AmmaRa rubrica Te invit din nou

Publicat la 03.09.2018 Comentarii

Elena Francisc - Țurcanu

După o primăvară ce ne-a învăluit în energia lentorii și după o vară plină cu multe provocări, cu multe eclipse și energie ce parcă ne-a ținut pe loc, începem acum a simți motivația către acțiune.

Înainte de acțiune însă, mai întâi, avem nevoie să continuăm a curăța și a ordona bagajul emoțional pe care l-am tot cărat de-a lungul verii. Bagaj emoțional puternic ieșit din adâncuri nebănuite chiar.

Acum, în septembrie e momentul să privim – cu recunoștință – la tot ce am trăit de-a lungul verii. Dacă tot te-ai pus să citești aceste câteva rânduri, te invit să te așezi în ascultarea răspunsurilor pe măsură ce-ți pui, cu sinceritate, aceste întrebări și alegi atitudinea deschisă:

Ce am lăsat în urmă, în ultimele luni? Adică, la ce am renunțat? Ce am conștientizat că mă ținea în vechi tipare și am ales să fac altfel? Ce am schimbat, cu adevărat, și am menținut schimbarea? Ce nu am putut lăsa? Adică, de ce anume din trecutul meu încă mă agăț? Ce gândire? Ce credințe? Ce mă ține încă în obiceiuri vechi și credințe limitative?

Septembrie, cu vibrația cifrei nouă, reprezintă faza completitudinii înainte să înceapă un nou ciclu. Care este noul ciclul pe care ți-l așterni chiar tu în fața ta acum?

Te-am invitat, de multe ori, să te așezi în ascultare. Pare că-ți spun ție dar, crede-mă, îmi spun mie însămi mai întâi. Această practică a ascultării lăuntrice este cea care pe mine mă ajută să mă recentrez. Să-mi creez liniștea din care pot, apoi, naște orice. Practica ascultării mă ajută să mă cunosc și să fiu sinceră cu mine. Să descopăr unde sunt blocată și cât de mult s-a îmbâcsit filtrul prin care privesc relațiile, creația, existența.

Așadar, te invit din nou, să ne așezăm în ascultare chiar și doar preț de câteva minute pe zi, la prima oră dimineața, și să facem un inventar lăuntric. Și, cu recunoștință pentru ceea ce suntem și avem, să onorăm și să celebrăm toate lecțiile pe care ni le-am oferit nu doar pe durata verii ci până acum în acest an.

Să ne așezăm în ascultare lăuntrică, te invit din nou, pentru a putea continua curățarea, pentru a crea liniștea, pentru a simți spațiul din care vrem, cu adevărat, să naștem următoarele noastre acțiuni, lăsându-ne îmbăiați în energia motivației – prezentă în această lună de septembrie. Motivația de a face, din a fi, schimbările necesare pentru a onora procesul transformării în care suntem.

Recunosc, mie nu-mi vine să cred că este deja luna septembrie. A 9-a lună din an! Pare că au trecut foarte repede aceste prime 8 luni. Și, totuși, nu a fost un an curgător până acum. Pentru mine și pentru mulți din cei apropiați mie și cei care au venit la evenimentele din Centrul Călătoria Inimii și de-a lungul verii la Retreat-urile de pe Colina Lunii, a fost, mai degrabă, un fel de oprire și consolidare, un fel de lentoare în facere dar și în gândire. Te invit din nou să împărtășești cu mine, cu noi, mai jos la comentarii, cum a fost pentru tine acest an până acum.

A trecut repede, da,  însă nu și în acțiunile pe care ni le-am propus. Acolo a fost lentoare căci am avut toți nevoie de curățare din adâncuri. A fost consolidarea fundației. A fost smulgerea buruienilor otrăvitoare. Pare că lucrurile încep să se clarifice și totul capătă un sens pe care, din păcate, în ultimele luni, din varii motive pentru fiecare, l-am pierdut sau a fost nesigur. A fost încețoșat de tipare vechi de gândire și de emoții puternice. Ne reamintim acum de scop. Sau, mai degrabă, de consacrarea vieții.  Aducem claritate. Iar claritatea înseamnă putere creatoare și înseamnă încredere. Această claritate are și calități vindecătoare căci ne ajută să ne conectăm cu înțelepciunea nu doar a trupului și a minții, ci și cu cea existentă în contractul sufletului nostru.

Inspirație. Motivație. Acțiune. Cam așa am putea rezuma energia lunii septembrie. Provocările pe care mulți le-am trăit de-a lungul verii au venit la pachet cu multe oportunități, cu lecții importante în procesul nostru de creștere, cu autenticitate și adevăr înaintea iubirii. Multe lecții din retreat-urile de vară de pe Colina Lunii au fost despre a fi în propriul adevăr – chiar dacă acesta, la rândul lui, are nuanțe diferite în funcție de nivelul aspectului care îl revendică. Însă, așezați în ascultare, în sinceritate și deschidere, adevărul inimii este greu de confundat cu adevărurile diferitelor aspecte ale rolurilor pe care toți le jucăm. De-a lungul verii, în retreat-urile al căror Centru mi l-am asumat, Anam Cara, ShamaniA, dar și în cele două Module din Școala Maestrului Interior – generația a5a –, mulți din cei prezenți au conștientizat cât de important este să onoreze ceea ce simt ei când sunt în starea de prezență, de centrare, de transparență, de curgere, în loc de a urma niște reguli impuse de ceilalți sau de societate. Cât de important este să onoreze ceea ce simt în miracolul momentului prezent și nu condiționați de vechile lor programări, credințe sau obiceiuri. Cât de important este să-și onoreze unicitatea și să practice starea de prezență care ne conduce pe toți, de cele mai multe ori, să avem curajul de a gândi diferit de cum am făcut-o până acum.

Profundă recunoștință pentru toate conștientizările avute împreună cu voi toți cei care ați fost, în această vară, pe Colina magică a Lunii.

Da, așa este, ne creionăm singuri calea așa cum vrem. Însă, întotdeauna, din starea de prezență și nu ghidonați de capriciile unor roluri vechi care nu ne mai servesc și care ne împiedică să ne manifestăm din adevărul inimii.

Da, așa este, nu trebuie să facem lucrurile doar pentru că „așa să face”, doar pentru că „așa este normal”, doar pentru că „toată lumea zice și face așa” sau doar pentru că simțim presiunea și influența celorlalți.

Da, te invit din nou, mai degrabă să-ți dai voie să-ți asculți respirația, să-ți asculți ritmul lăuntric, creându-ți cu încredere, ritmul cu care simți că rezonezi acum. Acum. Nu acum o lună, acum 6 luni, acum un an. Ci ritmul în acord cu ce ești tu acum.

Da, te invit din nou, să-ți dai voie să-ți asculți propria muzică interioară, nu muzica (la volum maxim, de cele mai multe ori) ce vine din afara ta de la ceilalți.

Da, te invit din nou, să ai încredere în unicitatea ta și să îndrăznești să-ți manifești darurile, să-ți exprimi vocea, să contribui - în felul tău unic - la schimbarea lumii.

Voi continua la nesfârșit să-ți fac aceste „invitații”, uneori provocându-te alteori călăuzindu-te cu blândețe. Face parte din misiunea pe care mi-am asumat-o.

Dacă vrem să simțim libertatea, dacă vrem, cu adevărat, să ne ridicăm din vechi condiționări și să ne creăm viața, destinul, în acord cu ceea ce suntem acum, este nevoie să ne așezăm în ascultare interioară și să învățăm să ne auzim chemarea.  Ca apoi, cu încredere, să ne urmăm propriul adevăr ce vine din adâncul inimii.

Chiar dacă energia ultimelor luni a fost una lentă, pare că acum – în septembrie – ne oferim oportunitatea de a face salturile necesare pentru a pune în ordine tot ceea ce am amânat de ceva vreme. Așază-te în ascultare și întreabă-te, cu sinceritate, ascultând apoi răspunsurile cum se nasc în tine:

Ce am tot amânat? Ce n-am avut încredere să manifest? În ce dimensiune a vieții mele am nevoie să fac ordine acum? Care sunt acțiunile pe care sunt pregătit să le fac acum?

Și o ultimă întrebare cu care, te invit din nou, să te așezi în ascultare:

Ce pot face pentru mine, eu acum, pentru a-mi îmbunătății calitatea vieții astăzi? Nu mâine! Nu când voi avea relația ideală! Sau casa și cariera perfectă.

Ce pot face pentru mine, eu acum, pentru a-mi îmbunătății calitatea vieții astăzi?

La adevăr, autenticitate și acțiune, te invit din nou acum. În felul acesta, împreună, ne conducem - pe Calea Conștienței - către cel mai înalt potențial al nostru.

Cu încredere, 
"În starea Maestrului Interior percepem întreaga Realitate ca pe propria Experiență. Singurul lucru care ne separă de această Experiență este frica."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Bebeluși Deștepți Bebeluși Deștepți

Felul cum sunt trataţi copiii în primii lor ani de existenţă are o influenţă decisivă şi de durată. Fiecare transformare personală prin Conștiență schimbă Conștiența întregii lumi. ...

CELE ŞAPTE PENE ALE VULTURULUI CELE ŞAPTE PENE ALE VULTURULUI

Luis A. nu este un personaj de roman, ci un om real, chiar dacă ţine să rămână anonim. Această carte îi povesteşte istoria – de la îndepărtata sa copilărie argentiniană până ...

Saltul de conştiinţă Saltul de conştiinţă

Ce te împiedică pe tine, exploratorule al conștiinței, căutătorule al Adevărului, să devii Acela care ești la cele mai elevate niveluri ale Ființei tale? Te poți simți pe Tine, cel adevărat, ...

Meandrele Minții Meandrele Minții

Orice criză de transformare interioară are în centrul său modul în care gândim realitatea, și nu este altceva decât o destructurare, o rezolvare a unor structuri de gândire. Pacea ...

Ne putem lua rămas-bun de mai multe ori Ne putem lua rămas-bun de mai multe ori

Ultima carte a lui David Servan-Schreiber. După 19 ani în care a reprezentat speranţa tuturor acelora care se confruntă cu cancerul, autorul celebrelor „Vindecă” şi „Anticancer”, ...

Workshopuri relevante

Practica Puterii Feminine Practica Puterii Feminine
Dacă ai nevoie de susținere, de conținere, de un loc în care să te simți auzită și ascultată, un spațiu în care să-ți dai voie să devii femeia care ești menită să fii, te invit să aduci ...

ShamaniA ShamaniA
Cum ar fi, dacă tot vorbim de Noul Pământ, să începem a crede, precum popoarele indigene, că oamenii aparțin pământului și nu invers. Acesta ar fi primul și, cu siguranță, cel mai important ...

Practica Prezenței Practica Prezenței
Experiența Experiența Prezenței este fundamentul întregului parcurs în Școala Maestrului Interior și baza întregului lucru cu stările extinse ale Conștiinței în scopuri de cunoaștere, ...

Meditație Activă și Shaking Meditație Activă și Shaking
Meditația Activă – Body-Shaking este o formă de energie care aprinde corpul, îl trezește la viață. Această „medicină” (cum o numesc unele culturi băștinașe) – body-shaking – ...

Dansul Inimii