Punct rubrica Vindecarea prin Conștiență

Trupul, mintea și sufletul sunt o permanentă creație

Publicat la 31.08.2019 Comentarii

 Horia Francisc Turcanu

2019 este un an al transformărilor profunde. Ele iau de multe ori aspectul unor crize și conflicte. Acestea sunt însă oportunități și reprezintă înfruntări între cei care am fost în trecut și cei care devenim. Orice criză este o transformare și aduce cu sine o vindecare a trecutului. Cu condiția să alegem altfel decât am făcut-o cândva. Trecutul nu poate fi schimbat, dar perspectiva asupra lui, da. A face acest lucru este nu numai o vindecare, dar și un act de transcendență și evoluție lăuntrică. Realitatea ne servește, întotdeauna. Practica Prezenței și vindecarea prin Conștiență.

 

Criză și transformare

În interiorul nostru Conștiința manifestă curente contradictorii. O parte din noi este atașată de trecut, de formă, de structură. Tindem să gândim mereu în același fel, să exprimăm aceleași perspective și să facem din ele adevăruri pe care ne întemeiem viața, să manifestăm aceleași atitudini, să avem aceleași modele emoționale și relaționale. Într-un cuvânt, să creăm realitatea propriei vieți în mod structurat și repetitiv. Nu ne dăm seama că structurile pe care le creăm – unii le numesc ego, sau personalitate liniară – devin labirint și închisoare.

O altă parte din noi, racordată cu natura noastră profundă, tânjește după transformare, după curgere, după conexiune, după schimbare. Fluviile vieții sunt în eternă curgere în noi înșine și înafara noastră.

Am creat în trecut lucruri, situații, relații, nenumărate configurații de realitate ce par stabile. Ne-am atașat de ele, făcându-le parte din noi înșine: acesta sunt eu. Un mod de a gândi, de a fi, de a reacționa, cu principii, norme, legi interioare care se manifestă în relațiile cu ceilalți și cu realitatea. Familii, firme, job-uri, identități. Structură.

Și în această vreme marile curgeri ale existenței continuă să existe. Un fel de dor, de tânjire generează căutarea, explorarea, mișcarea, transformarea. Conflict. Nu pot renunța la ceea ce am creat, deși tinde să se transforme în închisoare. Asta generează durere sub forma emoțiilor distructive, mecanismelor de gândire repetitivă, tensiunilor în relații, în corpul fizic. Criză.

Crizele se repetă și devin mai profunde până când începem să înțelegem felul în care le creăm. Asta vine la pachet cu înțelegerea adevăratei naturi a realității. Sursa profundă a realității, interioare și exterioare corpului fizic deopotrivă, este gândirea noastră, poziționările, atitudinile noastre. Acestea sunt acte de creație de realitate. Crizele de orice fel ne conduc către a descoperi un adevăr mai larg decât acela pe care am crezut că îl cunoaștem, ne conduc dincolo de frontierele pe care ni le-am pus noi înșine. Crizele nu sunt un ghinion, ci sunt oglinzi ale lumii noastre interioare. Ne provoacă să privim în noi înșine, să descoperim perspectivele care au generat conflictul, ne invită la sinceritate, și mai ales la a le schimba. 

Aceasta este oportunitatea pe care o oferă crizele din viețile noastre, și are legătură cu evoluția noastră. Este un proces care ne conduce către o nouă cunoaștere, un nou grad de conștiență, un nou fel de a trăi, de a iubi, de a ne deschide. 

Expansiunea, vindecarea, iubirea, adevărul, frumusețea sunt atributele universale ale existenței. Le percepem în măsura în care suntem conștienți, în care simțim mai mult din realitate. Crizele personale și colective, ne obligă – uneori prin durere – să reconsiderăm poziționările noastre față existență, să ne transformăm și astfel să transcendem diferitele niveluri ale propriei noastre ființe.


Angelo Transformazzione - ulei pe pânză, Gianfranco Caldarelli

Vindecarea privește întotdeauna trecutul

Iar trecutul este experiență de viață. Conține gândire, atitudini, emoții, poziționări față de realitate în diferite situații. Nu putem schimba trecutul. Dar putem schimba poziționările, atitudinile, gândirea, în același tip de situații. Ne putem schimba pe noi înșine adică. Și aceasta este vindecarea. Totuna cu transcendența, cu evoluția, cu transformarea. Vindecarea și transcendența sunt una.

O criză este întotdeauna legată de transformarea noastră interioară. Implică întotdeauna moduri de a gândi, atitudini, modele emoționale și relaționale și întotdeauna în cele din urmă coboară în corpul fizic sub forma durerii de orice fel. Crizele personale nu sunt diferite de crizele umanității în ansamblul ei. Durerea persistă, ba chiar crește pe un fel de spirală de situații, până când găsim în noi curajul de a schimba ceea ce credeam că este imuabil, de a percepe un nou grad de anvergură a adevărului despre noi înșine.

Și atunci, ceva se deschide. Căci un adevăr mai larg și mai profund despre noi înșine este însoțit de un nou grad de experiență a iubirii, frumuseții, și armoniei în viețile noastre. Relațiile noastre cu noi înșine și cu lumea capătă nuanțe și culori noi, situațiile de detensionează, ceea ce părea a fi o catastrofă ireparabilă se dovedește a fi fost modul existenței de a ne conduce către o nouă înțelegere. Existența ne servește. Întotdeauna. Chiar și atunci când pare că ne este adversar.

Vindecarea nu numai că este posibilă, dar este singura cale. Ființa noastră profundă, eternă, este curgere. Putem continua să ne agățăm de vechile noastre moduri de a fi, dar nu putem opri curgerea din profunzimile inimii noastre și nici a realității. Durerea se naște din lupta cu această curgere. A fi în flux, a curge, este totuna cu a schimba: gândire, atitudine, emoții, identitate.

Transformările dezvăluie că noi suntem mai mult decât gândirea, emoția și rolurile noastre, mai mult decât structura numită personalitate liniară. Acestea sunt creații ale noastre. Dar natura noastră profundă este Creatorul, sursa din care se naște orice structură.

Vindecarea vine la pachet cu Cunoașterea, Iubirea, Adevărul și Frumusețea de a trăi.

The shortcut

A cultiva aceste atribute universale ale Conștiinței în viețile noastre este shortcut-ul. A cultiva Iubirea, Adevărul, Frumusețea și Armonia, a cultiva Cunoașterea prin Conștiență. Cea mai mare carte de cunoaștere este chiar Viața noastră.

Dar cum să cultivăm bucuria de a trăi când simțim durere, cum să vedem frumusețea când viețile noastre par cotropite de violență și urâțenie? Unde este armonia universală despre care vorbesc maeștrii acestei lumi, conexiunea și luminozitatea, atunci când suntem în mijlocul crizei? Dacă ele există, ce ne împiedică să le percepem și să le trăim?

Ne este greu să acceptăm faptul că NOI CREĂM realitatea. Dar tocmai acesta este exercițiul. Pentru asta suntem aici, pentru a da explora propriile noastre creații și pentru a găsi calea de a crea, în cele din urmă, ceea ce vrem să creăm.

Majoritatea oamenilor trăiesc în viețile lor lucrurile de care se tem. Păstrează focusul pe ceea ce nu funcționează, pe ceea ce se tem că se va întâmpla, pe lucrurile pe care nu le vor. Încearcă mai degrabă să controleze realitatea, decât să o creeze, pentru că în adâncul lor, nu cred despre ei înșiși că sunt creatori. Cred că realitatea este exterioară și trebuie controlată.

Stările noastre lăuntrice creează realitate. Experiența vieții este o oglindă imensă, sferică, în care ne reflectăm pe noi înșine, gândurile noastre, atitudinile și tot ceea ce suntem pe dinlăuntrul nostru. 

Calea cea mare este Conștiența. A fi conștienți este a simți, a vedea, a percepe natura adâncă a propriei noastre ființe și astfel descoperirea extraordinară că realitatea este oglindirea acestei naturi profunde, personale și colective.

Este în puterile noastre

Acum 13 ani am trecut prin forma supremă a unei crize. Aproape că am murit. Un stop cardio-respirator pe o masă de operație. Am revenit cu o înțelegere diferită asupra naturii realității și a propriei ființe. Transformare a fost cuvântul cheie. Am înțeles că moartea este forma ultimă a transformării dar că nu este nevoie să murim cu adevărat niciodată. Sau, invers, putem muri la fiecare respirație, căci inspirația este o renaștere necontenită, iar expirația este o cedare a ceea ce am crezut că suntem. Asta permite creația necontenită, înnoirea eternă a gândirii și a tuturor spațiilor lăuntrice.

Am descoperit apoi că pot transforma totul în viața mea. Au fost nenumărate crize de transformare din care am învățat să aleg în mod diferit și la încetul cu încetul am înțeles că Alegerea este un instrument al marii Creații. Am cizelat moduri noi de a deveni conștient de diferitele niveluri ale Ființei, toate în legătură cu Atenția – care este o energie sacră, eternă, creatoare, în expresia ei umană. Și cu respirația. Atenție, Respirație Conștientă, Atitudine.

Așa am născut, împreună cu iubita mea eternă, Ammara, Practica Prezenței.

A trebuit să uităm tot ceea ce am crezut că știm și să experimentăm totul de la capăt, încă odată și încă odată, mai întâi fiecare pentru el, apoi împreună, apoi cu nenumărați oameni, de mii și mii de ori. Am redescoperit natura profundă a propriei noastre ființe și faptul că dincolo de aspectele liniare, personale, suntem parte dintr-un întreg care se manifestă în toți oamenii. Am șlefuit modurile de a percepe acest Adevăr, le-am simplificat, le-am curățat de orice preconcepție și de orice ideologie, până când a rămas un fel de tehnologie interioară, un instrument extraordinar de simplu și de eficient, pe care l-am încredința oricărui om a venit să lucreze cu noi.

Așa s-a născut Școala Maestrului Interior.

Este calea Conștienței, a percepției, a creației conștiente de realitate. Scopul acestei Căi regale este acela de a trăi aici, acum, în această lume și această viață, atributele fundamentale ale Conștiinței: Adevărul, Frumusețea, Iubirea, Armonia, Cunoașterea. Nu mâine, nu în altă viață, ci ACUM, în situațiile vieților noastre, în relațiile noastre cele mai importante, în job, printre oameni – creatori ca și noi.

Vindecarea vine la pachet cu toate acestea. Căci vindecare nu este altceva decât dez-identificare de ceea ce am crezut că suntem. Este eliberare de diferite aspecte ale identității. Este Conștiență.

Este în puterile noastre să o facem, pentru că reprezintă ceea ce suntem noi, în cele mai adânci și cele mai vaste straturi ale Ființei.

A împărtăși cu ceilalți această tehnologie interioară în scopuri de Cunoaștere și Vindecare, a trăi împreună cui ceilalți Bucuria, Iubirea, Adevărul și Frumusețea a devenit consacrarea noastră. Fiecare gest pe care îl fac și îl facem în experiența vieții noastre este subscris acestei consacrări. Pentru noi înșine și pentru noi toți.

Vindecarea prin Conștiență

2019 – anul unora dintre cele mai profunde transformări, a ta, a mea și a umanității. Provocator dar menit unor uriașe salturi de conștiență, unor uriașe vindecări, unor uriașe conștientizări. Am ales ca la sfârșitul acestui an să celebrăm transformarea, să o împărtășim încă odată, în felul nostru cu tine și cu voi, să punem încă odată la dispoziția tuturor instrumentele fundamentale ale unei vieți în care să se manifeste atributele fundamentale ale Conștiinței.

Practica Prezenței este o tehnologie interioară, simplă, puternică și rafinată, menită să crească gradul de conștiență al celui care o practică. A fi mai conștient este a simți mai mult, mai profund, mai clar, mai rafinat realitatea interioară, mecanismele psihologice, emoționale și relaționale, dar și dimensiunea metafizică a existenței și a ființei. Cu cât percepem mai mult din realitate, cu atât putem răspunde mai adecvat realității. Este un instrument pentru evoluție interioară și pentru vindecare, un instrument de claritate și de deschidere. Este coloana vertebrală a întregii Școli de dezvoltare personală și spirituală numită Maestrul Interior. Este subiectul Cărții Maestrului Interior și abordarea fundamentală în toate călătoriile noastre de conștiință. 

Desigur, eu și noi, nu putem fac e nimic în locul tău, nu putem face alegeri și nici transforma situațiile vieții tale. Doar tu poți. Noi însă putem pune la îndemână instrumentele simple și magice ale acestei tehnologii interioare, pe care am șlefuit-o un timp foarte, foarte îndelungat: lucrul cu Prezența, Atenția, Respirația Conștientă și Alegerea.

Astfel, la începutul lunii decembrie vom fi în mijlocul celei mai transformatoare, provocatoare și revelatoare Călătorii a Inimii din acest an. Tema sa fundamentală este Vindecarea prin Conștiență – a corpului, minții și sufletului. Este cultivarea Bucuriei de a trăi, a Iubirii, Frumuseții și Adevărului în viețile noastre, a Armoniei și conexiunii. Este eliberarea de gândire compulsivă, de emoții corozive, de atitudini închise și de durere. Este tema întregului sfârșit de an la Călătoria Inimii. Workshop-urile, programele on-line, meditațiile ghidate, articolele și webinarele noastre vor acoperi toate nuanțele acestei teme fundamentale care ne privește pe toți. 

Dacă citești aceste rânduri cu siguranță ceva din tine rezonează cu toate acestea. Consideră toate acestea ca pe o invitație, ca pe o oportunitate a unei mari transformări pe care o poți face în viața ta. Nu e nevoie să pleci nicăieri din această lume, nici să te retragi, nici să fugi, nici să disperi. E nevoie să devii conștient, să percepi mai mult, mai adânc din Adevărul tău. Și asta este în puterile tale.

Intră în Cercul acestei Călătorii a Inimii de sfârșit de 2019. Este chintesența tuturor explorărilor, vindecărilor, revelațiilor trăite de noi pe parcursul acestui an și o uriașă oportunitate de a înlătura vălul ce-ți acoperă ochii lăuntrici. Dacă există crize – de sănătate, în relațiile care contează pentru tine, crize emoționale sau de situație, amintește-ți ele sunt oportunități de transformare. Vino să , descoperi această tehnologie interioară cu ajutorul căreia să poți transforma totul. Vei simți că o cunoști dintotdeauna, că a fost acolo mereu – și acesta este Adevărul. Noi nu vom face decât să creăm spațiul de Conștiință în interiorul căreia tu însuți să o redescoperi.

Pășește în Cerc. Pregătește-te pentru evenimentele acestui sfârșit de an și fă un pas chiar acum. 

 

În loc de Epilog

În nenumăratele mele ore, zile și ani de lucru cu oamenii și cu stările extinse ale conștiinței am constatat un lucru simplu: aceștia știu întotdeauna ce au nevoie pentru a declanșa vindecarea prin conștiență a trupului, minții și a vieții lor în general. Dar nu au încredere în alegerile lor. Practica Prezenței și întregul demers ontologic și terapeutic al Călătoriei Inimii este despre crearea acestei Încrederi. Deasemeni am constatat că nimeni nu se întâlnește cu Școala Maestrului Interior din întâmplare. Toți cei care rezonează cu această abordare fundamentală ce necesită asumare, abandon, transformare interioară, maturitate, putere de alegere - toți o au deja în ei. Toți intuiesc puterea enormă al lucrului cu Atenția, respirația conștientă și atitudinea. Nu am altceva de făcut decât să creez un spațiu de conștiință în care ei să aibă experiența directă a cunoașterii și posibilitatea alegerii. Aceasta este frumusețea marii căi a Conștiinței. Suntem împreună, dar transformarea este personală. 

De aceea nu e nevoie să te gândești mult la toarte acestea. Știi deja dacă ceva se mișcă în tine citind toate acestea. Știi deja dacă aceasta este calea ta și dacă vindecarea vieții tale, ieșirea din labirint, este prin propria ta inimă. Just do it! cum ar zice un prieten :) Fă un pas, intră în Cerc. Este timpul. 

Agnis

Resurse pentru aceia dintre voi care nu pot veni la workshop-ul major de la Cluj, dar vor să inițieze procesul de transformare prin Conștiență: 

1.  Cartea Mestrului Interior - care este mult mai mult decât o lectură, este o călătorie interioară ghidată către conștiență și vindecare. 

2. Programul online  Inițiere în Practica Prezenței  care conține aproape 8 ore de meditație ghidată și care-ți oferă toate instrumentele pentru transformarea interioară. 

3. Cercul Călătoria Inimii  - este un program permanent de Practică a Prezenței și o comunitate de oameni dedicată acesgtei căi de tranformare profundă a vieții prin propriile puteri. 

PS: Încă odată am ales să ilustrez un articol cu o pictură a extraordinarului pictor contemporan italian Gianfranco Caldarelli,. Casa noastră este plină cu picturile sale care sunt expresia desăvârșită a acestui moment al Conștiinței și acordate cu Călătoria Inimii. Am privilegiul de a-l număra pe Gianco printre cei mai apropiați și de suflet oameni. Puteți explora picturile sale aici http://www.gianfrancocaldarelli.eu 
"Căutăm Maestrul înafară câtă vreme nu găsim încrederea în noi înșine și în Existență. Încetând căutarea, ego se dizolvă și survine miracolul Încrederii în propria noastră Creație."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Şcoala Zeilor Şcoala Zeilor

Această carte este o hartă şi un plan de evadare. Scopul său este de a vă arăta parcursul urmat de un om oarecare pentru a evada din povestea hipnotică a lumii, din interpretarea jalnică a existenţei, pentru ...

CÂND IMPOSIBILUL DEVINE POSIBIL CÂND IMPOSIBILUL DEVINE POSIBIL

Trecând peste teama de a fi ridiculizat de colegii de breaslă, peste teama inerentă oricărui cercetător care îndărzneşte să iasă din tiparele rigide ale paradigmei materialiste, cu o superbă ...

Setea de întregire Setea de întregire

Neliniştea pe care o simţim este acel imbold înnăscut, lăuntric care ne împinge în direcţia posibilităţilor noastre spirituale. Setea de întregire este tendinţa dinamică datorită ...

Tarotul Mitologic Tarotul Mitologic

Mai mult decât o carte și mai mult decât un set de cărți de joc, Tarotul Mitologic este un instrument de sondare a adâncurilor Conștiinței umane, este o cheie magică a marilor porți către ...

Grație și Forță Grație și Forță

Grație și forță este una dintre cele mai tulburătoare cărți pe care le-am citit vreodată, povestea adevărată a unei iubiri care transcende viața și moartea, lumina și întunericul, binele și răul, ...

Workshopuri relevante

Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente
Lucrul cu stările extinse ale Conștiinței este pentru viața de fiecare zi. A fi conștient este a percepe mai profund și mai rafinat realitatea vieții. Un nou grad de Conștiență permite o noi moduri de ...

Articole pe aceeași temă

200 200
Colivia, acvila și Cerul

E seara Călătoriei cu Mirabai Ceiba. Oamenii se adună din dimensiunea liniară a existenței lor, din viețile lor, din rolurile pe care le joacă, un spectacol al măștilor,  al rigidităților, al zâmbetului ...

Viața ca Inițiere Viața ca Inițiere
O abordare pragmatică a crizelor din viețile noastre

Crizele din viețile noastre sunt momente fundamentale de transformare. Ne pun față în față cu alegerile noastre mai vechi, cu moduri de gândire, emoție, atitudine și relaționare. Ele ajung la ...

Împlinesc 50 de ani. Împlinesc 50 de ani.
O Inițiere în Practica Prezenței

Sunt la fel ca tine. Am căutat mult o cale fără să știu ce caut și ne-închipuindu-mi mult timp că o voi găsi în locul cel mai neașteptat. Am scormonit în cărți, mulți metri cubi de ...

De nepătruns?... De nepătruns?...

Am simțit dintotdeauna că există ceva dincolo de realitatea liniară în care ne construim viețile. Ceva adânc, misterios, fascinant, cumva de pătruns... Cel puțin nu prin mijloacele obișnuite, ...

ARC 2017: Sfera de foc (III) ARC 2017: Sfera de foc (III)
Respirație Holotropică

O Sferă de foc s-a concretizat în prima chakră. Densă. M-a surprins, n-am mai simțit asta până acum. Sfera a început a se agita o perioadă în partea inferioară a corpului ...

ARC 2017: Ochi de gheață (I) ARC 2017: Ochi de gheață (I)
Comunicare. Armonie. Alegeri. Vindecare. Un Nou Început.

Mă privește direct în ochi, cu sufletu-i deschis în fața mea. Privirea sa e generoasă, blândă, curioasă. Am de ales: îl privesc la fel, cu inima deschisă, lăsând să vadă toate ...

Dă-ți voie să pleci Dă-ți voie să pleci

Dă-ți voie să pleci dintr-o poveste în care nu te regăsești. Pleacă din orice poveste în care nu te iubești pe tine îndeajuns.  Dă-ți voie să pleci dintr-un oraș care ți-a încețoșat ...

A privi în adâncurile Existenței A privi în adâncurile Existenței
O oglindă a Conștiinței numită Tarot

În aceste vremuri, mulți oameni își dau seama că dincolo de aspectul liniar, rațional, logic al realității, mai există ceva. O dimensiune ce poate fi accesată intuitiv, misterios și magic. Dacă ...

Amintește-ți, Amintește-ți,
când te vei rătăci din nou

Totul se petrece în propria ta Inimă, întreaga realitate, întreaga experiență a vieții. Este un adevăr care nu poate fi gândit, ci doar simțit, oricât de riscant pare acest lucru. ...

Miza cea mare Miza cea mare
Pacea cu mine însămi

Nu există un preț al păcii, pentru că singura pace posibilă este aceea cu Sine, și tot așa, nu există un preț al iubirii, pentru că singura Iubire posibilă este aceea cu Sine. De aceea, mă desemnez emisar ...