AmmaRa rubrica Miezul labirintului este liniștit, emanând lumină creatoare

Publicat la 07.08.2018 Comentarii

Elena Francisc - Țurcanu

Un revigorant bust de energie și de inițiativă avem, de fiecare dată, la Lună Nouă. Și, cu siguranță, nu este deloc întâmplător că aleg chiar această Lună Nouă pentru a relansa Călătoria Arta Ascultării Atente. Se împlinește un an, acum, de când Shanti nu mai este. Am fost împreună 14 ani. Îi sunt profund recunoscătoare pentru toate lecțiile uriașe pe care le-am învățat de la ea. Însoțind-o pe ultimul ei drum și ascultându-i cu atenție respirațiile, s-a născut ideea de a împărtăși cu cât mai mulți oameni practica ascultării. I-am promis lui Shanti că materializez ideea. Și asta am făcut. Ea a fost martoră chiar la primele înregistrări. Apoi s-a stins, iar mie mi-a fost greu să continuu creația Arta Ascultării Atente. Însă promisiunea pe care i-am făcut-o m-a motivat să merg dincolo de durerea pierderii. Mulțumesc, Shanti.

Iată, acum, un an mai târziu de la nașterea acestei Călătorii, o relansez cu o energie nouă și câteva călătorii – meditații noi. Dacă citești aceste rânduri, poate că simți cum, la rândul tău, ești pe punctul de a te aventura într-un proces de schimbare. Dacă așa este, oferă-ți acest tulburător și profund transformator Retreat online.

Eu am ales acest moment, la Lună Nouă, pentru a-l relansa căci avem un moment potrivit pentru noi începuturi, pentru un nou start, pentru a renunța la ceva și a începe ceva nou. Însă tu poți începe acest Retreat oricând simți.

Pentru mine, acum, este un moment potrivit pentru a-mi interoga credințe, obiceiuri, comportamente vechi despre care știu deja că îmi împiedică evoluția. Am schimbat multe și, cu toate astea, mereu este ceva de schimbat. Căci totul este o permanentă curgere. Iar schimbarea este singura constantă în curgerea vieții.

Nu știu cum este la tine, dar la mine, cu siguranță, în aceste zile este despre un profund sentiment ce are de a face cu nevoia de expansiune și întregire, de completitudine, de a găsi echilibru. Este despre a da la o parte piedici ce m-au împiedicat să creez așa cum mi-am dorit cu adevărat. Este despre ne-rostire acumulată care se descarcă în diferite moduri. Este despre conștientizarea felului în care acționez sau, mai degrabă, nu acționez pentru a-mi atinge potențialul pe care îl simt. Este despre un nou mod de a mă re conecta cu mine și cu ceilalți. Este despre a face pace cu trecutul recunoscându-i valoarea în procesul meu de transformare. Este, în aceste zile, despre multă vindecare în relații. 

Te invit și pe tine să-ți oferi câteva momente în următoarele zile pentru a face o retrospectivă asupra primelor 7 luni – care au trecut atât de repede – din acest an. Folosindu-te acum de energia acestei Luni Noi, care se apropie acum și care încheie sezonul de Eclipse cu una parțială de Soare, oferă-ți oportunitatea de a privi în trecut și de a vedea ce poate ieși la suprafață, în lumina conștienței, din acele obstacole care împiedică atingerea potențialului pe care vrei să-l trăiești. Folosește-te de energia prezentă acum, în aceste zile cu Lună Nouă, pentru a închide o etapă din viața ta, pentru a finaliza situații ce trenează, pentru a aduce, reevalua relații și oportunități, pentru a începe noi activități. Un nou început. Un nou drum. Așază-te și ascultă!

Dacă citești acum aceste rânduri este pentru că ți-ai ascultat chemarea lăuntrică din tine, acea voce care tânjește după liniște, armonie, pace. Acea chemare interioară care simte că-ți poți armoniza și acorda ascultarea cu liniștea profundă din adâncul tău.

Luna Nouă reprezintă un moment de odihnă, de introspecție, înainte ca noul ciclu să înceapă. Este o fereastră deschisă prin care ne putem conecta cu profunzimile noastre cele mai fertile. Și, în același timp, cu marea Sursă. La Lună Nouă ne oferim, de fiecare dată – și asta faci și tu acum citind aceste rânduri – oportunitatea de a ne reaminti cine și ce suntem și ne deschidem pentru a primi ghidare, călăuzire, în a merge înainte cu încredere.

Nu știu cum au fost aceste 7 luni din an pentru tine dar vreau să cred că ai putut face chiar și câteva din schimbările pe care ți le-ai propus la început de an. Iar dacă te-ai împotmolit, nu-i bai. Perseverează. Ai încredere. Dă refresh. Clarifică ce vrei. Nu te judeca. Nu te critica. Ci, mai degrabă, zâmbește și emană recunoștință că ai la îndemână cea mai tare unealtă: puterea de a alege. Din nou și din nou.

Dacă ai nevoie de susținere, această călăuză – Arta Ascultării Atente – îți promit că este una transformatoare, de te vei așeza, zilnic, în ascultare atentă și în a reflecta asupra temelor pe care ți le trimit.

Transformarea nu se întâmplă. Transformarea tu o creezi! Nu mai contează dacă nu ai reușit să-ți păstrezi focusul pe ce ți-ai promis la început de an. Poți da chiar acum un mare refresh. Poți, chiar acum, aduce claritate asupra Visului tău.

Temele și întrebările la care te invit să reflectezi, zi de zi, de-ți vei oferi acum în dar Arta Ascultării Atente - Retreat online -, sunt pentru a te ajuta să aduci această claritate în propria ta creație.

Da, este responsabilitatea noastră să alegem, în fiecare moment, ceea ce vrem să trăim. Însă, de cele mai multe ori, nici măcar nu știm ce vrem să trăim. Știm, mai degrabă, ce nu mai vrem. Ce nu ne mai dorim, ce nu ne mai place, dar nu avem claritate în legătură cu ce vrem, cu adevărat, să trăim. Pentru a putea aduce claritate, avem nevoie să învățăm a ne asculta, pe noi înșine mai întâi de toate, și a recunoaște care ne sunt limitările, care ne sunt convingerile, care ne sunt credințele ce ne împiedică să avem o viziune limpede și clară.

Da, este responsabilitatea noastră, să alegem, în fiece clipă, încotro ne îndreptăm atenția. Re amintindu-ne că...unde este atenția mea, acolo este energia mea!

Uneori, stăm cu orele la telefon să trimitem mesaje. Stăm cu mâinile mai mult pe tastaturile computerelor și telefoanelor noastre decât mângâindu-i pe cei dragi. Ne uităm prea mult la tv sau navigăm pe internet, căutăm mereu în afara noastră fără să ne dăm seama (de fapt, nu ne-a învățat nimeni asta...cum am putea să ne dăm seama?) că marele nostru potențial este înlăuntrul nostru. Vine de la Sursa lăuntrică. Iar pentru a putea simți asta avem nevoie să ne așezăm în ascultare, să re-găsim liniștea interioară, să creăm o stare de pace lăuntrică pe care, apoi, s-o putem trăi și în dimensiunea fizică a vieții noastre.

Cum putem schimba realitatea în care ne manifestăm, zi de zi, dacă nu ne bucură ceea ce trăim? Primul pas, începem să gândim altfel. Iar pentru a putea schimba tiparele de gândire, avem nevoie, cu adevărat, să le recunoaștem pe cele vechi, de care ne-am folosit atâția ani. Și cea mai simplă cale de a ajunge la rădăcina tiparelor noastre de gândire este atenția îndreptată în interior, atitudinea deschisă și curajul de a ne asculta. Fără judecată și fără critică, ci doar cu încredere că... DA, ACUM putem schimba. A venit momentul să schimbăm. Înlăuntru, mai întâi, trăind liniștea și pacea ce există întotdeauna în noi dincolo de orice haos. Miezul labirintului este liniștit și emană lumină creatoare și pace. Miezul labirintului este Sursa creatoare care suntem.

Dacă citești aceste rânduri este pentru că ai curajul să-ți asculți vocea lăuntrică, vocea inimii, vocea pasiunii și a încrederii că poți face o schimbare radicală în viața ta. Acum.

Dorința ta de a te așeza în ascultare și de a te deschide pentru a atrage în viața ta ceea ce dorești, creând însă mai întâi înlăuntrul tău ceea ce vrei să trăiești și în realitatea fizică, este deja un pas enorm în procesul tău de transformare. Căci a învăța să te asculți, zi de zi, cu mai multă îngăduință, te conduce la contemplarea universului interior în care deja există tot ceea ce vrei să trăiești în afara ta. A conștientiza că felul în care gândești îți influențează viața este un pas enorm în procesul transformării, evoluției și întregirii tale.

Pentru că suntem bombardați, zi de zi și chiar de-a lungul întregii zile, cu atâta gălăgie și zgomot, și pentru că, fără să vrem de cele mai multe ori, noi înșine suntem cei care ne creăm tot felul de crize și tensiuni, de griji și îndoieli, de închideri și separări, pendulând, oscilând și frământându-ne „cum e mai bine?”, prea puțin timp ajungem să mai acordăm liniștii lăuntrice. Ajungem să credem că aceasta – liniștea, pacea interioară - nici nu mai există. Și, totuși, dincolo de toate acestea care ne afectează pe noi toți și pe fiecare în parte, căci ne aflăm într-un plin vârtej al schimbărilor și transformărilor, există Liniște și Pace interioară. Ține doar de noi să ne întoarcem atenția înlăuntru, să ne deschidem ascultându-ne, și s-o (re)găsim.

Arta Ascultării Atente - Retreat online – este o călătorie liberă. Tu cu tine. Eu doar sunt vocea ta. O voce care nu pretinde că deține adevărul. Mai degrabă, îți oglindesc pe măsură ce îți împărtășesc, din propria-mi experiență, un fel de hartă a ființei. Zi de zi, în acest Retreat online, îți propun diferite întrebări asupra cărora să reflectezi. Teme cu care, la rândul tău, tu îți poți crea propria ta hartă. A ființei care ești și, mai ales, care alegi să devii.

Începând de anul trecut, de când am născut această Călătorie, eu mă așez în ascultare, aproape în fiecare dimineață, la ora 6:30, conectându-mă cu toți cei care au ales să intre în această aventură și să practice Arta Ascultării Atente. Tu, dacă simți și poți, așază-te la aceeași oră. Fie că alegi acum să cumperi sau ba, acest parcurs transformator. Astfel, împreună, creăm o undă mai mare de energie. Cu cât suntem mai mulți, cu atât va fi mai puternică energia pe care o vei simți. Dacă însă nu poți la această oră, nu-i bai, fă-o când este mai bine pentru tine.

Iar dacă îți oferi în dar această călătorie vindecătoare, dă-ți voie să simți că nimic nu este impus. Dă-ți voie să simți cum apare în tine un fel de ordine naturală, firească. Ascult-o și respect-o! Apare un anumit ritm. Ascultă-l. Renunțând însă la vechile obiceiuri care vor veni, cu motive bine argumentate, să te convingă a nu face schimbări. Chiar când te vei fi așezat mai bine în ascultare, sabotorul va apare. Se va agăța, cu dinții și ghearele de rutină veche, de tipare vechi, te va împinge în inerție...doar, doar să nu faci nicio schimbare.

Această așezare în ascultare atentă, la început vei simți că este ceva ce alegi să faci. Apoi, încet, încet, pe măsură ce înaintezi în propria ta Călătorie în care eu voi fi vocea ta, vei înțelege că este ceea ce pur și simplu se naște din tine.

Călătoria Arta Ascultării Atente doar face posibil un cadru. Al schimbării, al vindecării, al transformării. Când spațiul sacru al inimii tale este pregătit ca tu să te așezi în ascultare, totul se revarsă înăuntru. Întreaga Existență. Tu doar să alegi atitudinea deschisă pentru a primi, ascultând cu atenție.

Arta Ascultării Atente – Retreat online – un an de la nașterea sa, este aceeași Călătorie simplă, plină de iubire, născută într-un moment tulburător pentru mine, dar și plin de grație și forță. Un moment plin de profundă recunoștință. Aceeași Călătorie și, în același timp, una nouă. Cu o nouă energie.

Fie ca această Călătorie să-ți aducă ceea ce ai nevoie și cât îți permiți să primești.

Eu, AmmaRa, am încredere că această Călătorie te conduce în Centrul Ființei tale - unde asculți realitatea pe care o trăiești. Când ești în Centrul tău, în armonie, în încredere, în ascultare atentă, întreaga Existență este în armonie.

Cu încredere,
"Maestrul Interior se naște întotdeauna în timpul experienței umane încarnate. Nu există Maeștri care să nu fi trecut prin Umanitate. În Corp, ei pot fi recunoscuți mai ales după zâmbet. În afara Corpului, de asemeni."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Inteligența Cosmosului Inteligența Cosmosului

Cine suntem și de ce suntem aici sunt întrebări care preocupă omenirea de mii de ani. Este oare întreg universul, incluzând micuța noastră planetă, un rezultat al întâmplării ...

Minte Nemuritoare Minte Nemuritoare

Oare conștiința noastră – mintea, sufletul sau spiritul – ia sfârșit odată cu moartea corpului? Sau continuă să existe undeva, poate pe alte tărâmuri sau în alte dimensiuni ...

Grație și Forță Grație și Forță

Grație și forță este una dintre cele mai tulburătoare cărți pe care le-am citit vreodată, povestea adevărată a unei iubiri care transcende viața și moartea, lumina și întunericul, binele și răul, ...

Trupul meu, Pământul meu Trupul meu, Pământul meu

Mii de ani de spiritualitate descarnată, de căutare a Spiritului în afara Corpului au făcut umanitatea să ignore complet uriaşul potenţial terapeutic şi ontologic al corporalităţii. Ca şi cum ...

Stima de sine Stima de sine

Pentru copiii noştri suntem un fel de oglinzi. Felul în care noi reacţionăm influenţează imaginea pe care copii şi-o formează despre sine. Suntem reperele cu ajutorul cărora ei se construiesc pe ei ...

Workshopuri relevante

Practica Puterii Feminine Practica Puterii Feminine
Dacă ai nevoie de susținere, de conținere, de un loc în care să te simți auzită și ascultată, un spațiu în care să-ți dai voie să devii femeia care ești menită să fii, te invit să aduci ...

Sesiuni Individuale cu AmmaRa Sesiuni Individuale cu AmmaRa
În aceste sesiuni individuale online, intenția mea este de a te ajuta să-ți regăsești echilibrul, de a te însoți către curajul cu care să te implici, dincolo de orice frică și anxietate, într-un ...

Meditație Activă și Shaking Meditație Activă și Shaking
Meditația Activă – Body-Shaking este o formă de energie care aprinde corpul, îl trezește la viață. Această „medicină” (cum o numesc unele culturi băștinașe) – body-shaking – ...

Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente
Lucrul cu stările extinse ale Conștiinței este pentru viața de fiecare zi. A fi conștient este a percepe mai profund și mai rafinat realitatea vieții. Un nou grad de Conștiență permite o noi moduri de ...

Luppia Mundi Luppia Mundi
În orice vremuri, cea mai mare putere este Conștiența Realitatea este o oglindă a lumilor noastre interioare, conjugate. A schimba realitatea pe care o trăiești, este a schimba lumea interioară.     A ...