Publicat la 19.09.2018 Comentarii
Olivia Sabău
“ Gata, de luni incep să fac sport ! “ … ȋƫi sună cunoscut acest gen de declaraƫie, făcută ƫie ȋnsăƫi / ȋnsuƫi sau altora ?
Mie una, ȋmi sună foarte cunoscut ! Uneori chiar am pus ȋn practică această alegere. Doar că făceam ceva de genul: două ore de sport deodată ȋntr-o zi , apoi … “azi nu, că trebuie să merg ȋn locul X / să fac lucrul Y”. Şi ȋntr-o zi aşa, ȋn următoarea zi tot aşa … mă trezeam că ȋntr-o lună făceam poate 8 ore de sport sau chiar mai puƫin.
Ca ȋn multe alte aspecte ale vieƫii mele, mi-am dat seama că o anumită disciplină a practicii constante este cheia schimbării. Pe cȃt de simplu, pe atȃt de provocator … cel puƫin pentru mine. Pentru tine cum este ?
Ȋn corpul meu s-a modificat ceva ȋn ultimul an, am acumulat cȃteva kilograme ȋn plus. “Bun … ce fac ?! “ m-am ȋntrebat. Am simţit că am de ales ȋntre a aluneca ȋn frustrare și resemnare sau a schimba ceva, cu lejeritate și cu o doză de umor. Am decis să privesc acest context ca pe o oportunitate, un declanşator al unei schimbări.
“ Nu am timp, nu am timp... “ , dimineaţa contra-cronometru să ajung la birou, seara obosită şi cu gândul la reconectarea cu oamenii dragi de acasă, când să mai fac şi sport ??!!
Privind cu sinceritate în viaţa mea , “Nu am timp” ȋmi arată foarte clar cum mi-am setat priorităţile.
Este sănătatea, vitalitatea o prioritate pentru mine?
Am decis : de cȃteva luni ȋncoace fac ȋn fiecare dimineaţă cȃteva exerciţii fizice, am reuşit să menţin această practică destul de constant, cu puţine excepţii. Recunosc cu sinceritate că e o provocare ȋn anumite dimineţi, cȃnd vechi obiceiuri matinale mă tentează să alunec din nou în amânare a mişcării, în “dulcea” inerţie a lui “ nu chiar acum ...”. Dar amintirea senzaţiei de Viu deplin, de Curgere a energiei în corp, de Claritate a minţii, de Prezenţă, de pur şi simplu deschidere către Viaţă după chiar şi doar un sfert de oră de exerciţii fizice , tânjirea după această stare pulsatorie de Vitalitate mă ajută să depăşesc inerţia.
Doi oameni dragi mie traversează periodic stări de dureri acute în diferite zone ale corpului şi ambii au împărtăşit revelaţii similare: ceea ce îi ajută să dizolve durerea este nu “statul la pat” ci tocmai MIŞCAREA ! Nu ştiu cum e la tine, eu recunosc că până de curând trăiam în paradigma durere = stagnare , durere = nemişcare, o atitudine care nu m-a ajutat în a-mi regăsi starea de bine.
<< Vindecarea corpului fizic implică fluidizarea energiilor interioare, dezghețarea lor, readucerea vieții, a curgerii în spații pe care le-am încremenit. Momentele dificile ale vieții încremenesc energiile vitale. Prezența le dezgheață. Uneori ducem cu noi încremeniri pe care nu le-am trăit noi personal. Sunt uneori ale părinților noștri, transmise trans-generațional prin ”amprentare”. Trăim imersați în energiile părinților noștri, le respirăm atitudinile, fricile, paradigma despre tot ceea ce ne înconjoară, sistemele de valori, poziționările față de realitate. Unele lucruri care ne conduc viața din umbră sunt sub pragul conștienței, adică al percepției. Fac parte din lumea noastră inconștientă, dar influența lor este enormă inclusiv la nivelul aceea ce numim ”boli”.>> scria Agnis cu ceva timp în urmă într-un articol.
Mișcarea e o alegere personală. În diferite forme , Sport, Dans, Shaking sau altele, doar eu pot să decid a readuce curgerea energiei, de la picătură la șuvoi, în minunea vie care este trupul meu. Oricâte cărţi despre sănătate aş citi, acestea nu pot egala experienţa unei ore de sport cu toate senzaţiile din corp, prezenţa, focusul şi de multe ori revelaţiile pe care mi le aduce.
De-a lungul vieţii am experimentat pe diferite planuri diferenţa dintre hei-rup şi constanţă. O sesiune de formare sau de sport mi-au adus foarte mult pe moment , dar atunci când am ales să urmez un program de mai multe sesiuni consecutive, cu o frecvenţă constantă, practic am integrat pulsaţia, oscilaţia între deschidere şi închidere, am depăşit tentaţia de a pune experienţa într-un sertar de “nice to have” şi tentaţia procastinării, oferindu-mi bucuria de a relua ceva benefic pentru mine şi de a progresa.
Cultivând integralitatea Fiinţei cu toate gradele ei de densitate, cu conştienţa conexiunii profunde şi a inter-dependenţei dintre corporalitate şi spiritualitatea autentică, “Călătoria Inimii” , în colaborare cu experimentatul antrenor Alin Ienac , iniţiază o călătorie - program ce ne permite explorarea în mod conştient a mişcării, a senzorialităţii, a conectării cu respiraţia, a reîntoarcerii la vitalitatea noastră naturală:
“ Corpul este expresia densă a Conștiinței noastre. Bucuria de a trăi, a crea, a relaționa, de a ne mișca, de a ne împlini visele în această lume nu este posibilă în absența sănătății fizice și a conștienței corpului. Întreaga filosofie a Maestrului Interior, întreaga Călătorie a Inimii integrează corpul și dimensiunea fizică, fără de care ființa noastră nu este completă. Disciplina minții și a spațiilor rafinate ale ființei sunt o iluzie fără disciplina corpului. “ (A & A)
Cu încredere în înţelepciunea corpului,
Olivia
"Călătoria Inimii este o călătorie spre trăirea propriei Divinități. O Călătorie spre Conștiență și percepție. Nimic nu rămâne ascuns. Totul este revelat din Inconștient"
Dezvoltare Personală Integrală Spiritualitate, experiență spirituală Psihologie Transpersonală Transformare interioară Stări de Conștiință extinsă Măiestrie interioară Practica Prezenței Respirația Inimii Respirație Holotropică Dansul Inimii Practica Puterii Feminine Atingerea Inimii Arta Respirației Conștiente Briza / Parenting Călătorii Inițiatice Astrologie arhetipală Șamanism, plante sacre Cuplu și spiritualitate Știință și spiritualitate Conștiință și cunoaștere Vindecare interioară Meditație, Zen Luppia Mundi Tehnologii ale sacrului Divinație Shaking Arta Ascultării Atente Cercul Călătoria Inimii
Iubiri perfecte, relaţii imperfecte
Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente
Lucrul cu stările extinse ale Conștiinței este pentru viața de fiecare zi. A fi conștient este a percepe mai profund și mai rafinat realitatea vieții. Un nou grad de Conștiență permite o noi moduri de ...
Practica Prezenței
Experiența
Experiența Prezenței este fundamentul întregului parcurs în Școala Maestrului Interior și baza întregului lucru cu stările extinse ale Conștiinței în scopuri de cunoaștere, ...
Practica Puterii Feminine
Dacă ai nevoie de susținere, de conținere, de un loc în care să te simți auzită și ascultată, un spațiu în care să-ți dai voie să devii femeia care ești menită să fii, te invit să aduci ...
ShamaniA
Cum ar fi, dacă tot vorbim de Noul Pământ, să începem a crede, precum popoarele indigene, că oamenii aparțin pământului și nu invers. Acesta ar fi primul și, cu siguranță, cel mai important ...