Ritmurile Lunii rubrica Să mă tem sau să am încredere?

Publicat la 19.02.2019 Comentarii

Separări, provocări, sfârșituri, pierderi - pare că toți le trăim, într-un fel sau altul, foarte intens în această perioadă. Uitând însă că în miezul lor sunt mereu ascunse noile începuturi. Separări nu doar de anumite relații ci și de păreri vechi, de opinii vechi, de credințe vechi, de obiceiuri vechi. Provocări și pierderi în toate dimensiunile vieții. În sănătate, relații, emoții, creație, finanțe. Putem alege să suferim, din cauza acestora, sau să ne dăm voie a percepe oportunitatea ce ne-am creat datorită lor.

Le vedem precum uriașe oportunități de schimbare, aceste separări, provocări, pierderi, sau ne băltim în victimizare?

La asta te invit acum - de ai ales să citești aceste câteva rânduri - să reflectezi. Și să-ți dai voie să simți că toți trăim, fiecare în felul său, o perioadă în care ne putem deschide către nou. Către relații noi, către un stil de viață nou și mult mai în acord cu ceea ce suntem acum. Energia prezentă pentru noi toți nu este una selectivă. Ne oferă tuturor aceeași vibrație. Noi suntem însă cei care decupăm ce și cât vedem din realitate. Și, mai ales, cum o vedem. Dacă ne-am da voie să simțim, cu adevărat, dincolo de vechile moduri de a decupa din ceea ce ni se întâmplă, am putea simți că emoțiile prezente în viețile noastre vin să ne învețe lecții importante pentru sufletul nostru. Am putea să ne activăm intuiția, având mai multă încredere în ea? Da, am putea, dar o facem oare?

Am tot împărtășit, în ultima perioadă, cu mulți din cei dragi și apropiați despre Visuri și manifestarea lor. Și ceea ce pare a fi comun - la mulți dintre cei cu care am vorbit despre acest subiect - este frica de anvergură, frica de măreție, frica de exprimare a acestor Visuri. Și, mai ales, lipsa încrederii. Neîncrederea este buba tuturor bubelor. Dincolo de toate aceste frici, există la toți conștiența asumării responsabilității. O responsabilitate ce ține de capacitatea de a ne organiza detaliile, pașii,  ce au de a face cu exprimarea și manifestarea acestor Visuri. Iar recuperarea nu doar a încrederii ci și a imaginației - care conduce la o altfel de creativitate născută din mai multă joacă, mai multă visare – este posibilă doar dacă alegem o atitudine deschisă în fața Existenței. Ea are întotdeauna multe să ne ofere.

Trăiesc momente de mare bucurie să ascult persoane pe care le-am știut ani de zile a fi foarte serioase și atașate de anumite rezultate (așa cum voiau ele să fie și nimic altceva), exprimându-se acum prin joacă, prin lejeritate, și fără să se mai agațe de vreun rezultat anume. Uităm, de atâtea ori, că adânc în fiecare din noi există nevoia de expansiune și de exprimare. Există nevoia de aventură și de anvergură. Toate acestea sunt foarte vii înlăuntrul nostru. Sufocate însă sub starturi foarte groase de frică, de griji, de îndoială, de neîncredere. Poate c-a venit momentul să ne întoarcem cu atenția către ele – către exprimare din adevăr, către expansiune din încredere, către anvergură din conștiența valorii de sine – și să le simțim ca fiind aliați pe care ne putem baza.

Ușor de zis dar, din păcate, mai greu de făcut dacă ne lipsește o practică zilnică. Însă chiar și dacă avem această practică pare că, uneori, este foarte greu să rămânem în încredere. Și, totuși, fără de ea nimic nu pare a fi posibil.

Dacă ai nevoie să-ți recapeți încredere te invit să practici Prezența. Prin Practica Prezenței, înveți să te centrezi și să te deschizi, să renunți la rezistențele pe care încă le mai ai în fața transformării la care atât de mult tânjești. Înveți să ai încredere în puterea ta de creator.

Da, prin mai multă  visare și mai multă joacă, ne putem manifesta visurile. Însă, fără a ne crea și spațiu pentru a ne clarifica și structura detaliile, pașii, în ceea ce privește Creația, Visurile, din păcate, nu le vom manifesta. Trăim o energie a lui Zero, chiar acum la această Lună Plină. Adică, oportunități nelimitate. Adică, pânză goală, albă, neîncepută, pe care ne putem picta potențialul infinit. Visul. Sau... putem rămâne în victimizare.

Astrologii spun că această Lună Plină, de acum – o super full moon, cea mai aproape de Pământ din acest an și cea mai potentă, ne ajută să ne conștientizăm, cu o mai mare claritate, adevăratul potențial dinlăuntrul nostru dar și cel care se află în jurul nostru. În relații noi, în proiecte noi, în perspective noi. Care, toate, au nevoie de încredere. Trăim în aceste zile o energie care ne deschide, ne lărgește orizontul, ne încurajează să ne disciplinăm gândirea haotică și să ne păstrăm inimile deschise către ceea ce este nu doar în ceea ne-am dat voie să vedem și să percepem până acum ci și dincolo de realitatea pe care o trăim.

Pentru mine, energia acestor zile, mă reconectează la vibrația încredere. Că este vorba de Luna Plină și a ei energie sau sunt și altele care contribuie la tot ceea ce simt acum, nici nu mai contează pentru mine. Asta simt și asta aleg să hrănesc și să cresc. Vibrația încrederii. În sănătate. În relații. În emoții. În Creație. În a face din a fi. Încredere. Și de ce nu ți-ai da voie și tu să simți vibrația încredere? E disponibilă pentru toată lumea, nu doar pentru mine. Ce zici? Alegi încrederea? (Dacă da, împărtășește mai jos!)

Ne apropiem abia de sfârșitul lunii februarie dar eu simt că am trăit foarte intens acest început de an. Mi se pare deja foarte departe Revelionul ce-a trecut. Masive scuturări, schimbări uriașe, perspective și atitudini și direcții noi, toate în acest (aparent) scurt interval.

Viața este plină cu de toate și vine la pachet și cu deschideri și cu închideri, și cu separări și cu apropieri, cu suișuri și cu prăbușiri profunde. Tot ce contează, când suntem prinși în toate acestea, este încrederea. În iureșul experiențelor pe care le trăim, există mereu o forță lăuntrică pe care – dacă învățăm s-o ascultăm cu atenție – o putem simți cum ne călăuzește către deschidere, către încredere, către putere creatoare. Doar că nu ne dăm voie s-o ascultăm, căci ne lipsește practica și disciplina. Mai ales când frici profunde, pe care nici nu le credeam a fi prezente în noi, se trezesc și preiau controlul. Și toți avem înlăuntrul nostru tot felul de frici. Născute din tipare vechi de gândire sau create după ce-am trăit separări de persoane dragi. Frici față de boli. Frica de a îmbătrâni. Frica de moarte. Mai mari sau mai mici, bazate pe experiențe din trecut sau plăsmuite din felul în care gândim, fricile sunt înlăuntrul nostru. Cu cât devenim mai conștienți de ele, cu atât mai mult putem începe să simțim cum frica ne ține în închidere, în non-acțiune, în neîncredere. Poate că sunt situații sau circumstanțe în care, frica pe care o simțim, este chiar sănătoasă – oferindu-ne răspunsuri. Însă, din păcate, multe din acțiunile noastre sau, mai degrabă, non-acțiunile noastre, au la bază o frică. Și asta este ceea ce ne tot ține în tipare repetitive, în non-acțiune în direcția Visurilor noastre. Frica îmbrăcată în straiele neîncrederii este cea care ține în vibrație joasă, în băltire, în comportamente pe care tot pretindem că vrem să le schimbăm. Poate că este o ocazie bună, acum, la această Lună Plină, să ne oferim un moment de introspecție și de ascultare lăuntrică pentru a simți care ne sunt fricile cele mai prezente în noi. Le tot ignorăm, fără să ne dăm seama și fără să ne permitem a simți că ele sunt, de fapt, cele care ne guvernează viața. Poate că, uneori, tot ce avem nevoie este să ne așezăm puțin, să ne ascultăm cu mai mare atenție, să ne deschidem cu sinceritate pentru a simți în ce situații și relații acționăm din frică. Sau nu acționăm. Când ne ascultăm, cu mai multă atenție, și observăm fără judecată, într-un mod aproape miraculos, totul se re așază în jurul nostru. Și, mai ales, înlăuntrul nostru. E nevoie de încredere, însă.

Eu însămi, zilele trecute, am trăit o experiență foarte puternică în care am simțit cu ce viteză frica poate pune stăpânire pe mine. O experiență ce a avut de a face cu: Relații și Creație. Subiect foarte prezent pentru noi acum în Călătoria Inimii. Am conștientizat că nu trebuie să ignor această frică ci să stau cu ea în ascultare și să văd dacă o pot privi direct în față. Am putut, deși a fost foarte greu. Și am reușit să văd, dincolo de această frică, dimensiunea frumoasă a Visului numit Comunitatea Călătoria Inimii. Cu toate cele ce trăim în această Co-Creație. Ascultam, privind și simțind forța fricii, și auzeam vocea Universului care-mi spunea să am curajul să renunț la această frică. Să îi dau drumul căci ea este cea care mă ține pe loc acum. Apoi am simțit că nu este doar frica mea ci o frică colectivă.

Frica este cea care te împiedică să vezi cu claritate înainte. Dă drumul fricii. Curăță filtrul prin care privești. Ai încredere în a ta putere de creator conștient. Ridică-te deasupra fricii, lăsând-o să se dizolve în a ta îmbrățișare plină de iubire, de compasiune, de bunătate, de ascultare, de prezență.

De atâtea ori, de-a lungul vieții, am interpretat unele experiențe - pe care le-am trăit – ca fiind nedrepte, incorecte, mult prea dure. Și, pe moment, îmi găseam rapid toate argumentele cu care să mă conving că așa și este. Nedrept. Incorect. Dur. În timp am învățat însă, cu ajutorul respirației conștiente, prin Ascultare Atentă și prin Practica Prezenței, să conștientizez că au fost doar lecții din care am avut de învățat. Capacitatea de a înțelege că înțelepciunea ce rezidă în curgerea constantă a vieții, îmi este la dispoziție permanent. Asta doar dacă, la rândul meu, îmi dau voie să curg și să eman recunoștință pentru toate lecțiile ce-mi oferă Existența. Doar că a curge, uneori, este cam greu - de ne oprim în băltire în fața vechilor credințe și a gândirii limitative. Și, totuși, deloc imposibil. Privind lumea cu ochiul inimii – curat și limpede – ne oferim în dar o nouă perspectivă. Una mai curată. O perspectivă ce ne permite să-i vedem și pe ceilalți cu ochi mai buni și mai îngăduitori.

Fie că lumina puternică de la această Lună Plină să ne îmbăieze pe toți în a ei energie intensă și profund vindecătoare, în brațele căreia nu avem decât a ne deschide.

Ne deschidem - cu încredere, ne ascultăm – cu atenție, ne privim înlăuntru – cu bunătate și îngăduință, și ne dăm voie să vedem și să simțim ce clocotește adânc în miezul sursei noastre și ce are nevoie să iasă spre eliberare.

Fie ca lumina puternică de la această Lună Plină să scoată în lumina conștienței noastre tot ceea ce avem nevoie să lăsăm, să curățăm. Mai ales tot ce ține de gândirea repetitivă, compulsivă, de grijile și fricile noastre de viitor. Adică, de neîncredere.

Fie ca lumina puternică de la această Lună Plină să ne expună credințele vechi, forțându-ne să fim mai conștienți că în miezul separărilor și provocărilor există, întotdeauna, potențialul noilor începuturi.

Fie ca lumina puternică de la această Lună Plină să ne revitalizeze corpurile pe care învățăm să le acceptăm, să le onorăm, să le locuim – celebrându-le.

Și fie să ne dăm voie să simțim că viața nu este doar în ceea ce vedem, cu vederea îngustă a minții liniare, ci că există dimensiuni și tărâmuri dincolo de ceea ce percepem în mod obișnuit. Și că avem acces la acestea deschizându-ne în fața potențialului vindecător ce zace în stările de conștiință extinsă.

Folosește-ți intuiția, lăsând energia lunii pline să curgă prin tine, și imaginează-ți, în culori și detalii, Visul pe care vrei să-l trăiești. Magia există! Este în tine.

Fie să ne întâlnim în seara asta, la apus de Soare și răsărit de Super Lună Plină, în vibrația încrederii cu care să ne visăm și să ne trăim Viața.

Cu încredere,

AmmaRa

PS. Și te invit să urmărești webinarul:

Dragoste și Trezire – Inevitabila deschidere a Ființei

în care Agnis împărtășește despre...drumul către adevăr și iubire ca fiind cea mai extraordinară aventură a experienței umane. Și mă tem că împărtășește despre spațiul, uneori, dificil, dar profund transformator din relația noastră de cuplu. Sau să nu mă tem și doar să am încredere? :-)
"Vindecarea și Cunoașterea sunt urmări ale Conștienței. Nu există altă vindecare decât de Iluzie și altă Cunoaștere decât a Adevărului. Călătoria Inimii este experiența directă a acestora."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Cântările Vieţii Cântările Vieţii

Krishna Das povesteşte precum cântă. Cu graţie, cu subţirime. Istoriile adevărate ale vieţii sale dansează precum spuma valurilor în bătaia vântului, desenând fascinaţia anilor ...

Şcoala Zeilor Şcoala Zeilor

Această carte este o hartă şi un plan de evadare. Scopul său este de a vă arăta parcursul urmat de un om oarecare pentru a evada din povestea hipnotică a lumii, din interpretarea jalnică a existenţei, pentru ...

Mandala Ființei Mandala Ființei

Doctorul Richard Moss este un om care a trăit Revelaţia. Este un om care a experimentat starea de conştiinţă supremă a fiinţei omeneşti în care aceasta trăieşte deplin. Este acea stare de conştiinţă ...

Zâmbește fricii Zâmbește fricii

Nenumărate sunt formele fricii care stăpânesc existența umană în aceste timpuri. Frica de viitor, frica de schimbare, de asumare a propriei străluciri, frica de judecățile celorlalți, frica de ...

Psihologia viitorului Psihologia viitorului

Psihologia viitorului reprezintă chintesenţa operei lui Stanislav Grof şi un punct de referinţă în psihologia secolului XX. Este o carte care sparge barierele şi spulberă viziunea mecanicistă asupra ...

Workshopuri relevante