Călăuza rubrica Noi perspective

Publicat la 12.02.2019 Comentarii

Uranus, un arhetip electrizant al schimbărilor imprevizibile, se pregătește să-și încheie călătoria începută în anul 2011 în semnul Berbecului. Finalizăm o altă mare etapă, un parcurs care ne-a schimbat poate viața fundamental, care a răsturnat tot ceea ce credeam că suntem, ne-a scos din inerție sau compromis, ne-a condus către autenticitate, reînnoirea proiectelor și creației.” Denise Cornea Ștefănescu

Finalul unui ciclu profund transformator – prilej de bilanț de autoevaluare, dar și de o ultimă revizuire a ungherelor ocolite până acum din calea curățeniei. După mai bine de 7 ani semințele transformării rodesc fructele responsabilității, asumării, curgerii și bucuriei.

Rolul de medic luat pe sus de valul transformării personale, căzut într-o oarecare amorțeală, se reașază la finalul acestui ciclu  profund revelator, în simplitate și responsabilitate, în compasiune și blândețe.

Revenirea în corp prin practica Stării de Prezență aduce înțelesuri, dă un nou sens existenței. Tot ce am acumulat până acum ca și experiență,  noțiuni, cunoaștere, capătă o textura nouă, devine un suport, o bază de pornire sau mai degrabă de continuare a drumului pe noul făgaș deschis.

Podeaua pelviană, osul sacru și întreaga sa anatomie devin Rădăcina, locul și sursa de împământare în Mama Pământ-energia feminină pură, și în întreaga existență. Dar și locul cu cele mai grele lacăte și tabuuri care țin de modul de raportare la trup și la sexualitate.

Pântecul cu ale sale organe inclusiv cele sexuale, susținut de coloana lombară, devine Centrul Energiei Vitale, responsabil de rolurile asumate mai mult sau mai puțin conștient în realitatea zilnică și pe care le modulez ca o apă curgătoare în multe feluri sau pe care le încremenesc în răceala gheții.

Ficatul, stomacul, pancreasul, splina cu ale lor funcții de ardere și  procesare, devin Plexul Solar, ca Centru al afirmării de  sine. Locul în care emoțiile ard și se transformă continuu în focul puterii personale, sau în care focul interior rămâne obturat într-un fum înecăcios prin inconștiența creatorului.

Maiestuoasa cutie toracică străjuită de omoplați și de coloana vertebrala dorsală, animată de bătăile inimii și de fluxul respirației, devine Spațiul Sacru al Inimii. Locul magic, intersecția dar și răscrucea între „a gândi” și „a simți”. Posibilitatea de „a alege” sau „liberul arbitru” – specific ființei umane !

Coloana cervicală care articulează suplețea gâtului, tiroida, finele organe de fonație devin Centrul Exprimării și al vocii personale, unice în lume, sursa bucuriei și a exprimării autentice, sau pot  rămâne o voce firavă, aliniată, înregimentată în inconștientul „turmei”, (auto)condamnată la virtutea inerției.

Creierul – sursă de mister, de dezbateri și de dispute științifice și filosofice, preferatul meu, așezat la finalul sau la începutul verticalei ființei, devine Centrul Viziunii integratoare, al asumării responsabilității propriei vieți, sau poate rămâne în scindare față de restul corpului,  conducând/controlând, uneori despotic, întreaga realitate sau căutând, de multe ori în zadar, un salvator din realitatea ostilă.

Fontanela copilului, ca un romb, deschisă în primii ani de viață, creștetul capului la adult, devine Coroana, legătură fină și subtilă cu Tatăl Cer -energia masculină pură, sau poate rămâne închisă în uitarea de sine, că o cădere în întrupare.

Anatomia și fiziologia decurg din metafizica ființei. Jocul dualității este conținut și exprimat din fiecare celulă până la forma fizică turnată în „femeie” sau „bărbat”.

Din perspectiva Centrului nu există boli, ci doar semnale de alarmă emise de organe atunci când ceva împiedică bună funcționare la nivel fizic. Acest „ceva” poate fi gândire repetitivă sau haotică, dezordonată, emoție neprelucrată (neconștientizată) sau un rol infantil. Noțiunea de „vindecare” devine un proces complex, deschis și sferic, care are la bază ancorarea în corp, alimentație vie, emoții hrănitoare, gândire disciplinată. Și comunicarea cu celălalt/ceilalți.

Fiecare conexiune cu celălalt este unică, în nenumăratele sale nuanțe. Poate rămâne îngustată în convențional, la nivel fizic cauză – efect, poate cuprinde trăiri și emoții, poate fi întâlnirea dintre două inimi deschise, care se recunosc dincolo de timp și spațiu. Gestul care o exprimă poate fi o simplă privire care spune „Te văd !” , o simplă atingere pe mâna, sau pe umăr, blândă și caldă, o șoaptă a inimii care simte fără să judece întreaga durere și suferință, cu respect pentru alegerile fiecăruia, o îmbrățișare plină conținere și bucurie.

Fiecare rol asumat, jucat în mod conștient, intersectează Centrul, și amprentează și celelalte roluri din cotidian, în proporții diferite, împrumutând conștientizări, trăiri, viziune. Rolul de mamă beneficiază din plin la această intersecție.

Cum comunic cu copilul din această perspectivă ?

Luându-mi în stăpânire propriul corp, scade presiunea pusă pe copil, scade frica în diferitele sale registre: frica de boală, de eșec, etc. Orice tensiune care se poate ivi devine un punct de plecare către o investigare interioară. De multe ori rezultatul este un rol imatur, o voce de fetiță rămasă în nemulțumire. Adun cioburi, frânturi care completează puzzle-ul Copilului Interior și îl eliberează de chingile trecutului, redându-i zâmbetul.

Mă simt în largul meu în prezența copiilor, primesc, conțin și susțin ce vine la pachet odată cu fiecare etapă de dezvoltare, cu reușite, cu provocări, cu întrebări, cu dorința de explorare relațională și emoțională.  Presimt zorii adolescenței cu oarecare teamă, dar și curiozitate, conștientă fiind că e o oportunitate de revizuire a propriei mele adolescențe.

Scap de presiunea pusă pe mine, de a le asigura copiilor un viitor fericit. Habar n-am cum o să fie viitorul. Pot să le ofer ACUM o mamă deschisă, care îi ascultă, care îi ține în brațe, care se joacă și râde împreună cu ei.

Asta facem la BRIZA: practicăm Starea de Prezență, ne bucurăm din plin de ai noștri copii ACUM, indiferent de poveștile trecutului sau de plăsmuirile viitorului. Cu simplitate și recunoștință, cu încredere și joacă, cu anvergură și responsabilitate, Împreună.

Laura Stogrea
"Atenția este o formă sacră de energie care curge din Ființă pentru a crea Realitate și Experiență. Unde este Atenția, acolo este Prezența, acolo este Creația. Ce ai creat astăzi cu Atenția ta?"

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Stima de sine Stima de sine

Pentru copiii noştri suntem un fel de oglinzi. Felul în care noi reacţionăm influenţează imaginea pe care copii şi-o formează despre sine. Suntem reperele cu ajutorul cărora ei se construiesc pe ei ...

Cartea Maestrului Interior Cartea Maestrului Interior

Născută din experiența Maestrului Interior, această carte-călăuză, ne conduce către Creatorul Conștient ca mod de a trăi în această lume. Călătoriile Inițiatice din Școala Maestrului ...

Mandala Ființei Mandala Ființei

Doctorul Richard Moss este un om care a trăit Revelaţia. Este un om care a experimentat starea de conştiinţă supremă a fiinţei omeneşti în care aceasta trăieşte deplin. Este acea stare de conştiinţă ...

Tarotul Mitologic Tarotul Mitologic

Mai mult decât o carte și mai mult decât un set de cărți de joc, Tarotul Mitologic este un instrument de sondare a adâncurilor Conștiinței umane, este o cheie magică a marilor porți către ...

Învățăturile toltece, volumul III: Învățăturile toltece, volumul III:

Ce este viaţa? Prefer să privesc viaţa ca pe o imensă pânză. În această pânză, acţiunile fiecărui individ sunt numeroasele fire sau aţe care se intersectează una cu alta, formând ...

Workshopuri relevante

Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente
Lucrul cu stările extinse ale Conștiinței este pentru viața de fiecare zi. A fi conștient este a percepe mai profund și mai rafinat realitatea vieții. Un nou grad de Conștiență permite o noi moduri de ...

ShamaniA ShamaniA
Cum ar fi, dacă tot vorbim de Noul Pământ, să începem a crede, precum popoarele indigene, că oamenii aparțin pământului și nu invers. Acesta ar fi primul și, cu siguranță, cel mai important ...

Sesiuni Individuale cu AmmaRa Sesiuni Individuale cu AmmaRa
În aceste sesiuni individuale online, intenția mea este de a te ajuta să-ți regăsești echilibrul, de a te însoți către curajul cu care să te implici, dincolo de orice frică și anxietate, într-un ...

Meditație Activă și Shaking Meditație Activă și Shaking
Meditația Activă – Body-Shaking este o formă de energie care aprinde corpul, îl trezește la viață. Această „medicină” (cum o numesc unele culturi băștinașe) – body-shaking – ...

Practica Prezenței Practica Prezenței
Experiența Experiența Prezenței este fundamentul întregului parcurs în Școala Maestrului Interior și baza întregului lucru cu stările extinse ale Conștiinței în scopuri de cunoaștere, ...