Ritmurile Lunii rubrica Cu privire proaspătă, acum

Publicat la 08.11.2018 Comentarii

Elena Francisc - Țurcanu

După săptămâni de combustie transformatoare, zeița iubirii – Venus - poate fi acum văzută ca și Luceafăr de dimineață, aducând lumina. Multe cele ce țin de a noastră inimă ajung, în aceste zile, la o turnură, un prag. Să ne ascultăm, cu atenție, inima, pe măsură ce Venus se ridică precum pasărea Phoenix din cenușă. Energetic vorbind, această perioadă este o mare oportunitate pentru a ne reconecta, în mod conștient, cu tot ceea ce ne oferă sentimentul de libertate și de respect de sine – respectându-ne propriile limite și onorând limitele celorlalți. Să continuăm a ne cunoaște în profunzimi și a ne dezvolta în toate aspectele vieții noastre. Încrederea că putem face asta mi-a fost hrănită în călătoria de aseară. Încredere, au rostit și ei – cei prezenți. Să continuăm a evolua și a ne transforma, învățând să ne ascultăm cu atenție, pare a fi o dorință nu doar a noastră, a femeilor, ci și a lor – bărbații. Să continuăm însă a învăța să ne ascultăm pe noi însene mai întâi, dragele mele femei, zeițe, prietene, ca apoi să-i putem asculta pe cei dragi din jurul nostru.

Aseară, la Lună Nouă, am ghidat prima călătorie Roata Ritmurilor Lunare pentru Bărbați. 10 bărbați curajoși, deschiși, curioși, au participat cu întrebări și cu dorința sinceră de a învăța despre tainele principiului feminin. În deschidere și autenticitate, și-au dezvăluit vulnerabilitățile și au decis să creeze un nou dans de iubire, comunicare, respect, ascultare împreună cu partenerele lor de viață. Au ales, la Lună Nouă, să creeze spațiu sacru în care să-și asculte, cu atenție, iubita.  Am fost impresionată de a lor sinceritate și determinare de a-și asuma puterea cu care să transforme întunericul în lumina adevărului în relațiile lor de cuplu. Profundă recunoștință! La cererea lor, le-am promis că această călătorie continuă. Și am încredere că li se mai alătură și alți bărbați data viitoare.

Am aflat lucruri extraordinare despre dansul feminin - masculin.
Această Călătorie mi-a oferit o înțelegere profundă a femeilor din viața mea și a naturii lor ciclice, nicidecum haotice, precum credeam.
(Tudor)

Am convingerea că tot ceea ce am învățat în această călătorie mă ajută în demersul de a construi o relație de iubire conștientă. Nu există diferențe majore între bărbați și femei, doar feluri diferite de a se raporta la aceeași realitate.
(Bogdan)

Am căpătat o perspectivă proaspătă asupra ciclului menstrual și am înțeles că e nevoie de un fel diferit de comunicare cu femeile, pentru fiecare etapă a ciclului.
(Florin)

Tot ceea ce am aflat în această călătorie mă ajută să înțeleg mai bine femeile din viața mea și să relaționez mai ușor cu ele. Ce în trecut părea o pacoste acum este prilej de bucurie.
(Adrian)

Îmbăiată în această energie plină de entuziasm și elan creator, împărtășesc acum cu voi conștientizarea de aseară împreună cu cei 10 bărbați. Și anume, optimismul, precum și bucuria și capacitatea de a asculta, au nevoie de efort constant. Nu apar așa, pur și simplu, precum o stare de grație. Este nevoie de practică. De a crea optimism și de a fi optimiști. De a crea bucurie și de a fi bucuroși. De a crea spațiu sacru pentru ascultare și de a fi în ascultare. Nu putem sta și aștepta ca lucrurile să se întâmple și să ne pice din ceruri optimismul și bucuria și puterea de a (ne) asculta. Ci este nevoie să creăm aceste stări. Eliberarea de tipare de gândire compulsivă, de frici, de îndoieli, nu se întâmplă de la sine. Trebuie să le recunoaștem mai întâi și apoi să refuzăm a ne lăsa controlate de aceste stări. Fricile paralizante, furiile incontrolabile și distrugătoare, anxietățile, toate ne otrăvesc sănătatea, creativitatea, relațiile. Viața, pe scurt.

Așadar, mesajul meu este scurt astăzi, la Lună Nouă, dragele mele femei, zeițe, prietene, suflete Anam Cara, Eroine ce sunteți. Vă invit să ne acordăm cu energia plină de expansiune și cu încrederea în viziunea că putem naște o lume nouă, relații pline de iubire și respect. Că putem crea din spațiul lăuntric - necunoscut și de care ne-am tot temut – ne mai repetând trecutul. Că putem gândi altfel decât până acum. Că putem curăța filtrul prin care ne vedem pe noi însene, pe ei – bărbații din viața noastră, și lumea în care trăim. Că ne punem atenția pe ceea ce vrem și nu pe ceea ce nu mai vrem. Vă reamintesc că nicio emoție, durere, tensiune, criză, nu rămâne for ever. Totul curge. Avem atâtea unelte la dispoziția noastră pe care le putem folosi pentru a lăsa, a da drumul, a intra în curgere și a trăi miracolul momentului prezent. Să le folosim, aceste unelte. Simple și la îndemână. Una dintre ele este Arta Ascultării Atente. Așezați-vă, cât mai des, în ascultare lăuntrică.

Dragă Elena AmmaRa, am încheiat astăzi Arta Ascultării Atente și sunt taaaare recunoscătoare pentru ce am trăit. Am găsit răspunsuri pe care le-am căutat ani de zile în psihoterapie sau în tot felul de introspecții. Mă simt acum de parcă aș fi "în șantier", confuză și copleșită de câte schimbări am de făcut. Simt chiar o ușoară teamă, dar și o mare bucurie și nerăbdare de face lucrurile "altfel" în virtutea a ceea ce devin acum. Cu încredere că voi reuși să mă recreez și să mă eliberez de tot balastul pe care l-am găsit, îți mulțumesc!
(Liliana)

Vă mai invit, dragi femei, să reflectăm la emoțiile noastre – multe fură în ultima vreme – și să identificăm ce încă mai doare și ne ține agățate sau blocate în trecut, incapabile să creăm ceea ce visăm. Să identificăm toate acestea și apoi, cu încredere, să îmbrățișăm o nouă perspectivă de a privi întreaga realitate. Privire proaspătă. Filtru curat. Acum. La această Lună Nouă.

Cu zâmbet,
"Expansiunea percepției și a Conștienței este instrumentul fundamental al Noii Paradigme. Percepția poate fi extinsă cu instrumente. Dar instrumentul ultim este capacitatea infinită de a percepe, a Ființei. Aceasta este Calea Maestrului Interior."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Psihologia viitorului Psihologia viitorului

Psihologia viitorului reprezintă chintesenţa operei lui Stanislav Grof şi un punct de referinţă în psihologia secolului XX. Este o carte care sparge barierele şi spulberă viziunea mecanicistă asupra ...

Şcoala Zeilor Şcoala Zeilor

Această carte este o hartă şi un plan de evadare. Scopul său este de a vă arăta parcursul urmat de un om oarecare pentru a evada din povestea hipnotică a lumii, din interpretarea jalnică a existenţei, pentru ...

Stima de sine Stima de sine

Pentru copiii noştri suntem un fel de oglinzi. Felul în care noi reacţionăm influenţează imaginea pe care copii şi-o formează despre sine. Suntem reperele cu ajutorul cărora ei se construiesc pe ei ...

VINDECĂ VINDECĂ

Cartea de faţă este o strălucită colecţie a înţelegerilor pe care propria experienţă le-a revelat doctorului Servan-Schreiber, reunind perspective şi informaţii de o importanţă vitală pentru bunăstarea ...

Bebeluși Deștepți Bebeluși Deștepți

Felul cum sunt trataţi copiii în primii lor ani de existenţă are o influenţă decisivă şi de durată. Fiecare transformare personală prin Conștiență schimbă Conștiența întregii lumi. ...

Workshopuri relevante

Practica Puterii Feminine Practica Puterii Feminine
Dacă ai nevoie de susținere, de conținere, de un loc în care să te simți auzită și ascultată, un spațiu în care să-ți dai voie să devii femeia care ești menită să fii, te invit să aduci ...

Dansul Inimii

Practica Prezenței Practica Prezenței
Experiența Experiența Prezenței este fundamentul întregului parcurs în Școala Maestrului Interior și baza întregului lucru cu stările extinse ale Conștiinței în scopuri de cunoaștere, ...