De la Luptă la Creație - LIVE Workshop

De la Luptă la Creație - LIVE Workshop

 

Viața este o luptă. Această afirmație face parte din educația noastră. Am fost învățați să gândim în felul acesta de către părinții noștri, de către mediul în care am crescut, de către cultura în care trăim și de către lumea în mijlocul căreia respirăm. Pare un adevăr irefutabil.

Această concluzie asupra realității, viața este o luptă, se naște din rana străveche a umanității numită separare, identificarea totală cu forma. Neputința de a percepe mai mult din realitate decât expresia ei cea mai densă, face ca singurătatea și frica, proiectarea în exterior a atenției, încercarea de a controla realitatea să fie modul nostru de a trăi, de milenii. Odată cu prima respirație a unui om născut în materie, se naște lupta.

Am dezvoltat mijloace extraordinare pentru a duce această luptă necontenită cu o realitate pe care o privim drept străină, periculoasă, haotică. Cel mai puternic mijloc este gândirea liniară, logică, rațională, de tip cauză-efect, menită să investigheze, să prevină, să controleze, să prevadă, atât cât se poate, primejdia. Realitatea nu poate fi însă controlată, decât pe segmente foarte înguste, și asta a amplificat frica față de realitate, de celălalt, de imprevizibil.

Un alt mijloc fundamental pe care l-am dezvoltat este arta închiderii pentru a ne proteja de durere. Am închis tot mai mult porțile percepției, am construit ziduri între noi și realitate, cazemate și creneluri, săbiile din mâinile noastre au devenit tot mai ascuțite, scuturile tot mai groase. Dar durerea a continuat să existe, născându-se din singurătate, neîncredere, suspiciune, din nevoia de a fi atenți pretutindeni pentru a preîntâmpina pericolul. Am dezvoltat identități personale închise, goale pe dinăuntru, căci închiderea nu este doar față de exterior, ci și față de propria noastră lume interioară. Coaja oului de cristal pe care l-am creat, o suprafață de separare alcătuită din gândire, emoție arzătoare și energie vitală înghețată în formă a ajuns să fie identitatea noastră permanentă. Eu.

Pentru eu sau ego, experiența vieții este luptă.

În interior, lupta cu îndoiala, cu nesiguranța, cu inadecvarea, cu judecata de sine și cu arsura emoțiilor corozive care se nasc din separare. În exterior, lupta devine modul de raportare la tot ceea ce există, o pulsiune între apărare și atac, între retragere și împingere. Această luptă a devenit nuanța în toate aspectele vieții, în acțiuni, în modul în care facem lucruri și, mai ales în modul în care relaționăm. Toate relațiile noastre, inclusiv aceea de... iubire, în vremurile inconștienței noastre, este o luptă între feminin și masculin, întemeiată în percepția că celălalt este diferit, este străin, de neînțeles, necunoscut și potențial periculos pentru că este imprevizibil.

Toate relațiile întemeiate în roluri, în tranzacție, în credința că suntem separați, au aspectul luptei. În centrul acestui mod de a trăi și a ne percepe pe noi înșine, pe celălalt și existența, stă psihologia victimei, întemeiată în marea rană a separării. Singuri în fața realității imense, separați de aceasta, nu putem fi decât victime ale realității.

Perspectiva victimei este aceea care-l vede pe dumnezeu în cer, neînțeles, judecător, obtuz și absent. Victima este aceea care vede în celălalt, fie el femeie sau bărbat, fie o sursă de ceva ce-i lipsește, fie o sursă de disconfort, durere sau pericol. Atenția victimei este întotdeauna în exterior. Acolo caută lucrurile despre care crede că i-ar aduce fericirea, dar și sursa durerii sale. Experiența sa este, vasăzică, lupta pentru a obține ceva, sau lupta de a se apăra de ceva.

Am fost scăldați în această paradigmă nu numai de către părinții noștri, ci de lumea în care trăim. În plus, purtăm codificată în memoria noastră profundă, întreaga istorie a umanității care se consideră pe sine o creatură părăsită într-un mediu ostil de creatorul său, nedreptățită, condamnată să supraviețuiască așa cum poate. Lupta face parte din noi în același fel ca sentimentul separării din care se naște.

Am parcurs un drum lung, personal și colectiv. Umbra separării și a luptei fac parte încă din noi, dar conștiența noastră s-a extins. Am ajuns în acest moment al umanității în care înțelegem că realitatea este o oglindă și că, într-un fel pentru moment misterios, pare să reflecte fenomenele noastre interioare. Cu încetul, întrebările noastre străvechi asupra realității încep să capete răspunsuri noi. Începem să ne dăm seama de felul în care gândirea, vechiul nostru instrument ajuns la perfecțiune liniară, creează emoții distructive și, mai ales că relația noastră cu noi înșine, cu ceilalți și cu existența, depinde exclusiv de atitudinea noastră față de aceste dimensiuni.

Logica ajunge la capătul său care sfârșește în paradox, odată cu descoperirile științei: natura ultimă a realității reflectă cu perfecțiune conștiența noastră. Câmpul cuantic nu are logică liniară, sau mai bine spus, logica sa este multidimensională. Este sfârșitul abordării liniare a realității, desființarea separării, împrăștierea umbrei, a singurătății, a fricii existențiale. Și a luptei ca mod de a exista și a relaționa.

În locul luptei, umanitatea descoperă dansul cu realitatea.

Singura diferență între luptă și dans, este transparența. Suprafața de separare, interfața între eu/ego și orice dimensiune a realității interioare sau exterioare devine mai transparentă, mai permeabilă. Pulsația universală care mișcă existența și care se manifestă în toate aspectele sale, avea în psihologia victimei, aspectul apărării și atacului. Lupta este o pulsație între apărare și atac. Ea este înlocuită încet, dar sigur, de o nouă conștiență care permite o formă cu mult mai rafinată a Pulsației în dimensiunea umană.

În forma sa deschisă, transparentă, apărarea devine mai degrabă o invitare a realității în lumea interioară, pentru a fi simțită, percepută și integrată în ființa lăuntrică. Apoi, pe expirație, care înainte avea aspectul tăios al atacului, pulsația capătă mai degrabă aspectul creației. Acest nou grad de conștiență care-și face loc încet în conștiința umanității, transformă felul în care relaționăm cu toate aspectele realității, interioare și exterioare.

El transformă separarea în unificare, frica în compasiune, rana străveche și dureroasă a însingurării o transformă în comuniune, eu se transformă în noi, opacitatea se transformă în transparență, granițele devin mai difuze. După o lungă perioadă în care umanitatea a trăit sub imperiul umbrei, în care închiderea părea singura soluție iar lupta singura realitate, descoperim o cale mai rafinată de a fi, care aduce cu ea o nouă etapă în eterna transformare a ființei.

Lupta cu viața devine mai degrabă o coregrafie, în care apărarea și rezistența lasă locul unei învăluiri a realității în propria ființă, duritatea și opoziția se transformă magic în osmoză. Adevăratul curaj nu este acela de a rezista până la moarte, ci de primi în interior dimensiuni ale realității de care ne-am temut, a recunoaște ca parte din noi dimensiuni pe care le-am crezut străine și a le dizolva, a le remodela. Atacul devine exprimare de sine, autenticitate, acțiune născută din vis și din încredere în sine. Vechile reacții ale luptei, devin gesturi conștiente, alese și clare. Forța brută devine putere elegantă de a crea, iar scopurile meschine lui ego lasă locul acțiunilor care servesc nu identitatea personală, ci dimensiunile colective.

Lupta pentru ceea ce ego credea că îi lipsește se transformă în dansul cu o existență în care totul este disponibil.

Această etapă a început deja și este în plină desfășurare. A rămâne în vechea paradigmă a victimei ferecate între ziduri de apărare este acum o eroare plătită cu durere ce devine insuportabilă. Transformarea are aspectul crizei, dar privită larg, o lume se sfârșește și o alta se naște. Renunțăm cu greu la vechile perspective pentru că ne temem. Frica, expresia emoțională a separării este aceea care ne împiedică.

În ecuația luptei, față de frică au existat două moduri de a o aborda: reprimarea în interior, adică îngroparea ei în adâncurile conștiinței (și a corpului fizic), sau proiecția în exterior, sub forma furiei și a bătăliei. Nici unul nu mai funcționează. Nu mai putem lupta cu frica. Putem în schimb dansa cu ea, pentru a o transcende, a o topi, a o integra în natura profundă a ființei, a o transforma în energie liberă, creatoare.

Frica este energie modulată. Am crezut că e nevoie să ne luptăm cu frica, la fel ca și întreaga realitate, pentru că am fost în paradigma separării, a victimei. Descoperim acum dansul cu toate dimensiunile existenței, interioare și exterioare corpului fizic, inclusiv cu frica. Dansul cu frica permite demodularea și transformarea ei, odată cu o nouă concluzie: noi am fost dintotdeauna creatorii.

Acesta este momentul eliberării la care am visat dintotdeauna. O eliberare din identificarea cu forma, cu materia, cu densitatea. O eliberare din paradigma separării și descoperirea că densitatea nu numai că face parte din noi înșine, dar este plină de daruri. Întreaga noastră călătorie, care este călătoria umanității eterne în materie, este una în care învățăm să creăm realitate. În capătul celălalt al spectrului luptei, este Creația.

Victima descoperă că este una cu existența pe care a crezut-o străină, una cu propria lume interioară, cu ceilalți și cu tot ce există, și asta o transformă miraculos mai întâi în dansator cu realitatea, și în cele din urmă în Creator ar realității.

 

Pentru bărbați, acest parcurs de la luptă la a dansa cu realitatea este un salt uriaș de conștiență care conduce la o transformare completă a vieții, pe toate nivelurile. Lupta este o abordare masculină. Este aceea care a creat lumea noastră exact așa cum este. Toate sistemele acestei lumi și toate relațiile dintre noi poartă amprenta luptei, născută din separare și frică de realitate. Economia și politica, sistemele sociale și educația, științele și religia, relațiile dintre noi și organizațiile pe care le-am creat, toate sunt expresii ale luptei noastre interioare manifestate în exterior.

Acum lupta se transformă în dans, care este expresia feminină a luptei. Întreaga noastră realitate urmează acest curs, viețile noastre personale, relațiile și structurile lumii în care trăim. A fi conștienți de această transformare și a o primi în viețile noastre, este a înota cu marele fluviu al existenței, și nu împotriva lui.

Aceasta este tema unei etape uriașe în evoluția noastră transcendentă și tema explorării interioare numite Luppia Mundi în perioada care urmează. Scopul său declarat este transformarea luptei în dans, la nivel mental, emoțional și energetic, la nivelul atitudinii și al relațiilor, al corpului fizic și al proiectelor noastre și, în cele din urmă, la nivelul Creației de realitate.

Capacitatea de a crea realitate în mod conștient apare atunci când abordarea masculină și feminină sunt în echilibru, când inspirația și expirația, cele două secvențe ale Pulsației, devin o ecuație alternantă.

 

 

 


Seară de experiență
Cu: Agnis
09.Apr.2020, ora 18.30 - 21.30

Contribuție: 100 Lei

 

Mai multe detaliiÎnscriere

La acest eveniment nu mai sunt locuri disponibile

"Credința este încrederea în ceva exterior. Încrederea se referă la profunzimea interioară a Ființei. Călătoria Inimii este transformarea care ne conduce de la Credință la Încredere."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Mărturii

Articole relevante

Teatrul Interior și parcursul redobândirii Conștienței Teatrul Interior și parcursul redobândirii Conștienței

”Mă caut pe mine însumi”, asta spun aceia care au depășit faza primară a căutării divinității în exterior. ”Mă caut pe mine însumi”. Este expresia evidentă a dualității, ...

Experiența dimensiunilor astrale ale Ființei Experiența dimensiunilor astrale ale Ființei

Am ales o conjunctură astrală şi AM RESPIRAT. Fără să conştientizeze acest act sacru de participare colectivă, întrega umanitate a traversat împreună cu mine un prezent irepetabil de rezonanţă ...

Prezența la Lună Plină Prezența la Lună Plină

Cu cât practicăm mai mult starea de Prezență și Conștiența, cu atât mai multă claritate și încredere avem. Încredere nu doar că „se poate”, cândva, undeva, de către ...

AmmaRa: Noi Începuturi AmmaRa: Noi Începuturi

Ceea ce vezi în afară ta nu este decât o reflexie a ceea ce este în interior dacă alegi să te uiți cu atenție înlăuntrul tău. Să te asculți. Cu cât ești mai dispus să vezi ...

Revoluţia Omega-3: acizii graşi hrănesc creierul emotional Revoluţia Omega-3: acizii graşi hrănesc creierul emotional

Fiecare dintre noi are sau a avut împrejurul său un om drag care se confruntă cu cancerul sau depresia. Fiecare dintre noi putem face ceva, pentru noi înșine și pentru cei din jurul nostru, menit ...

Milă versus Compasiune Milă versus Compasiune

Când îmi este milă de cineva, automat eu mă pun într-o poziție superioară lui, iar într-un fel subtil și de nerecunoscut sunt bucuroasă că nu sunt în locul lui. Chiar și atunci ...

Acasă în Anii Maestrului: 2019 Acasă în Anii Maestrului: 2019

Parcurgem în continuare Anii Maestrului, ani care ne readuc cu vigoare înapoi în planul realității fizice, palpabile, concrete. Axa nodurilor Lunare și planetele cu deplasare lentă - Saturn, ...

Sângele Magic. Manifestarea unei Stări de Conștiință Extinsă Sângele Magic. Manifestarea unei Stări de Conștiință Extinsă

În adâncurile întunecate ale fluidelor menstruale și a sângelui nașterii își are casă esența vitală a celei mai feminine forme de energie spirituală. Concentrată și profund ...

O reamintire pentru tine, Femeie! O reamintire pentru tine, Femeie!

Reconstrucție, renaștere, re evaluare a lucrurilor din trecut și, mai ales, din relațiile noastre acum. Suntem, din nou, la Lună Nouă, pe pragul oportunității de a ne deschide și de a ne trăi adevărul ...

Chemarea străbunilor Chemarea străbunilor

Toți avem nevoie să ne sprijinim pe trecutul nostru, acceptându-l mai întâi, onorându-l și integrându-l, pentru a evita să mai recreăm, din nou și din nou, o întreagă și ...

Cărțile

Tarotul Mitologic Tarotul Mitologic

Mai mult decât o carte și mai mult decât un set de cărți de joc, Tarotul Mitologic este un instrument de sondare a adâncurilor Conștiinței umane, este o cheie magică a marilor porți către ...

Şcoala Zeilor Şcoala Zeilor

Această carte este o hartă şi un plan de evadare. Scopul său este de a vă arăta parcursul urmat de un om oarecare pentru a evada din povestea hipnotică a lumii, din interpretarea jalnică a existenţei, pentru ...

CONTRACTE SACRE CONTRACTE SACRE

”Care este rostul meu în această lume, pentru ce sunt aici, care este menirea, vocația, consacrarea vieții mele?” Aceastea sunt întrebari fundamentale care apar în cursul transformării ...

Cercul Revelaţiei Cercul Revelaţiei

Cercul Revelaţiei este o carte uimitoare şi captivantă care povesteşte istoria extraordinară a unui drum spiritual foarte neobişnuit. Este o carte pe care nimeni dintre aceia care caută Adevărul nu o ...

Călătoria Eroinei Călătoria Eroinei

Călătoria Inimii este un spațiu de experiență, de transformare a percepției și a modului în care trăim. În acest punct, Călătoria Inimii se intersectează cu cartea autoarei Maureen Murdock– ...