Dana Cristian Lar Dana Cristian Lar

Cred cu tărie, grație Inimii mele care m-a purtat către Călătoria Inimii, că schimbarea mea este parte din schimbarea lumii în care trăim toți. Schimbarea mea înseamnă Atenție! Atenție la gânduri, cuvinte, priviri, gesturi, pași, fapte. Tot ceea ce eman în această realitate: cea mai neînsemnată faptă, cel mai mic pas, cel mai trecător gest, cea mai fugară privire, cel mai efemer cuvânt, cel mai ascuns gând sunt Creația mea și o parte din Creația Umanității.

Între Luptă și Pace,
prin sunetul ÎMPĂCĂRII

Publicat la 06.04.2020 Comentarii

O împărtășire, o deschidere mai largă către tenebrele umbrelor mele, redau Acum prin cuvintele cele mai frumoase, mai blânde, mai pline de compasiune și iubire izvorâte din mine.

Un singur proces, în care se împletesc și îmi susțin Transformarea  Călătoria Renaște-te Femeie! și Cercul Călătoria Inimii , se derulează într-o perfectă  și Magică sincronicitate cu realitatea actuală și cu viața. În ultimele aproape două săptămâni mă însoțește magistral, punctual uneori, Cartea Eliberarea din Frică , și binențeles că își aduc un real aport relațiile cele mai apropiate printr-o privire cu o  lupă imensă care pătrunde în spații și timpuri interioare care necesită CURĂȚARE și  Schimbare Radicală.

Este important să mă întorc puțin în timpul liniar, în urmă cu aproape o lună ( în timpul sferic s-au scurs de-atunci veacuri), la Călătoria Inițiatică de la Assisi. Înainte de a împărtăși înțelesul și sensul Călătoriei pentru mine, AmmaRa îți MULȚUMESC!

RECUNOȘTINȚĂ pentru împărtășirea cu noi a Darului Iertării trăit de tine la Porziucola!

Am înțeles citind articolul/ împărtășire, că fără acest Dar al Iertării, trăit de tine mai întâi, trăirea mea nu s-ar fi scurs în mine și în realitate cu atâta claritate și acuratețe, cu atâta profunzime și anvergură, au atâta COMPASIUNE și IUBIRE.

Assisi – San Damiano:

“A patra zi a Călătoriei:

Pornind mai de dimineață decât de obicei pentru a ajunge la Liturghie, îmi împlinesc un vis, acela  de-a asista la o slujbă catolică. Habar n-aveam că va fi cea mai importantă Liturghie din viața mea și cea mai Transformatoare.  De fapt este singura Liturghie pe care am Simțit-o. Neștiind italiană, afară de câteva cuvinte și expresii de bază, am închis ochii și am lăsat vibrația sunetului să mă inunde și să-și propage unda vindecătoare în atomii ființei mele. În acel spațiu liber dintre atomi și dinlăuntrul lor, unda vindecătoare a deschis spații atemporale ale ființării ; în sunetul cald, blând și inspirat al locului , lumina conștienței a străbătut către acele momente în care credințe personale s-au îndepărtat de la esența a ceea ce este Credința, în acele momente în care adevăruri mai mici n-au putut percepe Adevărul mai mare din care fac parte, separându-se în religii , în ortodoxă și catolică, în romano-catolică și greco-catolică, … . Lacrimile RECUNOAȘTERII, IERTĂRII și RECUNOȘTINȚEI  îmi scaldă obrajii și curăță dispute și războaie purtate în numele lui Dumnezeu, curăță opresiuni colective și dezrădăcinări de credințe. Mi-amintesc de povestea părinților și bunicilor forțați  împreună cu toți locuitorii satului și satelor învecinate să treacă de la religia greco-catolică la cea  ortodoxă, în timpul  celui de-al doilea război mondial, la venirea rușilor.

Sunetul ÎMPĂCĂRII  își face simțită prezența înlăuntrul ființei mele; izvorăște din inimă și poate cuprinde necuprinsul într-o clipă eternă. Mă poartă, apoi,  adânc în milenii de dominație masculină și înjosire a feminității, de supremație divină a bărbatului în fața naturii păcătoase a femeii; timpuri vechi, atât de vechi încât s-au pierdut în uitare, se scurg prin apele curățătoare ale ochilor mei și-mi spală măștile de pe față; sunt adunate laolaltă  măști și expresii ale părinților și străbunilor, ale înaintașilor mei din timpuri străvechi, ce-și găsesc acum și aici , timpul și spațiul pentru IERTARE și PACE.

Mă ridic și-i   urmez pe cei care așteaptă împărtășania; gânduri vechi mă invadează în acest spațiu de liniște și pace, și-ar fi putut oricând să-mi oprească mersul: am mâncat  de dimineață, nu m-am spovedit, sunt ortodoxă;  le las pe toate să se topească în spațiul deschis al Inimii, și-al Conștienței de-a fi trăit cea mai autentică spovedanie din viața mea, la ani lumină depărtare de orice experiență anterioară într-o biserică. Mă îndrept să-mi primesc împărtășania din mâinile unui bărbat romano-catolic, eu femeie ortodoxă; realizez că nici nu știu ce am de făcut și cu o privire fugară surprind ce fac cei din fața mea. Ajunsă în fața preotului primesc din mâinile lui, în mâinile mele Sfânta Împărtășanie; îl privesc în ochi cu lumina VIE a ÎMPĂCĂRII, și-apoi îi închid în semn de RECUNOȘTINȚĂ pentru acest moment SACRU petrecut în mine. O Magie a RECUNOAȘTERII, IERTĂRII și RECUNOȘTINȚEI pentru secole de viață trăită înaintea mea, se termină Acum prin mine.

Ajunși afară, AmmaRa ne întinde fiecăruia mâna într-un gest simbolic de PACE; rostirea mea este topită în tăcere, însă privirile noastre se întâlnesc strălucind a PACE.

Călătoria ce urmează la Verna este însoțită de o imensă Bucurie, ÎNCREDERE și avânt către Viață Nouă, eliberată de povara luptelor și opresiunilor din mine. Este libertatea de-a Fi  în PACE cu tot și cu toate.

A fost cea mai FRUMOASĂ, cea mai TRANSFORMATOARE și cea mai SACRĂ zi de 8 martie!”,

scriam întoarsă acasă după Călătorie.

Am făcut mai apoi un angajament scris, în care m-am angajat cu responsabilitate și autenticitate: ”să RENUNȚ la luptă, să schimb lupta din mine – de orice fel și de pe orice nivel al ființării, cu PACEA.

Binențeles că oricărei alegeri îi urmează imediat ( la felul în care se derulează acum timpul liniar, aproape instant uneori), experiențele corespondente alegerii făcute.

Ajunsă aproape de casă, în aeroport în București așteptând cursa spre Cluj, primele reacții din partea unor membrii ai familiei mele, au fost frica la cote alarmante ( că noi am fi putut contacta virusul) și furia vis-à-vis de lipsa de profesionalism și incapacitatea autorităților de a gestiona și controla situația. Am simțit în mine furia, frica și lupta, laolaltă cu liniștea și bucuria ce  vibrau înlăuntrul meu  din Călătorie; am liniștit lucrurile. Aparent, s-au liniștit aproape total, văzând că trecem prin toate chestionarele și verificările DSP și ale poliției și că la finalul autoizolării eram sănătoși, fără vreun simptom.

În primele două săptămâni după Assisi, relația de cuplu a fost cea care mi-a oglindit cu fidelitate (așa cum am mai împărtășit), unde anume în mine mai există luptă în relația cu masculinul, pentru a putea face PACE.

Rugăciunea Papei de vineri seară,  Urbi et Orbi, m-a conectat din nou cu esența credinței care se naște din ÎNCREDEREA în Viață și  este aceeași pentru noi toți;  din ea  putem naște și hrăni ÎMPREUNĂ, PACEA și IUBIREA.

O Rugăciune de PACE, o duminică seară live de Deschidere a Inimii în Cerc și ultima zi a săptămânii a cincea din Renaște-te Femeie! Mecanisme de apărare și supraviețuire”;  iată spațiul și timpul regizate și orchestrate magistral (după săptămânile de pregătire dinainte) de Ființa mea, pentru a trăi o furtună de adevăruri despre mine, venind dinspre cei mai mulți membrii ai familiei mele (exprimate vădit sau tacit). În esență a fost despre lupta pentru supraviețuire născută din frica de moarte, în contextual actual și ca urmare a unei postări a mele, privind părerea unor specialiști vis-à-vis de covid 19, și panica și frica nefondate. Acuzei de falsitate a știrilor și postării fără discernământ, am avut impulsul primar de a reacționa cu furie la adresa nedreptății, însă instantaneu ceva din mine m-a oprit …  . A fost momentul care a răsturnat întreaga situație, care a derulat amețitor în mine trăirile împărtășite mai sus, și m-a adus în acea pauză în care pot să aleg ce eman, luptă sau pace. Corpul îmi vibra într-un amestec de furie și iertare, de recunoaștere și adevăr despre  mine, de compasiune și ÎNCREDERE  că Acum Pot Schimba.

Respirația, Prezența și Deschiderea Inimii au născut din mine, cea mai curată și mai plină de iubire rostire a adevărului meu și a respectării adevărurilor și alegerilor celorlalți ca fiind SACRE. A fost momentul de PACE cu mine însămi, a fost momentul de PACE  în celulele și atomii corpului meu, în care cu câteva momente înainte izbucnise impulsul de furie impregnat de generații  și veacuri de luptă.

Tot ce-a urmat apoi a fost lecția plină de Înțelepciune  a realității, în care am conștientizat  poate pentru prima dată atât de profund, dizolvarea ego-ului din propria luptă, în spațiul Compasiunii și Păcii.

Relațiile mele cu cei din familia mea au ajuns acum la un moment de rezoluție, prin ceea ce eu sunt. Fără încercarea de-a mă face înțeleasă, pot doar să le accept fiecăruia nivelul de conștiență, închiderea, frica, separarea și lupta. Au fost și în mine și sunt; ele nu pier definitiv,  însă Recunoașterea lor, Iertarea și Iubirea ( atât cât pot acum,  și e imens) mă îndreptățesc și responsabilizează să le răspund din acest sapțiu. Ceva vechi s-a rupt în aceste relaționări și doare: astă noapte în vis eram  mireasă și-mi luam rămas bun de la apropiați (erau câteva femei) și plângeam; era o durere foarte mare în acel plâns; m-am trezit simțind durerea înlăuntrul meu. Atașamente vechi se destramă; îmi respect durerea și îi las timp și spațiu pentru a-mi spune ceea ce până acum n-am putut să ascult, însă suferința nu-i mai urmează.

“Veți avea impresia că ați devenit de la o zi la alta o oaie neagră pentru cei de lângă voi. De altfel, aceștia se vor manifesta în acest sens.

Dar dacă sunteți sătui să vă tot înghițiți frustrările, trebuie să vă luați curajul în mâini și să continuați aventura. Aflați însă că dincolo de  acest punct nu vă mai întoarceți așa cum ați fost.” ( Eliberarea din Frică – Guy Corneau).

Percep înlăuntrul meu un imbold jucăuș, o Eliberare  ce-mi însoțește pașii ușori, despovărați de legăturile inconștiente ale iluziei de-a trăi, ale realității de-a supraviețui.

Într-un fel Magic, simt că mă desprind din vechi moduri de relaționare și interdependență, pentru a mă dedica cu adevărat creației universale din care fac parte, prin a mea libertate de exprimare, prin a mea unicitate pe care continuu să mi-o dezvălui pe de-a-ntregul mie însămi, vieții și lumii. O desprindere în Liniște și PACE, fără resentimente și luptă, fără iluzia de control, fără judecată, doar ÎNCREDERE și IUBIRE pentru fiecare proces care mi se apropie.

Orice acțiune a mea, pe orice nivel, reverberază pe toate nivelurile ființei și aduce răspunsuri în realitatea mea. După un periplu înțelept prin umbre și lupte, lumină și pace, al meu iubit soț îmi pregătește un  desert super delicious, sănătos și hrănitor,  pentru a Celebra  Lumina umbrelor mele, Pacea luptelor din mine și Iubirea de-a le primi și Recunoaște ca părți integrante ale Ființării mele.

În care timp și în care loc s-au impregnat în atomii celulelor corpului, Pacea și Iubirea de-a FI?

În care moment universal al Creației s-au născut în mine religii, arhetipuri, personalități, roluri, pentru a ReÎnvia Acum, toate ÎMPREUNĂ, în aceste momente în care Pământul vibrează de Renașterea Vieții?

Ce punte peste timp am înfăptuit ÎMPREUNĂ la Assisi, de se revarsă prin mine și către mine, atâta Bucurie și Încredere, atâta Bogăție de Adevăr, Iubire și Pace, încât pot cuprinde în ele universuri întregi, lumi de oameni?

Răspunsurile dinlăuntrul meu au născut întrebările; realitatea și viața mi le vor Dărui în măsura în care inspirația mea Mare, va fi urmată de Pauza Recunoașterii de-a Dărui necondiționat, curajos, plenar, sferic și deplin.

În PACE și IUBIRE să ne Creăm Viața și lumea în care vrem să Trăim,

Dana Luna

 

 

 

 

 

 
Dana Cristian Lar a mai scris și

Darul și Esența Feminină Publicat la 22.03.2020

Darul și Esența FemininăO zicală auzită des în copilărie  îmi tot răsună în minte, o zicere care  poartă în ea înțelepciunea  ancestrală a experienței vieții, care și-a revelat de fiecare dată înțelesul deplin în viața mea în cele mai  „potrivnice” momente, spune: “În tot răul este și un Bine!”. Pot vedea, oare, în toată această confuzie aparentă, Binele mai Mare; Binele nostru colectiv, al umanității?! ...

Citește mai mult

Prima dată Publicat la 21.05.2019

Prima datăExistă momente în viață când frica de necunoscut se pleacă în fața deschiderii și curajului de a  urma chemarea Inimii. Spun doar „se pleacă”, pentru că ea nu dispare definitiv; o simt în interiorul meu, îi simt închiderea și crisparea în corp, existența ei îmi tremură apoape imperceptibil corpul. Dincolo de acest tremur născut din tenebrele gândurilor despre ceea ce ar putea să fie, există concomitent acel spațiu liniștit, ...

Citește mai mult

Spune DA părintelui care-ai visat să fii Publicat la 16.05.2019

Spune DA părintelui care-ai visat să fiiPoate că unul din cele mai prețioase momente din viață, este acela când un suflet ni se încredințează nouă ca părinți, prin întruparea lui. Un moment binecuvântat, în care magia, iubirea, frumusețea, bucuria, recunoștința ne împlinesc spațiul dimprejur și aerul pe care-l respirăm. ...

Citește mai mult

Recunoștința redefinește Valoarea Vieții Tale! Publicat la 05.04.2019

Recunoștința redefinește Valoarea Vieții Tale!A Re-Cunoaște, a Cunoaște din nou, prin prisma conștienței orice experiență din viața ta, este primul pas în a-ți redefini viața. A practica Recunoștința pentru fiecare experiență a vieții tale este saltul către redefinirea valorii și calității vieții. ...

Citește mai mult

Un Corp pentru o Viață! Publicat la 24.03.2019

Un Corp pentru o Viață!Ni l-am ales cu sufletul, de ce-ar trebui să-l pângărim cu judecată, vinovăție și rușine?; de ce-ar trebui să-l privim ca pe un păcat al Creației, când fără el această lume n-ar exista? ...

Citește mai mult

Călătoria Eroinei - Un Proces de Întregire Publicat la 11.03.2019

Călătoria Eroinei - Un Proces de ÎntregireUnele cărți sunt, cu adevărat, instrumente prețioase care m-au însoțit și mă însoțesc încă, în procesul transformării și devenirii. A fost nevoie, însă, de asumare și responsabilitate, de practică susținută în acest proces, deloc ușor uneori ... și de curajul de a pătrunde în adâncurile întunecate ale ființei în care stă ascunsă puterea intrinsec vindecătoare feminină și deopotrivă puterea creatoare. ...

Citește mai mult

Trupurile noastre de pământ Publicat la 25.02.2019

Trupurile noastre de pământUn Univers interior, un trup - plămada din pământ a sufletului, ne poartă prin viață și prin vieți, ne poartă prin lume și cu el și prin el putem deschide orice Poartă, la orice nivel al Ființei. Are nevoie de Prezența și Atenția noastră, de Respirația Conștientă ... și de Atingere chiar mai mult decât am putea crede. Prezența este baza deschiderii acestui univers interior pentru a-l simți, a-l asculta, a-l întreba și a ni se revela. Atingerea din starea de Prezență ...

Citește mai mult

Autenticitatea în comunicarea cu copilul meu Publicat la 12.02.2019

Autenticitatea în comunicarea cu copilul meuDacă ar fi să răspund acum la  întrebarea: „care este cheia unei comunicări autentice?”, atunci aș spune că această cheie este de fapt un cerc cu mai multe chei, care, deschise toate, conduc la premisa autenticității în comunicare. Foarte mulți dintre noi cunosc deja faptul că a comunica nu se referă doar la exprimarea cuvintelor, ci și la limbajul non-verbal care include  mimica, privirea, postura corporală. În spatele acestui limbaj al trupului stau ...

Citește mai mult

Bucuria se naște în corp! Publicat la 12.11.2018

Bucuria se naște în corp!Bucuria, nivelul Bucuriei în viața mea este măsura în care sunt conștientă că eu creez întreaga realitate dimprejurul meu, și prin urmare sunt pe deplin responsabilă de ceea ce creez; mai mult decât atât, conștiența faptului de a crea realitate, mă face mai atentă în a nu re-crea realitate veche, adică trecut. Doar în acest fel pot crea cu adevărat un viitor nou, complet diferit de trecut. ...

Citește mai mult

Pledoarie pentru Trup Publicat la 28.10.2018

Pledoarie pentru TrupDintre toate minunile acestui pământ, cea mai frumoasă, cea mai minunată, cea mai împlinitoare este corpul uman, trupul de pământ în care divinitatea a ales să-și sădească scânteia creației. ...

Citește mai mult

"Expansiunea percepției și a Conștienței este instrumentul fundamental al Noii Paradigme. Percepția poate fi extinsă cu instrumente. Dar instrumentul ultim este capacitatea infinită de a percepe, a Ființei. Aceasta este Calea Maestrului Interior."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

VINDECĂ VINDECĂ

Cartea de faţă este o strălucită colecţie a înţelegerilor pe care propria experienţă le-a revelat doctorului Servan-Schreiber, reunind perspective şi informaţii de o importanţă vitală pentru bunăstarea ...

Setea de întregire Setea de întregire

Neliniştea pe care o simţim este acel imbold înnăscut, lăuntric care ne împinge în direcţia posibilităţilor noastre spirituale. Setea de întregire este tendinţa dinamică datorită ...

Respirația Holotropică Respirația Holotropică

Această carte se constituie într-un omagiu adus lui Stanislav Grof și Christinei Grof și lucrului lor de peste 40 de ani pe tărâmurile explorării Conștiinței. Respirația Holotropică a contribuit ...

Stima de sine Stima de sine

Pentru copiii noştri suntem un fel de oglinzi. Felul în care noi reacţionăm influenţează imaginea pe care copii şi-o formează despre sine. Suntem reperele cu ajutorul cărora ei se construiesc pe ei ...

Iubește ceea ce este Iubește ceea ce este

De-a lungul crizei de transformare Byron Katie a căzut adânc în întunericul depresiei, străbătând calea amară a disperării, pentru ca Revelația să survină brusc, într-o dimineață ...

Workshopuri relevante

Practica Puterii Feminine Practica Puterii Feminine
Dacă ai nevoie de susținere, de conținere, de un loc în care să te simți auzită și ascultată, un spațiu în care să-ți dai voie să devii femeia care ești menită să fii, te invit să aduci ...

Sesiuni Individuale cu AmmaRa Sesiuni Individuale cu AmmaRa
În aceste sesiuni individuale online, intenția mea este de a te ajuta să-ți regăsești echilibrul, de a te însoți către curajul cu care să te implici, dincolo de orice frică și anxietate, într-un ...

ShamaniA ShamaniA
Cum ar fi, dacă tot vorbim de Noul Pământ, să începem a crede, precum popoarele indigene, că oamenii aparțin pământului și nu invers. Acesta ar fi primul și, cu siguranță, cel mai important ...

Dansul Inimii

Meditație Activă și Shaking Meditație Activă și Shaking
Meditația Activă – Body-Shaking este o formă de energie care aprinde corpul, îl trezește la viață. Această „medicină” (cum o numesc unele culturi băștinașe) – body-shaking – ...