Conferințele Călătoria Inimii cu Horia Francisc Țurcanu

Conferințele Călătoria Inimii cu Horia Francisc Țurcanu

 

Conștiență și sănătate

Cum să folosești Starea de Prezență pentru eliberarea de durere fizică, emoțională și relațională

 O prezentare în deschiderea workshop-ului Vindecarea prin Conștiență


Horia Francisc Țurcanu
autor Cartea Maestrului Interior

fondator Călătoria Inimii - dezvoltare personală și spirituală

 

1. Sănătate

O definiție decentă a sănătății este echilibrul spațiului interior, fizic, energetic, emoțional și mental. În această definiție ar fi incompletă fără capacitatea de a relaționa. Adică a simți și a exprima, a percepe și a răspunde realității. Oricare dintre aceste elemente ar lipsi, bucuria de a trăi ar fi afectată și un întreg lanț de consecințe care merg până la afectarea corpului fizic s-ar pune în mișcare.

Deja această definiție se referă la un spațiu cu mult mai complet decât acela de care se ocupă medicina comercială. Este o definiție care derivă dintr-o perspectivă integrală asupra ființei.

A deveni conștienți de legătura profundă între psihismul nostru, emoții și corp este un pas uriaș către sănătate pe toate nivelurile. Mai mult, a putea percepe mai mult din realitate este una cu a putea răspunde mai adecvat vieții.

Toată realitatea noastră este relație și creație. O relație între spațiul nostru interior care percepe, și din care răspundem lumii exterioare. Armonia relației între interior și exterior face parte din sănătate.

 

2. Atenție

Atenția noastră este energie sacră, creatoare, în expresia sa umană, încarnată.

Este cel mai prețios lucru pe care îl avem, căci este creatoare de realitate. Cu toate acestea, o risipim în spațiile exterioare nouă. Mai mult, o investim în moduri de gândire, emoție și relaționare cu realitatea, care ne aduc durere.

Nu ne dăm seama că noi înșine și felul în care investim energia fundamentală a Atenției este sursa durerii. Nu suntem conștienți de faptul că Atenția noastră este aceea pe care o modelăm sub forma gândurilor, atitudinilor și poziționărilor. Nu suntem conștienți că asta generează emoții distructive, înghețări ale energiei vitale, blocaje și boală. Ca să nu mai vorbim despre relații distrofice cu ceilalți și cu realitatea.

Când începem să ne punem întrebări despre noi înșine și natura realității suntem pregătiți să ne asumăm demersul Conștienței și implicit felul în care investim Atenția în procesele care generează de fapt experiența vieții noastre.

3. Conștiență

A deveni conștienți înseamnă a putea alege gândurile, emoțiile și atitudinile noastre, adică a modela lumea noastră interioară care este sursa întregii experiențe de viață.

Conștiența aduce cu sine nu doar vindecare fizică, emoțională, mentală și relațională, ci mult mai mult decât atât: deschide porțile creației conștiente de realitate.

Mai multă bucurie, frumusețe și adevăr în viețile noastre, mai multă iubire, cunoaștere și armonie. Descoperim că aceste atribute universale ale existenței au fost prezente dintotdeauna în viețile noastre, dar nu le-am putut vedea pentru că nu am fost conștienți, nu le-am putut percepe.

A deveni conștienți implică o resetare completă a întregului nostru mod de a fi, a simți și a relaționa cu realitatea. Conduce în cele din urmă la transformarea întregii noastre paradigme despre ceea ce suntem și a menirii noastre în această lume. Este adevărat că totul începe cu vindecarea multiplelor straturi ale ființei noastre lăuntrice, dar continuă cu vindecarea modului nostru de a relaționa cu ceilalți și cu viața.

Totul începe cu a ne reaminti cum să administrăm energia creatoare a Atenției, sursa întregii noastre realități.

 

4. Prezență

Subsemnatul Horia Francisc Țurcanu, am explorat un timp foarte îndelungat mecanismele profunde ale ființei și felul în care creăm universul nostru interior. Din acesta se nasc toate răspunsurile date de noi realității, prin gândire, rostire, emoție, atitudine.

Din stările noastre interioare se naște realitatea fizică, corporală, dar și toate exprimările noastre în fața vieții.

Am explorat și sintetizat moduri extrem de eficiente de a conștientiza aceste dimensiuni interioare ale ființei și de a lucra cu ele în scopuri de vindecare și transformare a vieții. Am șlefuit mijloacele de lucru cu Atenția împreună cu foarte mulți oameni, până când a rămas o tehnologie interioară simplă, clară, eficientă, gata pentru a fi folosită de oricine are suficientă încredere în sine însuși pentru a-și transforma viața din temelii.

Am numit această tehnologie de lucru cu Atenția, respirația și atitudinile interioare – Practica Prezenței.

Aplicațiile sale sunt nenumărate. Dar în această expunere la care te invit, mă voi centra asupra dimensiunii vindecătoare a Practicii Prezenței, în ceea ce privește corpul, energia vitală, emoția și gândirea. Acestea sunt dimensiuni ale ființei noastre interioare și sunt propriile noastre creații.

Vindecarea lumii interioare are drept consecință vindecarea relațiilor noastre cu ceilalți și cu existența. Suntem la un pas de a crea viața pe care ne-o dorim.

 

5. Vindecare


Laszlo Debrenti
expert nutriție EQology

De unde începem procesul transformării stării noastre de sănătate prin Conștiență?

Răspunsul scurt este: de la gândire și de la corpul fizic. Practica Prezenței dezvăluie exploratorului de sine felul în care fiecare gând modelează prin intermediul emoțiilor, starea energiei vitale și a corpului fizic. Iar acțiunile și relațiile noastre se nasc din această lume interioară care se petrece între gândire și corp. Ecologia gândirii este la fel de importantă ca și ecologia corpului fizic, căci fac parte dintr-un singur continuum.

Ce gândim și ce mâncăm sunt aspecte la fel de importante și nu pot fi separate. Conștiența gândirii și cea a corpului fac parte dintr-un singur demers.

Ce înseamnă a fi conștient?

Ce este vindecarea prin Conștiență și ce legătură are cu felul în care gândim și rostim? Dar cu emoțiile corozive care generează durere, închidere și boală în corp?

Cum putem cultiva starea de Conștiență și cum o putem folosi pentru a crea o experiență a vieții mai armonică în toate privințele?

Cum facem să investim Atenția noastră în gândire, atitudine, emoție și gest care să ne aducă vindecare, stare de bine, frumusețe, adevăr, cunoaștere și bucurie în viețile noastre?

În ceea ce privește corpul fizic, Prezența și atenția în corp sunt fundamentale. Dar elemente precum mișcarea, alimentația și fluiditatea conexiunii cu natura sunt de ne-evitat. La acest capitol, invitatul special al lui Horia Francisc Țurcanu și al Călătoriei Inimii este Laszlo Debrenti,  expertul și reprezentantul unuia dintre cele mai revoluționare brand-uri de produse eco din lume: EQology. Laszlo va prezenta unul dintre cele mai puternice mijloace naturale de intervenție și susținere a dimensiunii fizice și corporale, în deplină armonie cu filosofia de viață a Călătoriei Inimii și a Școlii Maestrului Interior.

Într-o lume în care intervenția medicinei comerciale se întemeiază pe suprimarea simptomelor prin medicație, dar ignoră sursele profunde ale dezechilibrelor din sănătate, Prezența și mijloacele naturale de echilibrare a gândirii, emoției și corpului fizic au un rol crucial în regăsirea sănătății și a bucuriei de a trăi.

 

Costul participării: 45 lei

Pentru participanții la Conferință – oferte speciale la Cărțile Maestrului Interior și Programele de Dezvoltare Personală Integrală ale Călătoriei Inimii


Conferință
Cu: Horia Francisc Țurcanu & Laszlo Debrenti
28.Noe.2019, ora 19.00 - 22.00 Piața Avram Iancu 3
Cluj-Napoca

Contribuție: 45 Lei

 

Mai multe detaliiÎnscriere

La acest eveniment nu mai sunt locuri disponibile

"Am ales experiența în dimensiunea încarnată pentru a ne redescoperi inefabilul, strălucirea în ciuda întunericului, măreția în ciuda micimii și nelimitarea în ciuda separării. Călătoria Inimii este despre transcenderea dualităților prin experiența lor."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Mărturii

Articole relevante

Prima mea Respirație Holotropică Prima mea Respirație Holotropică

A fost în aprilie 2013... Mă întind pe saltea cu un amalgam de emoții și gânduri îngrămădite haotic în interiorul meu: curiozitate, teamă, curaj, frică, încredere, îndoială, ...

Fluturele negru. Richard Moss Fluturele negru. Richard Moss

Doctorul Richard Moss este unul dintre iluminaţii secolului XX. Şi aceasta nu este o metaforă. Această carte este povestea extraordinară a unei treziri spirituale, o cronică a procesului de transcendere la ...

LEMURIA - Străvechea lume dinlăuntrul nostru LEMURIA - Străvechea lume dinlăuntrul nostru

Emoții înșirate în vocea unei femei care, prin cântecul ei ne transmite povestiri ancestrale, transmite un profund respect, solemnitate și sensibilitate, cu o conștiință trează și mereu ...

Energia Renașterii Energia Renașterii

Pare că toți trăim - în aceste zile -  schimbări majore, odată cu începerea noului sezon al Eclipselor. De unele schimbări ne temem, pe altele – cu încredere și curaj – ...

Fii tu însăți! Fii tu însuți! Marea și înțeleapta lege a vieții. Fii tu însăți! Fii tu însuți! Marea și înțeleapta lege a vieții.

Ușor de zis, greu de făcut. Să fii tu însuți! Să fii tu însăți! Dar cât de frumos poate fi acest proces de re/descoperire a unicului meu destin pentru care am fost visată a mă încarna ...

Planeta mi-a șoptit Planeta mi-a șoptit

La Arta Respirației Conștiente de la Luncani din 2015 Agnis ne promisese o plimbare până în Poiana lui Om pentru următoarea întâlnire din 2016, iar eu deja mă visam acolo. ...

ACUM suntem ÎMPREUNĂ și DĂRUIM ACUM suntem ÎMPREUNĂ și DĂRUIM

Simte vibrația acestor cuvinte. Călătoria Inimii este, în același timp, o călătorie inidividuală și colectivă în care suntem fiecare în propriul său proces de vindecare, transformare ...

Sfârșiturile și Noile Începuturi co-există, Sfârșiturile și Noile Începuturi co-există,

Creează, în aceste zile cu Lună Nouă, un parteneriat cu propria ta spiritualitate lăsându-ți mintea să se odihnească. Și reflectează la ce vrei cu adevărat să fii, să creezi, să manifești. ...

O altă filă din al meu jurnal O altă filă din al meu jurnal

A trecut o săptămână deja de când Anam Cara, Retreat pe Colina Lunii, s-a terminat. Încă mă simt plină de emoțiile trăirilor pe care le-am împărtășit cu cele 24 minunate femei ...

Aur Aur

Poți citi oricâte cărți despre natura profundă a propriei tale ființe și a existenței. Este doar o informație pe care o primești din exterior. Altcineva a trăit experiența. Tu doar afli despre ea. ...

Cărțile

Dragoste şi trezire Dragoste şi trezire

Transformarea profundă de conştiinţă prin care trece omenirea ajunge la punctul său cel mai dureros. Crize de toate felurile izbucnesc la nivel planetar, dar toate sunt expresia crizei interioare de transformare ...

Grație și Forță Grație și Forță

Grație și forță este una dintre cele mai tulburătoare cărți pe care le-am citit vreodată, povestea adevărată a unei iubiri care transcende viața și moartea, lumina și întunericul, binele și răul, ...

Ceea ce nimeni nu îți spune Ceea ce nimeni nu îți spune

Sarcina este una dintre cele mai transformatoare experiențe prin care poate trece corpul uman, iar schimbările pe care le implică nu sunt niciodată doar fizice. Când ești însărcinată, corpul pe ...

Cartea 44 Cartea 44

În mod straniu dar magic, această primă carte purtând semnul Călătoriei Inimii este o carte de poezie. Dar mult mai mult decât atât. Este o poveste de dragoste între oameni care-și ...

Setea de întregire Setea de întregire

Neliniştea pe care o simţim este acel imbold înnăscut, lăuntric care ne împinge în direcţia posibilităţilor noastre spirituale. Setea de întregire este tendinţa dinamică datorită ...