Calea Maestrului Interior

Punct rubrica Agua de Luna

Publicat la 19.03.2019 Comentarii

Bogdan Grigoraș

Muzica a stârnit întotdeauna în mine un sentiment profund, a mișcat ceva. Orice fel de muzică. În adolescență, ascultând muzică hard rock, puteam defula toată emoția acumulată în interior, emoție reprimată, cu care nu era frumos să mă prezint în fața lumii. Toată furia și frustrarea adolescentine izbucneau pe ritmurile heavy metal. Era o formă de eliberare, binevenită la vremea respectivă. Regulile acestei lumi, reguli de bună purtare, moștenite de la părinți și de la rude, împrumutate de la profesori sau prieteni, au creat această barieră între lumea interioară și cât puteam împărtăși din această lume interioară.

În același timp mă atrăgea muzica clasică. Ascultam Mozart, Bach, Beethoven, Rahmaninov, laolaltă cu trupe hard rock, chiar dacă nu aș fi recunoscut niciodată asta în cercul meu de prieteni, de rockeri. Simțeam că am nevoie de ambele, fără să-mi pot explica de ce, simțeam că sunt ca doi poli ale unui întreg care părea rupt în bucăți. Era felul meu de a mă conecta, prin muzică, la partea luminoasă a existenței, dar și la întuneric, la acele emoții care erau indezirabile, negate de societate.

Din această perspectivă muzica are un caracter vindecător. Într-un fel magic muzica mă aduce în prezent, mă racordează la acest moment în care pot să vindec trecutul. Iar atunci când este dublată de Conștiență, într-un demers interior de auto-explorare, muzica se transformă într-un instrument redutabil, ea devine o adevărată călătorie interioară profund transformatoare.

În Călătoria Inimii am descoperit, pe lângă valoarea terapeutică a muzicii, acea dimensiune întregitoare, muzica care conține toate valențele și exprimă toate atributele experienței umane. Adică o muzică care mă îndrumă, dacă mă las ghidat, să accesez orice trăire din spectrul de experiență umană. Iar cea mai tulburătoare descoperire este că experiența umană o include... pe cea spirituală.

Sunt câțiva oameni care exprimă acest aspect al experienței umane, prin muzică. Mirabai Ceiba, care au concertat deja de două ori în România, sunt dintre cei care au această capacitate extraordinară de a ghida oamenii, prin muzica lor, către a trăi pe pielea lor acest adevăr. Esența comună a tuturor ființelor – iubirea –  devine disponibilă trăirii directe. La fiecare concert Mirabai Ceiba am simțit această deschidere a inimii, greu de pus în cuvinte, o trăire integrală, cum numai poeții au putut-o exprima parțial. Am regăsit-o în poezia lui Rumi, în slova lui Eminescu, și desigur în muzica lor, Markus & Angelika, adică Mirabai Ceiba.

Iubirea este conexiunea supremă, este renunțare la ceea ce cred că sunt. Este ca un fel de moarte deoarece nu am nicio certitudine că dincolo de acest proces se mai păstrează ceva din personalitatea mea liniară, că mai exist. Iubirea este prospețime, este a privi lumea mereu prin ochii unui nou-născut, care este încă ferit de concepte despre lume. O astfel de muzică, precum cea pe care o vei auzi din nou la București, în 22 mai, nu se putea naște decât dintr-o trăire integrală, din iubirea dintre doi oameni.

Markus și Angelika au lăsat să curgă experiența întregitoare a iubirii dintre ei în muzica lor. Between The Shores of Our Souls este albumul lor care a ajuns din prima în topuri și este cea mai frumoasă poveste de iubire transpusă în muzică. The wind of the heavens dances through this music, am citit într-o recenzie muzicală. Muzica lor este într-adevăr o călătorie în sine care te îmbie să simți cum corpul tău se racordează la o un ocean de senzații de o bogăție inestimabilă. Așa se simte deschiderea, astfel se simte momentul de conexiune supremă cu dimensiunea ta spirituală.

Prima dată i-am întâlnit în 2014. Doi oameni de o simplitate dezarmantă. Alături de Bogdan Djukic – magicianul cu vioara – au creat cea mai profundă experiență de deschidere pe care am trăit-o vreodată într-un astfel de cadru. M-am dus să asist la un concert de muzică sacră, însă am trăit ceva cu mult mai mult decât muzică, am simțit cum întreaga sală era racordată la o revelație colectivă, la un câmp de rezonanță în care fiecare se redescoperea pe sine dintr-o perspectivă mult mai largă, fiecare își recunoștea propria măreție și putea vedea în ochii celorlalți aceeași luminozitate naturală a ființei.

Al doilea concert a fost încă și mai tulburător. Era în aprilie 2016, iar Mirabai Ceiba reveneau cu un album proaspăt, Sevati, care ajunsese deja numărul 1 în topurile World Music. O dată cu acest album muzica lor a ajuns la maturitate, fiind o expresie completă a ceea ce înseamnă să fii om și zeu simultan, într-un corp făcut din pământ. Am simțit cum enorma experiență a Călătoriei Inimii se oglindește perfect în această muzică, ceea ce înseamnă că suntem profund conectați la marele proces al umanității de recuperare a conștienței sale integrale.

A fost un moment de grație, atunci când au căzut toate măștile de pe chipurile călătorilor, cei care veniseră la un concert de muzică fără să știe exact ce-i așteaptă. Și au fost multe momente de wow, părea că întreg vălul experienței umane se ridicase de pe chipurile tuturor și puteam vedea cu ochiul sufletului, puteam pătrunde în profunzime și percepe dincolo de aparențe, dincolo de cuvinte, de gesturi, de melodrama experienței umane. Se năștea o ființă colectivă superbă, de o candoare indescriptibilă, se redescoperea pe sine Ființa care am putea fi întreaga umanitate, în momentul nostru de grație divină în care renunțăm la falsitate, la ignoranță și la tendința noastră autodistructivă. Eram martorul unei clipe de izbăvire, o mântuire de propria neputință, o ridicare din țărână și asumare a verticalității. Lacrimile recunoștinței curgeau șiroaie, inimile s-au deschis, norii au fost împrăștiați, iar soarele interior își trimitea Încrederea nestrămutată către o umanitate eliberată.

Multe zile după aceea am trăit într-o realitate ușoară. Părea că pașii mei nu atingeau pământul, deși îmi simțeam corpul mai bine ca niciodată și conexiunea cu Pământul clară, palpabilă. Nu a dispărut nici acea senzație de comuniune profundă cu oamenii, fie că erau prieteni apropiați, fie că erau simpli trecători. Aceasta este puterea extraordinară a deschiderii inimii. Iar Mirabai Ceiba sunt maeștri în a crea contextul pentru ca această deschidere să se producă.

Acum, la trei ani după ultima întâlnire live cu fenomenul Mirabai Ceiba, sentimentul este încă viu, așteaptă să fie trăit din nou și din nou. Așteaptă zi de zi, căci o dată trăită această enormă revelație a ceea ce suntem de fapt, nu ai cum să nu vrei să te întorci în acest spațiu al iubirii, să retrăiești totul și să integrezi în viața ta energia acestei deschideri. Și este posibil, îți mărturisesc că este foarte posibil! Printr-o practică a recunoștinței mai ales și a deschiderii voluntare, conștiente. Toate workshopurile și atelierele Călătoriei Inimii sunt despre cum să cultivăm zi de zi, clipă de clipă, această Conștiență.

Anul acesta, pe 22 mai, Mirabai Ceiba se întorc la București și aduc cu ei Agua de Luna. Va fi un moment mult așteptat pentru mine și pentru toți cei din Călătoria Inimii, dar și pentru ei. Markus, Angelika și Bogdan s-au simțit excelent aici în România, în mijlocul Călătoriei Inimii. Rezonanța noastră este totală, iar consacrarea este comună. Aproape că nu există nicio diferență între ceea ce facem noi, în Călătoriile și în Workshopurile noastre și un concert Mirabai Ceiba.

Concertul este mai mult decât un concert, este o experiență de conștiință extinsă, o întâlnire cu propria ta inimă. Un răgaz de la multele lucruri pe care le ai de făcut. O pauză de vindecare, ascultare, deschidere, încântare, măreție.

Mirabai Ceiba este o poveste de viață extraordinară și este un dar pe care Markus și Angelika îl fac umanității. Este cea mai frumoasă expresie de iubire necondiționată care curge în lume. De la ei putem învăța despre acest adevăr universal valabil, că suntem iubire. Și putem face asta doar trăind... iubirea. Iar concertul Mirabai Ceiba ne deschide larg poarta către această trăire.

Vibrația evenimentului din 22 mai 2019 se poate simți deja, este suficient să te racordezi la energia Mirabai Ceiba, să-i asculți, să-i respiri, să-ți creezi spațiu personal pentru a călători pe muzica lor. Tu ce simți când închizi ochii, când îți retragi toată atenția în interior și lași gândurile tale să se dizolve în atmosfera creată de acordurile de pian, harpă, vioară sau chitară, când te lași îmbăiat în vibrația vocilor limpezi și pătrunzătoare? Eu mă simt acasă, așezat în miezul sursei de realitate care sunt.
"Maestrul Interior se naște întotdeauna în timpul experienței umane încarnate. Nu există Maeștri care să nu fi trecut prin Umanitate. În Corp, ei pot fi recunoscuți mai ales după zâmbet. În afara Corpului, de asemeni."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

CIUPERCILE SACRE ALE VIZIUNII CIUPERCILE SACRE ALE VIZIUNII

Istoria spirituală a Umanităţii este una cu cea a plantelor sacre care au fost folosite ritualic în toate timpurile, pe toate continentele. În ultimul secol, psihologia transpersonală a explorat ...

Mandala Ființei Mandala Ființei

Doctorul Richard Moss este un om care a trăit Revelaţia. Este un om care a experimentat starea de conştiinţă supremă a fiinţei omeneşti în care aceasta trăieşte deplin. Este acea stare de conştiinţă ...

Şcoala Zeilor Şcoala Zeilor

Această carte este o hartă şi un plan de evadare. Scopul său este de a vă arăta parcursul urmat de un om oarecare pentru a evada din povestea hipnotică a lumii, din interpretarea jalnică a existenţei, pentru ...

Minte Nemuritoare Minte Nemuritoare

Oare conștiința noastră – mintea, sufletul sau spiritul – ia sfârșit odată cu moartea corpului? Sau continuă să existe undeva, poate pe alte tărâmuri sau în alte dimensiuni ...

ELIBERAREA DIN FRICĂ ELIBERAREA DIN FRICĂ

  Cine a cercetat mai adânc profunzimile sufletului ştie că nu ura ci frica este opusul iubirii. Frica, ca închidere în sine, ca zid ridicat în jurul unui eu mic, limitat, neputincios, ...

Workshopuri relevante

Meditație Activă și Shaking Meditație Activă și Shaking
Meditația Activă – Body-Shaking este o formă de energie care aprinde corpul, îl trezește la viață. Această „medicină” (cum o numesc unele culturi băștinașe) – body-shaking – ...

Practica Puterii Feminine Practica Puterii Feminine
Dacă ai nevoie de susținere, de conținere, de un loc în care să te simți auzită și ascultată, un spațiu în care să-ți dai voie să devii femeia care ești menită să fii, te invit să aduci ...

Respirația Inimii Respirația Inimii
Respirația Inimii este o aplicație dinamică a lucrului cu starea de Prezență, o meditație în mișcare care conduce foarte rapid la expansiunea conștienței și permite conectarea voluntară cu orice ...

Practica Prezenței Practica Prezenței
Practica Prezenței Experiența Prezenței este fundamentul întregului parcurs în Școala Maestrului Interior și baza întregului lucru cu stările extinse ale Conștiinței în scopuri de ...

Programul educațional Briza Programul educațional Briza
  Este o abordare integrală a ceea ce numim educație, care are în vedere nu numai acumularea de informație și dezvoltarea structurilor mentale, ci Ființa umană în integrum. Vizează conștientizarea, ...