi non-judecată, despre acceptare şi evoluţie, despre abandonare şi încredere, despre prezenţă şi iertare.

În ultimă instanţă, iubirea este despre noi înşine, nu despre celălalt. A iubi este un dar enorm pe care ni-l facem nouă înşine. A iubi înseamnă a avea curajul să laşi toate măştile să cadă, înseamnă a te rupe de tot ceea ce ai crezut că eşti şi a rămâne fără nici o armură de protecţie, înseamnă uneori a face un singur pas înainte, cu ochii închişi, înseamnă ca în ciuda oricărui instinct de conservare, a oricărei experienţe pe care ai avut-o vreodată, să laşi toate armele jos, să deschizi braţele şi să-ţi laşi inima neacoperită de nicio platoşă, goală, palpitândă, vulnerabilă.

Am avut curajul să fac toate acestea. Nu ştiu cum. Poate că îngerii au fost lângă mine, poate că acesta era destinul meu. Important este ceea ce am descoperit, şi anume că atunci când laşi armurile jos, atunci când eşti cel mai vulnerabil atunci ceva se petrece, ceva miraculos, o transformare uriaşă de calitate a fiinţei interioare, şi vulnerabilitatea se transformă în putere. Atunci când te abandonezi iubirii, atunci când nu-ţi mai pasă de nimic pentru că ceea ce se petrece în tine este prea arzător, atunci când laşi marele fluviu care hrăneşte universul să te ducă, atunci când nu te mai opui, ei bine, atunci toate armurile devin inutile şi în spatele lor nu mai rămâne decât inocenţa luminoasă a inimii radiante şi dintr-o dată înţelegi că toate armurile acelea, toate zalele, toate săbiile, toate strategiile pe care le-ai folosit vreodată pentru că-ţi era frică să nu fii rănit din nou şi din nou, toate acelea spun, nu erai tu însuţi, nu erau decât nişte fiare în spatele cărora te-ai ascuns atât de mult timp, încât nici măcar nu mai ştiai că ai o inimă. Asta mi s-a întâmplat, din această cauză spun că a iubi este un dar enorm pe care ni-l facem nouă înşine. Iubirea ne curăţă de arme şi oţeluri, de frica pe care noi am dobândit-o într-o mie de vieţi, ne curăţă de fricile părinţilor noştri pe care le purtăm cu noi fără ca măcar să fim conştienţi, şi ne face să ne vedem în adevărata noastră lumină interioară. Iubirea ne dezvăluie cine suntem cu adevărat.

Nu, nu este uşor să faci acest lucru, pentru că uneori frica este mai intensă decât iubirea. Cum să faci să înfrângi acea frică pe care o cunoşti aşa de bine, cum să faci să depăşeşti spaima că vei fi rănit încă odată dacă te dezvălui?

Încredere. Conştienţă. Adevăr. În dansul alături de celălalt înveţi încetul cu încetul că universul interior nu poate fi stăpânit decât fie de frică, fie de iubire. Înveţi că singurul lucru pe care-l poţi face cu adevărat atunci când ţi-e frică, este să fii conştient şi să-ţi priveşti frica în faţă, să intri în ea şi să descoperi cum frica se dizolvă ca o umbră în faţa iubirii luminoase.

Într-o bună zi, privind-o pe Ea, am avut o revelaţie. Intrasem în cameră cu o cană de ceai în mână şi privirile noastre s-au întâlnit într-o clipă cosmică în care ceva din inima mea mi-a inundat corpul ca o lavă incandescentă şi înţelegerea a izbucnit brusc în conştiinţa mea, ca o explozie: o iubesc cu adevărat, sunt liber! I-a trebuit mult timp minţii mele să priceapă acel sentiment copleşitor care durase doar o clipă, să absoarbă acea înţelegere profundă a transformării care se petrecuse. Iubirea mă eliberase pe mine însumi, din propriile armuri. Iubind-o pe ea, mă descoperisem pe mine cel din spatele armurilor. Aceasta era marea eliberare. Iubirea învinsese frica. În sfârşit, eram eu însumi, cel care sunt. Curând, această revelaţie mi-a transformat complet viaţa.

Descoperisem că nu e nevoie de armuri aşa cum nu e nevoie de prudenţă. M-am deschis faţă de viaţă şi faţă de oameni. Iubirea este o experienţă spirituală, este o stare spirituală, în care vălurile iluziei se topesc. Este trăirea profundă a  sentimentului că nu e nimic de schimbat, nimic de judecat, că nimeni nu este vinovat de nimic, că toţi cei care suntem aici facem exact ceea ce putem şi nimeni nu merită să fie neiubit. Odată ce inima s-a dezvăluit în toată vulnerabilitatea ei divină, descoperim că toată frica a fost degeaba, că totul a fost o proiecţie a minţii, descoperim o uriaşă siguranţă interioară, o stabilitate a întregii fiinţe în care ştim în mod absolut că nimic nu ne-a ameninţat vreodată, că ceea ce suntem nu a depins vreodată de cei din jur, ci doar de ceea ce am crezut despre noi înşine. De câte ori am spus „te iubesc”, dar de fapt însemna „iubeşte-mă tu, căci eu nu pot să mă iubesc pe mine”? De câte ori am căutat înafara noastră ceea ce nu eram în stare să ne dăm singuri? De câte ori i-am judecat pe ceilalţi reproşându-le de fapt ceea ce ne reproşam nouă înşine? De câte ori am vrut să ne apropiem, dar ne-am temut să nu fim răniţi, judecaţi, criticaţi, neînţeleşi, pentru ca apoi să aruncăm asupra lor rănile, judecăţile şi criticile noastre?

De câte ori am proiectat asupra celorlalţi propriile noastre istorii triste, spaimele noastre şi laşităţile noastre, pentru ca în cele din urmă să spunem „ştiam eu că nici de data asta....” Odată descoperită puterea interioară, odată dizolvată frica, ceea ce a rămas a fost doar iubirea, sentimentul exuberant al libertăţii fără limite, uşurarea enormă a descoperirii că nu trebuie schimbat nimic, că totul este perfect aşa cum este, că Universul are cu adevărat, drept esenţă, perfecţiunea iubirii.

Probabil vă întrebaţi ce legătură are această poveste personală, cu cartea lui John Welwood pe care o ţineţi în mână. Ei bine, atunci când am întâlnit iubirea şi toată această poveste abia începea, citisem deja această carte care mă impresionase profund, iar acum o citeam din nou, cu un creion în mână, oscilând între intuiţia adevărului evident al acestei Căi a Iubirii Conştiente, şi neîncredere. Mintea mea spunea „nu poate fi adevărat, nu poate să existe aşa ceva”, iar inima mea urla în adâncurile de oţel ale armurilor mele ruginite: „ba da, totul este adevărat, acesta este Adevărul despre Iubire”. Atunci când m-am dus să o întâlnesc pentru prima dată pe Elena Francisc, cea care avea să devină iubita inimii mele şi soţia mea, am lăsat acasă o carte deschisă pe biroul meu. Era „Călătoria Inimii” de John Welwood. Habar n-aveam ce urma să se petreacă, dar privind în urmă pare ca şi cum Elena ar fi trimis această carte în Univers, să mă caute, aşa cum o floare îşi trimite parfumul. Aflasem că iubirea este posibilă, chiar dacă nu credeam acest lucru. Încă.

Nu ştiu dacă citind această carte veţi găsi iubirea. Nu ştiu nici dacă lectura ei vă va da curajul să vă deschideţi inima în aşa fel încât să-l puteţi privi pe celălalt cu ochii sufletului, şi nu cu ai fricilor pe care le duceţi cu voi, dar ştiu un lucru: veţi afla că Iubirea există şi că este o stare pe care o puteţi trăi aici, acum. Este o stare care nu depinde de nimeni, decât de noi înşine. Veţi citi cu ochii minţii poate, dar în spatele armurilor, acolo, în profunzimile fiinţei voastre inima va striga din spatele cochiliilor de oţel „da, da, acesta este Adevărul despre Iubire.” Şi acesta ar putea fi începutul unei noi vieţi.

Iubirea nu are nici un sfârşit, pentru că ea este tot ceea ce este. Dar pentru că acest cuvânt înainte trebuie să aibă un final, adaug că datorită Elenei, mai târziu, l-am cunoscut pe John Welwood. Era la Paris unde am participat împreună la un workshop ţinut de el. Relaţia specială pe care Elena o are cu acest om a făcut posibil să petrec un timp cu el. (Un interviu cu el puteţi găsi pe site-ul nostru CălătoriaInimii.net) Pot să vă spun un lucru, John Welwood este unul dintre  cei mai frumoşi oameni pe care i-am cunoscut vreodată. O vibraţie anume îl însoţeşte pretutindeni, orice ar spune sau ar face, o vibraţie, o iradiere pe care acum eu o pot recunoaşte şi o pot numi. Este vibraţia inimii deschise, vibraţia iubirii.

Această carte este scrisă de un om care trăieşte lucrurile despre care scrie. Citind-o, veţi simţi tremurul inconfundabil al Adevărului.

N-am crezut niciodată că voi scrie o asemenea prefaţă, la o asemenea carte, în asemenea condiţii.

Îţi mulţumesc Elena Francisc, din toată inima mea, pentru cartea aceasta, pentru iubire, pentru mine însumi.

Horia Francisc-Ţurcanu      ”

 

PS: AmmaRa, din nou către tine – tu care, dincolo de toate suferințele trăite în relațiile tale de cuplu, continui să ai încredere în Iubirea Conștientă. E posibilă! Nu este ușoară, dar e posibilă și... merită trăită!

Lasă-te influențat/ă de energia magică și romantică a Lunii Pline și comandă această carte, Călătoria Inimii de John Welwood, pe durata weekend-ului, beneficiind de oferta specială.
"Ne temem că renunțând la puținul care credem că suntem, devenim nimic. În Realitate, devenim totul. Cel care se teme de disoluție este ego. Cel care renaște este Maestrul Interior."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Grație și Forță Grație și Forță

Grație și forță este una dintre cele mai tulburătoare cărți pe care le-am citit vreodată, povestea adevărată a unei iubiri care transcende viața și moartea, lumina și întunericul, binele și răul, ...

Călătoria Eroinei Călătoria Eroinei

Călătoria Inimii este un spațiu de experiență, de transformare a percepției și a modului în care trăim. În acest punct, Călătoria Inimii se intersectează cu cartea autoarei Maureen Murdock– ...

Bebeluși Deștepți Bebeluși Deștepți

Felul cum sunt trataţi copiii în primii lor ani de existenţă are o influenţă decisivă şi de durată. Fiecare transformare personală prin Conștiență schimbă Conștiența întregii lumi. ...

Minte Nemuritoare Minte Nemuritoare

Oare conștiința noastră – mintea, sufletul sau spiritul – ia sfârșit odată cu moartea corpului? Sau continuă să existe undeva, poate pe alte tărâmuri sau în alte dimensiuni ...

Călătoria Inimii Călătoria Inimii

Un Maestru a spus: “Adevărul vă va face liberi”. Şi un altul: “Adevărul vine înaintea Iubirii”. Această carte este despre Adevăr, Libertate şi Iubire. Un triunghi magic şi ...

Workshopuri relevante

Sesiuni Individuale cu AmmaRa Sesiuni Individuale cu AmmaRa
În aceste sesiuni individuale online, intenția mea este de a te ajuta să-ți regăsești echilibrul, de a te însoți către curajul cu care să te implici, dincolo de orice frică și anxietate, într-un ...

Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente
Lucrul cu stările extinse ale Conștiinței este pentru viața de fiecare zi. A fi conștient este a percepe mai profund și mai rafinat realitatea vieții. Un nou grad de Conștiență permite o noi moduri de ...

Dansul Inimii

ShamaniA ShamaniA
Cum ar fi, dacă tot vorbim de Noul Pământ, să începem a crede, precum popoarele indigene, că oamenii aparțin pământului și nu invers. Acesta ar fi primul și, cu siguranță, cel mai important ...

Practica Puterii Feminine Practica Puterii Feminine
Dacă ai nevoie de susținere, de conținere, de un loc în care să te simți auzită și ascultată, un spațiu în care să-ți dai voie să devii femeia care ești menită să fii, te invit să aduci ...