AmmaRa rubrica Curățare, deschidere, bucurie, autenticitate, transformare

Straturile falsității cad, măștile se dizolvă, pentru a revela din adevărata esență a ființei

Publicat la 25.05.2019 Comentarii

Elena Francisc - Țurcanu

Marea Neagră, cu a ei frumusețe și profunzime, ne-a însoțit procesul de curățare și de limpezire a viziunii. Al 6 lea modul, în parcursul Școala Maestrului Interior, este dedicat Viziunii. Luna Plină, în Scorpion, care guvernează asupra morții, a renașteri și a transformării spirituale, de asemenea, a fost și ea martora experiențelor noastre. Oricât aș încerca să pun acum în cuvinte, trebuie să accept că experiențele trăite în timpul unui Modul din Școala Maestrului Interior sunt greu de exprimat în scris. Simt însă, ca de fiecare dată, o profundă recunoștință, pentru tot ce trăim în aceste călătorii de vindecare și transformare în care straturile falsității cad, măștile se dizolvă, pentru a revela mai mult din sinele autentic, din adevărata esență a ființei. Valurile Mării au spălat măștile falsității, razele lunii pline au făcut să crape straturile groase ale rolurilor vechi, iar greutățile, poverile, preluate - din loialitate, de la părinți și nu numai – cei prezenți au avut curajul a le lăsa. Au dat drumul, eliberându-se și alegând fiecare a-și trăi adevărul propriu. Nu al părinților, nu al celorlalți. Adevărul personal. Prin respirație atentă, conștientă, și prin călătorii ghidate, prin vibrația lui ÎMPREUNĂ, ne-am oferit permisiunea de a lăsa, de a rosti și de a primi, fără judecată.

Nu este nevoie să fi în Școala Maestrului Interior pentru a-ți crea timp de a te reîntoarce înlăuntrul tău, în liniștea lăuntrică dintre inspir și expir, unde lăsarea se petrece. În acest spațiu, în pauza dintre inspir și expir, dintre expir și inspir, noua ta creație se petrece.  Coboară-te în tine. Învață să te asculți. Aici în acest spațiu, în această pauză, dă-ți voie să lași ceea ce nu-ți mai servește și nu mai este în acord cu cine și ce ești acum. Toți merităm să învățăm a lăsa cele ce ne-au blocat viziunea, autenticitatea, adevărul, puterea personală – creatoare. Pentru noi, în Călătoria Inimii, fiecare modul din Școala Maestrului Interior, fiecare retreat sus pe Colina Lunii, fiecare workshop, reprezintă un moment puternic în care lăsăm, curățăm, dăm drumul și în care ne exprimăm. Cu autenticitate. Din adevăr. Însă pentru a putea da drumul avem nevoie, mai întâi, să învățăm ne ducem adânc înlăuntrul nostru, să ne ascultăm, și să identificăm acolo ceea ce ne reține, ceea ce ne împiedică, ceea ce ne doare, ceea ce avem nevoie să curățăm pentru a ne putea manifesta potențialul maxim.

Cum ar arăta viața dacă ne-am manifesta potențialul nelimitat?

Cum ar arăta viața dacă am începe să trăim din spațiul adevărului și al autenticității?

Cine am fi, de fapt, dacă ne-am manifesta din adevărul nostru și n-am mai tot încerca să fim cum vor alții ca noi să fim?

Acestea sunt întrebările care au tot apărut, la noi, în diferite forme, pe durata întregului Modul 6 din Școala Maestrului Interior. Aceste sunt întrebările pe care le împărtășesc și cu tine acum invitându-te să ți le pui și tu. Așază-te pe ritmul respirației tale, chiar și doar câteva minute pe zi, întorcându-te în liniștea lăuntrică, și explorează-te prin aceste întrebări la care să revii, mereu și mereu. Învață să te asculți, căci felul în care te asculți este fundația procesului tău de transformare.

Cu astfel de întrebări, îmi încep – de obicei – ziua. Cum ar arăta viața mea dacă m-aș manifesta, fără teamă, din al meu adevăr? Cine aș fi dacă n-aș mai încerca să fiu cum vor alții sau cum e bine? Al cui bine, de fapt? De multe ori, nu al meu.

Încotro mă îndrept? Iată o altă întrebare pe care mi-o pun foarte des. Răspunsurile la toate aceste întrebări sunt, mereu, înlăuntru. Mă așez în ascultare. Te invit să faci la fel. Du-te în adâncurile tale, cât mai des. Acolo găsești răspunsurile la întrebările tale.

Poate că nici nu contează prea mult ceea ce faci acum, în această perioadă a vieții tale, ci, mai degrabă, cum faci ceea ce faci. Adică, cu ce atitudine. Ești în deschidere și în recunoștință când faci ceea ce faci? Sau, mai degrabă, ești în nemulțumire și închidere? Sufletul tău știe, întotdeauna, mai bine decât orice plan ți-ai face tu. Tu doar dă-ți voie să trăiești viața, din starea de prezență, cât mai deplin. Învață. Experimentează. Aventurează-te. Simte. Primește și dăruiește. Dansează cu viața. Sufletul tău a venit în această încarnare pentru aventura vieții. Ține doar de tine în ce fel de aventură te arunci, cu câtă încredere, și care-ți sunt pașii pe care-i alegi pentru a dansa cu viața. Trăind-o din plin. Până la urmă, ține doar de tine cum te raportezi la indiferent ce alegere faci și ce decizie iei. Căci nu există căi „greșite” în viață. De fapt, fiecare experiență, bună, rea, mare, mică, te aduce mereu înapoi pe calea către tine și a ta esență, către centrul tău, acordându-te cu ceea ce ești cu adevărat. De câte ori te-ai pedepsit și te-ai judecat aspru, crezând că ai greșit, că a fost doar vina ta, uitând că, de fapt, nu există turnuri greșite ci doar alegeri pe care le-ai făcut așa cum ai putut în acel moment.

Învățând să te asculți, conștientizezi că în fiecare zi ai șansa să iei o decizie despre cum dorești să te vezi și să te simți, cum dorești să te exprimi și să-i asculți pe cei din jurul tău, cum dorești să vezi lumea.

Învățând să te asculți, în profunzimile tale – ne mai temându-te de ele – descoperi că în fiecare zi ai oportunitatea de a decide dacă te aventurezi și-ți dai voie să încerci ceva nou sau dacă revii, ca de atâtea ori în trecut, la zona de confort pe care deja o știi.

Descoperi, ascultându-te cu atenție, că orice alegi este ok. Nici o alegere nu este mai bună decât alta. Este doar o alegere pe care o faci și din care ai ceva de învățat. Viața e plină de alegeri și nu contează ce alegi. Contează să-ți amintești, luând-o mai lejer, că toate alegerile fac parte din extraordinara aventură numită Viață!

În ultima perioadă m-am simțit foarte absorbită de lumea lăuntrică în care mi-am dat voie să-mi ascult adâncimile inimii și sufletului. Am avut, din nou, nevoie să fiu blândă și răbdătoare cu mine și să-mi permit să curg, să fiu, cu toate durerile și frământările și întrebările pe care le-am trăit. Momentele de așezare, de tăcere, de liniște, pe care mi le-am oferit, m-au adus mai aproape de adevărul meu. Ochiul meu drept – cel care mă ajută să-mi șlefuiesc identitatea, ochiul recunoașterii care are o viziune rațională asupra situațiilor din exterior – prin micul incident pe care l-am trăit, m-a forțat să văd cu mai mare claritate ceea ce refuzam să văd și să accept. Am avut curajul, apoi, să mă eliberez de credințe vechi și limitative despre cum e bine să fac, cum se face. Mai ales când vine vorba de familia biologică unde provocările sunt, de cele mai multe ori, foarte mari.

Pe întregul modul 6 din Școala Maestrului Interior și în zilele ce au urmat, a tot lăsat, am dat drumul la așteptări. Durerea fizică pricinuită de un mic incident la ochiul drept m-a forțat să mă ascult cu și mai mare atenție și să înțeleg, văzând înlăuntrul meu, până unde am acceptat o situație pe care refuzam să o văd. În loc să accept o realitate dureroasă, părea că am preferat să închid ochiul prin acest traumatism. Am înțeles însă la timp. Și mi-am adus aminte că privind în mine însămi înainte de a-i privi pe cei din jurul meu, învăț să-mi curăț filtrul prin care pot avea o viziune de ansamblu și o privire nouă și proaspătă asupra lumii. O privire sinceră și fără judecată.

La asta te invit și pe tine, la a învăța să te uiți mai întâi înlăuntrul tău și doar așa poți, apoi, să ai o viziune clară asupra a ceea ce ai nevoie să lași, să abandonezi, să dai drumul, ca tu să poți devenii mai mult din ceea ce ești cu adevărat. Eliberat de credințe limitative, de morala societății, de gândire haotică și compulsivă și de așteptări.

Ne tot judecăm și ne tot criticăm, poluând  - în felul acesta – aerul cu care ne hrănim toți. Contribuim la poluarea masivă, existentă în lume acum, ori de câte ori ne judecăm și ori de câte ori ne deformăm percepția doar în numele unor principii.

Întorcându-ți atenția înlăuntrul tău, short moments many times per day – cum îmi spunea John Welwood – ascultându-te cu atenție, îți dai seama că există mai multă frumusețe în tine decât îți puteai imagina, mai multă minunăție, mai multă înțelepciune, decât ai crezut vreodată. Conștientizezi, prin practica prezenței și prin ascultare atentă, că ești mai în acord cu sufletul tău decât ți-ai dat seama până acum.

Așa că, te invit să ai încredere în înțelepciunea ta, să ai încredere în liniștea ce există adânc în tine dincolo de orice agitație și de orice compulsiune mentală, să ai încredere în vocea tăcută care emerge atunci când tu te așezi în ascultare și în deschidere. Răspunsurile pe care le cauți nu sunt în afara ta ci mereu în tine. Răspunsurile pe care le tot cauți despre misiunea ta în lume nu au de a face cu a înfăptui ceva mare.  Răspunsurile inimii tale, ale sufletului tău, sunt simple adevăruri care, de cele mai multe ori, se pierd pe drum, în căutările tale disperate de a găsi în exterior.

Adevărurile simple despre cine suntem, despre scopul nostru în această viață, despre planurile noastre, ne întâmpină în fiecare zi. Doar noi să ne așezăm și să le primim, ascultându-ne cu mai mare atenție și îngăduință, cu bunătate și răbdare. Viața noastră nu este despre acele momente grandioase ci este despre lucrurile mărunte și simple care se întâmplă, care se petrec când noi suntem ocupați să facem planuri mari. Când ne păstrăm focusul pe lucrurile mici, simple și mărunte, ale vieții de zi cu zi, lucrurile mari pare că se întâmplă de la sine.

Așa că, atunci când te întrebi cum să mergi pe calea ta și cum să pășești în plinătatea ființei tale, începe cu lucrurile mici. Fă-ți patul, dimineața, cu bucurie și cu recunoștință că ai în ce să dormi și să te odihnești. E doar un exemplu. Începe, așadar, cu Practica Prezenței în lucrurile mărunte ale vieții de zi cu zi, cu a te asculta când ești în lucrurile mici și cotidiene în care petreci mult timp. Și vezi cum a fi în ceea ce faci și a face din ceea ce ești, cum a te asculta cu atenție, fără judecată și fără critică, sunt moduri simple cu care îți transformi viața. Începând dinlăuntrul tău.

Trăim într-o lume care are focusul pe a avea. A avea cât mai mult, și mai mult, așa că tindem să trecem cu vederea magia ce rezidă în lucrurile mărunte ale vieții de zi cu zi. Ține de noi să găsim adevărul în această simplitate, să găsim miracolele și recunoștința în lucrurile mărunte. 

Când ne așezăm în ascultare, este momentul în care putem explora alchimia transformării. Trăim timpuri în care ne putem pune atenția nu doar pe ceea ce facem ci și cum facem ci, mai degrabă, ne putem investi atenția – o unealtă sacră – în a ne aduce aminte ceea ce suntem și că suntem, mereu și mereu, pe calea potrivită.

Umanitatea noastră este cheia către calea de dincolo de ceea ce credeam că suntem. Fie să ne amintim că totul este deja aici. Că avem resursele necesare pentru a crea starea de bucurie, de mulțumire. Că putem emana recunoștință pentru multe. Multe mai multe sunt cele pentru care putem fi recunoscători decât cele pentru care să hrănim nemulțumirea. Fie să ne readucem aminte, cu fiecare respirație conștientă, că putem dansa cu viața. Acum. Aici. Primind și dăruind. Experimentând din plin aventura pentru care am venit în această încarnare.

Cu recunoștință, te aștept în spațiul ascultării atente și pe Colina sacră a Lunii,

PS. Profundă recunoștință vouă, celor din Școala Maestrului Interior, generația a5a, pentru toate momentele frumoase trăite pe malul Mării. Pentru deschidere, pentru curaj, pentru autenticitate, mulțumesc. Emanați în lume puterea creatorilor care sunteți. Împărtășiți!

PS2. Cei care sunteți interesați de parcursul Școala Maestrului Interior, fiți pe fază! Curând, venim cu informații noi. Înscrierile pentru generația a6a au început deja! Locuri limitate! Pentru detalii, scrie-i Danielei la: [email protected]ălătoriainimii.ro
"Vindecarea și Cunoașterea sunt urmări ale Conștienței. Nu există altă vindecare decât de Iluzie și altă Cunoaștere decât a Adevărului. Călătoria Inimii este experiența directă a acestora."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Trupul meu, Pământul meu Trupul meu, Pământul meu

Mii de ani de spiritualitate descarnată, de căutare a Spiritului în afara Corpului au făcut umanitatea să ignore complet uriaşul potenţial terapeutic şi ontologic al corporalităţii. Ca şi cum ...

HEAL HEAL

Îți poți imagina cum ar arăta întreaga lume dacă ar avea acces la informații care le pot dezvălui adevaratul lor potențial în procesul de vindecare și viața lor ar fi plină de energia ...

Bebeluși Deștepți Bebeluși Deștepți

Felul cum sunt trataţi copiii în primii lor ani de existenţă are o influenţă decisivă şi de durată. Fiecare transformare personală prin Conștiență schimbă Conștiența întregii lumi. ...

Minte Nemuritoare Minte Nemuritoare

Oare conștiința noastră – mintea, sufletul sau spiritul – ia sfârșit odată cu moartea corpului? Sau continuă să existe undeva, poate pe alte tărâmuri sau în alte dimensiuni ...

Cercul Revelaţiei Cercul Revelaţiei

Cercul Revelaţiei este o carte uimitoare şi captivantă care povesteşte istoria extraordinară a unui drum spiritual foarte neobişnuit. Este o carte pe care nimeni dintre aceia care caută Adevărul nu o ...

Workshopuri relevante

Luppia Mundi Luppia Mundi
În orice vremuri, cea mai mare putere este Conștiența Realitatea este o oglindă a lumilor noastre interioare, conjugate. A schimba realitatea pe care o trăiești, este a schimba lumea interioară.     A ...

Sesiuni Individuale cu AmmaRa Sesiuni Individuale cu AmmaRa
În aceste sesiuni individuale online, intenția mea este de a te ajuta să-ți regăsești echilibrul, de a te însoți către curajul cu care să te implici, dincolo de orice frică și anxietate, într-un ...

Dansul Inimii

Meditație Activă și Shaking Meditație Activă și Shaking
Meditația Activă – Body-Shaking este o formă de energie care aprinde corpul, îl trezește la viață. Această „medicină” (cum o numesc unele culturi băștinașe) – body-shaking – ...

Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente
Lucrul cu stările extinse ale Conștiinței este pentru viața de fiecare zi. A fi conștient este a percepe mai profund și mai rafinat realitatea vieții. Un nou grad de Conștiență permite o noi moduri de ...