Conferințele Călătoria Inimii cu Horia Francisc Țurcanu

Conferințele Călătoria Inimii cu Horia Francisc Țurcanu

 

Conștiență și sănătate

Cum să folosești Starea de Prezență pentru eliberarea de durere fizică, emoțională și relațională

 O prezentare în deschiderea workshop-ului Vindecarea prin Conștiență


Horia Francisc Țurcanu
autor Cartea Maestrului Interior

fondator Călătoria Inimii - dezvoltare personală și spirituală

 

1. Sănătate

O definiție decentă a sănătății este echilibrul spațiului interior, fizic, energetic, emoțional și mental. În această definiție ar fi incompletă fără capacitatea de a relaționa. Adică a simți și a exprima, a percepe și a răspunde realității. Oricare dintre aceste elemente ar lipsi, bucuria de a trăi ar fi afectată și un întreg lanț de consecințe care merg până la afectarea corpului fizic s-ar pune în mișcare.

Deja această definiție se referă la un spațiu cu mult mai complet decât acela de care se ocupă medicina comercială. Este o definiție care derivă dintr-o perspectivă integrală asupra ființei.

A deveni conștienți de legătura profundă între psihismul nostru, emoții și corp este un pas uriaș către sănătate pe toate nivelurile. Mai mult, a putea percepe mai mult din realitate este una cu a putea răspunde mai adecvat vieții.

Toată realitatea noastră este relație și creație. O relație între spațiul nostru interior care percepe, și din care răspundem lumii exterioare. Armonia relației între interior și exterior face parte din sănătate.

 

2. Atenție

Atenția noastră este energie sacră, creatoare, în expresia sa umană, încarnată.

Este cel mai prețios lucru pe care îl avem, căci este creatoare de realitate. Cu toate acestea, o risipim în spațiile exterioare nouă. Mai mult, o investim în moduri de gândire, emoție și relaționare cu realitatea, care ne aduc durere.

Nu ne dăm seama că noi înșine și felul în care investim energia fundamentală a Atenției este sursa durerii. Nu suntem conștienți de faptul că Atenția noastră este aceea pe care o modelăm sub forma gândurilor, atitudinilor și poziționărilor. Nu suntem conștienți că asta generează emoții distructive, înghețări ale energiei vitale, blocaje și boală. Ca să nu mai vorbim despre relații distrofice cu ceilalți și cu realitatea.

Când începem să ne punem întrebări despre noi înșine și natura realității suntem pregătiți să ne asumăm demersul Conștienței și implicit felul în care investim Atenția în procesele care generează de fapt experiența vieții noastre.

3. Conștiență

A deveni conștienți înseamnă a putea alege gândurile, emoțiile și atitudinile noastre, adică a modela lumea noastră interioară care este sursa întregii experiențe de viață.

Conștiența aduce cu sine nu doar vindecare fizică, emoțională, mentală și relațională, ci mult mai mult decât atât: deschide porțile creației conștiente de realitate.

Mai multă bucurie, frumusețe și adevăr în viețile noastre, mai multă iubire, cunoaștere și armonie. Descoperim că aceste atribute universale ale existenței au fost prezente dintotdeauna în viețile noastre, dar nu le-am putut vedea pentru că nu am fost conștienți, nu le-am putut percepe.

A deveni conștienți implică o resetare completă a întregului nostru mod de a fi, a simți și a relaționa cu realitatea. Conduce în cele din urmă la transformarea întregii noastre paradigme despre ceea ce suntem și a menirii noastre în această lume. Este adevărat că totul începe cu vindecarea multiplelor straturi ale ființei noastre lăuntrice, dar continuă cu vindecarea modului nostru de a relaționa cu ceilalți și cu viața.

Totul începe cu a ne reaminti cum să administrăm energia creatoare a Atenției, sursa întregii noastre realități.

 

4. Prezență

Subsemnatul Horia Francisc Țurcanu, am explorat un timp foarte îndelungat mecanismele profunde ale ființei și felul în care creăm universul nostru interior. Din acesta se nasc toate răspunsurile date de noi realității, prin gândire, rostire, emoție, atitudine.

Din stările noastre interioare se naște realitatea fizică, corporală, dar și toate exprimările noastre în fața vieții.

Am explorat și sintetizat moduri extrem de eficiente de a conștientiza aceste dimensiuni interioare ale ființei și de a lucra cu ele în scopuri de vindecare și transformare a vieții. Am șlefuit mijloacele de lucru cu Atenția împreună cu foarte mulți oameni, până când a rămas o tehnologie interioară simplă, clară, eficientă, gata pentru a fi folosită de oricine are suficientă încredere în sine însuși pentru a-și transforma viața din temelii.

Am numit această tehnologie de lucru cu Atenția, respirația și atitudinile interioare – Practica Prezenței.

Aplicațiile sale sunt nenumărate. Dar în această expunere la care te invit, mă voi centra asupra dimensiunii vindecătoare a Practicii Prezenței, în ceea ce privește corpul, energia vitală, emoția și gândirea. Acestea sunt dimensiuni ale ființei noastre interioare și sunt propriile noastre creații.

Vindecarea lumii interioare are drept consecință vindecarea relațiilor noastre cu ceilalți și cu existența. Suntem la un pas de a crea viața pe care ne-o dorim.

 

5. Vindecare


Laszlo Debreni
expert nutriție EQology

De unde începem procesul transformării stării noastre de sănătate prin Conștiență?

Răspunsul scurt este: de la gândire și de la corpul fizic. Practica Prezenței dezvăluie exploratorului de sine felul în care fiecare gând modelează prin intermediul emoțiilor, starea energiei vitale și a corpului fizic. Iar acțiunile și relațiile noastre se nasc din această lume interioară care se petrece între gândire și corp. Ecologia gândirii este la fel de importantă ca și ecologia corpului fizic, căci fac parte dintr-un singur continuum.

Ce gândim și de mâncăm sunt aspecte la fel de importante și nu pot fi separate. Conștiența gândirii și cea a corpului fac parte dintr-un singur demers.

Ce înseamnă a fi conștient?

Ce este vindecarea prin Conștiență și ce legătură are cu felul în care gândim și rostim? Dar cu emoțiile corozive care generează durere, închidere și boală în corp?

Cum putem cultiva starea de Conștiență și cum o putem folosi pentru a crea o experiență a vieții mai armonică în toate privințele?

Cum facem să investim Atenția noastră în gândire, atitudine, emoție și gest care să ne aducă vindecare, stare de bine, frumusețe, adevăr, cunoaștere și bucurie în viețile noastre?

În ceea ce privește corpul fizic, Prezența și atenția în corp sunt fundamentale. Dar elemente precum mișcarea, alimentația și fluiditatea conexiunii cu natura sunt de ne-evitat. La acest capitol, invitatul special al lui Horia Francisc Țurcanu și al Călătoriei Inimii este Laszlo Debrenti,  expertul și reprezentantul unuia dintre cele mai revoluționare brand-uri de produse eco din lume: EQology. Laszlo va prezenta unul dintre cele mai puternice mijloace naturale de intervenție și susținere a dimensiunii fizice și corporale, în deplină armonie cu filosofia de viață a Călătoriei Inimii și a Școlii Maestrului Interior.

Într-o lume în care intervenția medicinei comerciale se întemeiază pe suprimarea simptomelor prin medicație, dar ignoră sursele profunde ale dezechilibrelor din sănătate, Prezența și mijloacele naturale de echilibrare a gândirii, emoției și corpului fizic au un rol crucial în regăsirea sănătății și a bucuriei de a trăi.

 

Costul participării: 45lei

Pentru participanții la Conferință – oferte speciale la Cărțile Maestrului Interior și Programele de Dezvoltare Personală Integrală ale Călătoriei InimiiCu: Horia Francisc Țurcanu & Laszlo Debrenti
28.Noe.2019, ora 19.00 - 22.00
Cluj-Napoca

Contribuție: 45 Lei

 

Mai multe detaliiÎnscriere

Pentru a putea participa la acest eveniment trebuie să te autentifici în contul tău.

Am uitat parola!

Dacă nu ai cont pe acest site îți poți crea unul aici

"Ne temem că renunțând la puținul care credem că suntem, devenim nimic. În Realitate, devenim totul. Cel care se teme de disoluție este ego. Cel care renaște este Maestrul Interior."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Mărturii

Articole relevante

Restructurare. Responsabilitate. Renaștere Restructurare. Responsabilitate. Renaștere

Ne-am tot învârtit în cercuri vicioase ce ne-au ținut departe de adevăratele priorități însă, acest modul cu a sa energie, ne-a adus fiecăruia în parte și tuturor împreună, ...

Setea Setea

Un fel de tânjire interioară după ceva nedeslușit, un fel de dor arzător, de gol care se cere umplut, o memorie care-și caută amintirile și nu le găsește. Sentimentul că mai e ceva dincolo de platitudinea ...

Criza psiho-spirituala de Transformare. Noduri si Semne Criza psiho-spirituala de Transformare. Noduri si Semne

”Ce se petrece cu mine în ultimul timp? În ultimele luni, în ultimii ani? Ce se petrece cu viața mea? Ce este această tulburare stranie pe care o simt în interior, din ce în ...

Natura vibratorie a ființei. Un proces vindecător Natura vibratorie a ființei. Un proces vindecător

Universul în care trăim este viu și are o natură vibratorie. O pulsație imperceptibilă în stările de conștiință obișnuite, o oscilație imposibil de anticipat de către mintea liniară, între ...

A inspira, în Septembrie A inspira, în Septembrie

Toți căutăm aceleași lucruri: bucuria de a trăi, de a ne exprima pe noi înșine, căutăm conexiunea cu ceilalți și armonia în relații, căutăm să materializăm visul pe care îl visăm ...

Experiența dimensiunilor astrale ale Ființei Experiența dimensiunilor astrale ale Ființei

Am ales o conjunctură astrală şi AM RESPIRAT. Fără să conştientizeze acest act sacru de participare colectivă, întrega umanitate a traversat împreună cu mine un prezent irepetabil de rezonanţă ...

Ce aleg să evidențiez ce este corect sau ce este greșit? Ce aleg să evidențiez ce este corect sau ce este greșit?

Vă mai aduceți aminte dragi părinți cum ne erau corectate temele și lucrările la școală? Cu siguranță vă amintiți cum erau subliniate, încercuite, bifate, evidențiate greșelile: pentru a le observa, ...

2011. Incotro? 2011. Incotro?

Ce va fi mâine? Ce va fi anul viitor? Ce va fi în 2012? Încotro mergem de fapt? Acestea sunt întrebările acelei părţi din noi pe care o numim "dimensiunea umană". Este acea parte din ...

Teatrul interior: câmp de bătălie sau împărăția cerurilor Teatrul interior: câmp de bătălie sau împărăția cerurilor

Spațiul interior este o pânză albă, imaculată. Pictorul este un creator de realitate, un Visător sau un Gânditor care dispune de o sursă de energie inepuizabilă. Alegerile sale se nasc fie din ...

Focus și Inspirație Focus și Inspirație

Septembrie deja. Pare că în următoarele câteva săptămâni, pentru noi toți, va fi despre alchimizarea energiilor - împrăștiate care încotro de-a lungul verii – într-o ...

Cărțile

Iubește ceea ce este Iubește ceea ce este

De-a lungul crizei de transformare Byron Katie a căzut adânc în întunericul depresiei, străbătând calea amară a disperării, pentru ca Revelația să survină brusc, într-o dimineață ...

Cântările Vieţii Cântările Vieţii

Krishna Das povesteşte precum cântă. Cu graţie, cu subţirime. Istoriile adevărate ale vieţii sale dansează precum spuma valurilor în bătaia vântului, desenând fascinaţia anilor ...

Grație și Forță Grație și Forță

Grație și forță este una dintre cele mai tulburătoare cărți pe care le-am citit vreodată, povestea adevărată a unei iubiri care transcende viața și moartea, lumina și întunericul, binele și răul, ...

Jasmine Green Jasmine Green

Ceai verde revigorant și energizant, puternic, este preparat din frunze nefermentate, uscate prin evaporare, conținând foarte multe vitamine și antioxidanți ...

Călătoria Inimii Călătoria Inimii

Un Maestru a spus: “Adevărul vă va face liberi”. Şi un altul: “Adevărul vine înaintea Iubirii”. Această carte este despre Adevăr, Libertate şi Iubire. Un triunghi magic şi ...