Ritmurile Lunii rubrica Privirea pe centru

în acest portal de Lună Nouă

Publicat la 24.09.2019 Comentarii

 

 

 Elena Francisc Țurcanu

La noi, în Călătoria Inimii, tot fu despre vindecare și transformare, în ultima vreme. Dar se pare că nu este doar pe la noi această vibrație. Ci la mai toată lumea. Chiar și în astre, pare se că, acum la Luna Nouă ce vine, tot poarta vindecării și a transformării se deschide. Pe lângă că este Nouă mai este și una Super. Așa o numesc astrologii pe cea Nouă Lună care vine chiar sâmbătă acum. Și dacă-i super, apăi să ne ținem. Sigur vine cu energii provocatoare. Dar dacă n-am avea provocări, măi oameni buni, cum am mai crește? Cum am mai evolua? Cum ne-am mai transforma? Așadar, zâmbim, ne deschidem, respirând atent și simțindu-ne axa verticală a ființei umane și... avem curajul a ne uita – cu cea mai mare sinceritate - la atitudini și comportamente în relațiile noastre. Despre asta, de fapt, este energia din aceste zile. Despre conexiune. Despre relații.

Ce relații păstrăm în viețile noastre? E foarte greu, pare chiar imposibil uneori, să renunțăm la unele relații. E important să ne aducem aminte însă că relațiile pe care le păstrăm sunt cele menite să ne ofere lecții, cele de la care și împreună cu care sufletul nostru crește, evoluează. Uneori, lecțiile nu sunt tocmai ușoare. Ba dimpotrivă. Se pare că sub această Lună Nouă, suntem ghidați să reconsiderăm modul în care creăm relații, felul în care ne implicăm (sau nu) în a crea legături sănătoase cu ceilalți. Uneori, ne este greu să setăm limite. Dar poate că despre asta este vorba acum. Să setăm limite clare. Eu o cam dau în bară, recunosc cu toată sinceritatea, în ceea ce privește limitele. No f..k.ing boundaries for me, my friend. Și, din păcate, asta creează confuzie de roluri și duce la rupturi inevitabile. Așa că, pentru mine, la această Lună Nouă, este și despre a seta limite. Cu claritate și fermitate. La tine cum este, în legătură cu limitele? Știi să le pui? Știi să le respecți?

Câtă energie investim în practica recunoștinței? Uneori, ne este greu să emanăm recunoștință pentru cei din jurul nostru. Mai ales pentru cei dragi. Ne agățăm, mai degrabă, de ceea ce nu au făcut, nu au spus, decât să vedem ceea ce este. Atât și așa cum este. Aici, recunosc, îmi este mult mai bine decât cu limitele. Căci practica recunoștinței este o practică zilnică pentru mine. Sunt foarte recunoscătoare, pentru oamenii din viața mea. Așa cum sunt, fiecare îmi oferă lecții prețioase din care învăț. Sunt foarte recunoscătoare pentru ceea ce am și sunt și pot împărtăși cu lumea. La tine cum este, în legătură cu recunoștința pentru tine și cei din jur?

Da, am scris mai sus că este greu să renunțăm la unele relații. Și, totuși, uneori trebuie s-o facem. Este o energie potrivită, la această Lună Nouă, să spunem adio unor relații sau, dimpotrivă, în unele relații să avem curajul a schimba radical perspectiva pe care am avut-o până acum. Chiar dacă alegem să spune adio, fie s-o facem cu profundă recunoștință pentru tot ce ne-au adus acele relații. Pare chiar imposibil atunci când este vorba de relații de familie. Și, totuși, de multe ori doar o schimbare de perspectivă, o altfel de atitudine, schimbă total relația. Ea rămâne, căci frați vom rămâne frați forever. Dar atitudinea deschisă, transparentă, fără încrâncenarea de a vrea să-l ajut, să-l salvez, să-l vindec, schimbă total relația. Chiar dacă asta înseamnă să nu ne mai vedem. De foarte multe ori, persoane (chiar apropiate și foarte dragi) sunt în viața noastră doar pentru a ne întări încrederea în puterea noastră de a merge mai departe, de a ne trezi, de a ne provoca într-atât încât să ne ridicăm și să spunem STOP! Până aici! Acestea-mi sunt limitele pe care aleg să mi le respect!

Uneori aceste persoane ne pot ajuta, prin al lor comportament, să ne călăuzim apoi noi singuri pe calea pe care suntem meniți să fim. Onorându-ne, astfel, chemarea sufletului. Așadar, recunoștință acestor relații la care alegem să renunțăm. De familie, de prietenie, de lucru.

Este precum un portal, Luna Nouă. Așa cum împărtășesc mereu cu tine, la Lună Nouă, sădim semințe dar ne și reamintim că este un moment potrivit să ne coborâm atenția înlăuntru, așezându-ne în ascultare atentă. Da, este precum un portal, Luna Nouă. Și de avem curajul să privim în interior, la ce ne tulbură, la ce ne provoacă, la ce ne doare, la ce tot repetăm, putem să avem acces, în ziua și-n noaptea cu Lună Nouă, la o altă perspectivă. Și asupra provocărilor, și asupra durerilor, și asupra relațiilor în care vrem să facem schimbări. De multe ori este doar nevoie de atât. De o așezare în ascultare atentă, o deschidere în sinceritate, și curajul de a seta noi intenții și de a lua noi decizii. Puterea de a învia încrederea, recurgând la iubire și iertare și recunoștință, ne este tuturor la îndemână. Doar un ego imatur refuză să-și întrupeze această putere. Însă, fără de ea, nu putem trece relația la un alt nivel de conștiență, de creație, de iubire. Ieri am avut și Echinocțiul. Nu știu cum a fost la voi dar la mine a fost cu multă bucurie, cu magie, cu conexiune, cu împreună și cu iubire. Încă o dată, vă mulțumesc tuturor celor care v-ați conectat,  duminică seară, pășind în cercul de meditație, de respirație, de ascultare, de...a fi împreună. La focul sacru ce-am făcut în mica vatră din curte, v-am simțit și v-am mulțumit pentru conexiune. Când am deschis ochii și am privit Cerul chiar deasupra noastră era o stea. Am aflat (cu SkySafari, of course) că este Vega. M-am bucurat, împreună cu Agnis, de Vulturul ce plonja deasupra noastră. Pentru noi doi, simțindu-ne conectați cu voi toți, acea seară a fost magică. Ne-am făcut propriile noastre angajamente, am ascultat focul cum primea ce aveam să-i dăm spre transformare și apoi doar am ascultat natura. Norii curgeau pe cer, parcă făcând vălul conștiinței mai fin și mai transparent. Greierii ne-au însoțit, până târziu în noapte. Dar și în cântul lor puteam simți schimbarea care se petrece acum în toată natura. Și în viețile noastre, la fel. Schimbare. Curgere. Tranziție. Ceva lăsăm. Ceva nou se naște. Creăm echilibru, născut din liniștea regăsită înlăuntrul nostru. Creăm echilibru, născut din încrederea redobândită în relația noastră de iubire. Creăm echilibru, născut din bucuria creației noastre împreună. Creație ce, acum la Lună Nouă, împărtășim cu voi. Creăm echilibru, născut din recunoașterea că suntem și umani și divini.

Ce vreau să manifest în lume acum? La fiecare Lună Nouă te invit să-ți oferi momente de retragere înlăuntrul tău. Chiar și doar câteva minute de liniște, de ascultare, de tăcere, de deschidere sinceră în fața a ceea ce se petrece în tine. Căci ceva nou vrea să renască, la Lună Nouă. Din toate părțile primesc semne cum că energia manifestării, a creației, a facerii, va fi puternică sub influența acestei Luni Noi. Așa că, mă folosesc de ea și-mi păstrez focusul pe ceea ce vreau să aduc întru manifestare în viața mea. Îmi păstrez atenția pe ceea ce vreau să creez și apoi să împărtășesc cu tine și cu lumea. Te invit să faci la fel. Scriind, acum, îmi aduc aminte de un moment ce-am trăit azi pe poligon cu motorul fiind. Focus. Focus. Focus. Orice milisecundă fără focus și opturile nu-mi mai ies. („opturile” sunt o probă din poligon). Privirea. Privirea. Întoarce privirea. Rămâi cu privirea pe centru. – vorbele instructorului. Privirea pe centru! Tare! Mulțumesc că-mi reamintesc, și prin vocea instructorului, să-mi păstrez atenția pe ceea ce vreau.

Multe am trăit în acest an, 2019, chiar dacă a trecut atât de repede. Și multe încă mai pot trăi, de-mi dau voie să îmi duc... privirea pe centru. Adică, pe ce vreau încă să creez. Păi, chiar așa, ce vreau încă să creez în aceste ultime luni din an? Păi să te ții, căci multe vreau eu să creez. Contează însă unde-mi țin privirea! Aleg să-mi păstrez privirea, adică să acționez în direcțiile care-mi aduc cea mai mare bucurie.

Și iată ce-mi aduce mie acum bucurie:

  • Curând deschidem poarta să poți păși în Cercul Călătoria Inimii (despre care am tot pomenit și eu și Agnis) și asta-mi aduce foarte multă bucurie. Iar de vei fi pășit în Cercul ce-l deschidem și mai mare bucurie va fi atunci căci împreună vom fi.
  • Reîntoarcerea în Peru este o altă mare bucurie pentru mine. De data asta doar cu un cerc de femei. Făcând punte peste culturi, cumva, mă reîntorc acolo să închid o buclă. Pentru mine este un fel de Rămas bun de la acele sacre meleaguri pe care le-am tot hălăduit în ultimii 12 ani.
  • O altă mare bucurie, imensă bucurie, simt organizând acum evenimentul "Cordillera, testigo de culturas" care o va avea în centrul său pe Beatriz Pichi Malen – strănepoata marelui luptător Ignacio Coliqueo din tribul Los Toldos. Ne va cânta în limba Mapudungun, limba strămoșilor săi Mapuche (oamenii Mamei Pământ) dar și în alte limbi native din munții Cordilieri. O întâlnire pe care, cu siguranță, nu vrei s-o ratezi căci va fi mult mai mult decât un concert în limbi native din triburile și culturile munților Cordilieri. 
  • Celebrare a umanității, a naturii noastre profunde, a ceea ce suntem împreună, în Călătoria la Assisi și la Roma. O Călătorie Inițiatică și un moment de aniversare. De vrei să-mi fii alături, când împlinesc 50 de ani, îndrăznește, aventurează-te! Ocupă unul din ultimele locuri disponibile. Se lasă cu vinuri fine de Umbria și Toscana și cu cea mai bună înghețată din Roma.

Așadar, la mine este cu multe bucurii născute din creații ce-mi umplu inima. Creații pe care le împărtășesc, mereu, cu tine.

Împărtășește și tu cu mine, mai jos, te rog, ce simți că-ți aduce bucurie și care sunt acțiunile pe care le poți face pentru a hrăni această bucurie. Ce ultime acțiuni, creații, manifestări, poți face până la sfârșitul anului care să-ți aducă multă bucurie?

Astăzi glumeam cu surorile din Cercul Sacru Anam Cara, scriindu-le că sunt cu nenea Universul ajutându-l să împartă dozele de Karma. Întrebându-le ce vor, majoritatea a vrut doză triplă de bucurie. Am decis s-o luăm mai lejer și să râdem mai mult căci toate experiențele ce le trăim sunt creațiile noastre din care învățăm în această călătorie fabuloasă numită viață. Para llegar a Dios es aprender a ser Umano. Asta-i toată poanta. Să învățăm să fim cât mai umani, în mai multă bunătate, simplitate, lejeritate, bucurie și iubire. Când m-am prins cum e cu... privirea pe centru, motorul a început să se rotească parcă singur și opturile mi-au arătat ce mare bucurie poate fi în dansul semnului infinit.

Ce te împiedică să te bucuri? Poți lăsa, poți renunța la ceva ce te întunecă, ce te intoxică, ce te nemulțumește, acum la Lună Nouă? Dă drumul la ce te împiedică să te bucuri, la ce te tot stresează și te face să pui masca omului serios. Pare ușor de zis (scris) și cam greu de făcut. Și, totuși, nu este așa. Nu este deloc greu. Râzi chiar acum. OK, dacă nu poți să râzi, zâmbește timp de 2 min. Și vezi ce simți în corp. Renunță la atașamente, la dependența de nemulțumire, de suferință, de scuze, de justificări. Doar fii. Și-atât. Zâmbind, of course. 2 minute. Da?
Păi și cum rămâne măi AmmaRa cu acele relații la care îmi este imposibil să renunț? Nu prea îmi vine să zâmbesc când mă gândesc la asta. Sunt toxice, recunosc, dar nu pot renunța la ele căci... nu se face.

Zâmbește! Și, chiar dacă doare, adu-ți aminte că nu tu trebuie să-l salvezi pe fratele tău și nici pe ea, pe cea care ai crezut că-ți este prietenă și care n-a ezitat nicio secundă să urle la tine și să-ți spună că nu mai simte nicio bucurie în preajma ta - uitând că starea ta nu are nicio legătură cu ea ci că tu treci prin ceea ce treci pierdută în a-ți salva fratele. Zâmbește! Și, chiar dacă, poate, încă doare, adu-ți aminte că poți lăsa. Poți crea echilibru în viața ta. Ce lași? La ce renunți? Faci loc pentru nou? Ce nou aduci în viața ta acum, cu bucurie, în aceste ultime luni din an?

Privirea pe centru. Da, măi Petre măi, da. Așa este. Privirea. Privirea. Unde este privirea acolo se duce motorul - Îmi strigă Petre (instructorul) pe poligon când sunt cu motorul. Așa cum noi, în Călătoria Inimii, spunem mereu: Unde este atenția mea acolo este energia mea. Și atenția mea este acum în toate aceste creații despre care am menționat mai sus. Rămâi conectat cu noi, păstrând privirea pe centrul (tău), și bucură-te de ce avem să împărtășim cu tine.

Creăm echilibru. La început opturile nu ies perfect. Adică, nu ies mai deloc. Așa-i și-n viață. Dar, prin practică, învățăm să ne bucurăm mai mult de lejeritatea cu care ajungem să facem și să creăm și, mai ales, să fim. Opturi perfecte?! Cui în pasă de perfecțiune? Mai degrabă de echilibru născut din... privirea pe centru. Și doar așa putem simți libertatea și bucuria și curgerea în dansul infinit al vieții. Suntem aici să învățăm dar, cu siguranță, învățătura fără bucurie și lejeritate conduce doar la tensiune și durere. Din greșeli (căzături pe poligon) învățăm în viață. Asta-i frumusețea. Curgem. Creștem. Evoluăm. Acum, imediat după Echinocțiu, și-n prag de Lună Nouă, creăm echilibru între corp, minte, emoții, inimă, suflet și mama pământ. Creăm echilibru între vocile lăuntrice care se mai iau la ceartă (să nu îmi spuneți că voi nu aveți mai multe voci interioare...), creăm echilibru în emoțiile noastre. Creăm echilibru cu tot ceea ce ne înconjoară renunțând să mai credem că suntem separați de natură, de ceilalți. Conexiunile există. Legăturile sunt, de vrem sau nu. Dar câtă frumusețe și libertate și bucurie trăim când recunoaștem că avem mai multe care ne unesc decât cele care ne separă.

Ce din vechiul „eu” aleg să las la această Lună Nouă?

Ce din vechiul „tu” alegi să lași?

Ce transformăm, în ciuda oboselii pe care poate o simțim?

Ce decidem să facem altfel, în ciuda sensibilității pe care o simțim în aceste zile?

Această perioadă, pentru mine, este despre a mă înrădăcina cât mai adânc în profunzimea infinită a conștienței, prin practica prezenței, a recunoștinței și a ascultării atente. În așa fel încât întreaga mea viață să devină o expresie a acestei profunzimi.

Și, pe lândă asta, dacă tot am sărit de pe barca cu motor din vis (parol, scrie și pe fb) direct pe motocicletă făcând opturi, apăi eu mai aleg la această Lună Nouă să onorez lejeritatea și bucuria și să rămân deschisă și-n transparență, păstrând... privirea pe centru. Și să mă bucur de relații frumoase.

Cu recunoștință,

AmmaRa

PS. E greu pentru mine să descriu incredibila valoare pe care o primești intrând în Arta Ascultării Atente, până nu experimentezi tu însuți/însăți această transformatoare călătorie. De aceea, acum în prag de Lună Nouă, îți ofer CADOU o mega reducere. Bucură-te de călătoria online care te ajută să te așezi într-un fel nou în mijlocul propriei tale vieți.
"Revelația este accesibilă oricui este dispus să renunțe pentru o clipă la identitate. Călătoria Inimii este un parcurs al Revelației despre natura umană și a întregii Creații."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Deplina Conștiență Deplina Conștiență

Starea de Conștiență integrală ne este accesibilă în orice moment. Singurul lucru care ne desparte de această Conștiență deplină este neîncrederea profundă în noi înșine. Această ...

Setea de întregire Setea de întregire

Neliniştea pe care o simţim este acel imbold înnăscut, lăuntric care ne împinge în direcţia posibilităţilor noastre spirituale. Setea de întregire este tendinţa dinamică datorită ...

Anam Cara Anam Cara

Frazele acestei cărți nu aparțin lui John O’Donohue, el este doar un aspect, scribul încarnat al acestei curgeri, ci Sufletului său, cel conștient de conexiunea profundă cu tot ceea ce există, ...

Cele o mie de nume ale bucuriei Cele o mie de nume ale bucuriei

O carte de o superbă şi adâncă profunzime, de o înţelepciune iluminată, care nu are nimic teoretic. Este o înţelepciune intrinsecă, nestudiată, care irumpe din poveştile simple de viaţă. ...

Grație și Forță Grație și Forță

Grație și forță este una dintre cele mai tulburătoare cărți pe care le-am citit vreodată, povestea adevărată a unei iubiri care transcende viața și moartea, lumina și întunericul, binele și răul, ...

Workshopuri relevante

Articole pe aceeași temă

Darurile lunii martie Darurile lunii martie

Ne trezim, de multe ori, spunând „oricum o dăm, nu-i bine”. Dar, dincolo de toate, avem nevoie de relații căci ele reprezintă fundația pe care se bazează lecțiile noastre de viață, contractele ...

O altă filă din al meu jurnal O altă filă din al meu jurnal
împărtășesc, acum, cu tine

A trecut o săptămână deja de când Anam Cara, Retreat pe Colina Lunii, s-a terminat. Încă mă simt plină de emoțiile trăirilor pe care le-am împărtășit cu cele 24 minunate femei ...

Vindecare prin Compasiune Vindecare prin Compasiune
Full Flower Moon

Nimic și nimeni, absolut nimeni, oricât de mulți bani ar avea sau oricât de multe arme 5G sau de orice tip, nu ne poate fura resursa interioară numită Încredere în puterea noastră de ...

În spatele Măștii În spatele Măștii
Mai sigur, dar mai singuri

Cum ajungem să purtăm măști impenetrabile în spatele cărora să ascundem nemulțumirea, frustrarea, furia, rușinea, vinovăția și tristețea, chiar și față de oamenii cărora le spunem – sau ...

Restructurare. Responsabilitate. Renaștere Restructurare. Responsabilitate. Renaștere
a 4-a generație

Ne-am tot învârtit în cercuri vicioase ce ne-au ținut departe de adevăratele priorități însă, acest modul cu a sa energie, ne-a adus fiecăruia în parte și tuturor împreună, ...

Peste o lună, poți privi în urmă zâmbind! Peste o lună, poți privi în urmă zâmbind!
Tu decizi, acum, dacă vrei sau nu acest zâmbet

Dacă ai creiona în două, trei, tușe viața ta, ce ai alege să îmi spui? Acum, la început de martie. Te întreb și pe tine pentru că, în aceste ultime zile, am tot ...

Un nou ciclu de (re) organizare  începe chiar acum Un nou ciclu de (re) organizare începe chiar acum

Sigur ai observat și tu câtă nebunie este în jurul nostru. Dar și înlăuntrul nostru, prin gânduri și credințe de care ne tot agățăm. Doar privește, rapid, împrejurul tău ...

Ce hartă folosesc pe teritoriul necunoscut al relației de cuplu? Ce hartă folosesc pe teritoriul necunoscut al relației de cuplu?

A început cu multă tandrețe și atracție și dorință de a fi împreună, ca și alte relații în trecut. Cum de se face că, și această relație, pare că se termină tot cu gesturi agresive ...

Cine sunt eu? Cine sunt eu?

Cine sunt, cu adevărat? Pentru ce sunt aici, în propria mea viață? Încotro mă îndrept? Ce este această realitate și cum pot să trăiesc ceea ce îmi doresc să trăiesc? Cum deslușesc ...

Adevăruri Simple despre Schimbări Mărețe Adevăruri Simple despre Schimbări Mărețe

Să ne aduce amine că energia este doar informație. Și misiunea noastră este să învățăm să interpretăm semnele pe care ni le oferă curgerea energiei în realitatea vieții pe care o trăim. ...