Practica Prezenței

Practica Prezenței

Această călătorie este menită să te conducă dincolo de agitația minții.

Darul ei este de a-ți reaminti ce ești dincolo de identitatea cu care te-ai obișnuit, de ce ai crezut până acum despre tine, de imaginea și conceptele care te-au înconjurat de-a lungul vieții. De a te reconecta cu acel spațiu te care conține mereu, în tăcere și încredere.

Cultivarea conștientizării, a blândeții și a curajului sunt cheile explorării interioare. Curajul de a privi în noi înșine, conștientizarea diferitelor aspecte, comportamente sau judecăți și apoi blândețea de a primi tot ce am conștientizat așa cum este ne eliberează cu adevărat.

Practica stării de Prezență este o abordare simplă în care ne reconectăm cu noi înșine cu ajutorul respirației și al atenției.

Practica Prezenței

Această călătorie este menită să te conducă dincolo de agitația minții.

Darul ei este de a-ți reaminti ce ești dincolo de identitatea cu care te-ai obișnuit, de ce ai crezut până acum despre tine, de imaginea și conceptele care te-au înconjurat de-a lungul vieții. De a te reconecta cu acel spațiu care te conține mereu, în tăcere și încredere.

Cultivarea conștientizării, a blândeții și a curajului sunt cheile explorării interioare. Curajul de a privi în noi înșine, conștientizarea diferitelor aspecte, comportamente sau judecăți și apoi blândețea de a primi tot ce am conștientizat așa cum este ne eliberează cu adevărat.

Practica stării de Prezență este o abordare simplă în care ne reconectăm cu noi înșine cu ajutorul respirației și al atenției.

Te invit chiar acum să îți dai voie să îți simți respirația, să îți simți senzațiile din corp. Observă cum e respirația ta chiar în acest moment! E amplă sau mai degrabă sărăcăcioasă, e sacadă ori fluidă, până unde simți aerul cum intră în corpul tău, cât de scăldat de respirația ta ești acum? Dar Atenția? Unde este atenția ta acum? Este la respirație și la senzațiile din corp? Sau te-ai lăsat dus de gânduri? Ce este prezent în tine acum? Chiar acum dă-ți voie să te observi... Ce se întâmplă în tine acum când te asculți și când îți dai voie să te simți?

Mult prea ușor ne lăsăm duși de gândurile care ne traversează, ne identificăm cu ele și le facem “ale noastre“, le credem și le dăm importanță.

Mult prea repede ne lăsăm cuprinși de roluri și ridicăm garda pentru a ne închide. Și azi puțin, mâine încă puțin, poimâine puțin mai mult... ne trezim într-o zi că ceva ne strânge, ceva ne limitează și ne face să ne simțim nepuntincioși.

Poate că te vei întreba: cu ce mă ajută respirația în tot acest haos?

Ai fost vreodată atent/ ă la efectul pe care îl are oftatul într-un moment în care te simți tensionat/ ă? Ăsta e cel mai simplu exemplu care îmi vine acum în minte. Da, banalul oftat are un rol cheie în a curăța și regla curgerile de energie din corpul nostru. Aproape instant, după un oftat, simțim mai puțin tensiune, o formă de eliberare și detașare de conținut. Iar acest oftat este de fapt o respirație mai profundă orchestrată chiar de corpul nostru, cel care “știe“ de fiecare dată cum să rămână în echilibru.

John Welwood spunea în cartea sa, Călătoria Inimii: A inspira înseamnă literalmente “a trage aer în piept“. Scânteia inspirației e ca o gură de aer proaspăt, care străpunge barierele mele defensive obișnuite și îmi deschide orizonturi mai largi.

Este adevărat că orice stare, orice emoție, orice tensiune poate fi dizolvată cu ajutorul respirației și al atenției. Odată ce am devenit conștienți de spațiul nostru interior, de faptul că noi suntem cei care creem cu fiecare expirație și că întreaga responsabilitate este a noastră, ne recuperăm energia și puterea.

Cu siguranță ai simțit în repetate rânduri că este Ceva în tine, o forță vie, un potențial uriaș care poate rearanja totul dintr-o suflare. Ei bine, această forță zace în noi așteptând să fie trezită la viață. Și mai ales Trăită. Această forță suntem chiar noi, sufletul care se face auzit și împlinit prin expansiune, experiență și exprimare.

Expansiunea vine prin experiența directă, la fel și adevărata cunoaștere. Poate că ai citit destule cărți și a venit timpul să trăiești asta.

Orice practică spirituală vei încerca, orice tehnică, orice abordare sau chiar în viața de zi cu zi, bază pentru a explora în voie sunt Respirația, Atenția și Starea de Prezență. Ele împreună formează vasul cu care vei naviga în orice ape, fie ele mai tulburi sau mai line.

Ce este Practica stării de Prezență?

Este o abordare simplă de reconectare cu forța noastră vitală, o redescoperire și o conștientizare a respirației, o eliberare dintre zidurile minții compulsive, o renaștere a bucuriei de a trăi viața.
Te vei elibera de stres prin trăirea Prezentului!
Vei deveni conștient de lumea din interiorul tău, de poveștile care te limitează, de relația cu tine și cu propriul corp!
Toate aceste descoperiri despre tine te vor ajuta să relaționezi cu cei din jur dintr-o altă perspectivă, mai largă și mai deschisă.

Această practică, atunci când este cultivată cu consecvență, ne ajută să intrăm în armonia
propriului corp și să ne regăsim echilibrul.

Această călătorie

  • te pune în contact cu forța ta vitală și cu Vocea ta!
  • te sprijină să îți lărgești percepția!
  • te ajută să îți recapeți locul de stăpân al spațiului interior!
  • îți încredințează cheile eliberării de stres și limite!

Cui se adresează această călătorie?

Întâlnirile sunt deschise celor care simt că lucrul cu respirația este vindecător, eliberator și că echilibrează spațiul interior. De asemenea sunt deschise celor care doresc să experimenteze și sunt la începutul descoperirii de sine.
Aici vei găsi un ghid care va merge împreună cu tine, fie în adâncurile, fie în înălțimile tale.
Vei găsi un grup de oameni care, asemenea ție, sunt în procesul lor de transformare.
Împreună ne vom susține și ne vom conține în această călătorie a întregirii.

De ce să vin?

Dacă dorești să cultivi și să împărtășești dragostea de viață și frumusețea de a fi uman, atunci locul tău e aici.
Dacă ai rezonat la citirea acestui articol și ai simțit că ceva ți-a atras atenția, sau poate că unele cuvinte precum Prezență, Viață, Dragoste, Conștiență sau Respirație te-au mișcat în vreun fel... iată!

Cum?

Lucrul cu respirația și cu starea de prezență ne deschide către noi dimensiuni ale noastre, iar ceea ce vom face efectiv într-o sesiune de lucru nu va fi o acumulare de informații, ci din contră, va fi o auto-cunoaștere prin experiență directă.
Exercițiile de respirație și lucrul cu starea de prezență vor fi simple și ușor de aplicat apoi acasă, în viața personală. Aceasta a fost și viziunea unor astfel de întâlniri, ca oamenii care parcurg această practică să devină capabili în a-și gestiona singuri spațiul interior, emoțiile și gândurile.
Practica va favoriza conștientizarea și integrarea aspectelor umbroase, eliberarea de condiționări și compromis.
Vom încuraja trăirea pe deplin a experienței de a fi în corp, în această lume, într-un mod conștient.

Nivele de eXperiență

1X - eXperiment

Sunt sesiuni experiențiale de expansiune ghidată a Conștiinței DESCHISE tuturor celor care se află în explorare interioară. Acelora care simt că nu mai este suficient să citească despre experiențele altora și vor să trăiască ei înșiși adevărata natură a propriei Ființe. Sunt eXplorări de o seară și constituie o pregătire pentru adevărata experiență a unui workshop.
Sunt experiențe care declanșează procese interioare importante susceptibile să vă schimbe viața. Nu încercați nici măcar o Seară eXperiment dacă nu vă doriți cu adevărat schimbarea.

 

2X - eXplorer

Sunt sesiuni experiențiale de expansiune ghidată a Conștiinței destinate acelora care au ales deja Transformarea Interioară și care SIMT că această cale li se potrivește.
Pentru participarea la un eveniment Călătoria Inimii din categoria eXplorer (Seară sau workshop), este necesară participarea anterioară la cel puțin 3 evenimente anterioare din categoria eXperiment. Acest lucru permite explorarea unor stări și niveluri mai adânci ale Conștiinței, decât cele din categoria eXperiment.

 

3X - eXpert

Sunt sesiuni de expansiune ghidată a Conștiinței destinate acelora care au deja o anumită experiență în navigarea pe oceanul interior și se află într-un stadiu avansat de lucru că Stările de Conștiință Extinsă. Călătoria Inimii la această categorie presupune lucrul cu grupuri mici și foarte personalizat. Sunt sesiuni a căror dimensiune terapeutică și ontologică este foarte pronunțată, accentul fiind pus pe conținuturile particulare ale experienței.
Pentru participarea la un eveniment Călătoria Inimii din categoria eXpert (seară sau workshop), este necesară participarea anterioară la cel puțin 3 evenimente din categoria eXplorer. Aceasta permite explorarea unor stări și niveluri mai adânci ale Conștiinței, decât cele din categoria eXplorer.

"Umanitatea este o experiență. Divinitatea este o experiență. Călătoria Inimii este experiența trecerii de la identitatea Umanității la cea Divină, prin Conștiență. Și invers"

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Newsletter

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Mărturii

Articole relevante

Liniștea există Liniștea există

E responsabilitatea noastră să alegem, în fiecare moment, ceea ce vrem să trăim. Însă, de cele mai multe ori, nici măcar nu știm ce vrem să trăim. Știm, mai degrabă, ce nu mai vrem. Ce nu ...

Echinocțiul de primăvară Echinocțiul de primăvară

Duminică  20 martie, într-o zi calendaristică care îi este asociată de  altfel, Soarele încheie un ciclu astrologic și trece frontiera  Berbecului. Ascendentul momentului se ...

mama și MAMA mama și MAMA

„Unde începe și unde se termină rolul de mama ?” O întrebare cu care m-am chinuit multă vreme. Și poate nu doar eu am făcut-o, ci și multe alte femei. Cum să fiu o mama bună fără ...

Prezența Prezența

Aceste momente de revelație, de deschidere, de bucurie și încredere – trăite în călătoriile pe care le oferim – sunt întotdeauna pline de inspirație. Ele ne revelează sacralitatea ...

Despre identitate și Înviere Despre identitate și Înviere

Orice identitate este o poveste pe care am construit-o despre noi înșine. Cine sunt eu? Este o întrebare care se naște atunci când începem să intuim că povestea despre noi înșine ...

Meandrele schimbării Meandrele schimbării

Cele mai provocatoare momente ale anului, pentru mine, au fost când mi-am dat seama că nu pot accepta, cu ușurință, „relele” lumii, agresivitatea și violența și mizeria, existente în ...

Sfârșiturile și Noile Începuturi co-există, Sfârșiturile și Noile Începuturi co-există,

Creează, în aceste zile cu Lună Nouă, un parteneriat cu propria ta spiritualitate lăsându-ți mintea să se odihnească. Și reflectează la ce vrei cu adevărat să fii, să creezi, să manifești. ...

Puterea transformatoare a energiei sexuale Puterea transformatoare a energiei sexuale

La intalnirile guvernate de energia Lunii Noi, cand toate potentialurile noastre ne sunt disponibile, cea mai mare bucurie a mea este sa vad si sa simt cum femeile prezente se reintorc la corpul lor alegand sa-l ...

ACUM suntem ÎMPREUNĂ și DĂRUIM ACUM suntem ÎMPREUNĂ și DĂRUIM

Simte vibrația acestor cuvinte. Călătoria Inimii este, în același timp, o călătorie inidividuală și colectivă în care suntem fiecare în propriul său proces de vindecare, transformare ...

Începutul și Sfârșitul Începutul și Sfârșitul

  Nici o ușă nu se deschide înainte de a închide una în urma noastră. Cu alte cuvinte, un început cu adevărat nou implică neapărat și un sfârșit. E nevoie să lăsăm ...

Cărțile

Trupul meu, Pământul meu Trupul meu, Pământul meu

Mii de ani de spiritualitate descarnată, de căutare a Spiritului în afara Corpului au făcut umanitatea să ignore complet uriaşul potenţial terapeutic şi ontologic al corporalităţii. Ca şi cum ...

Ceea ce nimeni nu îți spune Ceea ce nimeni nu îți spune

Sarcina este una dintre cele mai transformatoare experiențe prin care poate trece corpul uman, iar schimbările pe care le implică nu sunt niciodată doar fizice. Când ești însărcinată, corpul pe ...

Zâmbește fricii Zâmbește fricii

Nenumărate sunt formele fricii care stăpânesc existența umană în aceste timpuri. Frica de viitor, frica de schimbare, de asumare a propriei străluciri, frica de judecățile celorlalți, frica de ...

Cele o mie de nume ale bucuriei Cele o mie de nume ale bucuriei

O carte de o superbă şi adâncă profunzime, de o înţelepciune iluminată, care nu are nimic teoretic. Este o înţelepciune intrinsecă, nestudiată, care irumpe din poveştile simple de viaţă. ...

Inteligența Cosmosului Inteligența Cosmosului

Cine suntem și de ce suntem aici sunt întrebări care preocupă omenirea de mii de ani. Este oare întreg universul, incluzând micuța noastră planetă, un rezultat al întâmplării ...